Boekenplank:
Kies

Boeken van Karin Slaughter

Karin Slaughter groeide op in een kleine stad in Georgia, maar woont tegenwoordig in Atlanta. Ze stelt lastige thema's aan de kaak en baseert haar thrillers altijd op waargebeurde misdaden, waarbij ze vooral geïnteresseerd is in het motief achter de misdaad. Geweld tegen vrouwen speelt een belangrijke rol in haar oeuvre. Met haar ijzingwekkende thrillers verwierf ze internationaal de titel ‘Queen of Crime’.

Meer over Karin Slaughter

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1971

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Karin Slaughter


Overzicht

 • Doorn in mijn vlees - Thorn in my side
 • Koud hart - Cold cold heart
 • Mooie meisjes - Pretty girls
 • Onbegrepen - Martin Misunderstood
 • Ongezien - The unremarkable heart
 • Valse getuige - False witness
 • Veroordeeld - Cop town

Andrea Oliver

 1. Gespleten - Pieces of her
 2. Gewetenloos - Girl, forgotten

Charlie Quinn

 1. Laatste adem - Last breath
 2. Goede dochter - The good daughter

Grant County

 1. Nachtschade - Blindsighted
 2. Zoenoffer - Kisscut
 3. Een lichte koude huivering - A faint cold fear
 4. Onzichtbaar - Indelible
 5. Trouweloos - Faithless
 6. Onaantastbaar - Skin privilege

Will Trent

 1. Triptiek - Triptych
 2. Versplinterd - Fractured
 3. Genesis - Genesis
 4. Verbroken - Broken
 5. Gevallen - Fallen
 6. Kwijt (e-book) - Snatched
 7. Genadeloos - Criminal
 8. Gepakt (e-book) - Busted
 9. Stille zonde - Unseen
 10. Verborgen - The kept woman
 11. Laatste weduwe - The last widow
 12. Schoon goud - Cleaning the gold
 13. Verzwegen - The silent wife
 14. Na die nacht - After that night
 15. Waarom we logen - This is why we lied

Verzamelbundels

 • Puntgaaf

E-books

 • Diep - Go deep

Diversen

 • Maak kennis met Karin Slaughter
 • Vervloekt geluk - Like a charm
Verzamelbundels
E-books

gedetailleerd overzicht

OverzichtDoorn in mijn vlees

Het leek een gewone nacht te worden en zij hadden twee gewone broers kunnen zijn, een doodnormale tweeling. Maar in deze nacht, in een bar in Atlanta waar de muziek boven de dansende menigte golft, pikt de knapste van de twee broers een meisje op. Samen gaan ze naar buiten.

Wat daarna gebeurt in de donkere schaduwen van de parkeerplaats, kan met slechts twee woorden beschreven worden: vintage Slaughter.

Schrijver: Karin Slaughter
Oorspronkelijke titel: Thorn in my side
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789023473015
Ebook: 9789023470151
Uitgever: Cargo
Koud hart

Het begint met verliefdheid. Daarna komt liefde. En nu wil ze wraak.

Twintig jaar waren ze getrouwd, jaren waarin Pam het beste van zichzelf heeft gegeven en altijd een trouwe echtgenote is geweest voor John. Tot hij haar publiekelijk vernederde en vervolgens berooid achterliet.

Maar nu zijn haar kansen gekeerd. John heeft niet lang meer te leven en vraagt haar hulp. Tijd voor Pam om een oude rekening te vereffenen...

Schrijver: Karin Slaughter
Oorspronkelijke titel: Cold cold heart
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789402705256
Ebook: 9789402752366
Uitgever: HarperCollins
Mooie meisjes
Wanneer op het nieuws melding wordt gemaakt van een vermist meisje, moet Claire Scott ongewild terugdenken aan haar eigen zusje. Zij verdween twintig jaar geleden en het mysterie is nooit opgelost. Maar als Claire alsnog de waarheid over haar zus ontrafelt, zal haar leven nooit meer hetzelfde zijn.
Schrijver: Karin Slaughter
Oorspronkelijke titel: Pretty girls
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789023491095
Ebook: 9789023491590
Uitgever: Cargo
Onbegrepen
Het leven gaat aan Martin voorbij. Hij werkt als hoofdboekhouder bij Southern Toiletbenodigden en woont nog bij zijn moeder. Hij zoekt zijn toevlucht in zijn enige echte passie: het lezen van misdaadromans. Hier gaat hij zo in op dat hij geen oog heeft voor de misdaden die in zijn omgeving worden gepleegd.

