Boekenplank:
Kies

Boeken van Saskia Noort

Saskia Noort is een van de bestverkopende Nederlandse thrillerauteurs. In 2003 zette ze met haar debuut Terug naar de kust de literaire thriller in één klap op de kaart en sindsdien behoort ze tot de absolute top van Nederlandse schrijvers. Saskia Noort wordt geroemd om haar vertelkunst en haar gave de tijdgeest zeer goed te verbeelden. Ze is in 2013 door het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs geëerd met de Meesterprijs voor haar gehele oeuvre.

Meer over Saskia Noort

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1967

Geboorteland: Nederland

Website: Saskia Noort


Overzicht

 • Afgunst
 • Bonuskind
 • De verbouwing
 • Een goed huwelijk
 • Huidpijn
 • Koorts
 • Nieuwe buren
 • Stromboli
 • Terug naar de kust

De Eetclub

 1. De eetclub
 2. Debet
 3. De nazaten

Non-Fictie

 • 40
 • 50. Dingen die ik blijf doen
 • Aan de goede kant van 30
 • Alle columns
 • Babykoorts
 • Hoe nu verder?

Jan & Saskia

 1. Over seks en liefde
 2. De naakte waarheid

Dubbel uitgegeven titels

 • De wondere wereld van het moderne moederen - zie Babykoorts

gedetailleerd overzicht

OverzichtAfgunst

'Het is hem. Ernst Scholten. Ik zie hem meteen bij binnenkomst. In zijn zwarte motorjack, dat hij al sinds mensenheugenis draagt en bijna nooit uittrekt. Hij is dikker geworden. Heeft inhammen boven zijn slapen. Het haar dat over is, is donker, kort en stekelig. Dezelfde priemende blik in zijn gitzwarte ogen, de kaken gespannen, de mond een strenge streep. Angst dringt zich als een oude bekende op. Het irriteert me dat hij die na vijftien jaar nog steeds in me opwekt.'

Bestsellerschrijfster Susan van Doorn, getrouwd, twee kinderen, leeft nog bijna dagelijks met de angst die zij jaren geleden voelde voor haar dominante ex-vriend Ernst Scholten. Alles wat ze deed en waar ze voor stond was in zijn ogen minderwaardig. Zij op haar beurt aanbad hem. Toen Susan eindelijk uit zijn schaduw durfde te treden door hun relatie te verbreken, én net als hij te gaan schrijven, was hij woedend.

Schrijver: Saskia Noort
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789041415851
Ebook: 9789041421265
Uitgever: Ambo | Anthos
Bonuskind

Vijftienjarige Lies wordt op een ochtend wakker met het gevoel dat haar moeder Jet iets is overkomen. Haar bed is niet beslapen en ze heeft haar mobiele telefoon thuis laten liggen. De vierentwintig uur die volgen ontvangt Lies geen enkel teken van leven.

Haar vader en zijn nieuwe vriendin Laura schakelen de politie in, ze geloven dat het te maken heeft met haar mentale toestand: ze zou de scheiding nooit te boven zijn gekomen en heeft daarom besloten te verdwijnen. Of erger.

Lies weet echter zeker dat ze dat nooit zou doen en gaat zelf op onderzoek uit... met alle gevolgen van dien.

Schrijver: Saskia Noort
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789044351040
Ebook: 9789044351057
Uitgever: The House of Books
De verbouwing
Mathilde, succesvol plastisch chirurg, opent haar privékliniek. Ze lijkt aan de vooravond te staan van wat een glansrijk vervolg van haar carrière moet worden. Mathilde is als vrouw in elk opzicht geslaagd te noemen: ze is slim, combineert een groot zakelijk inzicht met een hoge morele standaard, is gelukkig getrouwd en heeft een intelligente puberzoon.

