Boekenplank:
Kies

Boeken van J.D. Barker

J.D. (Jonathan Dylan) Barker groeide op in Ilinois. Toen hij 14 was verhuisde het gezin naar Florida. Tijdens zijn business studie belandde een schrijfopdracht in de handen van Paul Gallotta van Circus Magazine. Gallotta vroeg hem om zich bij het team van 25th Parallel te voegen waar hij samenwerkte met de man die later de muziekpersoonlijkheid Marylin Manson zou worden.

Nadat Barker de Bram Stoker onderscheiding won voor zijn debuutroman werd hij door de familie van Stoker gevraagd om mee te schrijven aan de voorloper van Dracula. Hiervoor werd gebruik gemaakt van originele notities en dagboeken van Stoker waarvan grote delen nooit openbaar waren gemaakt.

Meer over J.D. Barker

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1971

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: J.D. Barker


Overzicht

  • Augustus - She has a broken thing where her heart should be
  • De beller op lijn vier - A caller's game
  • Dracul - Dracul
  • Het spel - Behind a closed door

Sam Porter / 4MK

  1. Horen Zien Zwijgen - The fourth monkey
  2. Het vijfde meisje - The fifth to die
  3. Vergeef me - The sixth wicked child

James Patterson & J.D. Barker

  • De kustmoorden - The coast-to-coast murders
  • Jeugdzonde - Death of the Black Widow
  • Oorverdovend - The noise
James Patterson & J.D. Barker

gedetailleerd overzicht

OverzichtAugustus

Als de achtjarige wees Jack bij het bezoeken van het graf van zijn ouders een meisje ontmoet, Stella, is hij direct weg van haar. Maar hun ontmoeting wordt plotseling beëindigd door een mysterieuze vrouw, die Stella dwingt in een witte SUV te stappen. Wekenlang blijft Jack naar de begraafplaats gaan, hopend een glimp van Stella op te vangen. Altijd tevergeefs. Tot hij exact een jaar later weer het graf van zijn ouders bezoekt en de witte SUV opnieuw opduikt.

Detective Faustino Brier wordt gekweld door een reeks onopgeloste moorden. Al enkele jaren wordt er op 8 augustus een lijk gevonden: het lichaam volledig verbrand, maar de kleding intact. En geen enkel spoor van de dader. Briers enige aanknopingspunt is Jack Thatch - de arme weesjongen die vier jaar geleden zijn ouders verloor door een aanrijding met een witte suv. Zijn vingerafdrukken stonden op de ID-kaart van het meest recente slachtoffer. Maar die jongen is nog een kind en kan onmogelijk iets met deze moordzaak te maken hebben. Toch?

Schrijver: J.D. Barker
Oorspronkelijke titel: She has a broken thing where her heart should be
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789022596401
Ebook: 9789402319323
Uitgever: Boekerij
De beller op lijn vier

Jordan Briggs is de koningin van de New Yorkse radio. Ze neemt geen blad voor de mond en deelt dagelijks haar ongezouten mening met meer dan vijf miljoen luisteraars. Op een dag spreekt ze de inbellende Bernie, die live een spelletje wil spelen. Jordan moet kiezen tussen Ubers of taxi’s. Ze kiest taxi’s en vergeet het gesprek al snel. Tot er vlak voor haar kantoor zeven taxi’s ontploffen.

Terwijl de brandweer en ambulances uitrukken en het aantal slachtoffers oploopt, hangt Bernie weer aan de lijn. Zo begint een klopjacht op een onzichtbare, volledig losgeslagen moordenaar - live gevolgd door vijf miljoen luisteraars. Is Jordan sterk genoeg om dit gruwelijke spel te winnen?

Schrijver: J.D. Barker
Oorspronkelijke titel: A caller's game
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789022592816
Ebook: 9789402316506
Uitgever: Boekerij
Dracul

Ierland, 1854. Terwijl Bram Stoker aan bed gekluisterd is, vindt in een nabijgelegen stadje een reeks vreemde sterfgevallen plaats...

Waar te beginnen? Er is zo veel te vertellen en veel te weinig tijd, maar ik weet wanneer alles is veranderd. We waren nog maar kinderen: ik zeven, Matilda acht. Het begon zo onschuldig, met een beetje afluisteren. Maar tegen het einde van die week was ik genezen, was onze dierbare Ellen verdwenen en was een heel gezin dood.

