Boekenplank:
Kies

Boeken van Carla de Jong

Carla de Jong studeerde Nederlands, verpleegkunde en sociale wetenschappen. Als adviseur/trainer in het bedrijfsleven en de gezondheidszorg schreef zij vele zakelijke teksten en artikelen. Ze is als schrijfdocent verbonden aan de Schrijversacademie  en de Querido Academie. De Jong woont met haar gezin in Amsterdam.

Meer over Carla de Jong

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Roman

Geboorteland: Nederland

Website: Carla de Jong


Overzicht

  • De Johansons
  • Gebroken wit
  • Geheim leven
  • Nooit meer regen

Birgitta Reve

  1. Serpent
  2. Outcast
  3. De ingreep

In retraite

  1. In retraite
  2. De sessies

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe Johansons

Is echte vriendschap bestand tegen de grillen van het lot?

Anne groeit als slim meisje op in een liefdevol arbeidersgezin waar ze zich een vreemde eend in de bijt voelt. Dan ontmoet ze de welgestelde, ontwikkelde Johansons, en ze voelt zich meteen thuis bij dit gezin. Ze raakt innig bevriend met Daphne, de dochter, en haar twee broers. Samen worden ze volwassen, maar hun vriendschap, die meer en meer onder druk komt te staan, strandt door een reeks dramatische gebeurtenissen.

Dertig jaar later kruisen de paden van de Johansons en Anne elkaar weer. Kunnen ze elkaar vergeven?

Schrijver: Carla de Jong
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789022555927
Ebook: 9789402306118
Uitgever: Boekerij
Gebroken wit

Een ziekenhuis in opspraak. Op de kraamafdeling komt een oud schandaal boven tafel en er vindt opnieuw een medische misser van formaat plaats. De nationale verontwaardiging is enorm en het is duidelijk dat er koppen moeten rollen. Vanaf dat moment zijn aller ogen op het Middenlandziekenhuis en zijn management gericht. Hoe lang kan men nog schuld blijven ontkennen?

Gebroken wit volgt traumachirurg Eliza, bestuurder Twan, verpleegkundige Nathalie en journalist Jim, die elk hun eigen antwoord zoeken op de vraag: hoeveel is een mensenleven waard?

Schrijver: Carla de Jong
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789029583329
Ebook: 9789026350016
Uitgever: De Arbeiderspers
Geheim leven

Wordt leed doorgegeven van generatie op generatie of is het mogelijk om met een schone lei te beginnen?

Elza Kingma groeit op in het interbellum. Ondanks de crisis van de jaren dertig kent haar leven weinig zorgen, maar dat verandert met de komst van nieuwe buren. Van meet af aan koestert Elza een antipathie tegen de buurvrouw. Toch raken beide families steeds nauwer bevriend.

Dan scheurt een reeks dramatische gebeurtenissen de gezinnen uiteen. Elza gaat haar eigen weg en zwijgt over haar traumatische geschiedenis, ook tegen haar kinderen. Als ze tegen de honderd loopt, klopt het verleden aan en kan zij er niet langer voor weglopen.

Schrijver: Carla de Jong
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789026346132
Ebook: 9789026346149
Uitgever: Ambo | Anthos
Nooit meer regen

Een half jaar na de dood van Jeanne Dufour worstelen haar echtgenoot, haar zoon en haar ex-man met hun verlies en met geheimen uit het verleden. Als de notaris aankondigt dat Jeannes testament geopend mag worden, ontvouwt zich onontkoombaar de beladen geschiedenis die de drie mannen verbindt.

De waarheid schetst een even genadeloos als liefdevol portret van de overleden Jeanne Dufour. Kunnen de drie mannen met die werkelijkheid leven?

Schrijver: Carla de Jong
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789022578193
Ebook: 9789402304985
Uitgever: Boekerij

Birgitta ReveSerpent
Tijd heelt niet alle wonden...

De moord op de extraverte Ragna Ooms zorgt voor veel onrust in de psychiatrische kliniek waar zij werkte. Tijdens het onderzoek raakt rechercheur Birgitta Reve steeds meer in de ban van de grenzeloze persoonlijkheid van het slachtoffer: een uitbundige vrouw, sexy en wellustig. Maar er zit ook een kant aan Ragna waar ze geen vrienden mee heeft gemaakt.

