Boekenplank:
Kies

Boeken van Adam Foulds

Meer over Adam Foulds

Genre: Roman

Geboren: 1974

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • De dwaaltuin - The quickening maze
  • Het gebroken woord - The broken word
  • Hoe het werkelijk is gegaan - The truth about these strange times
  • In de wolfsmuil - In the wolf's mouth

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe dwaaltuin
De vooruitstrevende dokter Allan woont met zijn gezin op het terrein van zijn psychiatrische inrichting. Hij ontwikkelt een houtdraaimachine voor de bezigheidstherapie van zijn patiënten in de hoop daarmee extra inkomsten te genereren voor zijn kliniek. De beroemde dichter Alfred Tennyson komt zijn depressieve broer brengen en huurt zelf een huisje om bij hem te blijven. Hij investeert in Allans project. Allans dochter Hannah heeft maar één wens: door een goed huwelijk deze idiote plaats verlaten, en waarom dan niet met een dichter trouwen? Tot slot is er de schizofrene boerendichter John Clare, die het verlies van zijn geliefde niet heeft verwerkt en 's nachts zijn toevlucht zoekt bij de zigeuners.
Schrijver: Adam Foulds
Oorspronkelijke titel: The quickening maze
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-90-8953-046-2
Uitgever: Ailantus
Het gebroken woord
Kenia, de jaren vijftig. Tom brengt nog één zomervakantie door op de boerderij van zijn ouders voordat hij in Engeland gaat studeren. Dan keren de Kiyuku zich tegen de Britse bezetter. Tom raakt betrokken bij het neerslaan van de opstand. Terug in Engeland kan hij zijn leven maar moeilijk oppakken. Het gebroken woord bestaat uit 73 pagina's en is een verhalend gedicht.
Schrijver: Adam Foulds
Oorspronkelijke titel: The broken word
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789025442668
Uitgever: Atlas Contact
Hoe het werkelijk is gegaan
Howard McNamee bezoekt uit medelijden een eenzame oude dame in het ziekenhuis. Als ze overlijdt leert hij het gezin van haar zoon kennen. Met de stille tienjarige Saul kan hij het goed vinden. Als dank voor zijn zorgen wordt Howard opgenomen in het Londense huishouden. Saul is een wonderkind dat binnen de minuut de volgorde van een spel kaarten kan onthouden. Zijn prestigegevoelige vader traint hem meedogenloos voor de Grote Geheugen Wedstrijd. Als de druk tijdens de wedstrijd Saul te groot wordt, besluit Howard hem te redden. Hun wonderlijke vlucht door Engeland zet ieders leven op zijn kop.
Schrijver: Adam Foulds
Oorspronkelijke titel: The truth about these strange times
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-8953-014-1
Uitgever: Ailantus
In de wolfsmuil
In de wolfsmuil is een roman over oorlog en de maffia, over onschuld en verval, over de onherroepelijkheid van de geschiedenis. Tegen de achtergrond van een door maffiosi geregeerd Sicilië rond het eind van de Tweede Wereldoorlog volgen we twee geallieerde soldaten in hun pogingen de oude orde van vóór Mussolini te herstellen. Ze worden hierin geholpen door een teruggekeerde maffioso - die intussen zijn duistere zaakjes weer opzet. Het lot van deze mensen botst met de gewelddadige krachten van de geschiedenis.
Schrijver: Adam Foulds
Oorspronkelijke titel: In the wolf's mouth
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789025442538
Uitgever: Atlas Contact