Ierland, 1854. Bram Stoker, een ziekelijk kind, brengt zijn jeugd door in zijn ouderlijk huis in Dublin. Hij wordt begeleid door zijn zus Matilda en door Ellen Crone, een jonge vrouw die zijn ouders hebben ingehuurd om hem te verzorgen. Terwijl Bram aan bed gekluisterd is, vindt in een nabijgelegen stadje een reeks vreemde sterfgevallen plaats. Al snel realiseren Matilda en Bram zich dat Ellen verdacht gedrag vertoont en er zeer aparte gewoonten op na houdt. Maar voor ze haar kunnen confronteren, verdwijnt zij spoorloos.

Jaren later keert Matilda terug van haar studie in Parijs met schokkend nieuws. Ze heeft Ellen na al die jaren teruggezien, en de nachtmerrie waarvan ze dachten dat die allang voorbij was, blijkt pas net begonnen.

Dacre Stoker en J.D. Barker onthullen op basis van nagelaten notities van Stoker zelf de ware oorsprong van Dracula, zijn schepper en de mysterieuze vrouw die hen verbindt.

* Geschreven door Dacre Stoker en J.D. Barker.

Schrijver: J.D. Barker
Oorspronkelijke titel: Dracul
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789022599303
Ebook: 9789402321357
Uitgever: Boekerij
Het spel

Abby en Brendan Hollander kampen met relatieproblemen en proberen hun huwelijk te redden door met een relatietherapeut te praten. Die adviseert hen de nieuwste app ‘Sugar & Spice’, een truth or dare-spel met een seksueel tintje, uit te proberen om hun relatie een boost te geven.

Het spel begint onschuldig en lijkt wonderen te doen voor Abby en Brendan. Maar de opdrachten worden steeds grimmiger. Steeds meer mensen vallen voor de geldprijzen die de app belooft en raken zo compleet in de ban van het spel. En dan begint het spel zich tegen hen te keren...

Abby en Brendan komen in een zenuwslopende klopjacht terecht en het is nog maar de vraag of ze het er levend vanaf brengen.

Schrijver: J.D. Barker
Oorspronkelijke titel: Behind a closed door
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789049203351
Ebook: 9789402323290
Uitgever: Boekerij

Sam Porter / 4MKHoren Zien Zwijgen

Al ruim vijf jaar terroriseert een moordenaar de inwoners van Chicago. Zijn modus operandi is altijd dezelfde: hij straft zondaars door hun kinderen te ontvoeren. De volgende dag ontvangen de ouders een pakketje met daarin een oor. De dag daarna volgen de ogen. Ten slotte de tong.

Wanneer bij het lichaam van een verkeersslachtoffer een pakketje met een afgesneden oor wordt gevonden, denkt detective Sam Porter dat dit de moordenaar is die hij zoekt.

Hij heeft 72 uur om het laatste slachtoffer te vinden, maar iets blijft aan Porter knagen. Was de aanrijding wel een ongeluk? En is de overleden man inderdaad de seriemoordenaar, of loopt de echte killer nog vrij rond?

Schrijver: J.D. Barker
Oorspronkelijke titel: The fourth monkey
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789022585146
Ebook: 9789402311846
Uitgever: Boekerij
Het vijfde meisje

Het is vier maanden geleden dat detective Sam Porter het leven van Emory redde, maar daarbij Anson Bishop liet ontsnappen. De media en het politiekorps zijn ervan overtuigd dat hij zich door de moordenaar heeft laten bespelen. Porter wordt van de zaak gehaald en mag zich er ook privé niet meer mee bezighouden. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Als het lichaam van de tiener Ella Reynolds wordt aangetroffen in een bevroren meer, denkt de politie direct aan Bishop. Is dit zijn volgende slachtoffer? Terwijl zij zich op de nieuwe vondst storten, volgt Porter een aanwijzing uit Bishops verleden. Hoe meer geheimen zich ontvouwen, des te meer realiseert Porter zich dat er maar één ding nog angstaanjagender is dan een seriemoordenaar: de moeder van een seriemoordenaar.

Schrijver: J.D. Barker
Oorspronkelijke titel: The fifth to die
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789022585276
Ebook: 9789402314038
Uitgever: Boekerij
Vergeef me

Als Anson Bishop - hoofdverdachte van een reeks gruwelijke moorden - zich overgeeft aan de politie, legt hij een schokkende getuigenis af. Een getuigenis die niet alleen het onderzoek naar de seriemoorden op losse schroeven zet, maar ook de levens van de betrokken detectives verandert.