Maar schijn bedriegt. Haar huwelijk wankelt en de verbouwing van hun huis, die geleid wordt door haar echtgenoot en een 'groene' aannemer, dreigt uit te lopen op een ramp. Dan accepteert Mathilde, wanhopig als ze is, de helpende hand van een oud vriendje. Daarmee manoeuvreert ze zich in een positie waaruit geen uitweg meer mogelijk lijkt.
Schrijver: Saskia Noort
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789026348815
Ebook: 9789041421258
Uitgever: Ambo | Anthos
Een goed huwelijk
'Ik verheug me zeer op Rome! Nog drie dagen en we liggen naast elkaar in een Italiaans spijlenbed! Honderd kussen op je warme buik, jouw Moosje.'

Monique heette ze. Moos noemde hij haar. Moosje. Sophie moest braken toen ze die naam las, onderaan een e-mail die ze per toeval vond in de map 'verwijderde items'. Sophie trilde van woede. Het was belangrijk dat ze de onderste steen boven kreeg.
Schrijver: Saskia Noort
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789041415851
Ebook: 9789041421272
Uitgever: Ambo | Anthos
Huidpijn
Ieder mens heeft een duistere kant. Zo ook Anne, Nederlands populairste televisiepresentatrice en journaliste. Als ze haar grote liefde en daarmee haar droom dreigt te verliezen en het verdriet hierover breed wordt uitgemeten in de pers, moet ze alles op alles zetten om niet ook nog door haar vrienden, familie en eigen verstand in de steek gelaten te worden.
Schrijver: Saskia Noort
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789026331398
Ebook: 9789026331404
Uitgever: Ambo | Anthos


Koorts
Dorien is vijfendertig, redactrice bij het vrouwentijdschrift Eva en ze staat op het punt zich te settelen en aan kinderen te beginnen. Dan ontmoet ze Ellen, styliste en bruisende single, en wordt ze geconfronteerd met de voorspelbaarheid van haar leven. Ze beëindigt haar relatie en vertrekt met Ellen voor een week naar Ibiza, het eiland waar de vrijheid dagelijks gevierd wordt.

Ibiza voldoet aan al hun verwachtingen en de twee vriendinnen storten zich in het feestgedruis. Tot één van hen plotseling verdwijnt. Vanaf dat moment begint een koortsachtige zoektocht over het zonnige, vredig ogende eiland, langs de mooiste maar ook de lelijkste plekken die Ibiza rijk is - en een gruwelijke waarheid komt aan het licht.
Schrijver: Saskia Noort
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789026348402
Ebook: 9789041421500
Uitgever: Ambo | Anthos
Nieuwe buren
Eva, een kleuterjuf, en Peter, chef-sportredactie bij een regionale krant, betrekken zonder veel enthousiasme hun pas opgeleverde villa in Vinex-wijk De Zonnepolder. Beiden rouwen om het verlies van hun dochtertje Lieve, dat na acht maanden zwangerschap levenloos ter wereld kwam. Samen zoeken ze naar een nieuwe invulling van hun leven, te midden van de modelgezinnetjes die De Zonnepolder bevolken.

Tijdens een buurtborrel leren ze hun nieuwe buren kennen: het vrijgevochten stel Stef, ex-Dutchbatter en motoragent, en Rebecca, een sensuele thuiskapster, en hun zoontje Sem. Beide echtparen zijn op hun eigen manier op zoek naar geluk, dat in de maakbare samenleving om de hoek lijkt te liggen. Gezamenlijk verleggen ze hun grenzen, totdat ze erachter komen dat er geen weg terug meer is...
Schrijver: Saskia Noort
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789026348808
Ebook: 9789041421241
Uitgever: Ambo | Anthos
Stromboli

Honderdduizenden lezers genieten wekelijks van de column van het schrijversechtpaar Sara Zomer en Karel van Bohemen, waarin ze ogenschijnlijk openhartig verslag doen van hun gezinsleven. Maar achter de façade van hun bohemienbestaan ettert al jaren een dagelijks leven vol afgunst, wrok en zelfs geweld. Na weer een nachtelijke uitbarsting is het genoeg: Sara besluit Karel te verlaten.
Al snel komt Sara alleen te staan - niemand wil nog iets met haar te maken hebben. Om haar leven weer op de rails te krijgen boekt ze een retraite op het idyllische Italiaanse vulkaaneiland Stromboli. Onder leiding van een wereldvermaarde goeroe geeft ze zich met een bont gezelschap lotgenoten over aan rollenspellen en oefeningen die steeds een stap verder gaan.
Wat een nieuwe start had moeten worden, mondt uit in een afdaling naar regionen van haar verleden die ze het liefst verborgen had gehouden.

