Boekenplank:
Kies

Boeken van Don Winslow

Don Winslow heeft gewerkt als detective, antiterroristentrainer en rechtszaakadviseur.

Meer over Don Winslow

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1953

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Don Winslow


Overzicht

 • Brand verzekerd - California fire and life
 • De winter van Frankie Machine - The winter of Frankie Machine
 • Dood en leven van Bobby Z. - The death and life of Bobby Z.
 • Gebroken - Broken
 • Lek - The force
 • Savages - Savages

Art Keller

 1. Het kartel - The cartel
 2. De grens - The border

Danny Ryan

 1. Stad in brand - City on fire
 2. Stad van dromen - City of dreams

Neal Carey

 1. Een frisse wind door de onderwereld - A cool breeze on the underground
 2. Sporen naar de spiegel van Boeddha - The trail to Buddha's mirror
 3. Aan de voet van de eenzame hoogte - Way down on the high lonely
 4. Glibberend het gladde pad op - A long walk up the waterslide

gedetailleerd overzicht

OverzichtBrand verzekerd
Jack wade, verzekeringsdeskundige op het gebied van brandstichting bij de firma California Fire & Life, begrijpt alles van brand en vuur, maar weinig van mensen. Sinds zijn oneervol ontslag bij de politie, ruim tien jaar geleden, heeft hij daarom besloten nooit meer persoonlijk betrokken te raken bij zijn zaken. Maar de vuurdood van de mooie Pamela Vale raakt hem wel degelijk persoonlijk wanneer hij erachter komt dat ze de halfzus was van zijn ex-geliefde.

Wanneer bij de lijkschouwing geen rooksporen in de longen van het slachtoffer worden aangetroffen, ruikt Jack dat er iets goed mis is. Dat wordt alleen maar erger als Pamela's echtgenoot direct na de brand een forse claim bij de verzekeringsmaatschappij indient.

De politie is het niet met Jack's achterdocht eens: Pamela Vale zou zelf de brand hebben veroorzaakt door met een fles wodka en een brandende sigaret in slaap te vallen. Jacks verzekeringsmaatschappij lijkt bereid zich bij die versie aan te sluiten en een claim van 1 miljoen dollar te honoreren.
Schrijver: Don Winslow
Oorspronkelijke titel: California fire and life
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789022527436
Ebook: 9789024541362
Uitgever: Boekerij
De winter van Frankie Machine
Vroeg of laat haalt je verleden je in...

Frank Machianno is een rustige, wat oudere man met een klein zaakje in San Diego en nog drie andere baantjes. Hij heeft een dochter, een ex en een knappe vriendin, en iedereen vindt hem aardig. Wat niemand weet, is dat hij vroeger de maffia-huurmoordenaar Frankie Machine was.

Als er een aanslag op Frank gepleegd wordt, moet hij in het verleden duiken. Zijn oude vak, zo blijkt, is hij nog niet verleerd: hij laat een spoor van lichamen achter terwijl hij uitzoekt wie het op hem gemunt heeft.
Schrijver: Don Winslow
Oorspronkelijke titel: The winter of Frankie Machine
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789024558209
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Dood en leven van Bobby Z.
De sympathieke huis-, tuin-, en keukendief Tim Kearney krijgt strafvermindering aangeboden in ruil voor een ongebruikelijke opdracht: de identiteit aannemen van de geduchte crimineel Bobby Z., op wie Tim sprekend lijkt. De autoriteiten sluiten een twijfelachtige deal waarbij Bobby Z. zal worden uitgewisseld tegen één van hun agenten die gekidnapt wordt door een nietsontziende Mexicaanse drugskoning.

Dat de echte Bobby Z. niet kan worden uitgewisseld omdat hij in een Thaise bajes juist is overleden aan een hartstilstand, weerhoudt de autoriteiten er niet van het plan gewoon door te laten gaan. En Tim is de perfecte stand-in.

