Boekenplank:
Kies

Boeken van Simon Mawer

Meer over Simon Mawer

Genre: Roman

Geboren: 1948

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Simon Mawer


Overzicht

  • De glazen kamer - The glass room
  • De val - The fall
  • Het evangelie van Judas - The Gospel of Judas
  • Het meisje dat uit de lucht kwam vallen - The girl who fell from the sky
  • Mendels dwerg - Mendel's dwarf

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe glazen kamer
Tsjecho-Slowakije 1930. Op een heuvel buiten Praag laten Viktor en Liesel Landauer hun droomhuis bouwen. Een modern vormgegeven huis van staal, glas en natuursteen. Met als blikvanger de centrale glazen kamer, een architectonisch hoogstandje.

Als donkere wolken zich boven Europa samenpakken moet de joodse Viktor vluchten voor de nazi's. Het vertrek van de bewoners betekent niet het einde van het huis. Het gaat steeds in andere handen over: van de Landauers naar de nazi's, naar de Russen, naar de staat. Altijd blijft de glazen kamer magische aantrekkingskracht uitoefenen op de bewoners.

En dan, jaren later, na de val van het communisme, kan de weduwe Landauer eindelijk terugkeren naar haar droomhuis.
Schrijver: Simon Mawer
Oorspronkelijke titel: The glass room
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789041417015
Ebook: 9789041417817
Uitgever: Ambo | Anthos
De val
Toen ze opgroeiden in de heuvels van Wales, waren er geen betere vrienden dan Rob en Jamie. Ze deelden alles, maar vooral een liefde voor de bergen. Als Jamie veertig jaar later tijdens een roekeloze klim een dodelijke val maakt, spreekt het vanzelf dat Rob terugkeert naar de plaats van hun jeugd.

Het brengt Rob ook terug naar de tijd dat hij keuzes moest maken die nu weer aan hem knagen. Terwijl Rob de raadselen rond Jamie's dood probeert te ontrafelen, wordt hij geconfronteerd met tientallen jaren van leugens en verraad. De geheimen rond Jamie's leven brengen hem dichter bij de waarheid over zijn eigen moeder en haar leven in Londen voor en na de Tweede Wereldoorlog.
Schrijver: Simon Mawer
Oorspronkelijke titel: The fall
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789023411963
Uitgever: Cargo
Het evangelie van Judas
Priester Leo Newman heeft roem verworven door zijn opzienbarende bevindingen over het Evangelie. Hij dateert de oudste fragmenten van het Evangelie, die gevonden zijn in de Dode Zeerollen, in de eerste eeuw. Daarmee biedt hij tegengif voor de stelling dat de Evangelies latere uitvindingen van de kerk zijn.

Maar terwijl hij tegenover de buitenwereld de kracht en authenticiteit van het Christelijk geloof bepleit, groeit binnen in hem de twijfel. En dan is er de openhartige Madeleine Brewer, die zonder schroom in zijn gevoelsleven woelt en zorgvuldig weggestopte herinneringen wakker roept.

Juist als Newman zich met ziel en zaligheid aan Madeleine overgeeft, moet hij naar Israël omdat daar een nieuwe rol is gevonden, die het evangelie van Judas lijkt te bevatten. Een vervalsing, tracht hij zichzelf eerst nog voor te houden, maar over de echtheid van het ooggetuigenverslag van Judas, die aan Jesus' graf stond en hem niet zag herrijzen, kan geen twijfel bestaan.

Een andere ontdekking brengt hem nog meer uit balans: zijn relatie met Madeleine blijkt gebaseerd op onbegrip en misverstand, op bedrog en zelfbedrog, en krijgt een onverwacht fataal besluit.
Schrijver: Simon Mawer
Oorspronkelijke titel: The Gospel of Judas
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789076682075
Uitgever: Cargo
Het meisje dat uit de lucht kwam vallen
Engeland, jaren veertig. Marian Sutro heeft net de middelbare school afgerond en wil zich nuttig maken tijdens de oorlog. Als enige van haar medeleerlingen spreekt ze Frans, waardoor ze de aandacht trekt van Mr Potter, een rekruteringsofficier voor de Britse geheime dienst.

Marian wordt opgeleid tot spion en heeft een missie waarvan de uitkomst de afloop van de oorlog zou kunnen beïnvloeden. Daarvoor heeft ze ook de hulp nodig van Clement Pellier, eens een jeugdliefde van Marian, nu een wetenschapper die een nieuw type wapen ontwikkelt.

Het meisje dat uit de lucht kwam vallen is een avonturenroman over een bijzonder meisje dat buitengewone keuzes moet maken. Dit prachtige verhaal over verraad en liefde in oorlogstijd is gebaseerd op historische feiten.
Schrijver: Simon Mawer
Oorspronkelijke titel: The girl who fell from the sky
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789041420275
Ebook: 9789041422941
Uitgever: Ambo | Anthos
Mendels dwerg
Dr. Benedict Lambert is een veelgeprezen Engelse geneticus. Zijn achter-achter-achter-oom was Gregor Mendel, de eenzame Oostenrijkse monnik die de wegbereider was van de moderne genetica. Ironisch genoeg is Ben het slachtoffer van een van de wredere grappen van de natuur, van een genetische mutatie die achondroplasie wordt genoemd. Hij is, met andere woorden, een dwerg.

De slimme, sardonische, kwetsbare en wellustige Ben werpt zich op de enorme uitdaging de genetisch opmaak van de mens te decoderen, met de bedoeling het gen te vinden dat dwerggroei veroorzaakt. Op zijn weg ontmoet hij een vrouw, Jean, en hij hoopt op een normale, wederzijdse, menselijke liefde. Maar als de afwijzing dreigt, staat Ben voor een moeilijke keus. Zal hij de wetenschap gebruiken om wraak te nemen - en voor God te spelen?
Schrijver: Simon Mawer
Oorspronkelijke titel: Mendel's dwarf
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789041402400
Uitgever: Ambo | Anthos

Gerelateerde schrijvers