Boekenplank:
Kies

Boeken van Tana French

Meer over Tana French

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1973

Geboorteland: Ierland

Website: Tana French


Overzicht

  • Een zondagskind - The witch elm

Dublin Murder Squad

  1. De offerplaats - In the woods
  2. De gelijkenis - The likeness
  3. De laatste afspraak - Faithful place
  4. In eigen hand - Broken harbour

gedetailleerd overzicht

OverzichtEen zondagskind

Ideale zoon. Geliefde vriend. Moordenaar?

De achtentwintigjarige Toby uit Dublin beschouwde zichzelf eigenlijk altijd als een zondagskind. Hij heeft een onbezorgde jeugd gehad, voelt zich geliefd door zijn familie en vrienden en heeft gemakkelijk carrière kunnen maken. Totdat hij op een avond bruut overvallen en mishandeld wordt.

Om te herstellen zoekt hij zijn toevlucht in Ivy House, het familiehuis even buiten de stad, vol mooie herinneringen aan vrije zomers die hij daar doorbracht met zijn neef en nicht. Niet lang na zijn intrek in Ivy House wordt er een schedel gevonden in de oude iep in de tuin. Plots gaat Toby twijfelen aan alles om zich heen en aan zichzelf.

Schrijver: Tana French
Oorspronkelijke titel: The witch elm
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789046827420
Ebook: 9789046827437
Uitgever: Nieuw Amsterdam

Dublin Murder SquadDe offerplaats
Het oeroude bos op de heuvels net buiten Dublin is grotendeels gekapt. Een groep archeologen onderzoekt het terrein; er blijken overblijfselen te liggen uit de prehistorie en diverse latere perioden. Op een ochtend vinden ze het lichaam van een meisje, op een offersteen uit de bronstijd. Katy Devlin was pas twaalf jaar toen ze werd vermoord.

Deze zaak brengt rechercheur Rob Ryan in één klap terug bij de traumatische gebeurtenis uit zijn jeugd - die hij angstvallig verborgen houdt voor zijn collega's. Het is nog steeds een raadsel waarom zijn jeugdvriendjes Jamie en Peter nooit zijn teruggekeerd uit het bos en hij - onder het bloed - wel werd teruggevonden. Nog raadselachtiger is het dat hij zich niets herinnert van wat er toen is gebeurd...
Schrijver: Tana French
Oorspronkelijke titel: In the woods
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789024559220
Ebook: 9789021804927
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De gelijkenis
Rechercheur Cassie Maddox wordt gebeld over een nieuwe zaak: er is een jonge vrouw doodgestoken in een stadje bij Dublin. Ze heette Lexie Madison. Cassie is geschokt: dat is de naam die zijzelf jaren geleden gebruikte als undercoveragente! Bovendien blijkt dat ze als twee druppels water op het slachtoffer lijkt.

Langzamerhand raakt Cassie in de ban van het mysterie rond de vermoorde jonge vrouw, die een postacademische opleiding Engels volgde en met een vreemde, hechte vriendengroep in een bouwvallige villa woonde. Maar elk woord, elk idee dat haar dichter bij de waarheid brengt, betekent voor Cassie een stap dichter bij haar eigen dood.
Schrijver: Tana French
Oorspronkelijke titel: The likeness
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789021801971
Ebook: 9789021806969
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De laatste afspraak
Als Frank hoort dat de koffer van Rosie Daley is gevonden, staat zijn wereld stil. Twintig jaar geleden zouden Rosie en hij samen weglopen om in Londen een nieuw leven te beginnen, maar op het afgesproken tijdstip kwam ze niet opdagen. Was ze alleen vertrokken? Had ze een ander? Hij is er nooit achtergekomen.

Hij keert terug naar de arbeidersbuurt in Dublin waar ze destijds woonden en waar zijn - nog altijd even verschrikkelijke - ouders, broers en zussen en Rosies familie nog steeds wonen. Kort daarop wordt Rosies graf ontdekt. In de maanden die volgen komt Frank ontstellende dingen te weten - over zijn familie en wat er destijds gebeurd is, en uiteindelijk over zichzelf en het leven van Rosie. Er ontrolt zich een smerig familiedrama waarbij iedereen betrokken lijkt te zijn.
Schrijver: Tana French
Oorspronkelijke titel: Faithful place
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789021804606
Ebook: 9789021804620
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
In eigen hand
Net buiten Dublin ligt de half afgebouwde villawijk Brianstown. Door de economische crisis zijn de wegen niet afgemaakt en worden de meeste huizen niet meer opgeleverd. Een spookstad in wording. In een van de weinige bewoonde huizen stuit de politie op een gezinsdrama. Vader Patrick is doodgestoken, twee kleine kinderen zijn gesmoord en moeder Jennifer moet zwaargewond worden afgevoerd naar het ziekenhuis.

Het lijkt een droevige maar eenvoudige zaak: Pat is werkloos geworden, kan het leven niet meer aan, vermoordt zijn gezin en slaat de hand aan zichzelf. Maar waarom zitten er zoveel gaten in de muren van het huis en hangen er overal babyfoons? En wie is die man die vlak bij het huis in een onverlichte nieuwbouwruïne bivakkeert?
Schrijver: Tana French
Oorspronkelijke titel: Broken harbour
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789021806761
Ebook: 9789021806785
Uitgever: Luitingh-Sijthoff