Boekenplank:
Kies

Boeken van Marion Pauw

Marion Pauw werd geboren in Tasmanië, maar emigreerde op haar zesde naar Nederland. Ze werkte onder meer als freelance journaliste voor het dagblad Amigoe (Curaçao) en als columniste voor Flair. Ze is copywriter voor reclamebureaus. In 2015 maakte Pauw bekend te stoppen met schrijven (zolang ze niet écht iets te vertellen heeft).

Meer over Marion Pauw

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1973

Geboorteland: Australië

Website: Marion Pauw


Overzicht

 • Black Friday
 • Bruiloft op Ameland
 • Daglicht
 • De experimenten
 • De wilden
 • Drift
 • Dwaze vrouwen
 • Grijs gebied
 • Gulzig
 • Hemelen
 • Hulp in de huishouding
 • Jetset
 • Liefde in tijden van corona
 • Lolliepop
 • Tijgerlelie
 • Vier wandelaars en een Siciliaan
 • Villa Serena
 • Vogeleiland
 • We moeten je iets vertellen
 • Zondaarskind

E-books

 • Als in Casablanca
 • Een normaal leven
 • Happy ending
 • Maria, een kerstverhaal
 • Marilyn

Young Adult

 • Stief

Non-Fictie

 • Hotel Hartzeer
 • Zonde & Berouw

Dubbel uitgegeven titels

 • Girl in te dark / Meisje in het donker - zie Daglicht
Young Adult

gedetailleerd overzicht

OverzichtBlack Friday

Krachtige verhalen over het kwaad in ons, mensen, daar is Marion Pauw erg goed in...

De schrijfster laat in Black Friday een dolgedraaide puber een halve sekte uitmoorden, ze laat een aardige jonge vrouw verkracht worden door haar bij nader inzien niet zo aardige buren, of, in een wat minder ijselijk verhaal, een gescheiden vrouw troost vinden bij een pony.

Ook blijkt dat behalve Google nóg iemand alles van ons weet: de werkster - en die kan het leven van haar werkgeefster drastisch beïnvloeden...

En in dit boeken hebben getrouwde mannen en vrouwen relaties met anderen dat het een lieve lust heeft, maar ze komen er niet allemaal mee weg! Vreemdgaan blijkt zelfs een digitale dimensie te kunnen hebben, en een moeder neemt op originele wijze wraak op de aanrander van haar dochter.

* De verhalen uit Black Friday zijn ook terug te vinden in de uitgave Liefde in tijden van corona.

Schrijver: Marion Pauw
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789085167143
Uitgever: B for Books
Bruiloft op Ameland

Bruiloft op Ameland is een kort verhaal van ca. 14 pagina's dat in 2010 als bijlage is verschenen bij de Libelle (nummer 30).

Schrijver: Marion Pauw
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: Nvt
Uitgever: Libelle
Daglicht
In Daglicht zien we Iris, een jonge succesvolle advocate, die worstelt met het combineren van haar carrière met de zorg voor haar moeilijk opvoedbare zoontje. En we hebben Ray, die is veroordeeld voor de moord op zijn buurvrouw en zijn straf uitzit in een tbs-kliniek. Hij houdt bij hoog en laag vol dat hij onschuldig is.

Op het eerste gezicht lijken Iris en Ray weinig met elkaar gemeen te hebben, maar dat verandert wanneer hun wegen zich schijnbaar toevallig kruisen. Iris is geneigd Ray te geloven en belooft hem te zullen helpen om herziening te krijgen in zijn zaak. Wanneer Iris op onderzoek uitgaat, komen er echter steeds meer feiten aan het licht die Ray als de dader lijken aan te wijzen.
Daglicht - 2013
Regisseur: Diederik Van Rooijen
Cast: Derek de Lint, Monique van de Ven, Angela Schijf, e.a.
Schrijver: Marion Pauw
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789041410733
Ebook: 9789041414588
Uitgever: Ambo | Anthos
De experimenten

Vijftig jaar lang hebben ze elkaar niet gezien of gesproken. Maar nu is Alma ziek en dit weekend is er niemand anders om voor haar te zorgen dan haar stiefdochter Charlie. Zodra ze terug is in het huis van haar jeugd weet Charlie weer waarom ze het al die jaren geleden voorgoed heeft verlaten.

