Boekenplank:
Kies
 • Home
 • R
 • Christopher Reich

Boeken van Christopher Reich

Christopher Reich werd geboren in Tokio, maar groeide op in de Verenigde Staten en Zwitserland. Hij studeerde aan the Georgetown University en the University of Texas en werkte als investeringsbankier in Zwitserland.

Meer over Christopher Reich

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1961

Geboorteland: Japan

Website: Christopher Reich


Overzicht

 • Bankier van de duivel - The devil's banker
 • Bankiers van de elite - The Patriots' Club
 • De loper - The runner
 • Geheime rekening - Numbered account
 • Het eerste miljard - The first billion
 • Wetten van terreur - The prince of risk

Jonathan Ransom

 1. Wetten van verraad - Rules of deception
 2. Wetten van wraak - Rules of vengeance
 3. Wetten van bedrog - Rules of betrayal

gedetailleerd overzicht

OverzichtBankier van de duivel
De explosie die een klein appartement in Parijs verwoest, heeft over de hele wereld gevolgen...

Een vermeend terrorist is dood, een half miljoen dollar spoorloos verdwenen. Binnen een paar dagen is de CIA er zeker van dat er een verband is tussen de dode man en een geplande terroristische aanval. Vastberaden om een tweede 11 september te vermijden, wordt er een speciale antiterreurgroep gevormd, met de codenaam Bloedgeld. Hun doel: het volgen van het geldspoor. Hun geheime wapen: forensisch accountant Adam Chapel.

Chapel is een man die meer op cijfers dan op mensen vertrouwd. Hij heeft zijn eigen redenen om de daders op te sporen: vier van zijn collega's werden bij de explosies gedood. Samen met Brits geheim agent Sarah Churchill moet hij een schimmige figuur opsporen, die grote geldbedragen van land naar land sluist en van bank naar bank. Ze volgen het geldspoor van Parijs naar München en de woestijnen van Saoedi-Arabië. De tijd dringt, en al snel hebben Chapel en Sarah nog maar enkele dagen om een grote ramp te voorkomen...
Schrijver: Christopher Reich
Oorspronkelijke titel: The devil's banker
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789022539071
Ebook: 9788726892734
Uitgever: Boekerij
Bankiers van de elite
Een geheime groep zakenmannen en politici noemen zichzelf de Club van Patriotten. Al sinds de oprichting door George Washington tijdens de Amerikaanse Revolutie zijn ze op financieel gebied actief.

Thomas Bolden lijkt op het eerste gezicht de belichaming van de Amerikaanse Droom. Hij heeft zijn duistere verleden overwonnen en is zeer succesvol als bankier bij Harrington Weiss op Wall Street. Totdat zijn hele wereld van de ene op de andere dag op zijn kop staat.

Na een bizarre ontvoering slaat hij op de vlucht en wordt hij binnen enkele uren verdacht van moord. Bolden doet de ene verbijsterende ontdekking na de andere en probeert ondertussen uit handen van de politie te blijven. En dan komt hij, samen met zijn vriendin Jenny, oog in oog te staan met de machtige leden van de Club van Patriotten...
Schrijver: Christopher Reich
Oorspronkelijke titel: The Patriots' Club
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789022542101
Ebook: 9788726892741
Uitgever: Boekerij
De loper
Erich Seyss, bijgenaamd De witte leeuw, voormalig Olympisch 100-meter sprinter en lid van Hitlers SS, ontsnapt na de val van het Derde Rijk uit een Amerikaans krijgsgevangenenkamp.

Officier van justitie en nazi-jager Devlin Judge, die dag en nacht bezig is met de voorbereiding op het proces tegen Göring, neemt de taak op zich om Seyss op te sporen. Niet alleen uit een gevoel van rechtvaardigheid, maar vooral omdat Seyss de moord op zijn broer op zijn geweten heeft.

Judge krijgt van zijn superieuren één week om Seyss te vinden. Zeven dagen om zijn broer te wreken.

