Boekenplank:
Kies

Boeken van William Gay

Meer over William Gay

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1941 / Overleden: 2012

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • Schemer - Twilight
  • Zusje Dood - Little sister Death

gedetailleerd overzicht

OverzichtSchemer
Omdat ze vermoeden dat er iets mis was met zijn begrafenis, openen de tieners Kenneth en Corrie Tyler het graf van hun vader, een whiskysmokkelaar. Ze ontdekken dat hij in een veel goedkopere kist is begraven dan waar zij voor hebben betaald. Maar de grootste schok is dat begrafenisondernemer Fenton Breece op gruwelijke wijze de hem toevertrouwde lichamen blijkt te misbruiken.

Kenneth en Corrie trachten Breece met compromitterende foto's af te persen. Maar als hij de plaatselijke psychopaat Granville Sutter in de arm neemt om de twee te vermoorden, moet Kenneth rennen voor zijn leven. Hij vlucht door een onherbergzaam landschap dat doortrokken is van armoede, met Sutter op zijn hielen.
Schrijver: William Gay
Oorspronkelijke titel: Twilight
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789021458120
Ebook: 9789021458137
Uitgever: Querido
Zusje Dood
David Binder is een jonge succesvolle auteur die lijdt aan writer's block. Zijn literair agent stelt voor om een commerciële roman te schrijven als snel tussendoortje, dus reist David met zijn gezin naar het plaatsje Beale Station in Tennessee om in alle rust te kunnen schrijven. Daar begint hij een oud spookverhaal te bewerken en hij laat zich daarbij inspireren door de omgeving waar hij nu schrijft.

Maar terwijl hij onderzoek doet voor zijn nieuwe boek, begint hij in de gereedschapsschuur en op de velden spookbeelden te zien. De planken van zijn tijdelijke onderkomen kraken steeds onheilspellender en luider. Zijn huis lijkt bezeten en het wordt steeds lastiger om heden en verleden, realiteit en fantasie, verklaarbare en onverklaarbare verschijnselen uit elkaar te houden.
Schrijver: William Gay
Oorspronkelijke titel: Little sister Death
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789021400136
Ebook: 9789021400150
Uitgever: Querido