Maar dan begint Alma te vertellen: over hoeveel mensen er in een kolenwagon passen; de eeuwige honger; over de experimenten in Blok 10 van Auschwitz. Kan een gruwelijke getuigenis een levenslange verwijdering overbruggen?

Schrijver: Marion Pauw
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789048843619
Ebook: 9789048843626
Uitgever: Lebowski
De wilden

Nani leidde een volmaakt leven, maar een faux pas heeft alles op scherp gezet. Om haar gezin in kalmer vaarwater te brengen boekt ze voor zichzelf een reis naar Panama. Daar, diep in de jungle, neemt ze een tweede verkeerde beslissing die haar bijna het leven kost. Ze heeft de moed al opgegeven als ze toch nog gered wordt en bij een indianenstam terechtkomt. Zonder geld, telefoons, ijskasten en stress leiden de indianen een leven dat in groot contrast staat met het Amsterdamse leven dat Nani kent. Met vallen en opstaan maakt ze zich de gebruiken van de stam eigen en leert ze wat geduld is, maar ook waarom ze niet in de schemering in de rivier moet gaan zwemmen.

De enige die niet blij is met haar komst is de sjamaan van het dorp. In zijn jeugd werd hij meegenomen door de missionarissen en hij weet waartoe de witte mensen in staat zijn. Terwijl Nani geleidelijk zijn vertrouwen wint, dient een nieuwe bedreiging zich aan: de beschaving rukt op, in de vorm van ambtenaren en bulldozers. Voor Nani tijd om te beslissen waar ze thuishoort en wat werkelijk de moeite waard is om voor te vechten.

De wilden is een ontroerende en meeslepende roman over de botsing tussen verschillende culturen, over de beleving van tijd en over de vraag waar het in het leven om draait.

Schrijver: Marion Pauw
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789041422132
Uitgever: Ambo | Anthos


Drift
Op het eerste gezicht lijkt het leven van Jill een droom. Haar vriend Simon, een jurist, is net door de prestigieuze trustmaatschappij Ubbink, Kauffman & Tobey op Aruba aangesteld en ze wonen in een prachtig appartement aan de turquoise zee. Toch gaat het niet goed met Jill. Haar relatie staat op springen en ze voelt zich verloren op het eiland waar iedereen vriendelijk doet, maar niemand haar echt kent.

Een duikcursus biedt afleiding. Maar als blijkt dat haar instructeur Edsel meer weet van de verdwijning van de Amerikaanse toeriste Christine Bird, en zelfs heeft vastgezeten vanwege vermeende betrokkenheid bij moord, pakken donkere wolken zich samen boven Jills hoofd. Als zij op een dag na een driftduik onder leiding van Edsel bovenkomt, is de boot weg. Het enige wat ze ziet is water...
Schrijver: Marion Pauw
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789041413529
Ebook: 9789041414571
Uitgever: Ambo | Anthos
Dwaze vrouwen

Er zit heel wat boosaardigheid in de drie korte verhalen in dit Literaire Juweeltje met die vrolijke titel Dwaze vrouwen. In het eerste verhaal heeft een doorgedraaide puber een halve sekte uitgeroeid; in het laatste wordt een aardige jonge vrouw grof verkracht door haar buren. Maar in het tweede verhaal vindt een 'dwaze vrouw' na alle scheidingsleed gelukkig troost bij een pony, dat is even iets minder gruwelijk. Krachtige korte verhalen over het kwaad in ons mensen, daar is Marion Pauw erg goed in!

