Boekenplank:
Kies

Boeken van Gregg Hurwitz

Gregg Hurwitz studeerde kunst aan Harvard University, en aan Trinity College specialiseerde hij zich in de tragedies van Shakespeare. Hurwitz is schrijver, scriptschrijver en producer.

Meer over Gregg Hurwitz

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1973

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Gregg Hurwitz


Overzicht

 • Dan sterft ze - Or she dies
 • De misdaadschrijver - The crime writer
 • Jij bent de volgende - You're next
 • Vertrouw niemand - Trust no one

Orphan X

 1. Orphan X - Orphan X
 2. De Nergensman - The Nowhere Man
 3. De rekruut - Hellbent
 4. De president - Out of the dark
 5. De accountant - Into the fire
 6. De verloren zoon - Prodigal son
 7. De machthebbers - Dark horse
 8. De laatste Orphan - The last Orphan
 9. Sterveling - Lone wolf

Tim Rackley

 1. Het wraakgenootschap - The kill clause
 2. De sekte - The programm

E-books

 • De dief - The thief
 • De lijst - The list
 • Heen en weer - Back and forth
 • Het echte werk - The real thing
 • Vies weer - Dirty weather

gedetailleerd overzicht

OverzichtDan sterft ze
Patrick Davis ziet zijn leven langzaam kapot gaan. Zijn huwelijk staat onder druk en hij wordt onterecht uit een filmproductie gegooid waar hij het scenario voor heeft geschreven. Alsof dat allemaal niet genoeg is, ontvangt hij op een ochtend een dvd waarop hij zichzelf in zijn eigen huis kan zien. Na nog een dvd ontvangt hij een e-mail: 'Vertel dit aan niemand, kom alleen, doe wat we zeggen, anders sterft ze.'

Alles in zijn leven zal opgelost worden als hij maar doet wat er van hem gevraagd wordt. Maar Patrick raakt juist steeds dieper verstrikt in een web van intriges die alles wat hij nog heeft in zijn leven, bedreigen. Hij weet niet meer wat echt is en wat niet, omdat zijn leven nu geregisseerd wordt door anderen. En elke keer als hij eruit wil stappen, volgt er een nare verrassing...
Schrijver: Gregg Hurwitz
Oorspronkelijke titel: Or she dies
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-90-229-9754-3
Uitgever: Bruna
De misdaadschrijver
Drew Danner, een succesvolle schrijver die in Los Angeles woont, ontwaakt in een ziekenhuisbed met een litteken op zijn hoofd. De politie vertelt hem dat ze hem hebben aangetroffen bij het levenloze lichaam van zijn ex-verloofde terwijl hij een epileptische aanval had. Hij had een mes in zijn hand en er zat bloed onder zijn nagels. Maar Danner kan zich niets meer herinneren.

Danner weet zelf niet of hij schuldig is of onschuldig. Om de waarheid te achterhalen moet hij de gebeurtenissen die tot de moord hebben geleid reconstrueren alsof het de plot is van een van zijn eigen thrillers. Van schrijver wordt hij hoofdrolspeler én hoofdverdachte in zijn eigen verhaal en hij vindt aanwijzingen die hij misschien opzettelijk, maar misschien ook niet, voor zichzelf verborgen heeft gehouden.

En dan wordt er opnieuw een jonge vrouw vermoord...
Schrijver: Gregg Hurwitz
Oorspronkelijke titel: The crime writer
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9799022993514
Ebook: 9789044962628
Uitgever: Bruna
Jij bent de volgende
Mike Wingate heeft een harde jeugd gehad. Hij werd op vierjarige leeftijd in een speeltuin achtergelaten en groeide op in een pleeggezin. Niemand kwam hem ophalen en hij heeft maar een paar herinneringen aan zijn eigen ouders. Nu, als volwassene, heeft Mike eindelijk het leven dat hij altijd al had willen hebben. Hij is gelukkig getrouwd, heeft een lief dochtertje en is eigenaar van een bouwbedrijf dat net bezig is met het afronden van een belangrijk milieuvriendelijk bouwproject.