Maar wanneer een collega op brute wijze wordt vermoord, treedt Martin ongewild op de voorgrond. Als er nog een dode valt, wordt echter duidelijk dat Martin door de politie als hoofdverdachte wordt gezien...

Onbegrepen is een uitgave van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek ter gelegenheid van Juni-Maand van het Spannende Boek 2008.
Schrijver: Karin Slaughter
Oorspronkelijke titel: Martin Misunderstood
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789059650695
Ebook: 9789023476085
Uitgever: CPNB
Ongezien
June Connor heeft nog één dag voor ze sterft. Eén dag waarin ze de confrontatie aan kan gaan met haar verleden.

Ongezien is een uitgave ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van uitgeverij Cargo.
Schrijver: Karin Slaughter
Oorspronkelijke titel: The unremarkable heart
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789023457145
Ebook: 9789023456780
Uitgever: Cargo


Valse getuige

Hij zag wat je deed. Hij weet wie je bent...

Leigh Collier heeft een goede baan als advocaat, een dochter die het goed doet op school en zelfs haar scheiding is relatief rustig verlopen; haar leven is net zo onopvallend als ze altijd had gehoopt dat het zou zijn. Maar Leighs schijnbaar normale leven verhult een jeugd die verre van gewoon was.

Dan belandt er een nieuwe zaak op haar bureau: de verdediging van een rijke man die beschuldigd wordt van verkrachting. Het is een zaak die haar carrière zou kunnen maken als ze wint. Maar als ze de man ontmoet, beseft ze dat het geen toeval is dat hij haar als zijn advocaat heeft gekozen. Ze kent hem. En hij kent haar. Sterker nog, hij weet wat er twintig jaar geleden is gebeurd.

De enige die haar kan helpen, is haar jongere zus Callie, de laatste persoon die Leigh ooit om hulp zou willen vragen. Ze heeft echter geen keuze...

Schrijver: Karin Slaughter
Oorspronkelijke titel: False witness
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789402707991
Ebook: 9789402761948
Uitgever: HarperCollins
Veroordeeld
Op haar eerste dag bij het politiekorps van Atlanta wordt Kate Murphy geconfronteerd met de pesterijen en vooroordelen van haar mannelijke collega's. Het is de slechtst mogelijke dag om te beginnen: een seriemoordenaar die het heeft voorzien op agenten heeft zojuist een nieuw slachtoffer gemaakt en de stad lijkt een broeinest van geweld.

Maar Kate is niet de enige vrouw die het moeilijk heeft. Maggie Lawson stapte in de voetsporen van haar oom en haar broer om zichzelf voor hen te bewijzen als politieagent. Als ze ontdekt dat haar broer Jimmy feiten achterhoudt in zijn verklaring over de aanslag besluit ze met haar nieuwe partner Kate op onderzoek uit te gaan.

Ondanks de tegenwerking van hun mannelijke collega's volgen Maggie en Kate het spoor van een moordenaar van wie ze zeker weten dat hij opnieuw zal toeslaan. Maar wanneer? Het spoor leidt hen naar de duisterste schaduwen van Atlanta, waar iemand zijn oog op Kate heeft laten vallen...
Schrijver: Karin Slaughter
Oorspronkelijke titel: Cop town
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789023491842
Ebook: 9789023487548
Uitgever: Cargo

Andrea OliverGespleten

Andrea Cooper kent haar moeder door en door. Maar wanneer het restaurant waar Andrea en Laura lunchen onder vuur wordt genomen en een doodgewone middag in een bloedbad verandert, ziet Andrea een heel andere kant van haar. De koelbloedigheid waarmee Laura de schutter overmeestert en doodt, verbijstert Andrea.

Dan blijkt dat Laura zich al dertig jaar schuilhoudt onder een andere naam en dat alles wat ze over haar verleden heeft verteld gelogen is. Wat heeft Laura op haar geweten? Waarom zien anderen haar liever dood dan levend? En hoe kun je iemand nog vertrouwen die een leugenaar, of erger, blijkt te zijn?

Pieces of Her - 2022 - miniserie
Regisseur: Minkie Spiro
Cast: Toni Collette, Bella Heathcote, Jessica Barden, e.a.
Schrijver: Karin Slaughter
Oorspronkelijke titel: Pieces of her
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789402701562
Ebook: 9789402755862
Uitgever: HarperCollins
Gewetenloos

De waarheid komt altijd aan het licht...

Emily Vaughn maakt zich op voor het hoogtepunt in haar schoolcarrière: het eindexamenfeest. Maar Emily heeft een geheim. En dat geheim wordt haar aan het eind van de avond fataal.

