Boekenplank:
Kies

Boeken van Kyle Mills

Meer over Kyle Mills

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1966

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Kyle Mills


Overzicht

 • Brandhaard - Burn factor
 • In volle vlucht - The second horseman
 • Noodgang - Fade
 • Rookbom - Smokescreen

Covert One

 1. Het Ares akkoord - The Ares decision
 2. Het Utopia experiment - The Utopia experiment

Mark Beamon

 1. Machtsmiddel - Rising Phoenix
 2. Hemelstorm - Storming heaven
 3. Vrije val - Free fall
 4. Vuurproef - Sphere of influence
 5. Olievlek - Darkness falls

Mitch Rapp

 • Mitch Rapp Serie - Nvt

gedetailleerd overzicht

OverzichtBrandhaard
Ze is slim, ze is jong en ze is ambitieus: Quinn Barry heeft alles in huis om FBI-agent te worden. Op dit moment is ze echter nog niet verder gekomen dan een slecht betaald baantje in een kelder in Quantico. Maar dat zal snel veranderen.

Want tijdens het testen van haar nieuwe databaseprogramma ontdekt Quinn een opvallende en zeer raadselachtige DNA-overeenkomst tussen vijf gruwelijke moorden. Wat ze ook ontdekt is dat de oude FBI-computersystemen zo geprogrammeerd zijn dat ze die overeenkomsten moeten negeren. Overtuigd dat ze een grootscheepse fraude op het spoor is gekomen, besluit Quinn de onderste steen boven te halen.

Gaandeweg wordt duidelijk dat een hooggeplaatst persoon er alles aan is gelegen om bepaalde zaken geheim te houden. En dat deze persoon niet terugdeinst voor geweld. Quinn is haar leven niet meer zeker en ondervindt grote tegenwerking in haar onderzoek, dat haar uiteindelijk naar een sadistische, maar briljante gek voert, die de sleutel van het hele raadsel in handen heeft...
Schrijver: Kyle Mills
Oorspronkelijke titel: Burn factor
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789061122111
Uitgever: Karakter
In volle vlucht
Brandon Vale is beroepscrimineel, één van de beste die er is. Maar toch zit hij op dit moment een gevangenisstraf uit, en dan nog wel voor een misdaad die hij zelf helemaal niet heeft gepleegd. Tot het moment dat hij door middel van een geënsceneerde 'uitbraak' weer op vrije voeten komt. Een uitbraak die geregeld is door Richard Scanlon, de voormalige FBI-agent die er indertijd juist voor gezorgd heeft dat Brandon achter de tralies terechtkwam!

Scanlon, die nog steeds nauwe banden onderhoudt met de Amerikaanse veiligheidsdiensten, heeft er namelijk lucht van gekregen dat een Oekraïense misdaadorganisatie bezig is twaalf kernwapens te verkopen aan de hoogste bieder. Maar Scanlon is er niet in geslaagd de regering van de ernst van deze situatie te overtuigen. En de enige manier waarop hij zijn hand kan leggen op de 250 miljoen dollar die nodig is om de wapens van de markt te halen, is ervoor te zorgen dat Brandon het geld gaat stelen.

Niet dat Brandon zoveel keus heeft - het is dit of terug naar de gevangenis. Dus werkt hij zijn gewaagde plan uit: een overval op een geldtransport uit de casino's van Las Vegas...
Schrijver: Kyle Mills
Oorspronkelijke titel: The second horseman
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789061123651
Uitgever: Karakter
Noodgang
Salam al Fayed, een Amerikaan van Arabische afkomst, was ooit de beste undercoveragent van de Verenigde Staten in het Midden-Oosten. Nog steeds gaan er tal van verhalen over zijn legendarische heldenmoed, maar inmiddels leidt Al Fayed, alias 'Fade' vanwege zijn vermogen om bliksemsnel en geruisloos te verdwijnen, een teruggetrokken leven nadat hij bij zijn laatste missie in Noord-Afrika levensgevaarlijk gewond is geraakt. Na deze mislukte missie heeft de Amerikaanse overheid hem keihard laten vallen...