Schrijver: Saskia Noort
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789048833993
Uitgever: Lebowski
Terug naar de kust
Als Maria zwanger blijkt van haar derde kind, besluit ze het voortijdig te laten weghalen en de relatie met de vader te verbreken. Vlak daarna wordt ze met de dood bedreigd, kennelijk vanwege haar levensstijl en de gepleegde abortus: het is het begin van een zenuwslopend kat-en-muisspel, waarbij Maria er alles aan doet om zichzelf en vooral haar kinderen in veiligheid te brengen.

Ze besluit onder te duiken bij haar zus, die nog altijd in hun ouderlijk huis aan zee woont. Daar wordt ze geconfronteerd met jeugdherinneringen die ze liever zou vergeten, en beginnen haar dierbaren steeds meer aan haar geestelijke gezondheid te twijfelen. Ondertussen komt haar belager dichterbij...
Schrijver: Saskia Noort
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789041413475
Ebook: 9789041419514
Uitgever: Ambo | Anthos

De EetclubDe eetclub
Op een koude winternacht gaat een kapitale villa in vlammen op. Evert Struyk, gelukkig getrouwd, vader van twee kinderen en succesvol zakenman, komt daarbij om het leven, zijn vrouw en kinderen weten ternauwernood te ontsnappen.

Hun vriendenclub, 'de eetclub', is geschokt en verbijsterd. Karen vangt haar vriendin bij haar thuis op, maar al spoedig komt zij tot de ontdekking dat de vriendschappen binnen de eetclub niet zo onvoorwaardelijk zijn als zij leken. Langzaam maar zeker wordt het voor Karen duidelijk dat bepaalde mensen belang hebben gehad bij de dood van Evert.
Schrijver: Saskia Noort
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789041413482
Ebook: 9789041419521
Uitgever: Ambo | Anthos
Debet
Op een koude winternacht verongelukt Michel Brouwers, tv-producer. Met dit ongeluk komt er een einde aan alles waarin Karen, zijn echtgenote, geloofde. Het perfecte plaatje dat haar leven lijkt, blijkt een gruwelijke leugen wanneer alle spoken uit het verleden zich een voor een aandienen. Tussen het rouwen en het opvoeden van haar twee puberdochters door probeert ze de waarheid boven tafel te krijgen.

Saskia Noort keert in Debet terug naar de plek waar het allemaal begon: Bergen. Het dorp is in de greep van de economische crisis, evenals Karen en de vriendengroep van toen, De eetclub. Onder aanvoering van Simon, haar ex-minnaar, gaat de strijd om macht, geld en genot onverminderd door. In de Debet ontrafelt Karen eindelijk het ware geheim van De eetclub, met gevaar voor eigen leven.
Schrijver: Saskia Noort
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789026348822
Ebook: 9789041425218
Uitgever: Ambo | Anthos
De nazaten

Karen Brouwers leeft al tien jaar met haar twee dochters en haar zoontje Mik teruggetrokken op het Noord-Brabantse platteland.

Toen haar man Michel overleed was er al niets meer dat haar nog bond in Bergen, aan het leven dat ze daar ooit had. En na de dood van Simon Vogel, lid van de eetclub en spil in al het duistere dat zich in het kustdorp afspeelde en de rechtszaak die erop volgde, besloot Karen onder te duiken met het voornemen nooit meer boven te komen.

