Boekenplank:
Kies

Boeken van Vince Flynn

Na de dood van Vince Flynn in 2013 heeft Kyle Mills het schrijven van de boeken over Mitch Rapp overgenomen; de boeken worden echter nog steeds uitgegeven onder de naam Vince Flynn (& Kyle Mills).

Meer over Vince Flynn

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1966 / Overleden: 2013

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Vince Flynn


Mitch Rapp

 • American assassin - American assassin
 • Machtsovername - Transfer of power
 • Open doelwit - Executive power
 • Jacht op de jager - Consent to kill
 • Noodgreep - Extreme measures
 • De laatste man - The last man
 • De enige overlevende - The survivor
 • Doodvonnis - Order to kill
 • Enemy of the state - Enemy of the state
 • Red war - Red war
 • Dodelijke dreiging - Lethal agent

Dubbel uitgegeven titels

 • Dodelijk doelwit - zie Jacht op de jager
 • Lek - zie Open doelwit
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

Mitch RappAmerican assassin

Mitch Rapp was een veelbelovende atleet in zijn studententijd... En toen sloeg het noodlot toe: terroristen doodden tijdens een wrede aanslag meer dan tweehonderd onschuldige burgers, onder wie zijn vriendin. Familie en vrienden die achterbleven waren in diepe rouw en probeerden troost te vinden. Maar Rapp wilde slechts één ding: vergelding.

Na twee decennia van politiek falen staan de Verenigde Staten en de CIA er slecht voor. De Operations Director van de CIA, Koude Oorlog-veteraan Thomas Stansfield, weet dat hij zich moet voorbereiden op de volgende oorlog: de strijd tussen de VS en islamitische jihadisten. Hij geeft zijn opvolger Irene Kennedy en zijn beste vriend Stan Hurley de opdracht om een groep clandestiene operatives op te richten. Agenten die in het diepste geheim opereren. Zes maanden wordt het uiterste van Rapp gevergd tijdens een training die zo intens is dat hij er bijna aan ten onder gaat.

Gehard door deze elite-opleiding is hij er klaar voor om zijn vijanden uit te schakelen. Hij begint in Istanboel, waar de wapenhandelaar die de explosieven voor de aanslag verkocht zijn eerste doelwit is. Daarna trekken hij en zijn team door Europa, waar ze de ene na de andere terrorist zonder genade uitschakelen. In de stoffige straten van Beiroet bereikt het verhaal zijn hoogte punt als Rapp plotseling zelf doelwit is. Hij zal zijn training en vaardigheden tot het uiterste moeten inzetten als hij wil overleven in deze door oorlog geteisterde stad.

American Assassin - 2017
Regisseur: Michael Cuesta
Cast: Dylan O'Brien, Michael Keaton, Sanaa Lathan, e.a.
Schrijver: Vince Flynn
Oorspronkelijke titel: American assassin
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789045212852
Ebook: 9789045212951
Uitgever: Karakter
Machtsovername
In Machtsovername wordt de president van Amerika het doelwit van nietsontziende terroristen. Een angstaanjagend realistisch rampscenario, want hoe goed is een vrijstaande villa in het midden van een drukke stad nu echt te beveiligen?

Op een ochtend wordt de rust in Washington wreed verstoord door een groep terroristen die tientallen mensen vermoorden en bijna honderd mensen gijzelen, terwijl ze zich een bloederige weg banen naar het Witte Huis.

De geheime dienst brengt de president nog net op tijd naar een ondergrondse bunker en terwijl de overheid discussieert over de juiste manier om met de vijand te onderhandelen, sluipt Mitch Rapp, de beste antiterreuragent van de CIA, door de geheime gangen en verborgen tunnels van het enorme landhuis om de gijzelaars te redden voordat de terroristen de president bereiken. Maar een andere vijand - een hooggeplaatst persoon in Washington - is vastbesloten Rapps reddingsmssie te saboteren.
Schrijver: Vince Flynn
Oorspronkelijke titel: Transfer of power
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789045210490
Ebook: 9789045210599
Uitgever: Karakter
Open doelwit
CIA-agent Mitch Rapp was Amerika's eerstelijnsverdediging tegen terrorisme totdat hij zijn dekmantel verloor. Maar juist nu heeft de wereld hem nodig, meer dan ooit...

De president van de VS staat onder druk. Door een lek in het Witte Huis faalt een geheime missie om een gegijzeld Amerikaans gezin te redden uit handen van een Filipijnse terreurgroep. In het Midden-Oosten dreigt een conflict dat grote gevolgen kan hebben voor de Amerikaanse economie.

De president roept de hulp in van Mitch Rapp, CIA-adviseur op het gebied van anti-terrorisme, en van CIA-directeur Irene Kennedy. Samen komen zij op het spoor van een gevaarlijke internationale samenzwering met een aantal spelers uit onverwachte hoek en een extreem hoge inzet. Een race tegen de klok begint... en Mitch keert terug in de frontlinie.
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Vince Flynn
Oorspronkelijke titel: Executive power
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789045205502
Ebook: 9789045207506
Uitgever: Karakter
Jacht op de jager
CIA-agent Mitch Rapp heeft als antiterrorismespecialist al vele levens gered. Zijn verbeten strijd voor vrede en vrijheid heeft een echte held van hem gemaakt, maar heeft ook het nodige kwaad bloed gezet. Bij de Amerikaanse bondgenoten zijn er mensen die Rapp het liefst uit de weg zouden ruimen.