Maar dat Fade zijn scherpte beslist nog niet verloren heeft, wordt pijnlijk duidelijk als hij op zekere nacht bijna een compleet aanhoudingsteam van de politie naar de andere wereld helpt. De meeste leden van dit team, dat eropuit was om hem te arresteren voor illegale activiteiten in het drugsmilieu, komen op gruwelijke wijze om het leven en alleen de teamleidster, Karen Manning, valt levend in Fades handen.

Fade slaat met zijn gijzelaar op de vlucht en gaandeweg ontstaat er een heel bijzondere band tussen deze twee zo verschillende persoonlijkheden, tussen wie ondanks alles een vreemd soort aantrekkingskracht ontstaat...
Schrijver: Kyle Mills
Oorspronkelijke titel: Fade
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789061123422
Uitgever: Karakter
Rookbom
Trevor Barnett, de laatste telg uit een oude dynastie van tabaksproducenten is - tegen zijn zin - de voornaamste woordvoerder geworden van de tabaksindustrie op het moment dat deze in grote moeilijkheden verkeert. Er ligt namelijk een claim van niet minder dan 200 miljard dollar, waar de industrie op geen enkele wijze onderuit kan komen.

In reactie hierop doen de producenten het ondenkbare. Ze sluiten hun fabrieken en halen alle tabakswaren terug uit de winkels. De boodschap is duidelijk. Als ze geen waterdichte bescherming van de overheid krijgen, zal er geen sigaret meer gemaakt worden.

Al snel is de chaos compleet en wordt Trevor het slachtoffer van de woedende rokers, gewapende smokkelaars en een regering die beroofd is van een van haar grootste bronnen van inkomsten. En al snel begrijpt hij dat het eigenlijk altijd al de bedoeling is geweest dat hij de eerste en ergste klappen op zou vangen ter bescherming van de machtige mannen die werkelijk verantwoordelijk zijn voor deze situatie.

Maar dan slaat hij genadeloos terug...
Schrijver: Kyle Mills
Oorspronkelijke titel: Smokescreen
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789061121428
Uitgever: Karakter

Covert OneHet Ares akkoord
In Oeganda wordt een Special Forces team aangevallen door een groep boeren. Op videobeelden is te zien dat de groep onnatuurlijk snel en sterk is, ongevoelig lijkt te zijn voor pijn en geen angst kent. Aan Covert One kolonel Jon Smith de taak de aanval te onderzoeken.

Smith ontdekt sporen van een eeuwenoude parasitaire infectie die de veroorzaker is van een kortstondige en gewelddadige geestelijke stoornis. De parasiet gaat na de aanval in slaapstand. Maar dit keer is het anders, de parasiet wordt opzettelijk in leven gehouden.

Dit is niet Smith's enige probleem: de directeur van de Iraanse geheime dienst is in Oeganda om biologische wapens aan te kopen waarmee hij het Westen kan aanvallen. Smith en zijn team lopen een race tegen de klok om de wapendeal te kunnen stoppen.

* Het Ares akkoord is een vervolg op de Covert One-serie van Robert Ludlum.
Schrijver: Kyle Mills
Oorspronkelijke titel: The Ares decision
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789024541768
Ebook: 9789024563173
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het Utopia experiment
Dresner Industries presenteert een revolutionair nieuw product: de Merge. Een technologische uitbreiding van de menselijke waarneming die direct gekoppeld is aan de hersenen. Kolonel Jon Smith wordt gevraagd het militaire potentieel te bepalen van het apparaat en de bijbehorende implantaten. Hij ontdekt dat de Merge een nieuwe manier van oorlog voeren mogelijk maakt. Een uitvinding die niet in handen van Amerika's vijanden mag komen.

