Boekenplank:
Kies
 • Home
 • D
 • Lieneke Dijkzeul

Boeken van Lieneke Dijkzeul

Lieneke Dijkzeul schrijft literaire thrillers, scenario’s en kinderboeken.

Noot BBS: de jeugdboeken van Lieneke Dijkzeul zijn niet opgenomen op deze website.

Meer over Lieneke Dijkzeul

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1950

Geboorteland: Nederland

Website: Lieneke Dijkzeul


Overzicht

 • Achterstallig geluk
 • Dagen van schaamte

Paul Vegter

 1. De stille zonde
 2. Koude lente
 3. De geur van regen
 4. Verloren zoon
 5. Wat overblijft
 6. Als padden schreeuwen
 7. Een vorm van verraad

E-books

 • Een vrouw uit duizenden
 • Gouden bergen
 • Stilte

gedetailleerd overzicht

OverzichtAchterstallig geluk
Een niet bij name genoemde dochter bezoekt voor de laatste maal het huis van haar moeder. Om afscheid te nemen, maar ook in de hoop in het reine te komen met het verleden en met zichzelf. Het lijkt een hopeloze missie; bitterheid en verdriet overheersen.

Het beeld kantelt wanneer ze haar moeders schoenen vindt, vele jaren zorgvuldig bewaard. Zwartfluwelen, hooggehakte avondschoenen, symbool van een gedroomd leven. Belangrijker nog is de vondst van het verloren gewaande jaarboek dat zijzelf als heel jong meisje bijhield.

Waar de volwassen dochter alleen kan omzien in wrok, blijkt het kind mild en zonder oordeel te zijn geweest. Dat geeft haar niet alleen een zuiverder blik op haar jeugd, maar ook op het verstoorde leven van haar moeder.
Schrijver: Lieneke Dijkzeul
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789041423764
Ebook: 9789041425096
Uitgever: Ambo | Anthos
Dagen van schaamte
Pieter Elting is een geslaagd man met een glanzende carrière, een groot huis en een dure auto. Dan slaat het noodlot toe: op klaarlichte dag wordt hij ontvoerd en vervolgens opgesloten in een lege kamer. Waarom? Gaat het om losgeld?

Zijn ontvoerders geven hem geen enkele verklaring. Integendeel, hij krijgt de opdracht zelf te achterhalen waarom hij ontvoerd is. Als hem ten slotte de schrijnende reden duidelijk wordt, moet hij schuld bekennen om zijn leven te redden.
Schrijver: Lieneke Dijkzeul
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789026337154
Ebook: 9789026337161
Uitgever: Ambo | Anthos

Paul VegterDe stille zonde
Tijdens een schoolreünie wordt op de herentoiletten het lijk aangetroffen van Eric Janson, een 58-jarige docent Engels. Hij blijkt te zijn vermoord. Inspecteur Paul Vegter en zijn jonge assistente Renée hebben weinig aanknopingspunten.

Een van de verdachten is David Bomer, een arrogante dertiger die zojuist zijn vriendin heeft verlaten omdat ze zwanger van hem is. Raadselachtig is waarom hij dan een relatie begint met Eva Stotijn, ook oud-leerling van de school, en alleenstaande moeder met een dochtertje van vier.

Eva's leven lijkt met de komst van David eindelijk een gunstige wending te nemen. Maar dan blijkt dat hij een kat- en muisspel speelt dat haar tot wanhoop drijft.
Schrijver: Lieneke Dijkzeul
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789041410771
Ebook: 9789041414793
Uitgever: Ambo | Anthos
Koude lente
In een park wordt het levenloze lichaam van een klein meisje aangetroffen. Een buurman van het meisje wordt in zijn flat ernstig mishandeld door een jeugdbende. En wat beweegt deze bende een kansloze, beperkte jongen voor wie ze alleen maar minachting koesteren, op te nemen in hun groep? Eenmaal aan hun willekeur overgeleverd, verliest de jongen langzaam maar zeker de greep op de realiteit.

Paul Vegter is belast met het onderzoek naar de moord. Hij ontvangt anonieme brieven die meer vragen opwerpen dan beantwoorden. Dan blijkt dat de chauffeur van de schoolbus regelmatig in het park is gezien. Een maalstroom van gebeurtenissen culminerend in een ingenieuze plot sleurt de lezer mee naar de verbijsterende ontknoping.
Schrijver: Lieneke Dijkzeul
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789041412539
Ebook: 9789041414809
Uitgever: Ambo | Anthos
De geur van regen
Aan het einde van een zinderend hete zomerdag wordt een aanslag gepleegd op een jonge vrouw die ze ternauwernood overleeft. Een paar dagen later wordt in een kelderbox het verminkte lichaam van een tweede vrouw gevonden. De slachtoffers lijken willekeurig gekozen, maar ze hebben één ding gemeen: hun rode haar. Is dit het begin van een reeks moorden?

Voor Paul Vegter is deze zaak gecompliceerder dan anders, omdat hij er persoonlijker bij betrokken is dan hem lief is. Het eerste slachtoffer betreft namelijk zijn eigen medewerkster Renée. Als ze ontslagen wordt uit het ziekenhuis en niet naar haar eigen huis durft terug te keren, biedt hij haar onderdak.
Schrijver: Lieneke Dijkzeul
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789041415004
Ebook: 9789041415646
Uitgever: Ambo | Anthos
Verloren zoon
Inspecteur Paul Vegter wordt geconfronteerd met twee raadselachtige, gewelddadige moorden. De wreedheid ervan schokt hem en vooral zijn jonge rechercheur Renée, die eerder slachtoffer was van een aanslag en sindsdien worstelt met haar angst voor geweld. Is er een verband tussen de slachtoffers, of een verklaring voor de bizarre manier waarop zij zijn gedood?