Dan wordt Mike op een feestje bedreigd en wanneer hij de politie om hulp vraagt, is deze meer geïnteresseerd in zijn onduidelijke verleden. Om zichzelf en zijn gezin te beschermen, ziet Mike zich genoodzaakt de enige echte vriend in te schakelen die hij ooit heeft gehad: Shep. Mike en Shep zaten in hetzelfde pleeggezin, maar waar Shep het criminele pad opging kon Mike studeren en de criminaliteit achter zich laten. Nu moeten ze samen proberen Mikes gezin te beschermen tegen een mysterieuze vijand.
Schrijver: Gregg Hurwitz
Oorspronkelijke titel: You're next
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789400501782
Ebook: 9789044968484
Uitgever: Bruna
Vertrouw niemand
Nick Horrigan denkt zeventien jaar na de moord op zijn stiefvader Frank eindelijk zijn traumatische verleden achter zich te kunnen laten. Hij heeft een goede baan, een keurig appartement in Los Angeles en een rustig leven.

Totdat een SWAT-team bij hem binnenvalt en hem dwingt te onderhandelen met een terrorist die een kerncentrale dreigt op te blazen, tenzij hij Nick te spreken krijgt. Vanaf dat moment wordt hij in een wereld van intriges, achtervolgingen en politieke spelletjes van presidentskandidaten getrokken.

Alles leidt terug naar de moord op Frank, waarover Nick zich al die jaren ten onrechte schuldig heeft gevoeld. Nu komt hij erachter door wie Frank is vermoord en waarom: hij wist iets over de toenmalige president voor wie hij als geheim agent werkte, van een bron die hij niet wilde prijs geven. Nick weet niet meer wie hij kan vertrouwen, maar wel dat het tijd is om zijn stiefvader te wreken.
Schrijver: Gregg Hurwitz
Oorspronkelijke titel: Trust no one
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789022995211
Ebook: 9789044962727
Uitgever: Bruna

Orphan XOrphan X
Hij is een mythische figuur, een man wiens naam alleen maar wordt gefluisterd. De Nowhere Man. Er wordt beweerd dat hij alles zal doen om je te beschermen als je om zijn hulp vraagt en dat hij nooit faalt. Maar de Nowhere Man is geen sprookje, hij bestaat echt...

Evan Smoak is een man met een missie. Hij zet zijn aanzienlijke persoonlijke vaardigheden en middelen in om hen te helpen die zich tot niemand anders kunnen wenden. Als kind werd hij geselecteerd voor het Orphan-project, een officieel niet-bestaand trainingsprogramma binnen de geheime dienst. De Orphans werden opgeleid tot de beste geheim agenten ter wereld en de allerbeste onder hen was Evan.

Keer op keer werd hij naar de gevaarlijkste plekken gestuurd om missies uit te voeren namens een overheid die elke vorm van betrokkenheid tej stelligste zou ontkennen. Totdat de dag aanbrak dat Evajn het Orphan-project zou verlaten om in het niets te verdwijnen.

Maar iemand is hem op het spoor gekomen, iemand die Evans zwakke plek heeft gevonden. Iemand die weet wie hij werkelijk is: Orphan X.

Schrijver: Gregg Hurwitz
Oorspronkelijke titel: Orphan X
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789400507388
Ebook: 9789044975123
Uitgever: Bruna
De Nergensman
Op jonge leeftijd trad Evan Smoak toe tot het Orphan-project, een officieel niet-bestaand trainingsprogramma van geheim agenten. Nu wordt hij de 'Nergensman' genoemd en helpt hij diegenen die zich tot niemand anders kunnen wenden.

Maar op een dag is het Evan zelf die hulp nodig heeft. Hij wordt in een hinderlaag gelokt, verdoofd en weggevoerd. Wanneer hij bijkomt, zit hij opgesloten in een kamer, zonder enig idee te hebben van waar hij is en wie hem gevangen heeft genomen. Om te weten te komen wat er is gebeurd, moet hij slimmer, sneller en sterker zijn dan zijn tegenstanders.

Schrijver: Gregg Hurwitz
Oorspronkelijke titel: The Nowhere Man
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789400508682
Ebook: 9789044976311
Uitgever: Bruna
De rekruut
Voormalig geheim agent Evan Smoak helpt als de 'Nowhere Man' iedereen die hulp nodig heeft en zich tot niemand anders kan wenden. Maar deze keer is degene die zijn hulp inroept een oude bekende: Jack Johns, de man die hem als kind uit een weeshuis wegplukte en hem opvoedde als hij zijn eigen zoon was. De man die Evan ook opleidde in het Orphan-project, een officieel niet-bestaand trainingsprogramma van geheim agenten.