* Dwaze vrouwen is een uitgave uit de reeks Literaire Juweeltjes. Literaire Juweeltjes is een reeks die wordt uitgegeven door Uitgeverij B for Books als leesbevorderingsproject. Het zijn kleine hardcover boekjes en bevatten ca. 60 bladzijden.

Schrijver: Marion Pauw
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789085164876
Uitgever: B for Books
Grijs gebied

Naomi fietst in het nachtelijke Amsterdam van haar werk naar huis, wanneer ze onder een viaduct vanachter wordt vastgegrepen. De dader, een man met ijzingwekkend lichte ogen, randt haar op een verschrikkelijke en gewelddadige manier aan. Er is één getuige: een man, die vanaf zijn balkon toekijkt. Waarom grijpt hij niet in?

Grijs gebied vertelt niet alleen over de jacht naar de dader van een gruwelijk misdrijf, het is ook een zoektocht naar de drijfveren van de mens; dader, slachtoffer of getuige.

* Grijs gebied is een uitgave van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek ter gelegenheid van de Maand van het Spannende Boek 2015 en bevat ca. 94 pagina's.

Schrijver: Marion Pauw
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789059652828
Uitgever: CPNB
Gulzig

Gulzig bevat zeven verhalen die niet eerder in boekvorm zijn gepubliceerd. Een vrouw voelt zich bedreigd door een man die haar achterna komt fietsen - maar is dat wel terecht? Twee zussen benijden elkaar op het ziekelijke af, maar blijken meer met elkaar gemeen te hebben dan ze zelf denken. In het titelverhaal voert een man zijn echtgenote een overdaad aan heerlijkheden. Een daad uit liefde of wreedheid?

Gulzig is een zinderende bundel vol personages die de grenzen van het toelaatbare overschrijden, em waarin de lezer door wicked twists op het verkeerde been wordt gezet.

Schrijver: Marion Pauw
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789041420541
Uitgever: Ambo | Anthos
Hemelen

Ron Casper heeft in zijn leven een spoor van ongelukkige mensen achtergelaten en geniet op zesenzeventigjarige leeftijd nog volop van een hedonistische levensstijl. Zijn drie volwassen kinderen uit twee huwelijken kampen nog iedere dag met de gevolgen van hun traumatische jeugd.

Als hun vader dan ook nog in rap tempo het familiekapitaal erdoorheen jaagt in luxebordelen, kunnen zijn kinderen maar tot één conclusie komen: het wordt tijd dat pa gaat hemelen.

Schrijver: Marion Pauw
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789041424860
Uitgever: Ambo | Anthos


Hulp in de huishouding

Voordat we wisten dat de NSA alles van ons weet wisten sommigen van ons nog niet dat er nog iemand is die alles van ons weet: de werkster. Marion Pauw buitte dit listige gegeven uit in een speciaal voor de serie Literaire Juweeltjes geschreven verhaal, waarin een nieuwe echtgenote van een chique mijnheer te maken krijgt met zijn zeer, zeer vindingrijke hulp in de huishouding...

* Hulp in de huishouding is een uitgave uit de reeks Literaire Juweeltjes. Literaire Juweeltjes is een reeks die wordt uitgegeven door Uitgeverij B for Books als leesbevorderingsproject. Het zijn kleine hardcover boekjes en bevatten ca. 60 bladzijden.

Schrijver: Marion Pauw
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789085163428
Ebook: 9789026347245
Uitgever: B for Books
Jetset
Alexander Zilver is een succesvol zakenman die het immense vermogen van honderd miljoen euro bij elkaar heeft verdiend. Om dat te vieren, nodigt hij zijn beste vrienden uit om een week op een megajacht in het Caribisch gebied door te brengen. Op de tweede dag wordt Alexander echter dood aangetroffen in zijn hut. Verstikt.

