Boekenplank:
Kies

Boeken van Carla de Jong

Meer over Carla de Jong

Website: http://www.carladejong.nl

Overzicht
Birgitta Reve
Overzicht
  • In retraite
Birgitta Reve
  1. Serpent
  2. Outcast

Gedetaileerd overzicht

Overzicht

In retraite
Waar ligt de grens tussen therapie en manipulatie? Catherine Richards (Cathy) is een krachtige therapeute met goeroeachtige trekken. Zij heeft een tiendaagse therapie 'In retraite' ontwikkeld, waar mensen uit alle hoeken van Europa op afkomen, mensen die in staat zijn haar gigantische gage te betalen. Wij ontmoeten haar en haar internationale clientèle vlak voordat een nieuwe retraite van start gaat. Door Catherines interventies groeit er in tien dagen een hechte groep die aan elke deelnemer de veiligheid biedt om een catharsis door te maken. In de periode na de retraite proberen de groepsleden het goede gevoel vast te houden, maar de eerste haarscheurtjes in hun leven en in hun onderlinge band worden al snel zichtbaar. Heeft de retraite ze voldoende kracht gegeven om het dagelijks leven weer op te pakken?
Schrijver: Carla de Jong
Eerste uitgave: 2009
ISBN: 978-90-6305-391-8
Uitgever: Archipel

Birgitta Reve

Serpent
Tijd heelt niet alle wonden... De moord op de extraverte Ragna Ooms zorgt voor veel onrust in de psychiatrische kliniek waar zij werkte. Tijdens het onderzoek raakt rechercheur Birgitta Reve steeds meer in de ban van de grenzeloze persoonlijkheid van het slachtoffer: een uitbundige vrouw, sexy en wellustig. Maar er zit ook een kant aan Ragna waar ze geen vrienden mee heeft gemaakt. In haar zoektocht naar de waarheid duikt de eigenzinnige Birgitta diep in het verleden van het slachtoffer. Ze lapt daarbij de nodige professionele regels aan haar laars en zet uiteindelijk meer op het spel dan haar carrière alleen.
Schrijver: Carla de Jong
Eerste uitgave: 2009
ISBN: 978-90-6305-544-8
Uitgever: Archipel
Outcast
Soapster Stef Jarden staat aan het begin van een serieuze carrière als acteur als hij op uiterst agressieve wijze om het leven wordt gebracht. Stef leidde bepaald geen onbesproken liefdesleven en zorgde ook op de set voor haat en nijd. Als er een tweede slachtoffer in de filmcrew valt, wordt rechercheur Birgitta Reve op de zaak gezet. Wat is er aan de hand met de film van regisseur Koen Welkamp? Probeert iemand de voltooiing te verhinderen? Birgitta en haar collega's stuiten in hun onderzoek op een wirwar van verwrongen verhoudingen waar ze sluipenderwijs onderdeel van worden.
Schrijver: Carla de Jong
Eerste uitgave: 2010
ISBN: 978-90-295-7367-2
Uitgever: De Arbeiderspers