Veertig jaar later is de moord op Emily nog altijd niet opgelost. Niemand is ooit veroordeeld en de moordenaar loopt nog altijd vrij rond. Dat staat op het punt te veranderen als Andrea Oliver naar de stad komt om een rechter te beschermen die met de dood wordt bedreigd. Andrea heeft namelijk een geheime agenda: ze is vastbesloten gerechtigheid voor Emily te vinden en de waarheid over die noodlottige avond te achterhalen, voordat de moordenaar besluit ook háár het zwijgen op te leggen...

Schrijver: Karin Slaughter
Oorspronkelijke titel: Girl, forgotten
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789402710540
Ebook: 9789402766141
Uitgever: HarperCollins

Charlie QuinnLaatste adem

Charlie Quinn is dertien wanneer twee gewapende mannen hun huis binnendringen om wraak te nemen op haar vader, een omstreden advocaat. Haar onbezorgde jeugd is op slag voorbij.

Laatste adem is de spannende inleiding op Goede dochter.

Schrijver: Karin Slaughter
Oorspronkelijke titel: Last breath
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789402701265
Ebook: 9789402753530
Uitgever: HarperCollins
Goede dochter
Achtentwintig jaar geleden: het zorgeloze leven van zusjes Charlotte en Samantha Quinn en hun ouders wordt wreed verstoord door een gruwelijke aanslag. Hun moeder verliest daarbij het leven en hun vader wordt nooit meer de oude.

Achtentwintig jaar later: Charlotte - de klassieke 'goede dochter' - is advocaat geworden, in de voetsporen van haar vader. Dan is ze getuige van een nieuwe aanslag en de details van het misdrijf halen de herinneringen naar boven die ze zo lang heeft geprobeerd te onderdrukken. Want de schokkende waarheid wil niet langer begraven blijven...
Schrijver: Karin Slaughter
Oorspronkelijke titel: The good daughter
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789402729108
Ebook: 9789402752663
Uitgever: HarperCollins

Grant CountyNachtschade
In het slaapstadje Grant County ontstaat grote deining als een jonge lerares wordt verkracht en vermoord. De vrouw wordt gevonden door Sara Linton, de plaatselijke kinderarts en lijkschouwer. Samen met politiecommissaris Jeffrey Tolliver, die vroeger haar grote liefde was, probeert ze ondanks hun verstoorde verhouding het mysterie van de moord op te lossen.

Intussen verricht ook Lena, de zus van het slachtoffer, op eigen houtje naspeuringen. Dan dient het volgende slachtoffer zich aan.
Schrijver: Karin Slaughter
Oorspronkelijke titel: Blindsighted
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789023413387
Ebook: 9789023454885
Uitgever: Cargo
Zoenoffer
Een duister geheim werpt een schaduw over Grant County als de dertienjarige Jenny zich moedwillig laat neerschieten door politiecommissaris Jeffrey Tolliver.

Bij de lijkschouwing doet kinderarts Sara Linton een schokkende ontdekking, die wijst in de richting van misbruik. De ex-echtgenoten Sara en Jeffrey werken noodgedwongen samen bij het oplossen van deze zaak.

Jeffrey wordt in zijn speurwerk verder bijgestaan door de getraumatiseerde rechercheur Lena Adams, die zich vastbijt in haar werk en in de ban raakt van de jongen die de sleutel van het misdrijf in handen lijkt te hebben. Als de ontknoping nabij is, slaat het noodlot opnieuw toe...
Schrijver: Karin Slaughter
Oorspronkelijke titel: Kisscut
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789023413370
Ebook: 9789023455486
Uitgever: Cargo
Een lichte koude huivering
Op de campus van een universiteit vinden drie studenten de dood. Vermoed wordt dat ze zelfmoord hebben gepleegd, maar de omstandigheden zijn zeer geheimzinnig. Terwijl kinderarts en lijkschouwer Sara Linton de lichamen onderzoekt, wordt haar hoogzwangere zus Tessa door een onbekende aangevallen.

Sara's ex-man Jeffrey Tolliver leidt het onderzoek en dat brengt de nodige spanningen tussen hen teweeg. Ook oud-rechercheur Lena Adams is bij de zaak betrokken. Sinds haar ontslag bij de politie werkt ze als bewaker op de campus. Ze weet meer van de zaak dan ze Jeffrey, die haar immers heeft ontslagen, wil vertellen. Boos en gekwetst doet Lena haar eigen onderzoek en begeeft zich daarbij op zeer gevaarlijk terrein.
Schrijver: Karin Slaughter
Oorspronkelijke titel: A faint cold fear
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789023417255
Ebook: 9789023455080
Uitgever: Cargo
Onzichtbaar
Een gewelddadige gijzeling houdt de inwoners van Grant County in zijn greep. Kinderarts Sara Linton en haar ex-echtgenoot politiechef Jeffrey bevinden zich onder de gegijzelden.