Seyss is ontsnapt omdat hij een missie heeft. Wanneer deze slaagt, zal Europa op een nieuwe, inktzwarte hel afstevenen. Devlin Judge is de enige die hem kan tegenhouden. Hij móét Seyss vinden.

Vanuit onverwachte hoek komt hulp: Ingrid Bach, dochter van een van de machtigste mannen in nazi-Duitsland... en de ex-verloofde van Seyss, sluit zich bij hem aan. Wanneer chaos en verraad Devlin Judge van alle kanten belagen, weet hij niet meer wie de jager is en wie de prooi.
Schrijver: Christopher Reich
Oorspronkelijke titel: The runner
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789022528211
Ebook: 9788726892703
Uitgever: Boekerij
Geheime rekening
'Hij kan niet leven met de leugens, maar de waarheid is levensgevaarlijk.'

Zeventien jaar geleden werd Nicholas Neumanns vader vermoord. Nu zal hij alles doen om antwoord te vinden op de vraag wie hem heeft vermoord - en waarom. Op zoek naar antwoorden zet Neumann een streep onder een veelbelovende carrière op Wall Street, om in dienst te kunnen treden bij de Zwitserse bank waar zijn vader vroeger werkte.

Naarmate hij meer en meer verwikkeld raakt in een frauduleuze wereld waar beleefdheid en discretie façades zijn voor ongebreidelde hebzucht en woordbreuk, is hij bereid ook zijn scrupules te laten varen. Als zijn zoektocht naar de waarheid diepgaander wordt en Nick's vragen bijna beantwoord worden, realiseert hij zich dat zelfs zijn eigen leven op het spel staat.
Schrijver: Christopher Reich
Oorspronkelijke titel: Numbered account
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789022523667
Ebook: 9788726892710
Uitgever: Boekerij
Het eerste miljard
John 'Jett' Gavallan, voormalig gevechtspiloot, is nu de baas van Black Jet Securities. Hij heeft precies zes dagen om Mercury Broadband, een toonaangevend Russisch mediabedrijf, naar de beurs te brengen.

Maar er circuleren verhalen dat Mercury Broadband niet is wat het lijkt te zijn, dat er bedrog in het spel is. Ook binnen zijn eigen organisatie speelt er verraad. Gavallan stuurt zijn tweede man en vriend Grafton Byrnes - ook een voormalig Desert Storm piloot - naar Moskou.

Maar Byrnes verdwijnt en voor Gavallan begint de nachtmerrie. Ineens bevindt hij zich op onbekend terrein en moet hij vechten tegen een anonieme vijand. Waar is hij veilig en vooral - bij wie?

Niet bij Konstantin Kirov, die aan het hoofd staat van Mercury Broadband. Niet bij de bankiers en collega's met wie hij elke dag werkt. En ook niet bij de exotische Cate Magnus, zijn ex, die hem al haar geheimen vertelde - behalve één.

Jett zit midden in een complot dat niet alleen zijn bedrijf te grond dreigt te richten, maar ook het delicate evenwicht tussen de wereldmachten zou kunnen verstoren wat de wereldeconomie gevaarlijk uit balans kan brengen. Achternagezeten door de FBI reist Jett van Palm Beach naar Zürich en Moskou op zoek naar de antwoorden. Terwijl de klok tikt, komt Gavallan steeds dichter bij een wereld waar moord en wraak de enige valuta lijken.
Schrijver: Christopher Reich
Oorspronkelijke titel: The first billion
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789022533543
Ebook: 9788726892727
Uitgever: Boekerij


Wetten van terreur
Robert 'Bobby' Astor is een rijzende ster aan het financiële firmament, goochelend met miljoenen en miljarden. Maar alles verandert als zijn vader, de voorzitter van de beurs van New York, vermoord wordt in een spectaculaire aanslag op de oprit van het Witte Huis, terwijl hij op weg is naar de president om hem een verschrikkelijk geheim toe te vertrouwen.