Maar is de Merge wel zo'n zegen voor de mensheid als Dresner beweert? En wat is het verband met een bizarre slachting in Afghanistan? Het is duidelijk dat Dresner iets verbergt, maar wat?

Jon Smith en Randi Russell zijn vastbesloten om met gevaar voor eigen leven de waarheid te achterhalen die hun tegenstanders tot elke prijs geheim willen houden.

* Het Utopia experiment is een vervolg op de Covert One-serie van Robert Ludlum.
Schrijver: Kyle Mills
Oorspronkelijke titel: The Utopia experiment
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789024529490
Ebook: 9789024562497
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Mark BeamonMachtsmiddel
Tv-dominee Simon Blake begint een persoonlijke kruistocht tegen drugs. Om de wereld te verlossen van deze vloek stelt hij een gigantisch geldbedrag beschikbaar. Geld dat in het diepste geheim gebruikt wordt om de uit Colombia aangevoerde cocaïne te vergiftigen. Volgens dominee Blake zullen hierdoor de meeste verslaafden al snel stoppen met het gebruiken van drugs, maar niets is minder waar: binnen korte tijd stijgt het aantal dodelijke slachtoffers tot boven de tienduizend.

En het publiek vindt het prachtig. Eindelijk een oplossing voor het drugsprobleem die werkelijk effect sorteert. Eindelijk een organisatie die rigoureuze maatregelen durft te treffen.

Speciaal agent Mark Beamon krijgt de ondankbare taak om de slachting een halt toe te roepen. Beamon, die nog maar kort geleden naar een onbeduidend baantje in de provincie is gedirigeerd omdat hij altijd te luid en te open is geweest in zijn kritiek op zijn meerderen, krijgt de leiding van het FBI-onderzoek in Washington. En daar ziet hij zich al gauw geplaatst tegenover diverse groepen meedogenloze tegenstanders...
Schrijver: Kyle Mills
Oorspronkelijke titel: Rising Phoenix
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789061120513
Uitgever: Karakter
Hemelstorm
Een miljonairsechtpaar van middelbare leeftijd wordt dood aangetroffen. Ze zijn in hun eigen huis met een vuurwapen om het leven gebracht. Jennifer, hun vijftienjarige dochter en enige erfgenaam, is spoorloos verdwenen. Is zij verantwoordelijk voor deze gruweldaad en op de vlucht geslagen? Of is ze ontvoerd door de daders? Voor geen van beide mogelijkheden kan overtuigend bewijs gevonden worden.

Maar er zijn wel signalen die in een bepaalde richting wijzen. Signalen die de betrokkenheid suggereren van een machtig instituut: de Kerk van de Evolutie. Deze cultachtige geloofsgemeenschap heeft talloze volgelingen, die een ondoordringbare muur van stilzwijgen vormen. Wat voor geheimzinnige zaken spelen zich binnen dit gesloten bastion af?

Speciaal agent Mark Beamon krijgt de ondankbare taak binnen te dringen in deze vijandige omgeving. Beamon, die nog maar kort geleden wegens onbehoorlijk gedrag en drankzucht is gedegradeerd naar een onbelangrijke functie in de provincie, heeft niets meer te verliezen. Tenminste, zo lijkt het...
Schrijver: Kyle Mills
Oorspronkelijke titel: Storming heaven
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789061121411
Uitgever: Karakter
Vrije val
Rechtenstudent Tristan Newberry doet de vondst van zijn leven: in de archieven van een ministerie stuit hij op een oud FBI-dossier. Het bevat informatie die jarenlang geheim is gehouden, maar die nog steeds actueel is en grote politieke onrust zou kunnen veroorzaken. Niet lang daarna wordt Tristan vermoord.

Mark Beamon krijgt opdracht om Tristans ex-vriendin, Darby Moore, op te sporen. Ze is voortvluchtig en heeft daardoor de verdenking op zich geladen dat zij degene is die Tristan om het leven heeft gebracht.

