Boekenplank:
Kies

Boeken van James Huston

Meer over James Huston

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): James Webb Huston, James W. Huston

Geboren: 1953 / Overleden: 2016

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • Falcon Seven - Falcon Seven
  • Marine One - Marine One

gedetailleerd overzicht

OverzichtFalcon Seven
Een Amerikaanse F/A-18 krijgt de opdracht een gebouw in Pakistan te bombarderen. Daar vindt een ontmoeting plaats tussen Al Qaida en de Taliban. Nadat de twee piloten het doelwit hebben vernietigd, wordt het toestel neergehaald. De mannen worden gevangen genomen en door de straten van Peshawar gesleept. De wereld staat in brand.

De piloten worden gedwongen in te stappen in een Falcon-jet die koers zet naar Den Haag, waar ze wegens oorlogsmisdaden voor het Internationaal Strafhof terecht zullen staan. Ze hebben een medische hulppost gebombardeerd, waarbij vijfenzestig mensen zijn omgekomen.

Het is aan advocaat en ex-marinier Jack Caskey om de zaak tot op de bodem uit te zoeken. Kan hij voorkomen dat ze levenslang krijgen?
Schrijver: James Huston
Oorspronkelijke titel: Falcon Seven
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789044329919
Ebook: 9789044332278
Uitgever: The House of Books
Marine One
De Amerikaanse president rent door hevig noodweer naar zijn helikopter Marine One, waarmee hij 's nachts naar Camp David wil vliegen. Hij heeft een bijeenkomst gepland waar slechts drie leden van zijn regering van afweten. Tijdens een vreselijk onweer stort de helikopter neer in een ravijn, waarbij iedereen aan boord om het leven komt.

De regering houdt de Europese helikopterfabrikant verantwoordelijk voor de dood van de president. De aantijgingen van de Senaat en het ministerie van Justitie worden steeds sterker als Mike Nolan, advocaat en ex-marinier, wordt ingehuurd. En als een beruchte advocaat uit naam van de First Lady een aanklacht indient wegens dood door schuld, mondt het proces al snel uit in een nietsontziende strijd op leven en dood...
Schrijver: James Huston
Oorspronkelijke titel: Marine One
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789044325485
Uitgever: The House of Books