Boekenplank:
Kies
  • Home
  • D
  • Sandrone Dazieri

Boeken van Sandrone Dazieri

Colomba & Dante
  1. Dood de vader - Uccidi il padre
  2. Dood de engel - L'angelo

Gedetaileerd overzicht

Colomba & Dante

Dood de vader
In de buitenwijken van Rome verdwijnt een kind en wordt de moeder dood gevonden, onthoofd.

Colomba, een vastberaden, knappe, maar door haar werk getraumatiseerde politieagente, staat onder grote druk de ontvoering op te lossen. Colomba wordt bijgestaan door Dante Torre, 'de man van de silo's'. Dante is hoogbegaafd, briljant en een expert in het doorgronden van menselijk gedrag. Maar zijn genialiteit gaat gepaard met fobieën en paranoia. Als kind werd hij ontvoerd en opgesloten in een silo, waar hij werd opgevoed door zijn enige contact met de wereld, de mysterieuze 'Vader'.

Dante gaat af op zijn intuïtie: de Vader is terug. Maar kan Colomba daarop vertrouwen? En durft Dante de confrontatie met zijn eigen verleden aan te gaan en zijn ergste nachtmerrie onder ogen te komen?
Schrijver: Sandrone Dazieri
Oorspronkelijke titel: Uccidi il padre
Eerste uitgave: 2014
ISBN: 9789401603614
Uitgever: Xander Uitgevers
Dood de engel
Vlak voor middernacht komt in Rome de hogesnelheidstrein vanuit Milaan aan op spoor zeven. Als de conducteur de laatste, meest exclusieve en dure wagon opent, sterft hij bij de aanblik van de verwrongen levenloze lichamen van de veertien passagiers. Welke gruwelijke doodsstrijd moesten zij voeren?

De aanslag wordt via een videoboodschap meteen opgeëist door extremisten. Colomba Caselli, de knappe politieagente met haar breekbare ziel, voelt meteen dat dit verhaal niet klopt. Ze roept de hulp in van de hoogbegaafde Dante, dé expert in menselijk gedrag die door een mist van leugens heen kan kijken.

Colomba had gelijk: de aanval kwam niet van extremisten. Maar van wie dan wel en waarom kozen de daders voor zo'n huiveringwekkende methode? En wie is die mysterieuze, vrouwelijke figuur, die nergens sporen achterlaat, behalve een naam: Giltiné, de Litouwse engel van de doden, even mooi als fataal...

Schrijver: Sandrone Dazieri
Oorspronkelijke titel: L'angelo
Eerste uitgave: 2016
ISBN: 9789401605717
Uitgever: Xander Uitgevers