Boekenplank:
Kies
 • Home
 • R
 • Michael Robotham

Boeken van Michael Robotham

Als journalist reisde Michael Robotham jarenlang de wereld rond en maakte reportages voor diverse kranten en tijdschriften. Robotham woont met zijn gezin in Sydney.

Meer over Michael Robotham

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1960

Geboorteland: Australië

Website: Michael Robotham


Overzicht

 • Als je van mij bent - When you are mine
 • Leven of dood - Life or dead
 • Nachtboot - The night ferry
 • Verwachting - The secrets she keeps
 • Vuurvast - Bombproof

Cyrus Haven

 1. Meisje zonder verleden - Good girl, bad girl
 2. Meisje zonder leugens - When she was good
 3. Meisje zonder hoop - Lying beside you

Joe O'Loughlin & Vincent Ruiz

 1. De verdenking - The suspect
 2. Het verlies - Lost
 3. Gebroken - Shatter
 4. Boetedoening - Bleed for me
 5. De afrekening - The wreckage
 6. Zeg dat het je spijt - Say you're sorry
 7. Door mijn ogen - Watching you
 8. Sluit je ogen - Close your eyes
 9. De andere vrouw - The other wife

gedetailleerd overzicht

OverzichtAls je van mij bent

Langzaam wordt het net om haar heen gespannen. Maar wie manipuleert wie?

Philly McCarthy heeft altijd moeten vechten om dat te worden wat ze het liefste wil: inspecteur bij de Metropolitan Police. Maar als dochter van een beruchte Londense gangster wordt haar integriteit continu in twijfel getrokken, ook al heeft ze alle banden met haar vader verbroken. Dan wordt ze op een dag opgeroepen bij een melding van huiselijk geweld en weet ze daar een jonge vrouw veilig te stellen. Tempe Brown blijkt de vriendin te zijn van een zeer gewaardeerde en onderscheiden collega-rechercheur die vreemd genoeg al meerdere meldingen van huiselijk geweld wist te ontlopen.

Philly is vastbesloten om Tempe te helpen en er ontstaat een hechte vriendschap tussen de twee vrouwen. Maar is Tempe wel wie ze zegt dat ze is? En waarom duikt ze onverwachts steeds weer op als Philly ergens is?

Wanneer een journalist die onderzoek doet naar Phillys vader dood wordt gevonden in de Theems en Philly als verdachte op non-actief wordt gesteld, is er niets of niemand meer die ze kan vertrouwen.

Schrijver: Michael Robotham
Oorspronkelijke titel: When you are mine
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789403160511
Uitgever: Cargo
Leven of dood
Audie Palmer zit tien jaar gevangenisstraf uit voor een gewapende overval waarbij vier mensen omkwamen. Zeven miljoen dollar is nooit teruggevonden. Alleen Audie weet waar het geld is.

In de gevangenis is hij geslagen, neergestoken en bedreigd door bewakers en medegevangenen die allemaal op het geld uit zijn. Maar dan verdwijnt Audie de dag voor hij vrijkomt. Iedereen jaagt op hem, maar Audie heeft één doel: hij moet een leven redden voor het te laat is...
Schrijver: Michael Robotham
Oorspronkelijke titel: Life or dead
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789023491446
Ebook: 9789023493549
Uitgever: Cargo
Nachtboot
Alisha Barba's lang gekoesterde droom om politierechercheur te worden valt in duigen wanneer ze ernstig rugletsel oploopt. Dan krijgt ze een briefje van een vroegere schoolvriendin, Cate Beaumont, die haar dringend verzoekt naar de schoolreünie te komen. Op de avond van de reünie wordt de zwangere Cate aangereden. Terwijl artsen beide levens proberen te redden, blijkt ze helemaal niet zwanger te zijn. Waarom heeft Cate hierover gelogen?

Alisha besluit het uit te zoeken en volgt het spoor van Londen naar de Amsterdamse Wallen. Voor ze het in de gaten heeft bevindt ze zich in de duistere onderwereld van mensenhandel en prostitutie en moet ze ook voor haar eigen leven vrezen.
Schrijver: Michael Robotham
Oorspronkelijke titel: The night ferry
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789023428183
Ebook: 9789023451921
Uitgever: Cargo
Verwachting
Het leven dat ze wil, is niet van haar...

Agatha en Meghan zijn allebei zwanger en leven in dezelfde stad. Maar dat is dan ook het enige dat hen bindt. Meghan leidt haar perfecte leven met liefhebbende man en prachtige kinderen, terwijl Agatha na een zware werkdag wanhopig bij de telefoon zit te wachten op een berichtje van haar vriend, de vader van haar aanstaande kind.