Dat deze ruil wel mis zou moeten gaan, leek van te voren vast te staan, maar de gevolgen zijn onverwacht ernstig. Op de hielen gezeten door gespierde motorduivels, Mexicaanse bandieten en corrupte politiemannen wordt Tim alias Bobby Z. geconfronteerd met in ijltempo wisselende, even gevaarlijke als hilarische situaties.
The Death and Life of Bobby Z - 2007
Regisseur: John Herzfeld
Cast: Paul Walker, Laurence Fishburne, Jason Lewis, e.a.
Schrijver: Don Winslow
Oorspronkelijke titel: The death and life of Bobby Z.
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789024522675
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Gebroken

Menselijk, eerlijk en bruut.

In Gebroken verenigt Don Winslow de belangrijkste thema's binnen de misdaad - corruptie, wraak, rechtvaardigheid, verlies, verraad en schuld - in zes geweldige verhalen. Dit boek neemt je mee in een wereld van professionele dieven, politieagenten, draaideurcriminelen, privédetectives, drugsdealers en verloren zielen in de nacht.

Met zijn kenmerkende mix van psychologisch inzicht, humor, actie en een geweldige literaire pen schreef Don Winslow een boek dat voorbestemd is een klassieker te worden in het misdaadgenre.

Schrijver: Don Winslow
Oorspronkelijke titel: Broken
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: Broken
Ebook: 9789402759860
Uitgever: HarperCollins
Lek

Denny Malone werkt niet bij de politie van New York, hij ís de politie en hij ís New York. De straten - en hun bewoners - zijn van hem. Hij is de koning, de alleenheerser. En hij bepaalt wat er gebeurt. Dat hij vaak de grenzen van de wet overschrijdt, spreekt vanzelf: alleen een heilige gelooft dat de orde op een andere manier gehandhaafd kan worden.

Dan wordt hij door de FBI gepakt en blijkt al snel dat ze daar heel anders over de wet denken - het bewijs dat ze tegen hem hebben liegt er niet om. Ze bieden hem een deal waarmee hij gevangenisstraf kan ontlopen. Alleen moet hij dan worden wat hij het meest haat en veracht: een rat, een verrader...

Schrijver: Don Winslow
Oorspronkelijke titel: The force
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789402726701
Uitgever: HarperCollins


Savages
De vrienden Ben en Chon leiden een luxeleventje in Laguna Beach, Californië. Ze zijn succesvolle drugsdealers en produceren eersteklas marihuana, de beste ter wereld.

Hun wiet is zo goed dat een Mexicaans drugskartel de vrienden op het spoor komt en hen onder druk zet om voor hun organisatie te komen werken. Wanneer Ben en Chon weigeren, ontvoert het kartel Ophelia, een oogverblindende playmate en hun vertrouwelinge. Ze zetten alles op alles om haar te bevrijden.
Schrijver: Don Winslow
Oorspronkelijke titel: Savages
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789024559473
Ebook: 9789024541317
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Art KellerHet kartel
Mexico, het afgelopen decennium. Drugskartels verscheuren het land. Journalisten, politici en agenten staan voor een keuze: elke dag in doodsangst leven of je ziel verkopen aan de kartels. Sadistische moordpartijen, corruptie en The War on Drugs zijn voor miljoenen inwoners dagelijkse kost.

Tegen deze achtergrond speelt Het kartel zich af. Adán Barrera, leider van het El Federación-kartel, ontsnapt op spectaculaire wijze uit de gevangenis om zijn imperium weer op te bouwen. Er ontstaat een bloedstollend kat-en-muisspel tussen hem en DEA-agent Art Keller, met wie hij een verleden heeft.

Winslow heeft bijna tien jaar lang onderzoek gedaan naar de werkwijze en ontstaansgeschiedenis van de kartels, waardoor hij op onnavolgbare wijze feiten en fictie weet te mengen. De gebeurtenissen in zijn roman komen dan ook vaak akelig dicht bij de werkelijkheid: slechts twee weken na de verschijning van Het kartel in de Verenigde Staten ontsnapte de beruchte leider van het Sinaloakartel, Joaquín 'El Chapo' Guzmán - naar wie Winslow Adán Barrera modelleerde - op Hollywoodachtige wijze via een tunnel uit de zwaarbewaakte Altiplano-gevangenis.
Schrijver: Don Winslow
Oorspronkelijke titel: The cartel
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789048831548
Ebook: 9789048831555
Uitgever: Lebowski
De grens

Al veertig jaar staat Art Keller aan de frontlinie van Amerika's langst durende conflict: de oorlog tegen drugs. Zijn obsessie om Adán Barrera, de machtigste drugsbaron ter wereld, te vangen heeft hem getekend. Het heeft hem geliefden gekost en zelfs een stukje van zijn ziel.