De machtige vader van een door Mitch Rapp gedode terrorist heeft hem ook hoog op zijn lijstje staan. Zijn zucht naar wraak - in de puurste vorm - zorgt ervoor dat Rapp in plaats van jager plotseling prooi wordt in een internationale samenzwering van ongekende omvang. Een nieuwe race tegen de klok begint...
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Vince Flynn
Oorspronkelijke titel: Consent to kill
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789045205601
Ebook: 9789045207605
Uitgever: Karakter
Noodgreep
In de schimmige wereld van de geheime diensten, waar spionnen dag in dag uit een geheime oorlog uitvechten, lukt het de CIA twee terroristencellen te ontmantelen. Er wordt echter gevreesd dat een derde cel, die wordt geleid door een kwaadaardig meesterbrein, nog actief is en elk moment tot actie over kan gaan, met schokkende gevolgen.

Antiterrorisme-expert Mitch Rapp slaat de handen ineen met een beroepssoldaat die even fanatiek - en dodelijk - is als maar kan: ex-marinier en elitestrijder Mike Nash. Zowel Rapp als Nash heeft vaker oog in oog gestaan met bloeddorstige jihadisten. Beiden hebben vele levens gered en zetten zich onvoorwaardelijk in voor hun land.

Maar op het Capitool waait sinds kort een andere wind, en bepaalde leiders willen Mitch Rapp zo kort mogelijk houden. Dus wanneer er zich een ijzingwekkend scenario dreigt af te spelen in de politieke hoofdstad van de Verenigde Staten besluiten Rapp en Nash nieuwe regels te volgen voordat ze in actie komen: hun eigen regels.
Schrijver: Vince Flynn
Oorspronkelijke titel: Extreme measures
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789045211831
Ebook: 9789045208947
Uitgever: Karakter


De laatste man
Antiterrorisme-expert Mitch Rapp reist naar Afghanistan om zijn landgenoot Joe Rickman op te sporen. Rickman is van de aardbodem verdwenen en runde op het moment van zijn verdwijning al acht jaar de geheime operaties van de CIA in Afghanistan. Een schimmige taak die hem in contact bracht met iedere notoire figuur die het land rijk is.

De bodyguards van de CIA-agent zijn in koele bloede geëxecuteerd, wat er in eerste instantie op duidt dat Rickman gekidnapt is. Maar Joe Rickman was niet de eerste de beste soldaat en Rapp weet bepaalde dingen van zijn oude vriend waardoor de vermissing van de man die ze moesten beschermen hem ernstig zorgen baart. Is hij niet al te laat?

Rapp moet zich, in de hoop een spoor van Rickman te vinden, een weg banen door Afghanistan, waar de Taliban, Iraniërs, Pakistanen en Russen er allemaal op uit zijn om een deel van het door oorlog verdeelde land te claimen. Terwijl het land voor zijn ogen wordt verwoest, moet Rapp even meedogenloos als zijn vijanden zijn en even onbetrouwbaar als de politici in zijn eigen regering, als hij ook maar een sprankje hoop wil hebben om zijn missie tot een goed einde te brengen.
Schrijver: Vince Flynn
Oorspronkelijke titel: The last man
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789045205281
Ebook: 9789045206684
Uitgever: Karakter
De enige overlevende
Na het overlijden van Vince Flynn nam de ervaren thrillerauteur Kyle Mills de serie over. Dit is het eerste boek waarin Mills de populaire avonturen van Mitch Rapp beschrijft.

Wanneer Joe 'Rick' Rickman, voormalig golden boy bij de CIA, een gigantische hoeveelheid topgeheime documenten steelt en zijn land verraadt, heeft CIA-directeur Irene Kennedy geen andere keuze dan haar gevaarlijkste wapen in te zetten: elitespion Mitch Rapp, die al eerder bewezen heeft zijn hoofd koel te kunnen houden in gevaarlijke situaties. Rapp maakt snel korte metten met de verrader, maar zelfs vanuit het graf blijkt Rickman een dodelijke dreiging voor de staatsveiligheid.

Het elimineren van deze klokkenluider heeft de problemen van de CIA alleen maar erger gemaakt: overal ter wereld duiken mysterieuze personen op, die alle data die Rickman heeft gestolen - en verstopt op een plek die alleen hij kent - openbaar maken. Als de onthullingen steeds wereldschokkendere vormen beginnen aan te nemen, richten steeds meer landen hun woede hierover op de Verenigde Staten. Vooral Pakistan slaat steeds agressievere taal uit richting het land dat zij zien als 'de grote Satan'.