In het diepste geheim is een team van huurmoordenaars bezig iedereen die bij het Orphan-project betrokken was uit de weg te ruimen. Ze zitten Jack op de hielen en Evan krijgt van zijn vroegere leermeester nog één allerlaatste opdracht: ga op zoek naar en bescherm mijn laatste protegé en rekruut voor het Orphan-project. Hierdoor komt Evan recht tegenover een oud-collega van hem te staan, Charles Van Sciver, die vastberaden is alle Orphans te doden. Helemaal boven aan die lijst staat... Orphan X.

Schrijver: Gregg Hurwitz
Oorspronkelijke titel: Hellbent
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789400508835
Ebook: 9789044976373
Uitgever: Bruna
De president

Ooit was het Orphan-project opgezet om de beste geheim agenten op te leiden die de Verenigde Staten ooit hebben gehad. Nu is op het allerhoogste niveau besloten om alle Orphans uit de weg te ruimen. Maar Evan Smoak - Orphan X - besluit terug te slaan. Zijn doelwit is niemand minder dan de man die ooit aan de wieg stond van het programma en die nu de best beveiligde persoon ter wereld is: de president van de Verenigde Staten.

Maar president Bennett weet dat Evan het op hem heeft voorzien en zet de tegenaanval in. Hij activeert de enige figuur die de kwaliteiten en ervaring heeft om Evan op te sporen en voorgoed uit te schakelen: de eerste rekruut van het programma: Orphan A.

Schrijver: Gregg Hurwitz
Oorspronkelijke titel: Out of the dark
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789400510692
Ebook: 9789044977653
Uitgever: Bruna
De accountant

Vroeger was hij Orphan X - een geheim agent die moordaanslagen pleegde namens een overheid die zijn bestaan ontkende - maar dat leven ligt voorgoed achter hem. Nu helpt Evan Smoak als de ‘Nowhere Man’ iedereen die in de problemen zit en zich tot niemand anders kan wenden. Het is een zelfopgelegde boetedoening die van de kille moordenaar langzaam maar zeker weer een man met een geweten heeft gemaakt, waardoor hij begint te geloven dat een normaal leven mogelijk is. En dus neemt Evan een besluit.

Nog één keer zal hij iemand van dienst zijn die zijn hulp nodig heeft, maar daarna zal de Nowhere Man ophouden te bestaan. Een allerlaatste klus. Alleen zou deze hem weleens fataal kunnen worden...

Schrijver: Gregg Hurwitz
Oorspronkelijke titel: Into the fire
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789400510999
Ebook: 9789044978865
Uitgever: Bruna


De verloren zoon

Eerst was hij Orphan X, een assasin in dienst van de Amerikaanse geheime dienst. Toen werd hij de Nowhere Man en hielp hij diegenen die zich tot niemand anders konden wenden. Nu krijgt Evan Smoak de kans om datgene te doen waar hij vrijwel geen ervaring mee heeft: een normaal leven leiden. Totdat hij vanuit totaal onverwachte hoek een telefoontje krijgt.

De vrouw beweert zijn moeder te zijn en ze heeft een verzoek: help Andrew Duran, wiens leven totaal is ontspoord toen hij op het verkeerde moment op de verkeerde plek was. Nu heeft Duran een wreed moordenaarsduo achter zich aan - broer en zus - en Evan is zijn laatste hoop. Maar wanneer degenen die achter de schermen aan de touwtjes trekken ontdekken wat Evan van plan is, komt alles waar hij voor gevochten heeft in gevaar...

Schrijver: Gregg Hurwitz
Oorspronkelijke titel: Prodigal son
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789400513594
Ebook: 9789044932584
Uitgever: Bruna
De machthebbers

Aragón Urrea is een drugsbaron in zuidelijk Texas. Hij is tevens een van de steunpilaren van de lokale gemeenschap - hij zorgt voor gerechtigheid voor de onderdrukten en biedt een toekomst aan de kanslozen. Maar hoeveel geld en invloed Aragón ook heeft, hij staat machteloos wanneer een drugskartel zijn achttienjarige dochter ontvoert en meeneemt naar hun zwaar beveiligde hoofdkwartier in Mexico. Om haar te redden, ziet hij geen andere mogelijkheid dan de hulp in te roepen van ‘de Nergensman’.