Maar door één monster uit te schakelen heeft hij ongewild plaats gemaakt voor dertig nieuwe. Barrera's nalatenschap is een heroïne-epidemie die door Amerika raast. Keller wil die stoppen, maar hij is omringd door vijanden. De usual suspects en erger nog: een nieuwe regering die diepe banden heeft met de drugsmaffia.

Van de Mexicaanse woestijn naar Wall Street, van de sloppenwijken in Guatemala naar de marmeren gangen van Washington D.C., volgt Winslow een nieuwe generatie narcos en politie, straatdealers en verslaafden, politici en witwassers, en kinderen die vluchten voor het geweld op zoek naar een beter leven in een nieuw land. De grens is een onverschrokken portret van hedendaags Amerika.

Schrijver: Don Winslow
Oorspronkelijke titel: The border
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789402702668
Uitgever: HarperCollins

Danny RyanStad in brand

Providence, 1986. De negenentwintigjarige Danny Ryan is een hardwerkende havenarbeider, een liefhebbende echtgenoot, een loyale vriend en af en toe 'mankracht' voor het Ierse misdaadsyndicaat dat toezicht houdt op een groot deel van de stad.

Danny wil niks liever dan zijn leven veranderen en droomt ervan om opnieuw te beginnen, ergens ver weg, samen met zijn vrouw Terri. Maar als er een oorlog uitbreekt tussen rivaliserende bendes, raakt hij verwikkeld in een conflict waar hij niet aan kan ontsnappen. Danny moet alles op alles zetten om zijn familie te beschermen, de vrienden die als broers voor hem zijn, en het enige huis dat hij ooit heeft gekend.

Schrijver: Don Winslow
Oorspronkelijke titel: City on fire
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789402709582
Ebook: 9789402764475
Uitgever: HarperCollins
Stad van dromen

Crimineel Danny Ryan, die de top heeft bereikt van het misdaadsyndicaat waartoe hij behoort, reist af naar Hollywood om de verfilming bij te wonen van de maffiaoorlog waarbij hij jarenlang zelf betrokken was.

Op de set treft hij actrice Diane Carson, die de rol van zijn overleden vrouw zal vertolken. Terwijl hij zich steeds meer tot haar aangetrokken voelt, merkt hij dat er duistere zaken in haar verleden spelen die ze probeert te verdoezelen. Hij doet wat hij kan om haar te helpen, maar gevaar ligt op de loer...

Schrijver: Don Winslow
Oorspronkelijke titel: City of dreams
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789402712117
Ebook: 9789402768084
Uitgever: HarperCollins

Neal CareyEen frisse wind door de onderwereld
Neal Carey, de getalenteerde zoon van een verslaafd hoertje en een vader die voornamelijk schittert door afwezigheid, begon zijn briljante carrière op jonge leeftijd als zelfstandig zakkenroller in New York City. Totdat zijn uitzonderlijke talenten werden opgemerkt. Nu is Neal in dienst van Vrienden van de Familie, een organisatie die erin is gespecialiseerd vermiste personen weer thuis te brengen. Al dan niet tegen hun zin...

Allie Chase, de dochter van een vooraanstaand politicus, is verdwenen, of beter gezegd: ondergedoken in de bloeiende subcultuur van de Londense punkwereld.