Toch worden de beide vrouwen vriendinnen en steunen ze elkaar tijdens hun zwangerschap. Terwijl Agatha een leven verzint dat mooier is dan de werkelijkheid, is ook Meghan niet zo perfect als ze lijkt; ze probeert zaken geheim te houden voor haar man. Al snel zullen de levens van de twee vrouwen op een gevaarlijke manier met elkaar verknoopt raken, tot er geen weg terug meer is.
Schrijver: Michael Robotham
Oorspronkelijke titel: The secrets she keeps
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789023489009
Ebook: 9789023472919
Uitgever: Cargo
Vuurvast
Vierenvijftig uur geleden werd Sami vrijgelaten uit de gevangenis. Zesendertig uur geleden sliep hij in een hotel met de vrouw van zijn dromen. Een uur geleden werd zijn trein opgeblazen. Nu draagt hij een rugzak met een tikkende bom en loopt hij door de drukke winkelstraten van Londen, in een race tegen de klok.

Sami Macbeth bracht drie jaar door in de gevangenis voor een misdaad die hij niet pleegde. Het enige wat hij nu nog wil is zijn vriendin terugvinden, op zijn gitaar spelen en rockster worden. Maar de reputatie van meesterdief blijft hem achtervolgen, en zijn geliefde zus wordt ingezet om Sami tot grotere misdaden aan te sporen...
Schrijver: Michael Robotham
Oorspronkelijke titel: Bombproof
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789023441922
Ebook: 9789023449256
Uitgever: Cargo

Cyrus HavenMeisje zonder verleden

Niemand weet waar ze vandaan komt, niemand weet wie ze is. Er is maar één ding zeker, ze weet wanneer je liegt...

Er wordt een meisje gevonden in een huis waar zich een afschuwelijk drama heeft afgespeeld. Ze is uitgehongerd en vies, en wil niemand vertellen wie ze is, hoe oud ze is of waar ze vandaan komt. Misschien is ze twaalf, misschien vijftien. Niemand heeft haar als vermist opgegeven, en ook een dna-test geeft geen uitsluitsel over haar identiteit. Iemand geeft haar de naam Evie Cormac, en ze krijgt een plaatsje in een gesloten jeugdinstelling.

Zes jaar later claimt Evie dat ze achttien is en klaar om de wijde wereld in te trekken. Psycholoog Cyrus Haven moet bepalen of Evie zelfstandig genoeg is om de instelling te verlaten. Cyrus had zich op alles voorbereid, maar niet op deze fascinerende en gevaarlijke jonge vrouw, die de gave heeft te kunnen zien wie er liegt. En blijkbaar vertelt niemand in haar omgeving de waarheid.

Schrijver: Michael Robotham
Oorspronkelijke titel: Good girl, bad girl
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789403177304
Uitgever: Cargo
Meisje zonder leugens

Haar verleden blijft haar altijd achtervolgen...

Evie Cormac is een meisje zonder familie. Ze houdt haar identiteit al jarenlang geheim - alleen daardoor is ze veilig. Maar forensisch psycholoog Cyrus Haven is vastbesloten uit te vinden wie Evie is, en hoe ze zich verborgen hield in het huis waar een man werd doodgemarteld. Machtige mensen zijn al jaren op zoek naar Evie, de enige getuige van hun misdaden.

Evies gave om te zien wanneer iemand liegt, helpt Cyrus bij het oplossen van een onmogelijke zaak, maar hoe verder hij Evies verleden weet te ontrafelen, hoe meer hij haar blootstelt aan gevaar. Uiteindelijk zullen ze beiden moeten beslissen of het misschien beter is de monsters uit het verleden niet wakker te maken...

Schrijver: Michael Robotham
Oorspronkelijke titel: When she was good
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789403197005
Uitgever: Cargo
Meisje zonder hoop

Twintig jaar geleden werd de familie van Cyrus Haven vermoord. Alleen hij en zijn broer Elias overleefden. Cyrus omdat hij zich verstopte, Elias omdat hij, zoals later bleek, de moordenaar was. Nu komt Elias vrij uit de gesloten psychiatrische inrichting waar hij was opgenomen, en forensisch psycholoog Cyrus moet besluiten of hij de man die hem zijn jeugd ontnam kan vergeven.

Ondertussen wordt Cyrus opgeroepen bij een zaak in Nottingham. Een man is vermoord en diens dochter Maya is ontvoerd. Even later wordt een tweede vrouw ontvoerd. De enige getuige is Evie Cormac, de getroebleerde tiener met een gave en een oude bekende van Cyrus.

Om de twee vrouwen te vinden, zullen ze samen op zoek moeten naar antwoorden uit het verleden, en ze weten beiden dat dat nooit zonder gevaar is.

