Boekenplank:
Kies

Boeken van Daniel Silva

Daniel Silva werkte als journalist, onder andere in Egypte als buitenlandcorrespondent, voor United Press International. Vanaf 1997 werkt hij fulltime als schrijver.

Meer over Daniel Silva

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1960

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Daniel Silva


Overzicht

 • De onwaarschijnlijke spion - The unlikely spy

Gabriel Allon

 1. De perfecte moordenaar - The kill artist
 2. De Moskou regels - Moscow rules
 3. Portret van een spion - Portrait of a spy
 4. Gevallen engel - The fallen angel
 5. Het Engelse meisje - The English girl
 6. De roof - The heist
 7. De Engelse spion - The English spy
 8. Het zwarte gif - The black widow
 9. Het huis der spionnen - House of spies
 10. De andere vrouw - The other woman
 11. Het nieuwe meisje - The new girl
 12. De geheime orde - The order
 13. De cellist - The cellist
 14. Portret van een onbekende vrouw - Portrait of an unknown woman
 15. De verzamelaar - The collector

Michael Osbourne

 1. Het teken van de beul - The mark of the assassin
 2. De hand van de beul - The marching season

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe onwaarschijnlijke spion
Berlijn, januari 1944. Hitlers geheime dienst wil tot elke prijs weten waar de geallieerden de aanval op het bezette Europa zullen inzetten. Hun enige kans die informatie binnen te halen: Catherine Blake, een bloedmooie spionne die al voor de oorlog in Londen is gestationeerd.

Londen, januari 1944. De landing op D-Day wordt in het grootste geheim voorbereid. Catherine Blakes opdracht: een kwetsbare Amerikaanse ingenieur verleiden die in Engeland voor de geallieerden een kunstmatige haven bouwt.

Kan commander Alfred Vicary - actief voor de Engelse militaire inlichtingendienst, een schaakspelende historicus, gerekruteerd door Winston Churchill en een persoonlijke vriend ook - de Duitse spionne opsporen zonder de invasie in gevaar te brengen?

Hun kat-en-muis-spel, met als inzet het succes - of de mislukking? - van de invasie van de geallieerden, vormt het decor van De onwaarschijnlijke spion.
Schrijver: Daniel Silva
Oorspronkelijke titel: The unlikely spy
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789029052467
Uitgever: Meulenhoff

Gabriel AllonDe perfecte moordenaar
Wie zal overwinnen, de meesterterrorist of de perfecte moordenaar?

In zijn gruwelijke beroepsverleden spoorde Gabriel Allon terroristen op die een bedreiging vormden voor de staat Israël en elimineerde ze op kundige wijze. Na de tragische dood van zijn vrouw en kind trok hij zich terug uit actieve dienst. Nu wijdt hij zich aan de restauratie van kunstwerken, een beroep dat hij eertijds bij wijze van dekmantel uitoefende, tot hij een niet mis te verstane oproep ontvangt.

Ari Shamron, het hoofd van de Israëlische geheime dienst, doet een dwingend beroep op Allons dodelijk talent: een Palestijnse samenzwering om de onderhandelingen in het Midden-Oosten te doen mislukken, moet tot elke prijs worden voorkomen. Het brein achter de samenzwering is de Palestijnse fundamentalist Tariq, met wie Allon nog een rekening te vereffenen heeft. Allon stemt toe, met als gevolg dat hij kort daarop in een wereldwijd kat-en-muis spel voor zijn leven moet vechten.
Schrijver: Daniel Silva
Oorspronkelijke titel: The kill artist
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789029070003
Uitgever: Meulenhoff
De Moskou regels
De gewelddadige dood van een journalist leidt Gabriel Allon, restorateur en voormalig Israëlisch geheim agent, naar Rusland. Hij komt terecht in het nieuwe Moskou, waar hij het moet opnemen tegen Ivan Kharkov, een steenrijke Russische oligarch en wapenhandelaar, die op het punt staat Al-Qai'da te voorzien van een partij geavanceerde Russische luchtdoelraketten.

Het is aan Gabriel de deal te dwarsbomen. Als hij faalt, moet de wereld zich voorbereiden op de dodelijkste terroristische aanval sinds 9/11. Het aftellen is begonnen...
Schrijver: Daniel Silva
Oorspronkelijke titel: Moscow rules
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789049500634
Ebook: 9789048806393
Uitgever: De Vliegende Hollander
Portret van een spion
Wanneer kunstrestaurateur en spion Gabriel Allon en zijn vrouw Chiara voor een romantisch weekendje naar Londen vertrekken, wordt de vreugde al snel verstoord door het nieuws over twee bomaanslagen in Parijs en Kopenhagen.