Neal Carey ziet zich gedwongen in deze undergroundwereld af te dalen. Tot zijn verrassing ontdekt hij dat het hem daar wel bevalt; zal hij haar daar weghalen of zich ook daar nestelen? De verleiding is groot...
Schrijver: Don Winslow
Oorspronkelijke titel: A cool breeze on the underground
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 9789044926323
Uitgever: Bruna
Sporen naar de spiegel van Boeddha
Neal Carey, de getalenteerde zoon van een verslaafd hoertje en een vader die voornamelijk schittert door afwezigheid, begon zijn briljante carrière op jonge leeftijd als zelfstandig zakkenroller in New York City. Totdat zijn uitzonderlijke talenten werden opgemerkt. Nu is Neal in dienst van Vrienden van de Familie, een organisatie die erin is gespecialiseerd vermiste personen weer thuis te brengen. Al dan niet tegen hun zin...

Of Neal maar even wil zorgen dat de verdwenen Robert Pendleton, wetenschapper en uitvinder van een zeer kostbare formule, braaf terugkomt. Maar Pendleton heeft andere plannen: hij is tot over zijn oren verliefd geworden op de prachtige Chinese kunstenares Li Lan.

Als Neal contact heeft gelegd met het voortvluchtige paar, loopt alles mis en verlegt het spoor van de twee zich naar Hongkong. En natuurlijk gaat Neal erachteraan. Neal volgt het spoor tot in 'de ommuurde stad', een doolhof waar niemand op eigen houtje uit kan komen, zeker een westerling niet...
Schrijver: Don Winslow
Oorspronkelijke titel: The trail to Buddha's mirror
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 9789044926668
Uitgever: Bruna
Aan de voet van de eenzame hoogte
Neal Carey, de getalenteerde zoon van een verslaafd hoertje en een vader die voornamelijk schittert door afwezigheid, begon zijn briljante carrière op jonge leeftijd als zelfstandig zakkenroller in New York City. Totdat zijn uitzonderlijke talenten werden opgemerkt. Nu is Neal in dienst van Vrienden van de Familie, een organisatie die erin is gespecialiseerd vermiste personen weer thuis te brengen. Al dan niet tegen hun zin...

Aan Neals gedwongen verblijf in een afgelegen Chinees klooster komt abrupt een einde als Joe Graham, zijn eenarmige mentor, hem een bezoekje brengt. Graham heeft goed en slecht nieuws; Vrienden van de Familie hebben hem vrijgekocht, maar voor hij de draad van zijn eigen leven weer mag oppakken, moet hij nog even een klusje opknappen. Een klein klusje.

Met ongeveer net zoveel keus als enthousiasme - weinig - volgt Neal Graham naar Californië, op zoek naar de tweejarige Cody McCall, die ontvoerd is. Het spoor naar de kleine Cody leidt van de filmstudio's in Hollywood naar de wildernis van Nevada, waar Neal een groep in en in slechte blanke racisten moet infiltreren. Gedurende de zoektocht naar kleine Cody leert Neal meer dan hem lief is over de menselijke aard...
Schrijver: Don Winslow
Oorspronkelijke titel: Way down on the high lonely
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 9789044926743
Uitgever: Bruna
Glibberend het gladde pad op
Neal Carey, de getalenteerde zoon van een verslaafd hoertje en een vader die voornamelijk schittert door afwezigheid, begon zijn briljante carrière op jonge leeftijd als zelfstandig zakkenroller in New York City. Totdat zijn uitzonderlijke talenten werden opgemerkt. Nu is Neal in dienst van Vrienden van de Familie, een organisatie die erin is gespecialiseerd vermiste personen weer thuis te brengen. Al dan niet tegen hun zin...

Dit keer krijgt Neal de opdracht iemand te verbergen, in plaats van te vinden: Polly Paget. Polly is een welbespraakte, nogal agressieve jonge vrouw, die op de vlucht is voor haar voormalige werkgever, de populaire tv-ster Jack Landis. Zij beschuldigt Landis van ongewenste intimiteiten.

Nu zou het helemaal niet zo ingewikkeld zijn, ware het niet dat het hele land op zoek is naar Polly, variërend van paparazzi tot FBI-agenten en een wel zeer volhardende huurmoordenaar.
Schrijver: Don Winslow
Oorspronkelijke titel: A long walk up the waterslide
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789044926750
Uitgever: Bruna