Boekenplank:
Kies

Boeken van Christobel Kent


Overzicht

  • Dood aan de Arno - A time of mourning
  • Een Italiaanse zomer - The summer house
  • Najaar in Toscane - Late season
  • Ontmoeting bij de Ponte Vecchio - A Florentine revenge
  • Voorjaar in Florence - A party in San Niccolò

gedetailleerd overzicht

OverzichtDood aan de Arno
Sandro Cellini, een voormalig rechercheur van midden vijftig, is op aanraden van zijn vrouw Luisa een detectivebureautje begonnen in zijn woonplaats Florence. Op een regenachtige ochtend in november meldt zijn eerste klant zich: de treurende weduwe van een bejaarde architect. De vrouw gelooft niet dat haar man zelfmoord heeft gepleegd, zoals de politie denkt. Ook voor Sandro Cellini lijdt het geen twijfel dat deze Claudio Gentileschi, die zijn hele leven last had van depressies, zelfmoord heeft gepleegd door zich te verdrinken in de Arno. Maar wanneer Cellini in de stromende regen de laatste uren van de oude man probeert te reconstrueren, stuit hij op onverklaarbare zaken. Dan wordt een jonge Engelse studente vermist. En terwijl het water van de Arno stijgt en er gevreesd wordt voor een rampzalige overstroming, neemt Cellini's onderzoek een nieuwe en grimmige wending en begint een race tegen de klok - en tegen het wassende water.
Schrijver: Christobel Kent
Oorspronkelijke titel: A time of mourning
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-90-458-0110-0
Uitgever: Mouria
Een Italiaanse zomer
Iedereen waarschuwt Rose dat ze de verkeerde beslissing heeft genomen wanneer ze Engeland verlaat om in een mooi maar zeer afgelegen dorpje nabij Genua te gaan wonen. Maar Rose heeft geen banden meer in Engeland en verheugt zich erop om een nieuwe start te maken. Het ruwe en desolate landschap van de Italiaanse Riviera blijkt echter eenzaam, en Rose heeft moeite haar leven hier weer op te pikken. Pas als ze gevraagd wordt om een artikel te schrijven over haar zonderlinge buurvrouw, de ooit beroemde filmster Elvira Vitale, heeft Rose het gevoel dat haar nieuwe leven eindelijk gaat beginnen. Maar dan wordt op het strand het lichaam van een jong meisje gevonden, en de dag daarop verdwijnt Ania, de schoonmaakster van Elvira. Rose ziet zich al snel verwikkeld in een moordonderzoek dat de vreedzaamheid van het idyllische zeedorpje danig verstoort!
Schrijver: Christobel Kent
Oorspronkelijke titel: The summer house
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 90-6974-765-0
Uitgever: Arena
Najaar in Toscane
Een groepje vrienden dat al jaren samen op vakantie gaat komt eind september samen in een afgelegen boerderij in de heuvels van Toscane, aan de rand van een prachtig bos. Hier hopen ze een beetje bij te komen van de tragische gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Vorige zomer waren ze nog met z'n zessen, nu zijn ze in Italië zonder de sprankelende Evie, die altijd het middelpunt van de groep leek te zijn. Waarom is Evie er niet meer? Wat is er met haar gebeurd, en wie van hen heeft haar nog gezien voordat ze spoorloos verdween? De vijf vrienden worstelen met deze vragen, en nog voordat de week voorbij is blijken er allerlei geheimen aan het licht te komen, met onverwachte en dramatische gevolgen...
Schrijver: Christobel Kent
Oorspronkelijke titel: Late season
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-6974-660-3
Uitgever: Arena
Ontmoeting bij de Ponte Vecchio
De Engelse Celia woont al jaren in Italië en werkt als gids in Florence. Als ze wordt ingehuurd door de rijke zakenman Lucas Marsh, die zijn jonge vrouw wil verrassen op haar verjaardag, denkt ze dat het bezoek de gebruikelijke mix van musea, galeries en de dure winkels op de Ponte Vecchio zal brengen. Maar dan wordt in een leeg zwembad het lichaam van een man gevonden - de man die vijftien jaar eerder de hoofdverdachte was in een onderzoek naar de moord op een vijftienjarig meisje. Celia is beslist niet de enige die zich de gruwelijke zaak nog levendig kan herinneren, en ongewild raakt zij steeds nauwer betrokken bij de mysteries die de twee moorden omgeven.
Schrijver: Christobel Kent
Oorspronkelijke titel: A Florentine revenge
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 978-90-6974-879-5
Uitgever: Arena
Voorjaar in Florence
Gina Donovan is getrouwd, heeft drie kinderen en heeft nooit een moment voor zichzelf. Daarom besluit ze voor een korte vakantie af te reizen naar Florence, waar haar vriendin Jane woont. Ze is nog maar net gearriveerd als er twee moorden worden gepleegd. Alle omstandigheden lijken erop te wijzen dat de moordenaar gezocht moet worden binnen de Engelse gemeenschap in Toscane. Gina vermoedt al snel dat er meer aan de hand is dan men op het eerste gezicht zou denken, en ze gaat op onderzoek uit...
Schrijver: Christobel Kent
Oorspronkelijke titel: A party in San Niccolò
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-6974-523-2
Uitgever: Arena