Dan merkt Gabriel in Covent Garden een man op die alle kenmerken vertoont van een zelfmoordterrorist, maar voordat hij in actie kan komen, wordt hij omvergeblazen door een explosie.

Gabriel komt op het spoor van het meesterbrein achter de aanslagen en die blijkt nog heel wat in petto te hebben...
Schrijver: Daniel Silva
Oorspronkelijke titel: Portrait of a spy
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789022568149
Ebook: 9789402301557
Uitgever: Boekerij
Gevallen engel
Gabriel Allon gold ooit als een legendarische meesterspion, totdat zijn zoon omkwam bij een voor hem bedoelde aanslag. Als restaurateur van Oude Meesters, zijn voormalige cover, werkt hij nu over de hele wereld. Maar volledig loskomen uit de wereld van de geheime diensten lukt niet, af en toe wordt hij herenigd met zijn oude team.

In het Vaticaan is Gabriel bezig met de restauratie van een Caravaggio. Tot de ochtend waarop hij onzalig vroeg wordt ontboden door de privésecretaris van de paus. In de Sint-Pieter is het lijk van een beeldschone vrouw aangetroffen. De politie gaat uit van zelfmoord. Gabriel niet. De secretaris vraagt hem discreet de waarheid te achterhalen.
Schrijver: Daniel Silva
Oorspronkelijke titel: The fallen angel
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789022565834
Ebook: 9789460237300
Uitgever: Boekerij
Het Engelse meisje
Als een mooie jonge Engelse vrouw op Corsica verdwijnt, is de reputatie van de Britse premier in gevaar. Meesterspion Gabriel Allon doet zijn uiterste best de vrouw op te sporen en terug naar huis te brengen.

Zijn missie brengt hem van de duistere onderwereld van Marseille naar een afgelegen vallei in de Provence, en van het statige Londen naar een bloedstollende climax in Moskou, waar extreem geweld en kil verraad de boventoon voeren. Er is een lange lijst van mensen die Gabriel dood willen hebben.
Schrijver: Daniel Silva
Oorspronkelijke titel: The English girl
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789022567760
Ebook: 9789402301564
Uitgever: Boekerij


De roof
Gabriel Allon is in Venetië bezig met de restauratie van een altaarstuk, als hij een urgente oproep van de Italiaanse politie krijgt. Julien Isherwood, een excentrieke Londense kunsthandelaar en een vriend van Gabriel, dacht bij een bezoek aan het Comomeer een potentiële cliënt te treffen. In plaats daarvan vond hij een op gruwelijke wijze vermoorde man - en nu wordt hij gezien als hoofdverdachte.

Om zijn vriend te redden moet Gabriel de werkelijke dader vinden. Bovendien moet hij een wereldberoemd schilderij van Caravaggio opsporen dat al jaren vermist is en dat iets met de moord te maken zou kunnen hebben.

Zijn zoektocht loopt uit op een jacht die hem door heel Europa voert, van het Louvre in Parijs tot het Van Gogh Museum in Amsterdam...
Schrijver: Daniel Silva
Oorspronkelijke titel: The heist
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789034754721
Ebook: 9789402750812
Uitgever: HarperCollins
De Engelse spion
Ze was het bekendste lid van het Engelse koningshuis. Ze was geliefd om haar schoonheid en haar inzet voor goede doelen. Ze werd gehaat door haar ex-echtgenoot, de kroonprins, en haar ex-schoonmoeder, de koningin van Engeland.

Nu is ze dood, haar luxejacht is opgeblazen met een bom. En de Britse inlichtingendienst wendt zich tot de enige man die haar moordenaar kan opsporen: Gabriel Allon. Gabriels doelwit is Eamon Quinn, befaamd bommenmaker en huurmoordenaar.