In haar zoektocht naar de waarheid duikt de eigenzinnige Birgitta diep in het verleden van het slachtoffer. Ze lapt daarbij de nodige professionele regels aan haar laars en zet uiteindelijk meer op het spel dan haar carrière alleen.
Schrijver: Carla de Jong
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789400502833
Ebook: 9789026350511
Uitgever: Archipel
Outcast
Soapster Stef Jarden staat aan het begin van een serieuze carrière als acteur als hij op uiterst agressieve wijze om het leven wordt gebracht. Stef leidde bepaald geen onbesproken liefdesleven en zorgde ook op de set voor haat en nijd.

Als er een tweede slachtoffer in de filmcrew valt, wordt rechercheur Birgitta Reve op de zaak gezet. Wat is er aan de hand met de film van regisseur Koen Welkamp? Probeert iemand de voltooiing te verhinderen?

Birgitta en haar collega's stuiten in hun onderzoek op een wirwar van verwrongen verhoudingen waar ze sluipenderwijs onderdeel van worden.
Schrijver: Carla de Jong
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789029573672
Ebook: 9789026350030
Uitgever: De Arbeiderspers
De ingreep

In een ziekenhuis wordt onder aan een trap een lijk gevonden. Was het een ongeluk of was het moord?

Wanneer psychologe Mensje Kramer een baan krijgt aangeboden in het managementteam van het ziekenhuis waar ze net zelf een ingrijpende operatie heeft ondergaan, neemt ze die na enige twijfel aan. Uit haar rechterborst is een grote tumor weggehaald, met een groot litteken en gevoelens van onzekerheid tot gevolg. Bovendien levert de baan algauw veel meer spanning op dan ze had voorzien.

Rita Jansen, een onlangs aangestelde manager, spaart niets en niemand in haar poging het ziekenhuis te verjongen door de oude garde eruit te werken. Maar de gevolgen van haar kruistocht zullen vele malen erger zijn dan ze ooit had kunnen vermoeden, niet alleen voor de artsen, maar ook voor haarzelf en Mensje. Eerst valt er één slachtoffer, dan nog één...

Schrijver: Carla de Jong
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789400502840
Ebook: 9789026350535
Uitgever: Bruna

In retraiteIn retraite
Waar ligt de grens tussen therapie en manipulatie?

Catherine Richards (Cathy) is een krachtige therapeute met goeroeachtige trekken. Zij heeft een tiendaagse therapie 'In retraite' ontwikkeld, waar mensen uit alle hoeken van Europa op afkomen, mensen die in staat zijn haar gigantische gage te betalen.

Wij ontmoeten haar en haar internationale clientèle vlak voordat een nieuwe retraite van start gaat. Door Catherines interventies groeit er in tien dagen een hechte groep die aan elke deelnemer de veiligheid biedt om een catharsis door te maken.

In de periode na de retraite proberen de groepsleden het goede gevoel vast te houden, maar de eerste haarscheurtjes in hun leven en in hun onderlinge band worden al snel zichtbaar. Heeft de retraite ze voldoende kracht gegeven om het dagelijks leven weer op te pakken?
Schrijver: Carla de Jong
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789063053918
Ebook: 9789044971705
Uitgever: Archipel
De sessies

Luc, Ola, Dee en Sonja hebben elkaar ontmoet tijdens een vind-jezelf-retraite in Friesland, die geleid werd door een goeroeachtige coach, Catherine Richardson. Na de retraite hebben ze zich van haar afgekeerd. Ze verwijten Catherine de dood van het vijfde groepslid, Brad, en betichten haar van belangenverstrengeling.

Vijf jaar na de retraite komen de vier overgebleven groepsleden weer bij elkaar. Hun trauma’s blijken verre van verdwenen en twee van hen besluiten tóch de hulp van Catherine weer in te roepen. De komst van hun voormalige coach leidt tot een machtsstrijd die hoog oplaait. Er gaat meer stuk dan coaching kan helen.

Schrijver: Carla de Jong
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789026352775
Ebook: 9789026352782
Uitgever: Ambo | Anthos