Is detective Lena wel de aangewezen persoon om dit drama tot een goed einde te brengen? Houdt de gijzeling verband met mysterieuze gebeurtenissen uit het verleden? Heeft Jeffrey duistere kanten die zelfs Sara niet kan vermoeden?
Schrijver: Karin Slaughter
Oorspronkelijke titel: Indelible
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789023418467
Ebook: 9789023454281
Uitgever: Cargo
Trouweloos
Er zijn vele manieren om te sterven, maar sommige zijn angstaanjagender dan andere...

Een wandeling in de bossen krijgt een sinistere wending als inspecteur Jeffrey Tolliver en kinderarts Sara Linton op het lichaam van een meisje stuiten in een met aarde bedekte kist. Ze ziet eruit alsof ze zich letterlijk is doodgeschrokken. Als Sara het lichaam onderzoekt, ontdekt ze iets gruwelijks - iets dat zelfs Sara schokt.

Detective Lena Adams, geroutineerd maar zwaar op de hand, wordt van vakantie teruggeroepen om met het onderzoek te helpen. Al snel leidt het spoor naar een naburige plaats, een geïsoleerde gemeenschap en een huiveringwekkend geheim.
Schrijver: Karin Slaughter
Oorspronkelijke titel: Faithless
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789023418115
Ebook: 9789023454687
Uitgever: Cargo


Onaantastbaar
Detective Lena Adams ligt met verwondingen in een vervallen ziekenhuis in Georgia en is de enige getuige van een wrede moord waarbij een vrouw onherkenbaar werd verminkt.

Honderdvijftig kilometer verderop hoort haar baas Jeffrey Tolliver dat Lena is gearresteerd. Zijn vrouw - kinderarts en lijkschouwer Sara Linton - heeft haar handen vol aan haar eigen problemen nadat ze is aangeklaagd voor nalatigheid, maar werkt desondanks mee aan de bizarre en gruwelijke moordzaak.

Lena was een aantal dagen eerder teruggekeerd naar de plek waar ze te midden van racisme, woede en moord was opgegroeid. Ze belandde daarbij opnieuw in handen van haar gewelddadige ex-vriend, een neonazi die haar nu zelfs vanuit de gevangenis nog in zijn macht houdt.

Uiteindelijk zijn Jeffrey en Sara de enigen die Lena kunnen bevrijden uit het web van leugens en geweld waarin ze verstrikt is geraakt.
Schrijver: Karin Slaughter
Oorspronkelijke titel: Skin privilege
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789023426240
Ebook: 9789023454083
Uitgever: Cargo

Will TrentTriptiek
Wanneer rechercheur Michael Ormewood voor een moordzaak naar de beruchte wijk Grady Homes gaat, wordt hij geconfronteerd met het gruwelijk toegetakelde lichaam van Aleesha Monroe. De moord is des te schokkender wanneer blijkt dat het gaat om een nieuw geval uit een serie vergelijkbare misdaden.

Het Georgia Bureau of Investigation wordt ingeschakeld en Ormewood moet noodgedwongen samenwerken met speciaal agent Will Trent van het Arrestatieteam - iemand die hij bij voorbaat al niet mag.

Vierentwintig uur later komt het geweld angstaanjagend dichtbij wanneer in zijn eigen achtertuin een lichaam wordt aangetroffen. Alles wijst erop dat het raadsel van Monroe's dood is verstrengeld met een verleden dat niet met rust gelaten wil worden.
Schrijver: Karin Slaughter
Oorspronkelijke titel: Triptych
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789023420484
Ebook: 9789402753486
Uitgever: Cargo
Versplinterd
Gailyn Loria heeft in haar jarenlange huwelijk geleerd om geweld en bedrog te accepteren. Maar als ze bij thuiskomst wordt geconfronteerd met een insluiper die haar dochter gegijzeld houdt, komt er een ongekende kracht in haar naar boven. Een kracht die de insluiper fataal wordt...

