Boekenplank:
Kies

Boeken van Allan Folsom

Meer over Allan Folsom

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1941 / Overleden: 2014


Overzicht

  • Dag van bekentenis - Day of confession
  • Dag van de samenzwering - The Machiavelli covenant
  • Dag van ontmaskering - The Hadrian Memorandum
  • Dag van vergelding - The exile
  • De dag na morgen - The day after tomorrow

gedetailleerd overzicht

OverzichtDag van bekentenis
Harry Addison is showbizz-advocaat en werkt in Hollywood. Hij leidt een prettig leven van hard werken, veel geld verdienen, en af en toe een relatie met een mooie vrouw. Tot hij uit Rome een paniekerig telefoontje krijgt van zijn broer Danny... Een week later is Harry Addison de meest gezochte man van Italië en belandt hij berooid, gewond en vervuild in de riolen van Rome. De balans van de afgelopen week: zijn broer Danny is vermoord, en Harry zelf wordt verdacht van betrokkenheid bij de aanslag op kardinaal-vicaris Lara, één van de vertrouwensmannen van de paus. Een enorme politiemacht is naar hem op zoek en posters met zijn portret hangen door heel Italië. Wanneer hij ook nog verdacht blijkt te worden van de moord op een politieman, is één ding hem overduidelijk: hij is zijn leven niet zeker. Harry Addison ziet maar één uitweg: uit handen blijven van de politie en proberen zelf achter de raadsels rond de moordaanslagen te komen.
Schrijver: Allan Folsom
Oorspronkelijke titel: Day of confession
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-225-2404-3
Uitgever: Boekerij
Dag van de samenzwering
Tuinarchitect Nicholas Marten wordt bij het sterfbed van een vriendin geroepen. Ze weet hem nog net te vertellen dat haar man en kind op geheimzinnige wijze om het leven zijn gekomen, en dat ze zelf vermoedelijk is vergiftigd. Als Marten probeert te achterhalen wat er is gebeurd, stuit hij overal op tegenwerking. Hij krijgt onverwacht hulp van niemand minder dan John Henry Harris, de president van de Verenigde Staten. Tijdens een staatsbezoek aan Europa ontdekt Harris dat een broederschap binnen het Witte Huis een prijs heeft gezet op het hoofd van de Duitse bondskanselier. Door deze wetenschap is ook Harris zijn leven niet meer zeker. Samen met Marten en de mooie, maar mysterieuze journaliste Demi Picard probeert Harris de machtigste organisatie die de wereld ooit gekend heeft te ontmantelen.
Schrijver: Allan Folsom
Oorspronkelijke titel: The Machiavelli covenant
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 90-225-4780-9
Uitgever: Boekerij
Dag van ontmaskering
Striker, een enorm bedrijf dat is gespecialiseerd in oliemanagement, doet een verbazingwekkende ontdekking tijdens een routineonderzoek naar de ligging van een kleine oliereserve aan de kust van Equatoriaal Guinea. Op een seismogram is te zien dat onder het kleine olieveld een veld ligt dat meer olie bevat dan heel Saoudi-Arabië. Striker is van mening dat het eigenaar van het olieveld is, door een getekende overeenkomst, en dus in feite heel Equatoriaal Guinea bezit. Met de hulp van de CIA en de militaire organisatie Hadrian wil Striker de huidige regering omverwerpen en zo controle over het land krijgen. Een geheimzinnig document, dat alleen bekend is onder de naam het Hadrianus Memorandum, blijkt hierin van essentieel belang.
Schrijver: Allan Folsom
Oorspronkelijke titel: The Hadrian Memorandum
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-90-225-5287-2
Uitgever: Boekerij
Dag van vergelding
In Parijs bekijken twee oude vrienden een videoband van een gruwelijke moord. De band én het gebruikte moordwapen worden daarna weer veilig opgeborgen. Raymond Thorne wordt gezocht voor moord. In Mexico en Chicago, maar vooral in Los Angeles. De elite-eenheid van de Los Angeles Police Department, het LAPD, zit hem op de hielen. Thorne weet ze telkens weer te ontwijken, totdat hij tegenover John Barron komt te staan. Toch weet hij opnieuw te ontsnappen, en wel op een zeer spectaculaire manier: door de dood. Barron blijft geobsedeerd door Thorne en de aanwijzingen die hij achterliet: de sleutels voor een onbekend kluisje, een zakagenda met daarin twee Londense adressen en de tekst '7 april/Moskou'. Maar als Barron besluit een nieuw leven in Parijs te beginnen, dwingt hij zichzelf het mysterie rond Raymond Thorne te laten voor wat het is. Dan wordt er een lijk gevonden in Parijs, en er is maar één persoon die de moord kan hebben gepleegd – Thorne.
Schrijver: Allan Folsom
Oorspronkelijke titel: The exile
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-225-3894-X
Uitgever: Boekerij
De dag na morgen
Een herfstdag in Parijs, laat op de middag. Een Amerikaanse chirurg komt bij toeval oog in oog te staan met de moordenaar van zijn vader. Vanaf dat moment wordt wraak een obsessie... Een befaamd rechercheur uit Los Angeles voert in samenwerking met Interpol een opdracht uit: het onderzoek naar een reeks onthoofdingen... Een jonge, vrouwelijks arts begint in Genève een verhouding die haar leven voor altijd zal veranderen... Een fysiotherapeute in New Mexico, USA, wordt gevraagd een zeer bijzondere patiënt te begeleiden op zijn reis naar Zwitserland... In Duitsland maakt een selecte groep industriëlen zich op voor een feestelijke bijeenkomst...
Schrijver: Allan Folsom
Oorspronkelijke titel: The day after tomorrow
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 90-225-2353-5
Uitgever: Boekerij