Als hoofdstewardess Lou op onderzoek uitgaat, ontdekt ze dat iedere passagier wel een motief heeft, zoals de vrouw van Alexanders golfmaatje met wie Alexander een affaire had, de ex-zakenpartner die nog een appeltje met hem te schillen had of de vriendin die niet wil dat een goed bewaard geheim uitkomt. De situatie op het jacht wordt steeds nijpender, vooral wanneer er een tweede dode valt.
Schrijver: Marion Pauw
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789041419804
Ebook: 9789041419545
Uitgever: Ambo | Anthos
Liefde in tijden van corona

Een heel hoge politicus wiens voornaam met een M begint - moeten we nog meer zeggen? - is de hoofdpersoon in het snijdende korte verhaal over overspel, Liefde in tijden van corona. Is de getrouwde vrouw in het verhaal minnares of een risico? Is M een onschuldig, bijna seksloos wezen, of een keihard roofdier? “Zonder al te veel te zeggen rukte hij de kleren van mijn lijf en nam me op de eettafel met een gat in het midden. M had bij de aanschaf niet in de gaten gehad dat dit eigenlijk een tuintafel was met een opening voor een parasol. Dat ik dit soort dingen over hem wist, naast alle andere intieme details, maakte de affaire zo nodig nog verslavender.”

In het verhaal Roofdieren neemt een vrouw op bijzondere wijze wraak op de verkrachter van haar dochter. Een erg grappig verhaal is het, maar misschien niet zo voor mannen...

Het verhaal Honger werd geschreven op verzoek van de Stichting CPNB voor de actie Nederland Leest van 2018; de andere verhalen verschenen in: Black Friday (2021).

* Liefde in tijden van corona is een uitgave uit de reeks Literaire Juweeltjes. Literaire Juweeltjes is een reeks die wordt uitgegeven door Uitgeverij B for Books als leesbevorderingsproject. Het zijn kleine hardcover boekjes en bevatten ca. 60 bladzijden.

Schrijver: Marion Pauw
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789085167341
Uitgever: B for Books
Lolliepop
In Lolliepop maakt de lezer kort maar krachtig kennis met twee vrouwen die dezelfde man willen, en die heel ver willen gaan om hem helemaal voor zichzelf te winnen. Verbazingwekkend ver...

* Lolliepop is een uitgave uit de reeks Literaire Juweeltjes. Literaire Juweeltjes is een reeks die wordt uitgegeven door Uitgeverij B for Books als leesbevorderingsproject. Het zijn kleine hardcover boekjes en bevatten ca. 60 bladzijden.
Schrijver: Marion Pauw
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789085161462
Uitgever: B for Books
Tijgerlelie

Op welk moment zet je de regels opzij?

Student Neva wordt door haar oom gevraagd om tijdens de wintermaanden op zijn hotel in de Pyreneeën te passen. Ondanks de hevige sneeuwval besluit ze er samen met zes studievrienden naartoe te reizen.

Vlak voor vertrek sluit de verleidelijke Charlotte, een oud-klasgenoot van een van Neva’s vrienden, zich bij hen aan. Zij heeft nogal andere ideeën over hoe ze de tijd in het hotel gaan doorbrengen. Neva komt daardoor steeds meer buiten de groep te staan en na een uit de hand gelopen avond besluit zij te vertrekken. Eenmaal terug in de bewoonde wereld hoort ze dat er een dodelijk ongeval in het hotel heeft plaatsgevonden.

Wanneer Neva jaren later weer wordt geconfronteerd met pestgedrag - haar vijftienjarige dochter heeft een groeiafwijking en wordt buitengesloten - is dat een trigger die oude wonden openrijt. Ze besluit haar studievrienden op te zoeken om te achterhalen wat er destijds in het hotel is gebeurd. Ze blijken allemaal een eigen verhaal te hebben gecreëerd om verder te kunnen met hun leven. Voor Neva is het genoeg geweest. Ze zint op wraak.