Will Trent, speciaal agent van het criminele arrestatieteam van Georgia, wordt aangesteld om het onderzoek te leiden. Maar al snel blijkt dat er meer op het spel staat dan Trent ooit had kunnen vermoeden.
Schrijver: Karin Slaughter
Oorspronkelijke titel: Fractured
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789023429173
Ebook: 9789402751963
Uitgever: Cargo
Genesis
Na de gruweldaad die haar leven in Grant County totaal heeft verwoest, is Sara Linton naar Atlanta gevlucht. Daar probeert ze haar leven weer richting te geven. Ze werkt in het ziekenhuis, waar op een dag een zwaar mishandelde jonge vrouw met spoed wordt binnengebracht.

Sara raakt in de ban van deze mysterieuze vrouw en gaat op onderzoek uit. Samen met FBI-agenten Will Trent en Faith Mitchell raakt ze vervolgens verwikkeld in een complexe zaak waarachter uiterst beklemmende en duistere geheimen schuilgaan, en die hun levens voor altijd zal veranderen.
Schrijver: Karin Slaughter
Oorspronkelijke titel: Genesis
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789023441908
Ebook: 9789402753493
Uitgever: Cargo
Verbroken
Sara Linton vraagt Will Trent om hulp in Grant County bij het onderzoek naar de moord op een jonge vrouw. Maar zijn komst wordt niet door iedereen gewaardeerd. Wat houdt Lena Adams voor hem verborgen en wat had zij te maken met de dood van Jeffrey Tolliver? En waarom heeft Sara zijn hulp nodig bij het onderzoek?

Terwijl het onderzoek vordert, doet Will rondvraag naar de feiten rond Jeffreys dood. De twee vrouwen naast hem zijn beiden vastbesloten de waarheid boven tafel te krijgen, waarbij Lena steeds meer onder druk komt te staan en Sara's wantrouwen steeds groter wordt. Langzaam ontrafelt Will een zaak vol explosieve geheimen - en komt hij dicht bij een waarheid die dodelijk kan zijn.
Schrijver: Karin Slaughter
Oorspronkelijke titel: Broken
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789023458708
Ebook: 9789402753509
Uitgever: Cargo
Gevallen
Wat begint als een normale dag, zal voor Faith Mitchell eindigen in een vreselijke nachtmerrie. Er wordt ingebroken in het huis van haar moeder, een onbekende man wordt vermoord en er vindt een gijzeling plaats. En haar moeder lijkt spoorloos verdwenen. Faith gaat op zoek naar de overvallers van haar moeder.

Wat was de reden van de overval en wat was de buit? En waarom is haar moeder verdwenen? Heeft het verleden ermee te maken? Jaren terug was Faiths moeder het hoofd van een narcoticabrigade die werd opgedoekt vanwege corruptie, waarbij zij als enige werd vrijgepleit.

Samen met Will Trent, Amanda Wagner en Sara Linton duikt Faith Mitchell in het verleden van haar moeder, en gaat op zoek naar de waarheid. Maar onderzoek op de verkeerde plek houdt het risico in dat ze hun eigen graf graven.
Schrijver: Karin Slaughter
Oorspronkelijke titel: Fallen
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789023464501
Ebook: 9789402758184
Uitgever: Cargo
Kwijt (e-book)

Speciaal agent Will Trent werkt al vijftien jaar voor het Georgia Bureau of Investigation en is ervan overtuigd dat er zoiets bestaat als de voorgevoelens van een agent. Juist daarom zou hij altijd op zijn eigen intuïtie moeten afgaan.

Terwijl Will op surveillance is in de toiletten van het Atlanta International Airport, hoort hij ineens een kind wanhopig fluisteren: 'Ik wil graag naar huis.' Hier klopt iets niet, Will voelt het tot in zijn botten. Maar voordat hij in actie komt, zijn het meisje en de man die haar begeleidt weer verdwenen.

Na een telefoontje met zijn collega's Amanda Wagner en Faith Mitchell wordt direct een Amber Alert uitgestuurd. De drukste passagiersluchthaven ter wereld wordt hermetisch afgesloten van de buitenwereld en de geoliede machine komt knarsend tot stilstand. Alles vanwege een vermoeden dat een meisje van ongeveer zes ontvoerd is. En Will moet ervoor zorgen dat ze gevonden wordt.

Schrijver: Karin Slaughter
Oorspronkelijke titel: Snatched
Eerste uitgave: 2012
Ebook: 9789023475507
Uitgever: De Bezige Bij
Genadeloos
Inspecteur Will Trent lijkt, gesterkt door zijn liefde voor Sara Linton, eindelijk afscheid te kunnen nemen van zijn verleden. Maar wanneer zijn collega Amanda Wagner hem bewust buiten het onderzoek naar de moord op een jonge studente houdt, beseft hij dat de gebeurtenissen uit zijn jeugd hem nooit met rust zullen laten.