Vegters theorie dat dikwijls op verkeerde personen wraak wordt genomen, wordt aan het wankelen gebracht. Intussen tracht een jonge man na een afschuwelijke verkrachting het criminele circuit waarin hij is beland, te ontvluchten. Maar niet voordat hij heeft rechtgezet wat hem is aangedaan.
Schrijver: Lieneke Dijkzeul
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789041417640
Ebook: 9789041418401
Uitgever: Ambo | Anthos
Wat overblijft
Inspecteur Vegter duikt in een nieuwe zaak waarin macht en wantrouwen de boventoon voeren. Met tegenzin werkt hij aan het oplossen van deze schokkende zaak en hij dreigt het overzicht dreigt te verliezen.

In een idyllisch winterlandschap wordt zakenman Richard Verkallen gevonden, met sneeuw bedekt, dood. Spoedig blijkt dat Verkallen niet bepaald geliefd was: niet bij zijn familie, niet op de zaak en zelfs niet bij zijn gezin.

Verkallen zette kwaad bloed bij zijn familie door een donkere vrouw te trouwen. Die vrouw, uit Somalië afkomstig, is inmiddels wanhopig. Na vele jaren is ze het vechten tegen onbegrip en discriminatie moe en wil ze naar huis. Maar hoe zou ze er moeten overleven met haar gehandicapte zoon?
Schrijver: Lieneke Dijkzeul
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789041421586
Ebook: 9789041422934
Uitgever: Ambo | Anthos


Als padden schreeuwen
Naakt en volkomen hulpeloos ligt Charlotte van den Broecke na een ongelukkige val op de koude vloer van haar badkamer. De dagen en nachten die volgen zijn een verschrikking en ze is ervan overtuigd dat dit haar dood betekent. Dan krijgt ze hulp uit onverwachte hoek.

Charlotte overleeft het ongeluk, maar na maanden van herstel is ze haar redders niet dankbaar. Integendeel. Wraakgevoelens worden een obsessie en ze bedenkt een even simpel als doeltreffend plan.

Wanneer bij de politie aangifte wordt gedaan van vermissing, neemt inspecteur Vegter de zaak aanvankelijk niet serieus.
Schrijver: Lieneke Dijkzeul
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789026328916
Ebook: 9789026329227
Uitgever: Ambo | Anthos
Een vorm van verraad

Een paar dagen voor zijn huwelijk ontvangt inspecteur Paul Vegter een dreigbrief met de boodschap: 'Ik ga iets rechtzetten, klootzak'. Thuis blijkt er een tweede brief te zijn bezorgd, waarin ook zijn collega en aanstaande vrouw Renée wordt bedreigd. Ze maken zich zorgen, maar hebben geen enkel aanknopingspunt.

De dreiging wordt reëel wanneer er op een nacht een aanslag op het huis van Paul en Renée wordt gepleegd, die hen verbijsterd achterlaat. Ze krijgen bewaking en werken verder aan de zaak van een kind dat onder verdachte omstandigheden van een balkon is gevallen. Op hun trouwdag verlaten ze net het stadhuis - door een erehaag van collega’s in uniform - als er vanuit een rijdende auto een automatisch wapen op hen wordt gericht.

Schrijver: Lieneke Dijkzeul
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789026351228
Ebook: 9789026351235
Uitgever: Ambo | Anthos

E-booksEen vrouw uit duizenden

Ellen heeft kortgeleden haar droomhuis gevonden, een oud boerderijtje aan de dijk, net buiten de stad. Tussen het klussen door probeert ze kennis te maken met haar buren, waaronder de wat oudere, geheimzinnige buurman. Maar kun je iemand echt leren kennen als je nooit voorbij de voordeur bent geweest?

Schrijver: Lieneke Dijkzeul
Eerste uitgave: 2020
Ebook: 9789026348334
Uitgever: Ambo | Anthos
Gouden bergen

In Gouden bergen wint een koppel drie miljoen euro in de loterij. Alle financiële vrijheid blijkt geen garantie voor geluk: hij kan niet stoppen met drinken, zij begint een relatie met de privétennisleraar. Langzaamaan bouwen de irritaties zich op en willen ze vooral van elkaar af. Tijdens een gezamenlijke vakantie naar de Oostenrijkse bergen kunnen ze niet meer voor hun problemen weglopen.

Schrijver: Lieneke Dijkzeul
Eerste uitgave: 2020
Ebook: 9789026348310
Uitgever: Ambo | Anthos
Stilte

Magda is al 38 jaar getrouwd met Victor. Hun zorgeloze leventje is met de verkoop van zijn bedrijf alleen nog maar beter geworden. Toch steekt er iets; terwijl de alles om haar heen doorgaat, staat voor Magda’s gevoel de tijd stil, en dat neemt ze Victor kwalijk. Maar dan overlijdt Victor plotseling en krijgt Magda de kans om de regie over haar leven weer in eigen hand te nemen.

Schrijver: Lieneke Dijkzeul
Eerste uitgave: 2020
Ebook: 9789026348297
Uitgever: Ambo | Anthos