Schrijver: Marion Pauw
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789026360015
Ebook: 9789026360022
Uitgever: Ambo | Anthos


Vier wandelaars en een Siciliaan

Vier vrouwen op wandelvakantie op Sicilië. En allemaal hebben ze hun eigen reden om van huis weg te gaan...

Vier vrouwen schrijven zich in voor een wandelvakantie in Italië. Onder leiding van de Italiaanse gids Vincenzo lopen ze door het ruige binnenland van Sicilië. De vrouwen hebben allemaal zo hun eigen motieven om deel te nemen aan de wandeltocht, allemaal ontvluchten ze het leven thuis. Lukt het ze om zich te ontdoen van de ballast uit het verleden en hun verwachtingen voor de toekomst bij te stellen?

Avontuur, botsende karakters, geheimen, ontluikende vriendschappen, diepe gesprekken en vele kilometers wandelen. Het wordt hoe dan ook een tocht die ze niet snel zullen vergeten.

* Geschreven door Marion Pauw, Elle van Rijn, Roos Schlikker & Femmetje de Wind, naar een idee van Elle van Rijn.

Schrijver: Marion Pauw
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789044363340
Ebook: 9789044363357
Uitgever: The House of Books
Villa Serena
De ideale man, een moordenaar? Fyllis en Andrew zijn het ideale stel: jong, mooi en dolgelukkig met elkaar. Waarom probeert Andrew zijn vrouw dan te vermoorden tijdens hun huwelijksreis?

Ook al verklaart haar prettig gestoorde vriendin M. haar voor gek: Fyllis gaat toch terug naar de Dominicaanse Republiek, naar de plek waar haar huwelijksreis zo dramatisch eindigde. Vorig jaar was ze in dit hotel met haar kersverse echtgenoot die haar op handen droeg. Tot hij haar probeerde te vermoorden en ze ternauwernood het vege lijf kon redden. Andrew houdt vol dat stemmen hem tot zijn daad aanzetten, maar is dat wel zo? Andrew is inmiddels opgenomen in een inrichting en kan Fyllis' vragen niet meer beantwoorden.

Fyllis is vastbesloten in het idyllische Villa Serena met het verleden in het reine te komen en de draad van haar leven weer op te pakken. Dat lukt aardig als ze de knappe Manolo ontmoet die al haar behoeftes precies lijkt aan te voelen. Samen gaan ze op onderzoek uit en ontdekken de gruwelijke waarheid die de serene villa verbergt.
Schrijver: Marion Pauw
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789063051792
Uitgever: Archipel
Vogeleiland

We houden van je. We missen je. Kom terug...

De opstandige Marianne haat haar ouders, school en de maatschappij. Ze loopt van huis weg en gaat met de oudere Berend op het onbewoonde Vogeleiland wonen. Ze leven een idyllisch leven totdat Marianne zwanger wordt en moet bevallen. Ze raakt in paniek en wil terug naar de bewoonde wereld. Berend realiseert zich dat hij in de cel zal belanden als hun verhaal naar buiten komt. Vanaf dat moment wordt Marianne zijn gevangene.

Jaren later kampt Nicole, het zusje van Marianne, nog steeds met het trauma van haar verdwijning. Een schokkende gebeurtenis doet de hoop oplaaien dat haar zus nog leeft.

Schrijver: Marion Pauw
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789048854943
Uitgever: The House of Books
We moeten je iets vertellen

Wat als je kindertijd toch anders blijkt dan je je herinnert?

Als Kathelijne op een ochtend wakker wordt, ziet ze dat er op het notitieblok naast haar bed iets is geschreven - in haar eigen handschrift. Het is een huiveringwekkend verhaal over een klein meisje. Ze gaat op onderzoek uit. Wie is dit kleine meisje, en wat wil ze haar vertellen?