Will verricht zijn eigen speurwerk en keert daarvoor terug naar het weeshuis waar hij opgroeide. Daar treft hij onverwacht Amanda aan. De moord op de studente vertoont verrassende gelijkenissen met de eerste zaak die Amanda, destijds een van de eerste politievrouwen binnen het korps, ooit onder haar hoede had. Een zaak die direct verband hield met het geheim rond de geboorte van Will. Zowel Will als Amanda zullen de demonen uit hun verleden moeten verslaan om te voorkomen dat er zich in Atlanta een nog grotere ramp zal voltrekken.
Schrijver: Karin Slaughter
Oorspronkelijke titel: Criminal
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789023475750
Ebook: 9789402758191
Uitgever: Cargo
Gepakt (e-book)

Will Trent wacht in een plaatselijk pompstation op zijn ijskoude cola. Maar door Wills ruige undercoveruiterlijk zien de beveiligingscamera’s en het verveelde personeel iemand anders: de gevaarlijke crimineel Bill Black.

De hel die plotseling in de winkel losbreekt stelt Will - en zijn misdadige alter ego - zwaar op de proef. Een agent wordt neergeschoten, een zak met geld valt op de vloer. Een jonge vrouw verdwijnt spoorloos, en de dader vlucht weg in een gehavende pick-up, op de hielen gezeten door Will...

Schrijver: Karin Slaughter
Oorspronkelijke titel: Busted
Eerste uitgave: 2013
Ebook: 9789023485247
Uitgever: Cargo
Stille zonde
Will Trent wordt voor een speciale opdracht ingezet als undercover-agent. Maar zijn onderzoek naar een drugsdealer loopt niet als gepland en hij komt er helemaal alleen voor te staan. Vechtend tegen zijn eigen demonen kan hij niet terugvallen op de steun van Sara Linton, de vrouw van wie hij houdt, maar wie hij niet durft te vertellen dat hij zijn leven op het spel zet.

Sara wordt opgeroepen wanneer een politieagent ernstig gewond is geraakt: het is haar stiefzoon Jared, die in zijn eigen huis is neergeschoten. Sara houdt Lena, Jareds vrouw, hiervoor verantwoordelijk: Lena trekt al een leven lang problemen naar zich toe. Zonder het te weten raakt Sara betrokken bij dezelfde zaak als Will. Het duurt niet lang tot het gevaar hen aan alle kanten omringt.
Schrijver: Karin Slaughter
Oorspronkelijke titel: Unseen
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789023479796
Ebook: 9789023477303
Uitgever: Cargo
Verborgen
Het is de verraderlijkste zaak uit zijn carrière. Dat beseft Will Trent zodra hij het verlaten pakhuis in Atlanta binnengaat en het dode lichaam van een ex-politieagent aantreft.

Van het lijk lopen bloederige voetsporen weg die erop wijzen dat een ander, mogelijk vrouwelijk slachtoffer, is meegenomen... om vervolgens spoorloos te verdwijnen. Het pakhuis is eigendom van een beroemde basketbalspeler - een lokale held die de duurste advocaten heeft ingehuurd en die een aanklacht wegens verkrachting heeft weten te ontduiken.

Voor Will - en voor patholoog-anatoom Sara Linton - wordt het nóg erger. Een vondst op de plaats delict onthult een verband met Wills ingewikkelde verleden... de gevolgen zullen zijn leven overhoop halen en ook dat van zijn dierbaren, zijn collega's en de mensen op wie hij jacht maakt.
Schrijver: Karin Slaughter
Oorspronkelijke titel: The kept woman
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789402713800
Ebook: 9789402751284
Uitgever: HarperCollins
Laatste weduwe

Een onschuldig winkeluitje loopt uit op een nachtmerrie wanneer Michelle Spivey wordt ontvoerd als ze met haar dochtertje het winkelcentrum verlaat. De politie zet een zoekactie in gang, haar partner doet een emotionele oproep in de media, maar Michelle is en blijft spoorloos.

Een paar weken later geniet special agent Will Trent van een rustige zondag met zijn vriendin Sara Linton als er opeens luide sirenes afgaan. Sara en Will zijn erop getraind om hulp te verlenen in noodgevallen - ze gaan erop af in plaats van de andere kant op te rennen. Maar vandaag wordt dat instinct ze noodlottig.

Binnen enkele uren loopt alles volledig uit de hand: Sara wordt gekidnapt en Will gaat noodgedwongen undercover om haar te redden. De situatie voert hen de bergen in, op weg naar de waarheid over het lot van Michelle, en de confrontatie met een moordzuchtige radicale groepering...

