Boekenplank:
Kies

Boeken van Linwood Barclay

Linwood Barclay werd geboren in de VS, maar verhuisde al op vierjarige leeftijd naar Canada. Hij studeerde Engelse literatuur aan Trent University waarna hij als columnist voor onder meer The Toronto Star ging werken.

Meer over Linwood Barclay

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1955

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Linwood Barclay


Overzicht

 • Dicht bij huis - Too close to home
 • Een tik op het raam - A tap on the window
 • Geloof je ogen - Trust your eyes
 • Het ongeluk - The accident
 • Ik zal je vinden - Find you first
 • Kijk niet weg - Never saw it coming
 • Lift - Elevator pitch
 • Niemand hoort het - A noise downstairs
 • Onhoudbaar - Parting shot
 • Vrees het ergste - Fear the worst

Archer

 1. Zonder een woord - No time for goodbye
 2. Geen veilige plek - No safe house

Chipper (young adult)

 1. Achtervolging - Chase
 2. Ontsnapping - Escape
Chipper (young adult)

gedetailleerd overzicht

OverzichtDicht bij huis
In een rustige buitenwijk wordt een gezin vermoord zonder enige reden. Je denkt bij jezelf: dat hadden wij kunnen zijn. En je vraagt je af: stel dat wij de volgende zijn?

Promise Falls is niet de soort buurt waar een gezin thuis wordt doodgeschoten. Maar dat is precies wat er met de Langleys gebeurt op een warme zomeravond, en niemand is geschokter dan de aangrenzende buren Jim en Ellen Cutter. Ze zagen elkaar af en toe bij een barbecue, en hun zoon Derek was bevriend met Adam, de zoon van de Langleys. Maar hoe goed kenden ze elkaar eigenlijk?

Dit is wat Jim Cutter zich nu afvraagt en de antwoorden die hij vindt zijn niet erg geruststellend. Promise Falls blijkt meer geheimen te herbergen dan iemand kon vermoeden. Jim hoeft alleen maar naar zijn eigen huis en naar zijn vrouw Ellen te kijken en hij weet dat niet alles is wat het lijkt. Maar wat deed hun zoon in het huis van de Langleys op de avond dat ze werden vermoord? De angst dat de moordenaar dichterbij is dan gevreesd, blijkt niet ongegrond als er meer doden vallen...
Schrijver: Linwood Barclay
Oorspronkelijke titel: Too close to home
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789022551813
Ebook: 9789460928222
Uitgever: Boekerij
Een tik op het raam
Sinds de tragische dood van hun zoon zijn privédetective Cal Weaver en zijn vrouw uiteengedreven, beiden verscheurd door verdriet.

Tijdens een nachtelijke hoosbui vraagt een tienermeisje Cal om een lift. Hij weet dat het voor een veertiger geen goed idee is om daarop in te gaan, maar hij stemt toch toe. Dat is zijn eerste grote fout.

Door zijn beslissing belandt Cal in een nachtmerrie vol pijn en verdenkingen. Er is iets grondig mis in Griffon. Er zijn te veel geheimen, te veel leugens en doofpotten. Cal besluit ze een voor een bloot te leggen. Dat is zijn tweede grote fout.
Schrijver: Linwood Barclay
Oorspronkelijke titel: A tap on the window
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789022571170
Ebook: 9789402301502
Uitgever: Boekerij
Geloof je ogen
Thomas Kilbride is geobsedeerd door kaarten. Hij verlaat zelden zijn huis, maar via het computerprogramma Whirl360 doorkruist hij hele steden. Hij grift iedere straat en ieder huis in zijn geheugen. Dan valt zijn scherpe blik op een verontrustende weerspiegeling in een raam. Het gezicht van een vrouw die wordt vermoord?