Beamon weet dat de jacht op Darby zijn uiterste krachtsinspanning zal eisen, want ze is een professionele bergbeklimster en kan waar dan ook ter wereld spoorloos verdwijnen. En wanneer hem duidelijk wordt dat hij niet de enige is die haar zoekt, begint hij zich af te vragen of het niet beter is om haar te laten lopen...
Schrijver: Kyle Mills
Oorspronkelijke titel: Free fall
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789061122616
Uitgever: Karakter
Vuurproef
Een videoband levert het schokkende bewijs dat er een cel van Al Qaida in de Verenigde Staten is die op het punt staat een raket af te vuren. De band toont dreigende beelden die vergezeld gaan van de onrustbarende boodschap dat de terroristen het wapen hebben gericht op burgerdoelen. Winkelcentra. Kantoorgebouwen. Scholen...

Het hele land is in paniek en veel mensen durven hun huis niet meer te verlaten. Dan krijgt Mark Beamon een telefoontje van zijn ex-collega en ex-geliefde Laura Vilechi, die het FBI-onderzoek in deze nieuwe crisis leidt. Ze doet een beroep op Beamons onderzoekstalenten voordat honderden, of misschien wel duizenden onschuldige Amerikanen de dood vinden.

Ze zet Mark op een spoor dat hem voert naar het hart van een internationaal complot dat weleens zijn wortels in de Amerikaanse overheid zou kunnen hebben. En wanneer de maalstroom van gebeurtenissen hem meesleurt in verraad en bedrog ziet hij zich genoodzaakt de belangrijkste vraag van zijn leven te stellen: wat maakt een misdaad tot misdaad?
Schrijver: Kyle Mills
Oorspronkelijke titel: Sphere of influence
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789061120827
Uitgever: Karakter
Olievlek
Na de dood van zijn vriendin heeft Erin Neal, een befaamd bioloog en wereldautoriteit op het gebied van oliebiologie, zich teruggetrokken in de eenzaamheid van de woestijn van Arizona. Zijn vriendin, een beroemde milieuactiviste, kwam indertijd op tragische wijze om het leven.

Maar zijn zelfgekozen eenzaamheid wordt abrupt verstoord als hij bezoek krijgt van een vertegenwoordiger van een oliemaatschappij. De productie van een aantal belangrijke Saoedische oliebronnen is gestaakt en Erin is de eerst aangewezen expert die een dergelijke olieramp kan analyseren. En in de toekomst voorkomen.

Voor hij het weet zit Erin midden in de woestijn van Saoedi-Arabië, waar hij stuit op een nieuwe bacterie met een gulzige en niet te stillen honger naar olie en een nog nooit vertoond vermogen om boorapparatuur te vernietigen. Maar het grootste gevaar van de bacterie is zijn vermogen om zichzelf te vermenigvuldigen.

Al snel wordt duidelijk dat, als deze besmetting niet wordt gestopt, alle oliereserves van de wereld erdoor aangetast zullen worden, met als gevolg wereldwijde stagnering van de productie van energie en vervoer. Maar naarmate de dreiging dichterbij komt, ontkomt Erin niet aan de indruk dat hem iets bekend voorkomt aan deze bacterie. En dat hij onmogelijk op eigen kracht geëvolueerd kan zijn...
Schrijver: Kyle Mills
Oorspronkelijke titel: Darkness falls
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789061122975
Uitgever: Karakter

Mitch RappMitch Rapp Serie

Na het overlijden van Vince Flynn in 2013 nam Kyle Mills het schrijven van de serie met Mitch Rapp in de hoofdrol over. De boeken verschijnen echter nog steeds onder de naam van Vince Flynn en de gehele serie is dan ook op de pagina van Vince Flynn terug te vinden.

Schrijver: Kyle Mills
Oorspronkelijke titel: Nvt
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: Nvt
Uitgever: Karakter