Schrijver: Karin Slaughter
Oorspronkelijke titel: The last widow
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789402703443
Ebook: 9789402758368
Uitgever: HarperCollins
Schoon goud

Jack Reacher en Will Trent. Twee keer zoveel actie. Twee keer zoveel drama. Dubbel zoveel problemen...

Will Trent is bezig met een undercoveractie bij Fort Knox. Zijn missie: het oplossen van een ruim twintig jaar oude moordzaak. De naam van zijn verdachte: Jack Reacher.

Jack Reacher is in Fort Knox op een eigen missie: hij probeert een crimineel verbond in het Amerikaanse leger te ontmantelen. Maar dan verschijnt Will Trent opeens ten tonele. Er is echter een veel grotere samenzwering aan de gang - een situatie die noch de speciaal agent, noch de ex-militair agent had kunnen voorzien.

De enige optie die Jack Reacher en Will Trent hebben is samen te werken - als dat lukt...

* Geschreven door Karin Slaughter en Lee Child.

Schrijver: Karin Slaughter
Oorspronkelijke titel: Cleaning the gold
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789402704181
Ebook: 9789402758863
Uitgever: HarperCollins
Verzwegen

Een jonge vrouw wordt op brute wijze aangevallen en voor dood achtergelaten. De politie stelt een onderzoek in, maar dat loopt al snel vast. Tot een gevangene Will Trent vertelt dat de aanval een kopie is van de misdaad waarvoor hij jaren eerder veroordeeld is. De man heeft altijd volgehouden onschuldig te zijn, en nu denkt hij bewijs te hebben.

Het wordt Will duidelijk dat hij de nieuwe zaak pas kan oplossen wanneer hij de oude heeft opengebroken. Maar er zijn bijna tien jaar verstreken: jaren waarin herinneringen zijn vervaagd, getuigen zijn verdwenen en bewijsstukken zijn kwijtgeraakt. Er is maar één persoon die Will kan helpen een meedogenloze moordenaar op te sporen: zijn vriendin Sara Linton.

Schrijver: Karin Slaughter
Oorspronkelijke titel: The silent wife
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789402705515
Ebook: 9789402759853
Uitgever: HarperCollins
Na die nacht

Haar leven zal nooit meer hetzelfde zijn...

Vijftien jaar geleden werd Sara Lintons leven volledig op zijn kop gezet toen een feestelijk avondje uit in een gewelddadige aanval eindigde, die haar wereld uiteen deed spatten. Jaren later is ze erin geslaagd haar leven weer op te bouwen. Ze is een succesvol arts, verloofd met een man van wie ze zielsveel houdt en heeft het verleden achter zich gelaten.

Tot ze tijdens een nachtdienst op de spoedeisende hulp de zwaargewonde Dani Cooper treft met letsel dat akelig veel overeenkomsten vertoont met dat van haar haarzelf destijds. Ook het leven van deze jonge vrouw is op gruwelijke wijze in één klap veranderd. Sara beseft dat het verleden niet voor altijd begraven blijft...

Schrijver: Karin Slaughter
Oorspronkelijke titel: After that night
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789402712643
Ebook: 9789402768626
Uitgever: HarperCollins
Waarom we logen

Een reden om te liegen... is een reden om te doden...

Diep verscholen in de Appalachen ligt de McAlpine Lodge, waar special agent Will Trent en patholooganatoom Sara Linton hun huwelijksreis doorbrengen. Het resort is een afgelegen paradijs op aarde, behalve dan dat iedereen er liegt. Ze liegen over het verleden. Ze liegen over het heden. Ze liegen tegen zichzelf.

Op een avond dreigt de anders zo brave dochter Mercy McAlpine de familiegeheimen te onthullen, en aan het eind van die avond is ze dood. Wat voor Will en Sara de vakantie van hun leven had moeten worden, verandert in een race tegen de klok. Want alles wijst erop dat de moordenaar opnieuw zal toeslaan...

Schrijver: Karin Slaughter
Oorspronkelijke titel: This is why we lied
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789402715330
Ebook: 9789402771855
Uitgever: HarperCollins

Verzamelbundels

Puntgaaf

Puntgaaf bevat de verhalen:

 1. Koud hart
 2. Doorn in mijn vlees
 3. Gepakt
 4. Laatste adem

Schrijver: Karin Slaughter
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789402709377
Ebook: 9789402763430
Uitgever: HarperCollins

E-books

Diep

Charlie Lam heeft zijn leven lang hard gewerkt voor wat hij wilde bereiken. Nu zit hij opgescheept met een ondankbare vrouw, een verwende dochter en een ontevreden minnares. Niemand kan hem kwalijk nemen dat hij wel wat extra’s wil verdienen.