Maar als ze op een ochtend samen met Mik wordt klemgereden, blijken er banden te zijn die niet zomaar verbroken kunnen worden...

Schrijver: Saskia Noort
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789044362374
Uitgever: The House of Books

Non-Fictie40
Niet meer weg te denken uit het leven van velen: de columns van Saskia Noort. Omdat zij schrijft over herkenbare gebeurtenissen uit het leven die ons raken, ontroeren, doen lachen of verbazen. Van de onmogelijkheid om te stoppen met roken tot de behoefte niet langer te behagen, van de nadelen van de heupbroeken tot het grote verlangen naar een goed gevulde C-cup. Om nog maar te zwijgen van het bereiken van de veertigjarige leeftijd en wat dat voor impact heeft op lijf en leven.
Schrijver: Saskia Noort
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789041412195
Ebook: 9789041425874
Uitgever: Ambo | Anthos
50. Dingen die ik blijf doen

Saskia Noort is 50 en single. De kinderen zijn het huis uit. Wat nu? Om mee te blijven tellen blijkt ze verbijsterend veel te moeten: cursussen volgen; op retreat; naar Wasteland; een strak lijf; gezond eten; sociaal beschikbaar zijn, en vooral: daten. Allemaal opstapjes naar een gelukkige tweede helft, zeggen vrienden en vloggers. Daarnaast mag er een hoop niet meer. Zoals mouwloze truitjes, korte rokjes en lang haar.
In 50. Dingen die ik blijf doen (en andere verhalen) beschrijft Saskia Noort scherp, geestig, vilein, maar bovenal openhartig, hoe eindeloos ingewikkeld het leven is, zelfs wanneer alle sporen ruimschoots verdiend zijn. Mannen zijn bang, kinderen bemoeien zich met alles, het huis is leeg en de agenda te vol.

Schrijver: Saskia Noort
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789048840076
Uitgever: Lebowski
Aan de goede kant van 30
Aan de goede kant van 30 bevat een royale selectie uit de columns en artikelen die Saskia Noort schreef voor Marie Claire en Viva. Veelgelezen stukken zijn het, want Saskia Noort schrijft over herkenbare gebeurtenissen uit het leven die ons werkelijk raken, ontroeren, doen lachen of verbazen.

Van het hebben van een minnaar tot het overlijden van een schoonmoeder, van het jaarlijks terugkerende bikinileed tot vragen van kinderen die je met de mond vol tanden doen staan, en van het genieten van het moment tot het aan de 'verkeerde' kant van 30 belanden.
Schrijver: Saskia Noort
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789041408136
Ebook: 9789041425867
Uitgever: Ambo | Anthos
Alle columns
Deze bundeling van columns bevat veel voor vrouwen herkenbare onderwerpen zoals goede voornemens, moeder zijn, impulsaankopen, vakantiestress, meedoen aan feestjes en de sportschool. Maar ook serieuze zaken komen aan de orde, bijvoorbeeld burn-out, een overlijden, de pedagogische tik, opvoeden en vluchtelingen. De columns worden niet voor niets door een grote groep mensen gelezen; ze zijn geschreven met de nodige humor en (zelf)spot, spelen zich af in het dagelijks leven en zijn ontspannend om te lezen.

De teksten verschenen eerder in de bundels 'Aan de goede kant van 30', in '40: over lijf en leven van een beginnende veertiger' en in de bladen LINDA, VT Wonen en Privium.
Schrijver: Saskia Noort
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789041424594
Uitgever: Ambo | Anthos
Babykoorts
'Wij moeders verschillen net zo veel van elkaar als de kinderen die we hebben gebaard. We hebben echter één ding gemeen als het gaat om een eerste zwangerschap: onzekerheid. Dus luisteren we naar bakerpraat, belerende schoonmoeders en laten we ons diepgaande schuldgevoelens aanpraten door de zogenaamde deskundigen.'