Voor Evan Smoak is het geen uitgemaakte zaak dat hij Aragóns dochter veilig thuis kan brengen. Hij moet de onneembare vesting van een zwaarbewapend kartel zien binnen te dringen. Maar de vraag is: is hij überhaupt bereid deze misdadiger te helpen, ook al betreft het een goede zaak?

Schrijver: Gregg Hurwitz
Oorspronkelijke titel: Dark horse
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789400514102
Ebook: 9789044933178
Uitgever: Bruna
De laatste Orphan

Evan Smoak - alias Orphan X - is zijn achtervolgers altijd te snel af geweest. Totdat hij een klein foutje maakt. Nu ligt zijn lot in handen van de president van de Verenigde Staten, die hem een eenmalig aanbod doet: in ruil voor zijn leven moet Evan iemand uit de weg ruimen die te machtig en gevaarlijk is om te laten leven.

Maar Evan heeft zich één ding heilig voorgenomen: hij zou zijn dodelijke vaardigheden alleen nog maar inzetten tegen personen die het ook daadwerkelijk verdienden. Nu moet hij beslissen wat belangrijker is - zijn principes of zijn leven.

Schrijver: Gregg Hurwitz
Oorspronkelijke titel: The last Orphan
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789400516205
Ebook: 9789044934953
Uitgever: Bruna
Sterveling

Killer tegen killer. Instinct tegen instinct. Er kan er maar één de beste zijn...

Hij is een mythische figuur, een man wiens naam alleen maar wordt gefluisterd. De Nowhere Man. Er wordt beweerd dat hij alles zal doen om je te beschermen als je om zijn hulp vraagt en dat hij nooit faalt, hoe gevaarlijk de vijand ook is. Maar de Nowhere Man is geen sprookje, hij bestaat echt.

Zijn naam is Evan Smoak, maar vrijwel niemand weet dat. Hoe zou iemand ook kunnen vermoeden dat achter de zo onschuldig uitziende, wat saaie man, een van de dodelijkste personen ter wereld schuilgaat? Een man die reeds op twaalfjarige leeftijd werd gerekruteerd voor het Orphan-programma, een officieel niet-bestaande sectie binnen de geheime dienst, om te worden opgeleid tot assassin. Een man die als Orphan X talloze missies uitvoerde namens een overheid die zijn bestaan ontkende, totdat hij besloot dat leven achter zich te laten en in het niets te verdwijnen.

Nu zet Evan Smoak zijn aanzienlijke persoonlijke vaardigheden en middelen in om hen te helpen die zich tot niemand anders kunnen wenden. Maar de overheid die ooit zijn werkgever was, wil daar niets van weten. Want niemand, maar dan ook níémand, mag ooit achter het bestaan van Orphan X komen...

Schrijver: Gregg Hurwitz
Oorspronkelijke titel: Lone wolf
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789400517493
Ebook: 9789044937220
Uitgever: Bruna

Tim RackleyHet wraakgenootschap
Tim Rackley is een man van eer, een US Deputy Marshall die erg goed is in zijn werk, totdat alles waarin hij gelooft uiteenspat door de beestachtige moord op zijn dochtertje. Vlak na de moord bieden enkele corrupte collega's hem de kans de dader te doden, maar hij gelooft rotsvast in het juridische systeem en slaat het aanbod af.

Dan moet hij lijdzaam toezien hoe de moordenaar door een vormfout op vrije voeten wordt gesteld. Vastbesloten wraak te nemen wordt hij gedwongen de grenzen van zijn moraal te onderzoeken. Hij wordt gevraagd zich aan te sluiten bij 'Het wraakgenootschap', een groep slachtoffers die allemaal een dierbare hebben verloren aan een misdaad waarvoor de dader niet is veroordeeld. Ze nemen het recht in eigen hand.

Tim besluit mee te doen, maar al gauw komen zijn daden in botsing met zijn geweten. Wanneer hij steeds dieper wordt meegezogen in een moeras van verborgen agenda's en geweld, zint hij op een manier om het geheime tribunaal te verlaten. Maar hij raakt verstrikt in een huiveringwekkende strijd, en doet een laatste wanhopige poging op zijn huwelijk, zijn carrière, zijn leven en zijn ziel te redden.
Schrijver: Gregg Hurwitz
Oorspronkelijke titel: The kill clause
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789026121838
Uitgever: De Fontein
De sekte
Tim Rackley was een uitstekende US Deputy Marshall, maar zijn carrière heeft een andere wending gekregen. Hij werkt bij de beveiliging van een warenhuis wanneer Hollywood-regisseur Will Henning hem om hulp vraagt. Henning biedt hem veel geld en belooft zijn invloed uit te oefenen om Tim weer Marshall te maken.