Sinds de onverwachte dood van hun vader wordt Thomas verzorgd door zijn broer Ray, die zijn enige connectie met de buitenwereld is. Ray gelooft Thomas eigenlijk niet, maar om hem een plezier te doen start hij een halfhartig onderzoek. Al snel wordt echter duidelijk dat Thomas' ontdekking een ijzingwekkend complot aan het licht brengt, waardoor het leven van de broers in gevaar komt...
Schrijver: Linwood Barclay
Oorspronkelijke titel: Trust your eyes
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789022565841
Ebook: 9789460237898
Uitgever: Boekerij
Het ongeluk
De crisis op de huizenmarkt heeft grote invloed op het dagelijks leven van de familie Garber: Glens aannemersbedrijf wankelt en Sheila doet een avondcursus administratie om meer kans te maken op een goedbetaalde baan. Het wordt op de cursus wel eens wat later. Maar ze had inmiddels thuis moeten zijn.

Na uren wachten wordt Glens grootste vrees bewaarheid: zijn vrouw en twee anderen zijn dood. En erger, de politie gelooft dat het ongeluk haar schuld is. Sheila had immers gedronken. Glen weet dat dat onmogelijk is; zoiets zou Sheila nooit doen. Maar niemand wil hem geloven.

Als hij zelf op onderzoek uit gaat, ontdekt hij dat achter de deuren van hun rustige buitenwijk gevaarlijke geheimen schuilgaan. Meegezogen in een maalstroom van corruptie en illegale activiteiten, achtervolgd door moordenaars en bedreigd door buren die hij dacht te kennen, staat Glen alleen om zijn vrouw te wreken en hun achtjarige dochter te beschermen.
Schrijver: Linwood Barclay
Oorspronkelijke titel: The accident
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789022565131
Ebook: 9789460235665
Uitgever: Boekerij
Ik zal je vinden

De erfgenamen van een stervende techmiljonair worden op mysterieuze wijze een voor een uitgeschakeld...

Techmiljonair Miles Cookson heeft meer geld dan hij ooit kan uitgeven, en alles waar hij ooit van heeft gedroomd - behalve tijd. Recent is er een terminale ziekte bij hem geconstateerd, en er is vijftig procent kans dat die erfelijk overdraagbaar is. Voor Miles betekent dit dat hij in zijn verleden moet gaan graven. Twintig jaar geleden is hij namelijk spermadonor geweest. Nu lopen er negen kinderen van hem rond die op het punt staan bepaalde zaken van hem te erven.

Terwijl Miles op zoek gaat naar de kinderen die hij nooit heeft gekend, begint de jonge documentairemaker Chloe Swanson aan een zoektocht naar haar biologische vader. Als Miles en Chloe uiteindelijk met elkaar in contact komen, wordt hun ontmoeting overschaduwd door een reeks mysterieuze en beangstigende gebeurtenissen: een voor een verdwijnen de andere erfgenamen zonder een spoor achter te laten, alsof ze nooit hebben bestaan. Is een van Miles’ kinderen zijn concurrenten aan het uitschakelen? In dat geval moet ook Chloe vrezen voor haar leven.

Schrijver: Linwood Barclay
Oorspronkelijke titel: Find you first
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789022593691
Ebook: 9789402317824
Uitgever: Boekerij


Kijk niet weg
Journalist David Harwood, zijn vrouw Jan en hun vierjarige zoontje Ethan spenderen een mooie dag in het Five Mountains-pretpark. Alles is zoals het moet zijn, tot Ethan ineens verdwenen is. In paniek gaan ze op zoek. Kort daarna vindt David hun zoontje terug, slapend in zijn wandelwagentje; maar nu is Jan zoek.

De alarmbellen gaan pas goed rinkelen als blijkt dat het park geen registratie heeft van het toegangskaartje dat haar is verkocht, en dat ze niet voorkomt op de beveiligingstapes. Thuis is ze ook niet. Terwijl de politie David ervan verdenkt zijn vrouw te hebben vermoord met het verdwijningsverhaal als dekmantel, duikt hij in Jans verleden en komt erachter dat hij zijn vrouw eigenlijk nooit echt heeft gekend...
Schrijver: Linwood Barclay
Oorspronkelijke titel: Never saw it coming
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789022555545
Ebook: 9789460231940
Uitgever: Boekerij
Lift

Maandag. Vier mensen stappen in een lift in Manhattan. Ze drukken op de knop voor hun verdieping, maar de lift klimt door naar de top, waar hij een paar seconden pauzeert - voordat hij valt. Recht naar beneden, tot hij te pletter slaat. Het lijkt een gruwelijk ongeluk. Maar op dinsdag vindt er opnieuw een incident plaats, in een andere wolkenkrabber. En op woensdag weer.