Zo opent Babykoorts - het boek dat Saskia Noort schreef tijdens haar eerste zwangerschap. Zonder oordelen en vooroordelen. Vol verwondering en vol van liefde voor haar kind, maar ook met alle verwarrende en minder positieve ervaringen rondom de bevalling en kraamtijd.
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Saskia Noort
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789041413437
Uitgever: Ambo | Anthos


Hoe nu verder?

Zeventien jaar lang schreef Saskia Noort columns voor de LINDA. over liefde, moederschap, daten en seks - maar ook over het kronkelige pad van het single-leven, ouder worden en seksisme. In haar columns neemt ze bored couples en single mannen van middelbare leeftijd op de hak en schrijft ze onder andere over feminisme en daten na het #MeToo-tijdperk. En natuurlijk spaart ze zichzelf ook niet.

In Hoe nu verder? zijn haar geestige, intieme en scherpzinnige LINDA-columns gebundeld.

Schrijver: Saskia Noort
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789044363227
Ebook: 9789044363234
Uitgever: The House of Books

Jan & SaskiaOver seks en liefde
Waarom zijn vrouwen nooit gelukkig met hun lichaam? Waarom kunnen mannen hun huis niet gezellig maken? En waarom willen mannen zo graag aanpappen met 'jonge hertjes'? En waarom kunnen vrouwen zich niet haasten? In het strijdperk van de seksen zijn er veel vragen die nooit worden gesteld, of waar angstig omheen wordt gelaveerd.

Ervaringsdeskundigen Saskia Noort en Jan Heemskerk besloten dat nu eens anders te doen. De thrillerschrijfster en de Playboy-hoofdredacteur vroegen elkaar per brief alles wat ze altijd al wilden weten over de andere sekse en gaven vervolgens onverbiddelijk eerlijk antwoord op de vragen van de ander. Geen wonder dat de briefwisseling 'Saskia & Jan' een van de meest gelezen rubrieken in de populaire glossy linda is. Oude én nieuwe brieven zijn nu gebundeld in een handzaam boek.

Lang zal het dus niet meer duren voor elke man weet dat vrouwen enkel en alleen drammen om daarmee de mannelijkheid van hun vent te testen. Of dat 'leugenachtige' mannen complete dubbellevens leiden is omdat ze vanuit de goedheid van hun hart zowel hun minnaressen als hun echtgenote gelukkig willen maken. En daarvoor zou best wat meer waardering mogen zijn.
Schrijver: Saskia Noort
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789057596100
Uitgever: Podium
De naakte waarheid
Waarom faken vrouwen orgasmes? Hebben mannen eigenlijk wel een kinderwens? Bestaan er foute vrouwen? Mag je als vrouw op mannen jagen? Is het normaal dat hij harde porno kijkt? Niets is meer taboe in deel twee van Jan & Saskia. De naakte waarheid.

In vijftig verse vraag-en-antwoordcolumns worden de verschillen tussen de seksen haarscherp blootgelegd en krijg jij het eerlijke antwoord op de m/v-vragen die je niet durft te stellen aan je eigen partner. De naakte waarheid is nog rauwer, nog intiemer, nog kwader, nog eerlijker. Maar ook tederder, liefdevoller en vergevingsgezinder. En grappig, maar dat spreekt.

Huiver en geniet mee van de gapende kloof tussen de seksen en de dappere pogingen een brug te slaan tussen twee wezens van een verschillende planeet. Saskia Noort en Jan Heemskerk zijn al meer dan twintig jaar bevriend. Waar ze vroeger elkaars relaties bespraken, hebben ze inmiddels al vijf jaar een zeer populaire rubriek bij LINDA.
Schrijver: Saskia Noort
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789041424853
Uitgever: Ambo | Anthos

Dubbel uitgegeven titelsDe wondere wereld van het moderne moederen

Zie voor de beschrijving van dit boek: Babykoorts.

Schrijver: Saskia Noort
Oorspronkelijke titel: zie Babykoorts
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789026966538
Uitgever: Van Holkema & Warendorf