Schrijver: Michael Robotham
Oorspronkelijke titel: Lying beside you
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789403165110
Uitgever: Cargo

Joe O'Loughlin & Vincent RuizDe verdenking
Psycholoog Joseph O'Loughlin heeft een zwak voor de zogenaamde 'moeilijke gevallen': mensen met zelfmoordplannen, fobieën of ernstig gestoord en gewelddadig gedrag. Maar zijn nieuwe cliënt slaat alles. Bobby is een eenzame, gefrustreerde jongen die zichzelf verwondt, zijn moeder haat en soms in tongen spreekt. Joe krijgt geen vat op hem; het lijkt wel alsof hij na elke sessie steeds minder van de jongen begrijpt.

Joe heeft het zelf ook niet gemakkelijk: zijn huwelijk met Julianne is in de spreekwoordelijke sleur beland, hij ziet zijn dochter te weinig, en dan is er ook nog die ziekte waar hij geen raad mee weet: Parkinson.

Als het dode lichaam van een onbekende vrouw wordt aangetroffen vermoedt Joe dat Bobby iets met deze zaak te maken heeft. Terwijl hij het bewijs hiervoor probeert te vinden, werkt hij nietsvermoedend naar zijn eigen ondergang toe.

Zijn gelukkige wereld verandert langzaam in een hel. Joe's vrouw en kind, zijn minnares, vrienden en familie keren zich tegen hem. Alle beschuldigende vingers wijzen Joe aan als dader.
Schrijver: Michael Robotham
Oorspronkelijke titel: The suspect
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789023461098
Ebook: 9789023449249
Uitgever: Cargo
Het verlies
Politie-inspecteur Vincent 'Yanko' Ruiz ontsnapt op een haar na aan de dood. Op een avond vissen zijn collega's hem meer dood dan levend uit het koude water van de Theems.

Ruiz kan zich niet herinneren wat hij daar te zoeken had. Zijn enige aanwijzing is een foto die hij bij zich droeg, een foto van een meisje dat drie jaar geleden verdween. Hoewel de vermeende dader achter slot en grendel zit, werd Mickeys lichaam nooit gevonden.

Ruiz denkt dat ze nog steeds in leven is en dat hij op de avond van zijn ongeluk Mickey probeerde vrij te krijgen. Waarom anders liggen er diamanten met een waarde van 2 miljoen in zijn kast?

Niemand gelooft hem, behalve psycholoog Joe O'Loughlin. Samen met `de Professor' probeert Ruiz te reconstrueren wat er gebeurd is om Mickey en alle vermiste kinderen in de wereld - zoals hij zijn moeder beloofd heeft - veilig thuis te brengen.
Schrijver: Michael Robotham
Oorspronkelijke titel: Lost
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789023479284
Ebook: 9789023450788
Uitgever: Cargo
Gebroken
Klinisch psycholoog Joseph O'Loughlin wordt op zijn eerste werkdag als professor geconfronteerd met een tragische gebeurtenis. Voor zijn ogen springt een naakte vrouw van een hoge brug haar dood tegemoet. Vlak voor ze springt zegt ze nog: 'Je snapt het niet.'

De politie is er van overtuigd dat het zelfmoord is, maar niet veel later krijgt Joe bezoek. Het is de tienerdochter van de vrouw. Het meisje weigert te geloven dat haar moeder van de brug is gesprongen; ze zou nooit zelfmoord plegen en had bovendien hoogtevrees.

Joseph wil haar wel geloven, maar heeft de vrouw zelf zien springen. Wat heeft haar tot deze wanhopige daad aangezet? Welke stem? Welke donkere kracht?
Schrijver: Michael Robotham
Oorspronkelijke titel: Shatter
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789023440765
Ebook: 9789023453864
Uitgever: Cargo
Boetedoening
Psycholoog Joe O'Loughlin wordt op een nacht opgeroepen wanneer zijn dochters beste vriendin, Sienna Hegarty, als vermist is opgegeven. Joe vindt het meisje onder een boom, besmeurd met bloed en niet in staat om te praten. Het lichaam van Sienna's vader wordt gevonden in haar slaapkamer, vermoord. Ondanks het overtuigende bewijs blijft Joe geloven in Sienna's onschuld en hij verdiept zich in de zaak.

Zijn onderzoek leidt hem naar een wereld van seksueel misbruik, chantage, rechtszaken en politieke intriges. Samen met zijn oude vriend, de voormalige politie-inspecteur Vincent Ruiz, komt Joe achter de naam van de dader. Dan begint de wanhopige zoektocht naar de man die jarenlang ongestraft de vreselijkste misdaden wist te plegen.
Schrijver: Michael Robotham
Oorspronkelijke titel: Bleed for me
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789023457374
Ebook: 9789023449232
Uitgever: Cargo
De afrekening
Oud-politiecommissaris Vincent Ruiz wordt in Londen door een geslepen dievegge van enkele dierbare bezittingen beroofd. Ontstemd over zijn eigen naïviteit gaat hij naar haar op zoek, maar als hij haar uiteindelijk gevonden heeft, moeten ze samen vluchten voor hun leven.