In New York - een van de meest verticale steden ter wereld - breekt chaos uit. Dit kan geen toeval zijn. Dit is een koude, berekenende poging de stad te terroriseren. En het werkt: kantoorwerknemers weigeren nog naar hun werk te gaan en hulpdiensten rukken niet meer uit voor oproepen op hoge etages. Wie zit hierachter? Hebben deze dodelijke sabotageacties iets te maken met het lijk zonder vingers dat werd gevonden? In een race tegen de klok proberen twee ervaren rechercheurs en een journalist de antwoorden te vinden voordat de nieuwste, en hoogste, woontoren van de stad op donderdag feestelijk wordt geopend.

Schrijver: Linwood Barclay
Oorspronkelijke titel: Elevator pitch
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789022589366
Ebook: 9789402301342
Uitgever: Boekerij
Niemand hoort het

Beneden klinkt getik. Maar Paul is de enige die het hoort. Verliest hij zijn verstand... of zijn leven?

Sinds professor Paul Davis ’s nachts over een afgelegen weg reed en daar een moordenaar verraste die zich van een paar lijken probeerde te ontdoen, kampt hij met PTSS, depressies en toenemende problemen op zijn werk. In een poging hem op te vrolijken, brengt zijn vrouw Charlotte een oude typemachine voor hem mee, zodat hij kan beginnen aan de roman die hij altijd al wilde schrijven. Maar de typemachine blijkt een probleem te zijn. Paul weet zeker dat de machine bezeten is en ’s nachts uit zichzelf typt. Alleen hij kan het geluid horen; Charlotte merkt er niks van. Zij maakt zich zorgen over haar man en denkt dat hij aan het ontsporen is.

Paul gelooft dat het apparaat op de een of andere manier verbonden is met de moordenaar die hij heeft ontmaskerd. De moordenaar liet zijn slachtoffers verontschuldigingen aan hem typen voordat hij hun levens beëindigde. Heeft een ziekelijke wending van het lot ervoor gezorgd dat zijn leven vervlochten is geraakt met dat van de moordenaar, en zou het om dezelfde typemachine kunnen gaan? Misschien kan Paul het ding beter wegdoen. Misschien moet hij stoppen met vragen stellen en vluchten nu het nog kan.

Schrijver: Linwood Barclay
Oorspronkelijke titel: A noise downstairs
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789022586501
Ebook: 9789402312669
Uitgever: Boekerij
Onhoudbaar
Hij dronk te veel. Hij stal een auto. Hij doodde een meisje. Hij zegt dat hij niets meer weet...

Als een tiener door een dronken bestuurder wordt doodgereden is het stadje Promise Falls in rep en roer. Het doet er niet toe dat de dader niet veel ouder was dan het slachtoffer: het enige wat de inwoners bezighoudt is dat hij overduidelijk schuldig is en een veel te lage straf heeft gekregen.

Al snel worden de jongen en zijn familie op de vreselijkste manieren bedreigd. De familie schakelt privé-detective Cal Weaver in, die merkt dat het hele stadje uit is op wraak. Het kan niet lang duren voordat iemand het heft in eigen handen gaat nemen, en Cal vreest dat er nog meer slachtoffers zullen vallen.
Schrijver: Linwood Barclay
Oorspronkelijke titel: Parting shot
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789022582824
Ebook: 9789402310696
Uitgever: Boekerij
Vrees het ergste
De ergste dag uit het leven van Tim Blake begint met het koken van een ei voor zijn dochter Sydney. Ze logeert de hele zomer bij hem en heeft een vakantiebaantje bij een hotel in de buurt. Wanneer Sydney die dag na haar dienst niet thuiskomt, denkt Tim dat ze met vrienden op stap is. Wanneer ze haar telefoon niet opneemt gaat hij zich zorgen maken. Het wordt steeds later en hij raakt in paniek. En wanneer de manager van het hotel nog nooit van Sydney gehoord blijkt te hebben, raakt zijn leven in een vrije val.

