Boekenplank:
Kies

Boeken van Reed Arvin

Meer over Reed Arvin

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: Reed Arvin


Overzicht

  • De laatste wil - The will
  • Dilemma doodstraf - Blood of angels
  • Het laatste afscheid - The last goodbye

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe laatste wil
Henry Mathews is een jonge, briljante jurist op één van de grootste advocatenkantoren van Chicago en hard op weg zijn plek binnen de maatschap te veroveren.
Hij wordt naar zijn geboorteplaats in Kansas teruggeroepen, wanneer de rijkste en meest invloedrijke man van de streek overlijdt. Het testament van deze Mr. Crandall is nog opgemaakt door de inmiddels overleden vader van Henry.
Wanneer Henry in het bijzijn van de familie het testament voorleest, ontploft de bom: bijna al zijn vermogen laat Crandall na aan de Vogelman, de lokale dorpsgek. Deze leeft op een bank in het park, temidden van zijn gevleugelde vrienden.
De zoon van Crandall is razend en wenst de laatste wil van zijn vader aan te vechten, enkele notabelen willen de kwestie in de doofpot stoppen, andere misgunnen de Vogelman zijn nieuwe rijkdom, maar Henry vindt het zijn plicht als advocaat om de dorpsgek te beschermen.
Ondertussen eisen zijn verloofde en zijn grote baas uit Chicago zijn aanwezigheid aldaar en staat Henry voor de keuze om het verleden te ontrafelen of zijn eigen toekomst te beschermen.
Langzaam gaat de beerput van het dorp open en komen de keuzes van het verleden naar boven. Keuzes die nauw verbonden blijken met het testament.
Schrijver: Reed Arvin
Oorspronkelijke titel: The will
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-269-8210-0
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Dilemma doodstraf
Thomas Dennehy kreeg als aanklager nationale bekendheid doordat hij voor één moord twee mannen wist te veroordelen. Een 18-jarige jongen kreeg de doodstraf. Een verpleger, die onder invloed was, kreeg zeven jaar voor foutief medisch handelen waardoor het slachtoffer overleed.
Jaren later bekent Hale, een zware crimineel, de moord en bewijst dit door te zeggen waar het moordwapen verborgen ligt. Een heropening van de zaak dreigt... Zou Thomas een onschuldige jongen ter dood hebben gebracht?
Dit is olie op het vuur voor tegenstanders van de doodstraf, net op het moment dat Thomas op het punt staat in een andere zaak de doodstraf te eisen. Ook deze zaak staat als een huis, totdat predikante Fiona Towns ten tonele verschijnt en de verdachte een volstrekt onverwacht alibi verschaft.
Thomas’ dagen als aanklager lijken geteld. De bedreigingen aan zijn adres nemen angstaanjagende vormen aan.
Dit alles zet hem voor een lastig dilemma... Is de doodstraf te rechtvaardigen?
Schrijver: Reed Arvin
Oorspronkelijke titel: Blood of angels
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 90-269-8492-8
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Het laatste afscheid
Jack Hammond is een jonge veelbelovende advocaat als hij op een dag een klassieke fout maakt: hij vergeet dat er een strenge scheidslijn is tussen privé-leven en zaken. Hij verliest hierdoor zijn baan en zijn glorieuze toekomst.
Jaren later: Jack probeert het hoofd boven water te houden als advocaat van kleine misdadigers. Plotseling wordt hij geconfronteerd met de dood van zijn beste vriend Doug, die onder verdachte omstandigheden overlijdt.
Terwijl de alarmbellen in zijn achterhoofd rinkelen, omdat hij weet dat hij weer op het punt staat zich met iets te bemoeien waar hij zich ver van moet houden, raakt hij dieper en dieper verwikkeld in een maalstroom van macht en bedrog.
Schrijver: Reed Arvin
Oorspronkelijke titel: The last goodbye
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-269-8368-9
Uitgever: Van Holkema & Warendorf