De afspraak is eenvoudig: Charlie haalt een pak van de stomerij met daarin de naam van een belangrijk man. De volgende dag bezoekt deze man hem in zijn showroom, rijdt met een nieuwe auto weg en Charlie ontvangt een dikke envelop met geld. Iedereen blij.

Maar op het scherpst van de snede gebeurt het ondenkbare, en raakt Charlie in grotere problemen dan hij ooit had kunnen dromen.

Schrijver: Karin Slaughter
Oorspronkelijke titel: Go deep
Eerste uitgave: 2015
Ebook: 9789023489931
Uitgever: Cargo

Diversen

Maak kennis met Karin Slaughter
'Vrouwen lezen meer thrillers dan mannen. Dat komt, vermoed ik, omdat vrouwen hun angsten op een veilige manier onder ogen willen zien. In mijn boeken verliezen vrouwen dikwijls hun onschuld maar winnen ook aan inzicht, in zichzelf en anderen. De vrouwen in mijn boeken herwinnen de controle over hun leven, nadat ze die eerst verloren waren. Dat is de ultieme aantrekkingskracht van mijn boeken.'
- Karin Slaughter

Dit 145 pagina's tellende boekje bevat:
 • Interview: 'Stemmen in het hoofd'
 • Verhaal: Onmisbare vrouwen
 • Verhaal: Aan de grond genageld
 • Verhaal: De zegen van het gebroken zijn
 • Voorpublicatie: Trouweloos
 • Bibliografie
Schrijver: Karin Slaughter
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789023418337
Uitgever: Cargo
Vervloekt geluk
Een bedelarmband is bedoeld om de drager ervan geluk te brengen. Op deze in Georgia gesmede gouden armband rust echter een vloek. Overal zaait het sieraad dood en verderf onder de ongelukkige vinders.

Een man gaat aan zijn begeerte ten onder. Een jong meisje ontdekt geheimen die het daglicht niet kunnen verdragen. Een toevallige ontmoeting in een trein eindigt in een geweldsuitbarsting. Een vreemde gelijkenis verandert de levens van twee mensen voorgoed.

Karin Slaughter heeft succesvolle auteurs uit diverse landen uitgenodigd een bijdrage te leveren aan deze unieke collectie. Speciaal voor deze bundel schreven zij een spannend verhaal dat zich afspeelt op hun favoriete locatie: dat van Slaughter zelf is gesitueerd in Atlanta (Georgia), dat van Conolly in Ierland, en dat van Tomas Ross in Amsterdam.

Zo maakt de geheimzinnige armband wereldwijde omzwervingen: van het negentiende-eeuwse Georgia, waar hij in vuur wordt gesmeed, naar het door oorlog geteisterde Leeds, het hedendaagse Londen, Amsterdam, een taxi in Manhattan, en de Mojavewoestijn, om uiteindelijk weer terug te keren naar de plaats waar de rampspoed ontstond.

Vervloekt geluk is een kettingverhaal en opgebouwd uit de volgende 17 verhalen:

 1. Karin Slaughter: Aan de grond genageld - Rootbound
 2. Emma Donoghue: Vanitas - Vanitas
 3. Peter Robinson: Cornelius Jubb - Cornelius Jubb
 4. Fidelis Morgan: Laag bij de grond - Down and dirty
 5. Lynda La Plante: De kobold - The goblin
 6. Lee Child: De slangeneter en de cijfers - The snake eater by the numbers
 7. Mark Billingham: Stom toeval - Stroke of luck
 8. Denise Mina: Twee lijken en een gaaf gezicht - Two deaths and a mouthful of worms
 9. John Harvey: Een gunst - Favor
 10. Kelley Armstrong: Plan B - Plan B
 11. Tomas Ross: De zomer van '66
 12. John Connolly: Het inktpotaapje - The inkpot monkey
 13. Jane Haddam: Lijfsbehoud - Acts of corporal charity
 14. Laura Lippman: Net niet - Not quite
 15. Peter Moore Smith: Je wilt niet weten wat we deden met Lamar - The things we did to Lamar
 16. Jerrilyn Farmer: Het Eastlake college - The Eastlake school
 17. Karin Slaughter: De zegen van het gebroken zijn - The blessing of brokenness
Schrijver: Karin Slaughter
Oorspronkelijke titel: Like a charm
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789023412984
Uitgever: Cargo