Boekenplank:
Kies

Boeken van John Altman

Meer over John Altman

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: John Altman


Overzicht

  • Operatie Double Cross - A gathering of spies
  • Spionnenspel - A game of spies

gedetailleerd overzicht

OverzichtOperatie Double Cross
Wanneer de Tweede Wereldoorlog uitbreekt, zijn vele Duitse spionnen als mollen ondergedoken in de Amerikaanse samenleving. Een van hen is Katarina Heinrich, die sinds 1933 door het leven gaat als Catherine Danielson, nadat zij de draagster van deze naam om het leven heeft gebracht. Als huishoudster van een Amerikaanse professor slijt zij een rustig ]even, zo rustig dat zelfs haar superieuren in nazi-Duitsland haar vergeten.
Dat verandert plotseling, als Katarina met haar baas na tien jaar verhuist naar Los Alamos, waar het ultrageheime onderzoekscentrum is gevestigd voor het Manhattan Project, de codenaam voor de Amerikaanse atoombom. De informatie die Katarina hier weet te verzamelen, wil zij zo snel en veilig mogelijk naar Europa brengen.
Zij zoekt via haar netwerk contact met de spionagedienst, maar zij weet niet dat zij middenin Operatie Double Cross is beland: een operatie waarbij alle Duitse spionnen in de geallieerde landen zijn opgespoord en geliquideerd of tot dubbelspion omgevormd. Zij moeten de Duitsers op een dwaalspoor brengen over de geallieerde invasie van Europa.
Een van hen is Henry Winterbotham, die zijn eigen redenen heeft om de Duitsers een dienst te bewijzen: zijn vrouw wordt gevangen gehouden in Dachau. Wanneer het pad van Henry kruist met dat van Katarina, hebben beiden een geheim in handen dat het verloop van de oorlog kan veranderen en het lot van vele mensen over de hele wereld kan bepalen.
Schrijver: John Altman
Oorspronkelijke titel: A gathering of spies
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-269-8211-9
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Spionnenspel
Februari 1940. De Britse regering moet koste wat kost zien te achterhalen hoe en wanneer Hitler Frankrijk gaat binnenvallen. De jonge spionne Eva Bernhardt - gerecruteerd, verleid en in de steek gelaten door de ervaren spion William Hobbs - krijgt belangrijke informatie met betrekking tot deze invasie in handen. Ze probeert wanhopig om met de bewuste gegevens naar Londen terug te keren.
Maar de Duitsers zijn haar al snel op het spoor... té snel. En was dat Hobbs die ze zojuist op straat zag? Aan welke kant staat hij eigenlijk? Wie zijn die andere mannen die haar achtervolgen?
In een dodelijk spel van list en bedrog, wagen de Engelsen en de Duitsers zich aan een spionageoorlog waarbij de ene kant de andere uitprobeert. Maar er zijn zaken waar zelfs de meest gewiekste spion geen controle over heeft. Eva weet niet wie ze kan vertrouwen... en of ze haar vrijheid of haar ondergang tegemoet gaat.
Schrijver: John Altman
Oorspronkelijke titel: A game of spies
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-269-8286-0
Uitgever: Van Holkema & Warendorf