Financieel specialist Daniela Garner werkt in opdracht van de VN in Irak, waar ze op enorme sommen geld stuit die naar onbekende bankrekeningen het land uit worden gesmokkeld.

Richard North, een Londense topbankier, lijkt de sleutel te bezitten die de ogenschijnlijk losstaande zaken met elkaar verbindt, maar hij blijkt spoorloos verdwenen.
Schrijver: Michael Robotham
Oorspronkelijke titel: The wreckage
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789023463504
Ebook: 9789023463719
Uitgever: Cargo


Zeg dat het je spijt
De vriendinnen Piper en Tash verdwijnen op een gewone zondagochtend. Niemand weet waar ze zijn en de verdwijning houdt het hele land in haar greep. Drie jaar later wordt tijdens de ergste sneeuwstorm in jaren een echtpaar op brute wijze vermoord in de boerderij waar Tash woonde. Een verwarde jongen wordt bij de boerderij opgepakt. Hij zegt dat hij die nacht een meisje heeft gezien dat achterna werd gezeten door een sneeuwman.

Psycholoog Joe O'Loughlin gelooft niet dat de jongen schuldig is, zeker wanneer hij kijkt naar de manier waarop de moordenaar te werk is gegaan. Langzamerhand begint hij te vermoeden dat er een verband is met de twee vermiste meisjes. Maar hoe dichter hij bij de waarheid komt, hoe gevaarlijker de zaak wordt.
Schrijver: Michael Robotham
Oorspronkelijke titel: Say you're sorry
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789023474876
Ebook: 9789023473497
Uitgever: Cargo
Door mijn ogen
Marnie Logan heeft regelmatig het gevoel dat ze bekeken wordt: een warme adem in haar nek, een schaduw vanuit een ooghoek die verdwijnt zodra ze zich omdraait. Haar man Daniel wordt vermist en Marnie kan niet bij zijn bankrekening of levensverzekering, waardoor ze hun gezin niet kan onderhouden. Radeloos en depressief zoekt ze hulp bij klinisch psycholoog Joe O'Loughlin.

Joe wantrouwt Marnie echter omdat ze weigert over haar verleden te praten. Dan krijgt hij Daniels Grote Rode Boek in handen - een collage van foto's, anekdotes en interviews over Marnies leven. Dit boek was ooit bedoeld als een verjaardagscadeau voor haar. Vlak voor zijn verdwijning deed Daniel een schokkende ontdekking. Iedereen die Marnie ooit kwaad heeft gedaan, heeft dat zwaar moeten bekopen. En nu Joe in haar leven is, zou hij wel eens de volgende kunnen zijn.
Schrijver: Michael Robotham
Oorspronkelijke titel: Watching you
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789023496434
Ebook: 9789023482116
Uitgever: Cargo
Sluit je ogen
Op een afgelegen boerderij worden de lichamen van een moeder en haar dochter gevonden. De een is toegetakeld met meerdere messteken, de ander ligt er sereen bij. Psycholoog Joe O'Loughlin wordt tegen wil en dank betrokken bij het onderzoek als één van zijn voormalige studenten het werk van de politie in de weg zit door gevoelige informatie naar de pers te lekken.

Hij ontdekt al snel een overeenkomst tussen de moorden en een serie gewelddadige aanvallen, zelfs zijn dochter raakt betrokken bij het onderzoek. Er zijn meerdere verdachten en terwijl de onrust toeneemt wordt de zaak alleen maar ingewikkelder: niets is wat het lijkt en Joe weet meer van de nietsontziende en onvoorspelbare moordenaar dan hij zelf doorheeft...
Schrijver: Michael Robotham
Oorspronkelijke titel: Close your eyes
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789023499695
Ebook: 9789023499794
Uitgever: Cargo
De andere vrouw

William en Mary zijn al zestig jaar getrouwd. William is een gerenommeerd chirurg, Mary zijn liefdevolle echtgenote. Ze geloven beiden dat je de wereld in goed of slecht kunt indelen.

William en Olivia zijn al twintig jaar samen. William is een gerenommeerd chirurg, Olivia een oud-tennisspeelster. Ze maken samen prachtige reizen en zijn getrouwd op Bali.

Klinisch psycholoog Joe O'Loughlin kent maar een van deze verhalen, maar als hij zijn vader bezoekt in het ziekenhuis komt zijn leven op de kop te staan. Wie is de mysterieuze vrouw die aan Williams bed zit te huilen? Een vriendin, een maîtresse, een leugenaar, of een moordenaar?

Schrijver: Michael Robotham
Oorspronkelijke titel: The other wife
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789403133706
Ebook: 9789403142203
Uitgever: Cargo