In de naweeën van de aanslag ziet Bobby zijn fortuin slinken. Een cryptische aanwijzing leidt hem dieper in het web van leugens rond de dood van zijn vader en uiteindelijk ontdekt hij een internationale samenzwering die niet alleen zijn eigen leven bedreigt, maar het volledige financiële systeem van de Verenigde Staten.
Schrijver: Christopher Reich
Oorspronkelijke titel: The prince of risk
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789022329436
Ebook: 9788726852288
Uitgever: Manteau

Jonathan RansomWetten van verraad
Jonathan Ransom en zijn vrouw Emma, beiden in dienst van Artsen zonder Grenzen, zijn voor een skivakantie in Zwitserland wanneer Emma verongelukt. Volkomen verslagen ontvangt Jonathan de dag na het ongeluk een envelop die aan Emma is geadresseerd. Er zitten twee tickets in voor bagage die op een afgelegen treinstation in bewaring is gegeven.

Maar waarom weet Jonathan hier niets van? Welk geheim hield Emma voor hem verborgen? Wanneer Jonathan de bagage ophaalt en wordt aangevallen door twee mannen, raakt zijn leven in een stroomversnelling.

Internationale opsporingsdiensten openen een klopjacht op Jonathan en om te overleven moet hij zien uit te vinden wie Emma eigenlijk was en welk geheim ze voor hem verborgen hield. Het spoor leidt hem steeds dieper in een internationaal complot, waarbij hij werkelijk niemand meer kan vertrouwen.
Schrijver: Christopher Reich
Oorspronkelijke titel: Rules of deception
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789022993835
Ebook: 9788726852264
Uitgever: Bruna
Wetten van wraak
Jonathan Ransom, dokter in dienst van Artsen zonder Grenzen, en zijn vrouw Emma, voormalig spion voor 'de Divisie', hebben een romantisch weekend gepland in Londen. Hun plannen worden echter wreed verstoord door een bloedige aanslag in het hart van de stad.

In de chaos direct erna verdwijnt Emma spoorloos, terwijl Jonathan algauw wordt geroemd om zijn heldhaftig optreden. Totdat er niet alleen twijfel rijst over Emma's rol, maar ook over Jonathans betrokkenheid: probeerden ze de terroristen tegen te houden, of hielpen ze hen juist?

Jonathan ziet zich genoodzaakt te vluchten voor MI5. Om zijn naam te zuiveren moet hij Emma zien te vinden en erachter komen wie zij nu in werkelijkheid is. Heeft ze haar leven als spion definitief achter zich gelaten, of is hij een pion in een spel dat zijn voorstellingsvermogen ver te boven gaat?
Schrijver: Christopher Reich
Oorspronkelijke titel: Rules of vengeance
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789022993903
Ebook: 9788726852271
Uitgever: Bruna
Wetten van bedrog
In 1980 stortte een Amerikaanse B-52 neer in het afgelegen berggebied tussen Pakistan en Afghanistan. Dertig jaar later dreigt de verschrikkelijke waarheid achter dit incident aan het licht te komen.

Als dr. Jonathan Ransom afreist naar Afghanistan duurt het niet lang voor de taliban hoort dat hij in het land is en hij ontdekt dat hij een pion is van 'de Divisie', de high profile Amerikaanse geheime organisatie die door zijn vrouw Emma, een levensgevaarlijke spion, is verraden. Zij duikt op om een wapentransactie met islamitische terroristen af te handelen en wordt daarbij nauwlettend in de gaten gehouden door de Amerikanen, totdat ze van hun radar verdwijnt.

Ransom dacht dat hij voorgoed van de Divisie verlost was, maar moet nu noodgedwongen een keuze maken: óf hij sluit zich bij hen aan óf Emma wordt voor dood achtergelaten. Om in leven te blijven moet hij erachter komen waar Emma’s belangen nu werkelijk liggen en in een race tegen de klok probeert hij een wel heel machtig wapen uit handen van de terroristen te houden.

Schrijver: Christopher Reich
Oorspronkelijke titel: Rules of betrayal
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789022999707
Ebook: 9788726852257
Uitgever: Bruna