In zijn kielzog reist Gabriel de halve wereld over. Wat hij niet weet, is dat hij een oude vijand achtervolgt. Een vijand die uit is op wraak en die maar één doel heeft: Gabriel doden.
Schrijver: Daniel Silva
Oorspronkelijke titel: The English spy
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789402708806
Ebook: 9789402750782
Uitgever: HarperCollins
Het zwarte gif
Een zware bom ontploft in het hart van Parijs. Een paar dagen later is het raak op de Albert Cuypmarkt in Amsterdam. Er vallen honderden slachtoffers en de internationale veiligheidsdiensten draaien overuren. Ze roepen uiteindelijk de hulp in van Gabriel Allon - meesterspion én kunstrestaurateur.

De terreurdaden blijken het werk te zijn van een onbekende terrorist die zich Saladin noemt. Om hem te ontmaskeren rekruteert Gabriel een jonge vrouw, Natalie. Zij zal afreizen naar het kalifaat en daar infiltreren in Saladins cel. Gabriels taak? Zorgen dat Natalie het overleeft...
Schrijver: Daniel Silva
Oorspronkelijke titel: The black widow
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789402700411
Ebook: 9789402753820
Uitgever: HarperCollins
Het huis der spionnen

Vier maanden na de dodelijkste aanslag op Amerikaans grondgebied sinds 9/11, is Londen het nieuwe doelwit van IS. Een reeks bomaanslagen laat een spoor van vernieling achter. De terreuraanval was briljant gepland, maar toch is er één los eindje.

Meesterspion en kunstrestaurateur Gabriel Allon wordt op de zaak gezet. Hij vindt al snel een connectie met een terreurcel in Saint-Tropez, bij de flamboyante en schatrijke Jean-Luc Martel en zijn echtgenote Olivia Watson, een beeldschoon ex-topmodel. Zij beweert niet te weten dat Martel zo rijk is geworden door drugshandel. Hij heeft zogenaamd niet begrepen dat hij zaken doet met een man die het Westen wil verwoesten. Slaagt Gabriel Allon erin om via hen bij het meesterbrein achter de aanslagen te komen?

Schrijver: Daniel Silva
Oorspronkelijke titel: House of spies
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789402730708
Uitgever: HarperCollins
De andere vrouw

In een geïsoleerd dorpje in Zuid-Spanje schrijft een mysterieuze Franse vrouw haar memoires. Het is het verhaal van de man die ze ooit liefhad in Beiroet en het kind dat bij haar is weggehaald wegens landverraad. De vrouw bewaart een van de grootste geheimen van het Kremlin. Lang geleden heeft de KGB een mol geïnfiltreerd in het hart van het Westen. En die staat nu op het punt de macht te grijpen...

Slechts één man kan de zaak oplossen: Gabriel Allon, de legendarische kunstrestaurateur en meesterspion. Zijn zoektocht naar de waarheid leidt hem van het grootste verraad van de twintigste eeuw naar de oevers van de Potomac-rivier bij Washington D.C. Kan hij op tijd de wereld redden?

Schrijver: Daniel Silva
Oorspronkelijke titel: The other woman
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789402702682
Ebook: 9789402757835
Uitgever: HarperCollins


Het nieuwe meisje

Niemand weet wie ze is: het mooie meisje dat elke dag op een exclusieve privéschool in Zwitserland wordt afgezet door een zwaarbeveiligde autocolonne, alsof ze een staatshoofd is. Ze zou de dochter zijn van een rijke internationale businessman.

Maar dat is ze niet, haar vader is de verafschuwde kroonprins van Saoedi-Arabië. Hij staat onder vuur voor zijn rol in de moord op een dissidente journalist. Als zijn dochter gewelddadig wordt ontvoerd, gaat hij naar de enige man die hij vertrouwt.

Gabriel Allon, de legendarische meesterspion, bijt zich vast in de zaak en komt terecht in een dodelijke en geheime oorlog met een oude vijand die de toekomst zal bepalen van het Midden-Oosten - en misschien wel de hele wereld...

Schrijver: Daniel Silva
Oorspronkelijke titel: The new girl
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789402704198
Ebook: 9789402758849
Uitgever: HarperCollins
De geheime orde

Meesterspion Gabriel Allon is met zijn vrouw en kinderen op vakantie in Venetië, als hem het bericht bereikt dat Paus Paulus VII plotseling is overleden. Gabriel wordt weggeroepen naar Rome, waar hij aartsbisschop Luigi Donati ontmoet.

Hoewel de dood van de paus als natuurlijk wordt beschouwd, heeft Luigi twee goede redenen om te vermoeden dat het moord was: de agent van de Zwitserse Garde die de bewuste avond dienst had is vermist, en de brief die de paus in zijn laatste uren schreef is kwijt. Een brief die was bestemd voor Gabriel Allon...

