Boekenplank:
Kies

Boeken van Jeff Abbott

Jeff Abbott is afgestudeerd in geschiedenis en Engels aan Rice University, Texas. Voor hij fulltime schrijver werd, werkte hij voor een reclamebureau.

Meer over Jeff Abbott

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1963

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Jeff Abbott


Overzicht

  • Angst - Fear
  • Paniek - Panic
  • Vlucht - Trust me
  • Woede - Collision

gedetailleerd overzicht

OverzichtAngst
Miles Kendrick wordt nog elke dag achtervolgd door de dood van zijn beste vriend. Met de hulp van zijn psychiater, Allison Vance, lukt het Miles maar net om zich staande te houden, en probeert hij zich uit alle macht te herinneren wat er die bewuste avond precies is gebeurd.

Als Allison om het leven komt door een ontploffing in haar kantoor, raakt Miles tegen wil en dank betrokken bij een complexe samenzwering. Op de hielen gezeten door een ontspoorde FBI-agent moet hij alles op alles zetten om te overleven.

De dood van zijn beste vriend lijkt een cruciale rol te spelen in het geheel, maar zal het Miles lukken om zich de waarheid op tijd te herinneren?
Schrijver: Jeff Abbott
Oorspronkelijke titel: Fear
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789022548554
Uitgever: Mynx
Paniek
De jonge Evan Casher heeft het helemaal voor elkaar: een succesvolle carrière als filmmaker, een fantastische vriendin. Maar één telefoontje is genoeg om zijn hele leven in te laten storten.

Zijn moeder is vermoord. Zijn vader wordt vermist. Zijn vriendin neemt de telefoon niet op. Al snel wordt Evan achtervolgd door de moordenaars van zijn moeder én door de geheime dienst.

Een wilde jacht, die hem de hele wereld over voert, begint en Evan komt er langzamerhand achter dat om te kunnen overleven hij uit zal moeten vinden wie zijn ouders werkelijk zijn?
Schrijver: Jeff Abbott
Oorspronkelijke titel: Panic
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789022547502
Uitgever: Mynx
Vlucht
Luke Dantry is een onopvallende computernerd die voor de denktank van zijn stiefvader werkt en mensen opspoort die via internet hun extremistische denkbeelden de wereld in helpen.

Tijdens zijn speurtocht stuit hij op een groep terroristen: The Night Road, verantwoordelijk voor verschillende recent gepleegde aanslagen. Al snel wordt duidelijk dat hun activiteiten tot op heden slechts een vingeroefening waren en dat ze zich voorbereiden op een aanslag die ieder voorstellingsvermogen te boven gaat: Hellfire.

Luke denkt dat zijn identiteit niet bij hen bekend is, maar de leden van The Night Road blijken hem op het spoor te zijn. In een wervelende race tegen de klok moet Luke van stad naar stad trekken om achter de identiteit van de leden van The Night Road te komen. En tijdens deze ontmaskeringen komt hij tot schokkende ontdekkingen.
Schrijver: Jeff Abbott
Oorspronkelijke titel: Trust me
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789022553060
Uitgever: Boekerij
Woede
Op een warme avond in Texas wordt Ben Fosberg gearresteerd door twee agenten van Homeland Security die hem beschuldigen van de moord op een zakenman en betrokkenheid bij de dood van zijn vrouw, die twee jaar eerder door een kogel werd getroffen.

En hoewel hij onschuldig is, blijft het bewijs zich tegen hem opstapelen. Tot hij bevrijd wordt door een CIA-agent die bekendstaat als de Pelgrim en die door zijn eigen baas is bedrogen.

Samen beginnen ze aan de missie om hun onschuld te bewijzen - tot Ben erachter komt wie hem erin heeft geluisd. En dan begint de ellende pas echt...
Schrijver: Jeff Abbott
Oorspronkelijke titel: Collision
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789089680020
Ebook: 9789460926525
Uitgever: Mynx