Ze hebben iets gemeenschappelijk: ze hebben beiden hun dochter verloren. Tims dochter is vermoord en Hennings dochter is opgenomen in een sekte. Uit vrije wil zal het meisje niet terugkeren, want over een vrije wil lijkt ze niet meer te beschikken. Het heeft er alle schijn van dat deze sekte haar leden brainwasht.

Tim besluit Henning te helpen en hij komt al snel tot de conclusie dat er maar één manier is om Hennings dochter te redden. Maar is het mogelijk om een organisatie binnen te dringen die nieuwkomers hersenspoelt, en om daarbij het volle verstand te bewaren?
Schrijver: Gregg Hurwitz
Oorspronkelijke titel: The programm
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789026122057
Uitgever: De Fontein

E-booksDe dief

Tommy is anders dan andere kinderen. Zijn moeder kan hem niet vertrouwen, dat zegt ze hem ook, maar toch steelt hij af en toe dingen. Maar dan gaat er iets helemaal fout...

Schrijver: Gregg Hurwitz
Oorspronkelijke titel: The thief
Eerste uitgave: 2010
Ebook: 9789044974027
Uitgever: Bruna
De lijst

Joey Morales was de laatste rekruut van het ultrageheime Orphan-project. Ze werd opgeleid tot moordenaar voor de geheime dienst, maar toen ze het programma vaarwel wilde zeggen, was ze haar leven niet meer zeker. Het was een andere voormalig geheim agent, Evan Smoak, ook wel bekend als Orphan X, die haar uiteindelijk redde.

Tegenwoordig woont Joey, die nog een tiener is, op zichzelf. Ze heeft een studie opgepakt en is klaar om een gewoon leven te leiden, maar op een dag loopt ze op de universiteitscampus een medestudente tegen het lijf die zich van het leven wil beroven. Ze probeert de jonge vrouw tegen te houden, maar tevergeefs. De schok wordt nog groter wanneer Joey ontdekt wat deze Becca Morgan tot haar wanhoopsdaad dreef. Becca’s naam stond op ‘de Lijst’, een document dat rondgaat onder mannelijke studenten en waarin de vrouwen op de campus worden beoordeeld op hun uiterlijk en seksuele prestaties.

Joey besluit al haar vaardigheden en kennis in te zetten om de jongens die achter de Lijst zitten te straffen. Ze krijgt hierbij hulp van haar mentor, Orphan X.

Schrijver: Gregg Hurwitz
Oorspronkelijke titel: The list
Eerste uitgave: 2020
Ebook: 9789044933291
Uitgever: Bruna
Heen en weer

In een restaurant in Boston heeft bakker Joe Calegero een afspraak met Don Carlo. Een dag eerder heeft hij bezoek gehad van een zekere Pietro met het verzoek de trouwtaart te leveren voor Don Carlo's neef. Joe is speciaal naar Boston afgereisd om de opdracht af te wijzen, met alle gevolgen van dien...

Schrijver: Gregg Hurwitz
Oorspronkelijke titel: Back and forth
Eerste uitgave: 2009
Ebook: 9789044974041
Uitgever: Bruna
Het echte werk

In de wijk Hell's Kitchen in New York wordt een appartementencomplex belegerd door anti-terreureenheden. In het gebouw bevindt zich een groepering met een gruwelijk biologisch wapen. Ebi Al-Mansouri heeft een bom in handen die over 23 minuten zal afgaan...

Schrijver: Gregg Hurwitz
Oorspronkelijke titel: The real thing
Eerste uitgave: 2008
Ebook: 9789044974034
Uitgever: Bruna
Vies weer

Frankie’s Furlough - een bar langs een snelweg in Michigan, die zich in niets onderscheidt van al die soortgenoten langs Amerika’s eindeloze snelwegen. Een thuis voor truckers, alcoholisten en gevangenisbewaarders, die even verderop werken in de staatsgevangenis. Een plek waar ellende wordt verdronken en nooit iets gebeurt. Totdat een vreemdeling binnenloopt...

Schrijver: Gregg Hurwitz
Oorspronkelijke titel: Dirty weather
Eerste uitgave: 2006
Ebook: 9789044974010
Uitgever: Bruna