Boekenplank:
Kies

Boeken van Daniel Woodrell

Meer over Daniel Woodrell

Genre: Roman

Geboren: 1953

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • Misdaad loont - Give us a kiss
  • Op pad met de duivel - Woe to live on
  • Tomaatrood - Tomato red

gedetailleerd overzicht

OverzichtMisdaad loont
Doyle Redmond, telg uit een plattelandsfamilie waarvan de meeste leden een strafblad hebben, ontvluchtte zijn wortels omdat hij misdaadromans wilde schrijven. Maar in het Californische literair-academische wereldje voelt hij zich absoluut niet thuis.

Bloed kruipt waar het niet gaan kan: Doyle laat zijn ambitieuze vrouw in de streek, pikt haar Volvo in en zoekt zijn louche familie in de Ozarks weer op. Waar hij onmiddellijk betrokken raakt bij de telkens weer oplaaiende vete tussen de Redmonds en de rivaliserende clan van de Dolly's. Voor hij het weet heeft misdaadauteur Doyle Redmond echt bloed aan zijn handen.
Schrijver: Daniel Woodrell
Oorspronkelijke titel: Give us a kiss
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789052267517
Uitgever: De Geus
Op pad met de duivel
1861. De Amerikaanse Burgeroorlog is begonnen. Terwijl kilometers verderop officiële militaire campagnes plaatsvinden, wordt er in het grensgebied tussen Kansas en Missouri een guerrillaoorlog uitgevochten.

Jake Rödel, een berooide Duitse immigrantenzoon, sluit zich aan bij gewelddadige zuidelijke guerrillastrijders, die 'onder de zwarte vlag' vechten tegen de noordelijke soldaten. Hij raakt er bevriend met de voormalige slaaf Holt. Wanneer de realiteit van de oorlog steeds dieper bij hen binnendringt en de wreedheden toenemen, bereiken beiden een keerpunt, zowel in het gevecht als in zichzelf.

Jaren later en vele illusies armer vertelt Jake het verhaal van wat de mooiste jaren in zijn leven hadden moeten zijn.
Ride with the Devil - 1999
Regisseur: Ang Lee
Cast: Tobey Maguire, Skeet Ulrich, Jeffrey Wright, e.a.
Schrijver: Daniel Woodrell
Oorspronkelijke titel: Woe to live on
Eerste uitgave: 1987
ISBN/EAN: 9789052265643
Uitgever: De Geus
Tomaatrood
Sammy Barlach heeft net een nieuwe baan bij de hondenvoerfabriek van West Table in Missouri. Het eerste weekend is hij zo beneveld door bier, tequila en speed dat hij inbreekt in een rijkeluishuis.

Hij gaat op zoek naar eten, valt in slaap en wordt wakker gemaakt door de jeugdige Jason en Jamalee Merridew. De twee, broer en zus en eveneens insluipers, doen zich voor als de bewoners van het huis en zijn vast van plan Sammy in dienst te nemen als beveiligingsman.
Schrijver: Daniel Woodrell
Oorspronkelijke titel: Tomato red
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789052268101
Uitgever: De Geus

Gerelateerde schrijvers