Boekenplank:
Kies
  • Home
  • D
  • Sandrone Dazieri

Boeken van Sandrone Dazieri

Meer over Sandrone Dazieri

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1964

Geboorteland: Italië


Overzicht

  • Wespenman - Il male che gli uomini fanno

Colomba & Dante

  1. Dood de vader - Uccidi il padre
  2. Dood de engel - L'angelo
  3. Dood de koning - Il re di denari
Overzicht

gedetailleerd overzicht

OverzichtWespenman

In het idyllische Cremona in Noord-Italië wordt de jonge vrouw Amala ontvoerd. Al snel blijkt dat ze de laatste is van een reeks verdwenen tieners, in een zaak die schrikbarend veel lijkt op een beruchte cold case.

Dertig jaar geleden kreeg Itala Caruso, een corrupte politieagente, de opdracht bewijs te vinden om de man die drie tienermeisjes ontvoerde en wurgde naar de gevangenis te sturen. Itala kan niet weigeren, maar ze weet dat ze de verkeerde keuze maakt.

De tante van Amala is een geharde advocaat en verdedigde de vals beschuldigde man dertig jaar geleden. Ze weet dat de echte moordenaar nog vrij rondloopt - en dat hij misschien degene is die haar nichtje heeft ontvoerd. Ze vindt een onverwachte bondgenoot in Gerry, een ex-agent van de Special Forces. Hij lijkt bereid alles te doen om Amala terug te vinden. Zelfs als hij daarvoor moet moorden...

Schrijver: Sandrone Dazieri
Oorspronkelijke titel: Il male che gli uomini fanno
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789401619721
Ebook: 9789401619738
Uitgever: Xander

Colomba & DanteDood de vader
In de buitenwijken van Rome verdwijnt een kind en wordt de moeder dood gevonden, onthoofd.

Colomba, een vastberaden, knappe, maar door haar werk getraumatiseerde politieagente, staat onder grote druk de ontvoering op te lossen. Colomba wordt bijgestaan door Dante Torre, 'de man van de silo's'. Dante is hoogbegaafd, briljant en een expert in het doorgronden van menselijk gedrag. Maar zijn genialiteit gaat gepaard met fobieën en paranoia. Als kind werd hij ontvoerd en opgesloten in een silo, waar hij werd opgevoed door zijn enige contact met de wereld, de mysterieuze 'Vader'.

Dante gaat af op zijn intuïtie: de Vader is terug. Maar kan Colomba daarop vertrouwen? En durft Dante de confrontatie met zijn eigen verleden aan te gaan en zijn ergste nachtmerrie onder ogen te komen?
Schrijver: Sandrone Dazieri
Oorspronkelijke titel: Uccidi il padre
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789401603614
Ebook: 9789401603621
Uitgever: Xander
Dood de engel
Vlak voor middernacht komt in Rome de hogesnelheidstrein vanuit Milaan aan op spoor zeven. Als de conducteur de laatste, meest exclusieve en dure wagon opent, sterft hij bij de aanblik van de verwrongen levenloze lichamen van de veertien passagiers. Welke gruwelijke doodsstrijd moesten zij voeren?

De aanslag wordt via een videoboodschap meteen opgeëist door extremisten. Colomba Caselli, de knappe politieagente met haar breekbare ziel, voelt meteen dat dit verhaal niet klopt. Ze roept de hulp in van de hoogbegaafde Dante, dé expert in menselijk gedrag die door een mist van leugens heen kan kijken.

Colomba had gelijk: de aanval kwam niet van extremisten. Maar van wie dan wel en waarom kozen de daders voor zo'n huiveringwekkende methode? En wie is die mysterieuze, vrouwelijke figuur, die nergens sporen achterlaat, behalve een naam: Giltiné, de Litouwse engel van de doden, even mooi als fataal...

Schrijver: Sandrone Dazieri
Oorspronkelijke titel: L'angelo
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789401605717
Ebook: 9789401605724
Uitgever: Xander
Dood de koning

Politieagente Colomba Caselli kwam bijna om bij een bomaanslag op de dag dat Dante Torre, haar enige echte vriend, werd gekidnapt. Nu leidt ze een teruggetrokken bestaan, dat ruw verstoord wordt door een onderkoelde jongen die ze in haar schuur vindt. Hij kan niet praten en is besmeurd met bloed.

Colomba ontfermt zich over de jongen, die de enige overlevende blijkt te zijn van een brute familiemoord. Als ze door begint te krijgen waar deze zaak naar verwijst, weet ze dat alleen zij en Dante de waarheid boven tafel kunnen krijgen.

Schrijver: Sandrone Dazieri
Oorspronkelijke titel: Il re di denari
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789401611022
Ebook: 9789401611046
Uitgever: Xander