Schrijver: Daniel Silva
Oorspronkelijke titel: The order
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789402706529
Ebook: 9789402760392
Uitgever: HarperCollins
De cellist

Gabriel Allon wordt geconfronteerd met de fatale vergiftiging van een Russische miljardair die hem op een gevaarlijke reis door Europa stuurt. Daar raakt hij in de ban van een muzikaal genie dat lijkt te weten wat de dood van zijn vriend heeft veroorzaakt...

Schrijver: Daniel Silva
Oorspronkelijke titel: The cellist
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789402708981
Ebook: 9789402763003
Uitgever: HarperCollins
Portret van een onbekende vrouw

Meesterspion en kunstrestaurateur Gabriel Allon gaat op zoektocht door Europa om het geheim rond de vervalsing van een zeventiende-eeuws meesterwerk te achterhalen. Wie slaagde erin alle experts voor de gek te houden en heeft daar miljoenen aan verdiend?

Schrijver: Daniel Silva
Oorspronkelijke titel: Portrait of an unknown woman
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789402711448
Ebook: 9789402766936
Uitgever: HarperCollins
De verzamelaar

Gabriel Allon en een briljante en mooie meesterdief bundelen hun krachten om een van ’s werelds kostbaarste schilderijen op te sporen. Al snel komen ze terecht in een race tegen de klok om een dreigend conflict tussen Rusland en het Westen te voorkomen...

Schrijver: Daniel Silva
Oorspronkelijke titel: The collector
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789402713657
Ebook: 9789402769456
Uitgever: HarperCollins

Michael OsbourneHet teken van de beul
Wanneer Michael Osbourne van de CIA opgeroepen wordt een terroristische bomaanslag op een passagiersvliegtuig voor de kust van Long Island te onderzoeken, is er één relevante aanwijzing waar hij zich op kan richten. Er is een lichaam gevonden in het water vlak bij de plek waar het vliegtuig is neergestort, met drie kogelgaten in het gezicht.

Osbourne herkent het dodelijke teken als de handtekening van een wereldwijd befaamd moordenaar, een man van wie het bestaan nooit is bewezen omdat de enige mensen die hem ooit hebben gezien tevens zijn slachtoffers waren.

Als Osbourne de moordenaar op het spoor komt, dreigt het onderzoek zijn carrière, maar ook zijn huwelijksleven te ontwrichten. De moordenaar lijkt betrokken bij een internationale organisatie, die haar betrokkenheid bij het neergeschoten vliegtuig maar al te graag wil verbloemen.

Wanneer Osbourne begint te vermoeden wie de opdrachtgever van de moordenaar is, en dat met huiveringwekkende implicaties, brengt hij zichzelf willens en wetens onder de aandacht van de meest gevreesde man op aarde.
Schrijver: Daniel Silva
Oorspronkelijke titel: The mark of the assassin
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789029057516
Uitgever: Meulenhoff
De hand van de beul
Als zijn schoonvader, politiek zwaargewicht en gepensioneerd senator Douglas Canon, wordt benoemd tot de nieuwe ambassadeur van de Verenigde Staten in Engeland, laat voormalig CIA-agent Michael Osbourne zich opnieuw door deze veiligheidsdienst inlijven. Maar niet vrijwillig.

Hoewel hij niet staat te springen om zich opnieuw in de gevaarlijke wereld van de internationale terrorismebestrijding te begeven, heeft hij geen keuze. Zijn schoonvader staat namelijk op het punt uit de weg te worden geruimd door een Ierse protestantse paramilitaire groepering.

Wat Osbourne niet weet, wat hij niet kan weten, is dat hij met zijn poging de aanslag te voorkomen in het vaarwater terechtkomt van een uiterst geheime organisatie van diplomaten en wapenhandelaren, die haar macht aanwendt om wereldwijd aan te zetten tot politieke onlusten. Want dat levert geld op, heel veel geld.

Als dan ook nog eens blijkt dat het contract voor de moord op zijn schoonvader is toegekend aan, Jean-Paul Delaroche, 's werelds meest gevreesde huurmoordenaar - en Osbournes persoonlijke vijand, wordt de druk op Osbourne bijna ondraaglijk groot...
Schrijver: Daniel Silva
Oorspronkelijke titel: The marching season
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789029066525
Uitgever: Meulenhoff