Terwijl Bishop wordt ondervraagd, worden enkele minuten na elkaar vier lijken aangetroffen. Ze zijn in zout gelegd en zorgvuldig gepositioneerd. Bij alle vier worden de woorden ‘Vader, vergeef me’ gevonden. Voor detective Sam Porter halen de woorden lang vergeten herinneringen naar boven, aan een verleden dat hij diep begraven heeft. Maar als Bishop in hechtenis zit, wie is dan de moordenaar?

Schrijver: J.D. Barker
Oorspronkelijke titel: The sixth wicked child
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789022589632
Ebook: 9789402314717
Uitgever: Boekerij

James Patterson & J.D. BarkerDe kustmoorden

Je hebt het slachtoffer nooit eerder gezien. Maar de politie zegt van wel...

Al sinds hun traumatische kindertijd vertrouwen Michael en Megan Fitzgerald alleen elkaar. Ze moeten wel, na alles wat hun ouders hun hebben aangedaan. Als Michael thuiskomt en het lijk van een onbekende vrouw in zijn badkuip vindt, belt hij direct de politie. Maar als die even later op de stoep staat, hebben ze bewijs dat Michael het slachtoffer kende. Waarom kan Michael zich daar niets van herinneren?

Het mag duidelijk zijn dat iemand een gruwelijk spel met hem speelt. Terwijl Michael wordt afgevoerd naar het politiebureau, zet Megan alles op alles om haar broer vrij te pleiten. Als het dodental oploopt en de moorden steeds meer herinneringen aan hun kindertijd oproepen, begint zelfs zij te twijfelen. Hoe goed kent ze haar broer echt?

Aan detective Garrett Dobbs en FBI-agent Jessica Gimble de taak de diep begraven geheimen van de Fitzgeralds te ontrafelen en de dader te ontmaskeren - voor er meer slachtoffers vallen.

* Geschreven door James Patterson & J.D. Barker.

Schrijver: J.D. Barker
Oorspronkelijke titel: The coast-to-coast murders
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789022593073
Ebook: 9789402316643
Uitgever: Boekerij
Jeugdzonde

Als beginnend politieman liet je haar ontsnappen. Nu kleeft het bloed van haar slachtoffers aan jouw handen...

Tijdens zijn eerste avond bij het politieteam van Detroit werd Walter O’Brien naar een plaats delict gestuurd. Een doodsbange jonge vrouw had haar kidnapper doodgeknuppeld met een precisie waar zelfs O’Briens partner, een oude rot in het vak, van stond te kijken. De vrouw bleek ook een expert in ontsnappen: ze verdween nog dezelfde avond spoorloos uit de verhoorkamer en werd nooit meer teruggezien. Het was voor de politie onmogelijk om de zaak af te sluiten - en voor O’Brien om haar te vergeten.

Jaren later is de inmiddels ervaren O’Brien gepromoveerd tot rechercheur. Hij is nog altijd gefascineerd door de moordenares die hem destijds door de vingers glipte. Dan blijkt dat hij niet de enige is die op zoek is naar de vrouw die nu de naargeestige bijnaam de Zwarte Weduwe draagt. Langzaam legt hij een reeks dodelijke geheimen bloot die weliswaar niet in Detroit is begonnen, maar, als het aan O’Brien ligt, daar wel degelijk zal eindigen.

Schrijver: J.D. Barker
Oorspronkelijke titel: Death of the Black Widow
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789022598115
Ebook: 9789402320459
Uitgever: Boekerij
Oorverdovend

Dit is het laatste wat je ooit gaat horen. Luister je?

Een mysterieuze explosie in het noordwesten van Amerika eist duizenden mensenlevens en vernietigt bijna een volledige gemeenschap bergbewoners. De jonge zussen Sophie en Tennant zijn de enige overlevenden. Hoe heeft dit kunnen gebeuren en hoe overleefden juist deze twee meisjes de ramp?

Een team van elitedeskundigen wordt gestuurd om de zaak te onderzoeken, maar niet iedereen heeft hetzelfde motief. Zo wil psychologe dr. Martha Chan vooral de meisjes goed begeleiden, terwijl voor luitenant-kolonel Alexander Frazer het bewaren van de openbare orde centraal staat.

Dan blijkt dat deze eerste explosie nog maar het begin is van een reeks gruwelijkheden, en bevinden dr. Chan en luitenant Frazer zich tussen twee vuren: de daders en het verzet.

* Geschreven door James Patterson & J.D. Barker.

Schrijver: J.D. Barker
Oorspronkelijke titel: The noise
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789022594735
Ebook: 9789402318067
Uitgever: Boekerij