Een dodelijke race begint als zowel de Pakistaanse als de Amerikaanse regering op zoek gaat naar de handlangers van Rickman. Om te voorkomen dat de VS het slachtoffer wordt van Pakistaanse agressie, moet Mitch Rapp sneller, slimmer en vasthoudender zijn dan zijn dodelijkste vijand tot nu toe.
Schrijver: Vince Flynn
Oorspronkelijke titel: The survivor
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789045211770
Ebook: 9789045211879
Uitgever: Karakter
Doodvonnis
Mitch Rapp is gewend te winnen. Samen met vriend en collega Scott Coleman gaat Rapp de strijd aan om Pakistaanse kernwapens uit handen van terroristen te houden. Daar komt bij dat Rusland ook geïnteresseerd is en beslist niet met dezelfde reden als Rapp en Coleman.

Al snel wordt het angstaanjagend duidelijk dat de krachten in Moskou zijn gebundeld om nog meer chaos en onrust in het Midden-Oosten te creëren en moet Rapp diep infiltreren op Russisch grondgebied, waar hij zich als een Amerikaanse IS-rekruut voordoet. Daar legt hij een plan bloot dat veel gevaarlijker en sluwer is dan hij ooit had kunnen denken en dat weleens vergaande en catastrofale gevolgen kan hebben.
Schrijver: Vince Flynn
Oorspronkelijke titel: Order to kill
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789045213712
Ebook: 9789045213811
Uitgever: Karakter
Enemy of the state
Na 9/11 sluiten de VS een uiterst geheim en ongekend gevaarlijk akkoord om het bewijs tegen de machtige Saudiërs die de aanslagen coördineerden te verduisteren. In ruil daarvoor zou koning Faisal beloven de olietoevoer in stand te houden en met de samenzweerders in zijn kringen af te rekenen.

Als de Amerikaanse president vermoedt dat de Saudiërs nooit van plan zijn geweest zich aan de deal te houden, laat hij Mitch Rapp een waarschuwing overbrengen. Rapp moet deze klus in zijn eentje klaren. Net als hij start met het ontrafelen van de banden tussen de Saudische regering en IS, wordt zijn missie ontdekt door het briljante nieuwe hoofd van de CIA. Als Rapp hem te na komt, dreigt hij de overeenkomst die de twee landen na 9/11 hebben gesloten, te openbaren.

Slechts gesteund door een team huurlingen wier loyaliteit twijfelachtig is, wordt Rapp nu geconfronteerd met een ongehoord intensieve klopjacht. Het is slechts een kwestie van tijd voordat hij opgepakt of vermoord zal worden. Lukt het hem om de Saudiërs te laten inbinden en zijn naam te zuiveren?

Schrijver: Vince Flynn
Oorspronkelijke titel: Enemy of the state
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789045215075
Ebook: 9789045215174
Uitgever: Karakter
Red war

Mitch Rapp moet alle zeilen bijzetten om te voorkomen dat de ernstig zieke Russische leider een allesvernietigende oorlog tegen het Westen begint.

Als de Russische president Maxim Krupin te horen krijgt dat hij een ongeneeslijke hersentumor heeft, is hij vastbesloten niet op te geven en aan de macht te blijven. Zijn eerste besluit is om al zijn landgenoten die een gevaar voor hem vormen, te vermoorden of in de cel te stoppen. Maar dan verergert zijn toestand zo dat hij naar zwaardere afleidingsacties wil grijpen: oorlog met het Westen.

Als CIA-directeur Irene Kennedy verneemt hoe ernstig het met Krupins gezondheid is gesteld, begrijpt ze dat de VS met een tegenstander geconfronteerd worden die niets te verliezen heeft. De enige manier om een conflict te vermijden, dat mogelijk miljoenen slachtoffers zou eisen, is Mitch Rapp met een levensgevaarlijke opdracht naar Rusland sturen. Als Rapp in zijn opdracht slaagt, dan is een oorlog afgewend. Maar als zijn missie ontdekt wordt, zullen Rusland en Amerika door zijn toedoen in een conflict verzeild raken dat geen van beide landen overlevingskansen biedt.

Schrijver: Vince Flynn
Oorspronkelijke titel: Red war
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789045218113
Uitgever: Karakter


Dodelijke dreiging

Een angstaanjagend bioterrorisme-complot brengt miljoenen mensen in gevaar tijdens roerige presidentiële verkiezingen in Amerika. De terroristen zijn van plan een wereldwijde pandemie te veroorzaken, die de wereldorde voorgoed verandert.

Aan Mitch Rapp de taak om zowel bij IS als in een Mexicaans drugskartel te infiltreren, en zo een ramp te voorkomen...

Schrijver: Vince Flynn
Oorspronkelijke titel: Lethal agent
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789401615310
Ebook: 9789401615235
Uitgever: Xander

Dubbel uitgegeven titelsDodelijk doelwit
Zie voor de beschrijving van dit boek: Jacht op de jager.
Schrijver: Vince Flynn
Oorspronkelijke titel: zie Jacht op de jager
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789026985706
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Lek
Zie voor de beschrijving van dit boek: Open doelwit.
Schrijver: Vince Flynn
Oorspronkelijke titel: zie Open doelwit
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789026984655
Uitgever: Van Holkema & Warendorf