Schrijver: Marion Pauw
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789026331527
Uitgever: Ambo | Anthos
Zondaarskind
De tachtigjarige Geertruida Amalia Langhout heeft altijd moeten vechten voor haar bestaansrecht. Op jonge leeftijd verliest ze haar ouders en ze groeit op bij de hardvochtige Zusters van de Liefde. Ze wordt, net als de andere kinderen, niet bij haar naam genoemd, maar aangeduid met een nummer.

Als ze als dienstbode bij een gegoede familie in Bussum komt te werken lijkt het tij te keren: ze wordt verliefd, raakt zwanger en heeft grootse plannen. Totdat Frédérique Vos haar pad kruist...

Vrouwen als Frédérique Vos gaan er geen seconde van uit dat de wereld niet om hen draait. Ze dartelen binnen op hun hoge hakken, pakken je man en kind af en nemen je geld. Zonder ook maar één vlek te maken op hun beeldige witte handschoentjes.

Is Amalia, oud en wijs geworden, eindelijk in staat om te doen wat ze al lang had moeten doen, namelijk wraak nemen op haar oude vijandin?
Schrijver: Marion Pauw
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789041414304
Ebook: 9789041419538
Uitgever: Ambo | Anthos

E-booksAls in Casablanca

Ooit moet je in je leven een affaire hebben gehad met een man die Valentino Del Drago heet en in Turijn woont. Maar wat als Valentino plotseling niets meer van zich laat horen? En jij besloot hem op te zoeken, de dag voor kerst?

Schrijver: Marion Pauw
Eerste uitgave: 2018
Ebook: 9789026347221
Uitgever: Ambo | Anthos
Een normaal leven

Melissa van der Sluis leeft met haar dochter Anandi in een cult, tot het moment dat ze door een verschrikkelijke gebeurtenis van elkaar gescheiden worden. Melissa wordt publiekelijk vernederd en vergruisd. Maar kent iedereen de waarheid?

Schrijver: Marion Pauw
Eerste uitgave: 2018
Ebook: 9789026347146
Uitgever: Ambo | Anthos
Happy ending

Karin Schuit heeft een slechte relatie met haar puberende dochter Mara. Wanneer ze op de parkeerplaats voor haar werk door een onbekende vrouw wordt lastiggevallen, neemt haar al onstabiele leven een onverwachte wending.

Schrijver: Marion Pauw
Eerste uitgave: 2018
Ebook: 9789026347160
Uitgever: Ambo | Anthos
Maria, een kerstverhaal

Het is de eerste kerst sinds haar scheiding en Maria is alleen. Haar kinderen zijn bij haar ex en zijn nieuwe vriendin in het grote landhuis van zijn ouders. Ze wil het niet, maar Maria kan het niet laten een kijkje te nemen.

Schrijver: Marion Pauw
Eerste uitgave: 2018
Ebook: 9789026347207
Uitgever: Ambo | Anthos
Marilyn

Bernard is de typische aantrekkelijke buurman: sportief, gespierd en charmant. Je probeert hem uit te dagen, gaat met hem sporten en loopt altijd nét langs als hij thuiskomt. Maar wat heb je ervoor over om hem echt te verleiden? Weet je wel waar je ja tegen zegt?

Schrijver: Marion Pauw
Eerste uitgave: 2018
Ebook: 9789026347184
Uitgever: Ambo | Anthos

Young AdultStief

De vijftienjarige Kiki woont bij haar moeder, Sigrid. Haar ouders zijn twee jaar geleden gescheiden en haar vader heeft inmiddels een nieuwe vriendin en een baby. Haar moeder heeft de breuk nog niet verwerkt. Kiki doet er alles aan om haar op te vrolijken. Als ze iets leuks met vriendinnen gaat doen, houdt ze zelfs dat geheim om haar moeder niet te kwetsen. Ook met haar vader heeft ze om die reden weinig contact.