Wat deed Sydney elke dag als ze kennelijk niet naar het hotel ging? Was er iets wat ze niet aan haar vader kon of mocht vertellen? In zijn wanhopige zoektocht naar Sydney is er een dubieuze geruststelling: Sydney kan niet dood zijn, want een aantal zeer louche types is ook naar haar op zoek...
Schrijver: Linwood Barclay
Oorspronkelijke titel: Fear the worst
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789022555378
Ebook: 9789460928239
Uitgever: Boekerij

ArcherZonder een woord
Middelbare scholiere Cynthia Archer wordt op een ochtend wakker en ontdekt dat haar vader, moeder en broertje weg zijn. Er ligt geen briefje, er wordt niet gebeld. Er wordt gewoon nooit meer iets van hen vernomen.

Vijfentwintig jaar later weet Cynthia, inmiddels getrouwd en moeder van een dochtertje, nog steeds niet wat er is gebeurd. Als ze te gast is bij een Spoorloos-achtig televisieprogramma komt alles in een stroomversnelling.
Schrijver: Linwood Barclay
Oorspronkelijke titel: No time for goodbye
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789022548127
Uitgever: Boekerij
Geen veilige plek
Terry en Cynthia Archer ondergingen met hun gezin een vreselijke beproeving die hun bijna het leven kostte. Zeven jaar later zijn die spanningen nog steeds voelbaar.

Cynthia's demonen maakten bijna een einde aan hun relatie, daarom woont ze apart van haar man en dochter Grace, die puberaal reageert op de overbezorgdheid van haar ouders. Als de opstandige Grace haar vriend een vreemd huis in volgt, heeft dat verstrekkende gevolgen.

De onberekenbare crimineel die ooit hun leven redde, hernieuwt het contact, en Terry moet verder gaan dan ooit om zijn gezin te redden...
Schrijver: Linwood Barclay
Oorspronkelijke titel: No safe house
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789022573273
Ebook: 9789402303391
Uitgever: Boekerij

Chipper (young adult)Achtervolging

Chipper is een bijzondere hond. Hij woont achter de muren van een geheime organisatie die Het Instituut wordt genoemd. Het Instituut heeft miljoenen uitgegeven om de hond te veranderen in de ultieme spion. Door alle chips in zijn lijf zou Chipper meer machine dan dier moeten zijn, maar hij blijft zich als hond gedragen. Het Instituut besluit dat Chipper een te groot risico vormt en dat hij moet worden afgemaakt.

Honderden kilometers verderop woont de twaalfjarige Jeff Conway bij zijn tante. Zijn ouders zijn dood en hij mist zijn oude leven - en de hond waar hij afscheid van heeft moeten nemen. Als Chipper ontsnapt, gaat hij naar Jeff op zoek. Maar hij is niet de enige: de meest meedogenloze geheim agent van Het Instituut zit Chipper en Jeff op de hielen. En hij gaat tot het uiterste om te zorgen dat Chipper niet levend uit deze klopjacht zal ontsnappen...

Schrijver: Linwood Barclay
Oorspronkelijke titel: Chase
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789000365791
Ebook: 9789000365807
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Ontsnapping

De twaalfjarige Jeff en de genetisch gemanipuleerde spionagehond Chipper zijn op de vlucht voor een geheime organisatie die Het Instituut wordt genoemd. Dankzij heel veel moed, geluk en een aantal buitengewoon handige foefjes in Chippers software zijn ze er tot nu toe in geslaagd om uit handen van hun achtervolgers te blijven. Maar nu komen de agenten van Het Instituut wel heel dichtbij - en als Jeff en Chipper levend willen ontsnappen, zullen ze slimmer, sneller en moediger dan ooit moeten zijn...

Schrijver: Linwood Barclay
Oorspronkelijke titel: Escape
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789000366989
Ebook: 9789000366996
Uitgever: Holkema & Warendorf