Boekenplank:
Kies

Boeken van J.D. Barker

J.D. (Jonathan Dylan) Barker groeide op in Ilinois. Toen hij 14 was verhuisde het gezin naar Florida. Tijdens zijn business studie belandde een schrijfopdracht in de handen van Paul Gallotta van Circus Magazine. Gallotta vroeg hem om zich bij het team van 25th Parallel te voegen waar hij samenwerkte met de man die later de muziekpersoonlijkheid Marylin Manson zou worden.

Nadat Barker de Bram Stoker onderscheiding won voor zijn debuutroman werd hij door de familie van Stoker gevraagd om mee te schrijven aan de voorloper van Dracula. Hiervoor werd gebruik gemaakt van originele notities en dagboeken van Stoker waarvan grote delen nooit openbaar waren gemaakt.

Meer over J.D. Barker

Genre: Thriller / Spanning / Mysterie

Geboren: 1971

Verenigde Staten

Website: http://jdbarker.com/


Overzicht

  • De beller op lijn vier - A caller's game

Sam Porter / 4MK

  1. Horen Zien Zwijgen - The fourth monkey
  2. Het vijfde meisje - The fifth to die
  3. Vergeef me - The sixth wicked child

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe beller op lijn vier

Jordan Briggs is de koningin van de New Yorkse radio. Ze neemt geen blad voor de mond en deelt dagelijks haar ongezouten mening met meer dan vijf miljoen luisteraars. Op een dag spreekt ze de inbellende Bernie, die live een spelletje wil spelen. Jordan moet kiezen tussen Ubers of taxi’s. Ze kiest taxi’s en vergeet het gesprek al snel. Tot er vlak voor haar kantoor zeven taxi’s ontploffen.

Terwijl de brandweer en ambulances uitrukken en het aantal slachtoffers oploopt, hangt Bernie weer aan de lijn. Zo begint een klopjacht op een onzichtbare, volledig losgeslagen moordenaar - live gevolgd door vijf miljoen luisteraars. Is Jordan sterk genoeg om dit gruwelijke spel te winnen?

Schrijver: J.D. Barker
Oorspronkelijke titel: A caller's game
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789022592816
Ebook: 9789402316506
Uitgever: Boekerij

Sam Porter / 4MKHoren Zien Zwijgen

Al ruim vijf jaar terroriseert een moordenaar de inwoners van Chicago. Zijn modus operandi is altijd dezelfde: hij straft zondaars door hun kinderen te ontvoeren. De volgende dag ontvangen de ouders een pakketje met daarin een oor. De dag daarna volgen de ogen. Ten slotte de tong.

Wanneer bij het lichaam van een verkeersslachtoffer een pakketje met een afgesneden oor wordt gevonden, denkt detective Sam Porter dat dit de moordenaar is die hij zoekt.

Hij heeft 72 uur om het laatste slachtoffer te vinden, maar iets blijft aan Porter knagen. Was de aanrijding wel een ongeluk? En is de overleden man inderdaad de seriemoordenaar, of loopt de echte killer nog vrij rond?

Schrijver: J.D. Barker
Oorspronkelijke titel: The fourth monkey
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789022585146
Ebook: 9789402311846
Uitgever: Boekerij
Het vijfde meisje

Het is vier maanden geleden dat detective Sam Porter het leven van Emory redde, maar daarbij Anson Bishop liet ontsnappen. De media en het politiekorps zijn ervan overtuigd dat hij zich door de moordenaar heeft laten bespelen. Porter wordt van de zaak gehaald en mag zich er ook privé niet meer mee bezighouden. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Als het lichaam van de tiener Ella Reynolds wordt aangetroffen in een bevroren meer, denkt de politie direct aan Bishop. Is dit zijn volgende slachtoffer? Terwijl zij zich op de nieuwe vondst storten, volgt Porter een aanwijzing uit Bishops verleden. Hoe meer geheimen zich ontvouwen, des te meer realiseert Porter zich dat er maar één ding nog angstaanjagender is dan een seriemoordenaar: de moeder van een seriemoordenaar.

Schrijver: J.D. Barker
Oorspronkelijke titel: The fifth to die
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789022585276
Ebook: 9789402314038
Uitgever: Boekerij
Vergeef me

Als Anson Bishop - hoofdverdachte van een reeks gruwelijke moorden - zich overgeeft aan de politie, legt hij een schokkende getuigenis af. Een getuigenis die niet alleen het onderzoek naar de seriemoorden op losse schroeven zet, maar ook de levens van de betrokken detectives verandert.

Terwijl Bishop wordt ondervraagd, worden enkele minuten na elkaar vier lijken aangetroffen. Ze zijn in zout gelegd en zorgvuldig gepositioneerd. Bij alle vier worden de woorden ‘Vader, vergeef me’ gevonden. Voor detective Sam Porter halen de woorden lang vergeten herinneringen naar boven, aan een verleden dat hij diep begraven heeft. Maar als Bishop in hechtenis zit, wie is dan de moordenaar?

Schrijver: J.D. Barker
Oorspronkelijke titel: The sixth wicked child
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789022589632
Ebook: 9789402314717
Uitgever: Boekerij