Als haar moeder een nieuwe vriend krijgt, wordt het weer gezellig in huis. Johan is altijd vrolijk en verwent Kiki en haar moeder met cadeautjes en leuke uitstapjes. Johan zegt dat hij in auto's handelt, maar Kiki komt er per toeval achter dat hij niet de waarheid spreekt. Wat moet ze met deze informatie, nu haar moeder eindelijk weer gelukkig is?

Schrijver: Marion Pauw
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789020609578
Ebook: 9789020634341
Uitgever: Kluitman

Non-FictieHotel Hartzeer

Bestsellerauteurs Susan Smit en Marion Pauw zijn beiden hartzeeroverlevenden. Als geen ander weten ze dat niets je zo overhoop kan gooien - op de meest fantastische en verschrikkelijke manier - als onbeantwoorde verliefdheid, relatiegedoe, bedrogen en verlaten worden. Het liefst ben je de pijn te slim af door het te onderdrukken of dempen met allerhande middelen en trucjes, maar door dat te doen mis je een geweldige mogelijkheid voor persoonlijke groei. Een gebroken hart is namelijk de ultieme bullshitfilter, geeft je de kans om oude trauma's en verborgen schatten naar boven te halen en brengt je dichter bij wie je werkelijk bent. En wat het betekent om lief te hebben.

In Hotel Hartzeer delen Smit en Pauw hun eigen ervaringen, praten ze met experts als psychologen en neurologen, en geven ze praktisch advies om liefdesverdrietigen door de dagen heen te loodsen. Een boek vol wijze woorden, troost en goudeerlijke, hilarische ontboezemingen voor iedereen die weet wat voor slagveld de liefde kan zijn.

* Geschreven door Marion Pauw & Susan Smit.

Schrijver: Marion Pauw
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789048835416
Uitgever: Lebowski
Zonde & Berouw

Ooit iemand tegen gekomen die gelukkig werd van eierkoeken en crackertjes met hüttenkäse? Diëten zijn vreselijk en smakeloos. En bovendien: wie wil er leven zonder uitspattingen? Nooit meer je te buiten gaan aan chocolademousse of die tweede of zelfs derde fles wijn bestellen? Er is maar één methode die echt en gegarandeerd werkt: balans. Balans betekent niet dat je dag in dag uit gematigd hoeft te eten. Balans houdt in dat je zowel naar links als naar rechts uit kan schieten, maar gemiddeld gezien neutraal blijft. In de praktijk werkt dat zo: je kan prima een enorm stuk wildgebraad met truffelroomsaus eten, als je dat de volgende dag maar compenseert met een lichte maaltijd en wat lichaamsbeweging.

In Zonde & Berouw komen beide extremen samen. Het kookboek is vanaf twee kanten te lezen: wat kun je eten als je helemaal los wilt gaan, en wat mag je eten om dat bacchanaal te compenseren? Onder de noemer Zonde staan uitbundige gerechten zoals overweldigende chocoladetaart, kreeft met vanille, gegratineerde oesters, cupcakes en truffelravioli. Onder de noemer Berouw vallen overheerlijke maar lichte gerechten als quinoa met gegrilde groenten, waterkerssoep en zeebaars met knoflook, saké en gember. Tom Kellerhuis en Marion Pauw (beiden op streefgewicht) geven bovendien tips voor anti-katercocktails, pre-dinner work-outs en yogahoudingen om je lever te ontlasten.

* Geschreven door Marion Pauw & Tom Kellerhuis.

Schrijver: Marion Pauw
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789048809745
Uitgever: Dutch Media Uitgevers

Dubbel uitgegeven titels

Girl in te dark / Meisje in het donker

Zie voor de beschrijving van dit boek: Daglicht.

Het boek is de Amerikaanse remake van Daglicht en is terugvertaald naar het Nederlands en werd door Marion Pauw speciaal herzien.

Schrijver: Marion Pauw
Oorspronkelijke titel: zie Daglicht
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789026337079
Uitgever: Ambo | Anthos