Boekenplank:
Kies

Boeken van Ian Rankin

Meer over Ian Rankin

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Jack Harvey

Geboren: 1960

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Ian Rankin


Overzicht

 • De kunstroof - Doors open
 • Schuld & boete

John Rebus

 1. Kat & muis - Knots & crosses
 2. Blindeman - Hide and seek
 3. Hand & tand - Tooth & nail
 4. De gehangene - A good hanging and other stories
 5. Ontmaskering - Strip Jack
 6. Zwartboek - The black book
 7. Vuurwerk - Mortal causes
 8. Laat maar bloeden - Let it bleed
 9. Gerechtigheid - Black & blue
 10. Door het lint - The hanging garden
 11. De dood is niet het einde - Death is not the end
 12. Dode zielen - Dead souls
 13. In het duister - Set in darkness
 14. Valstrik - The falls
 15. Lazarus - Resurrection men
 16. Een kwestie van bloed - A question of blood
 17. De rechtelozen - Fleshmarket close
 18. Gedenk de doden - The naming of the dead
 19. Laatste ronde - Exit music
 20. Cold case - Standing in another man's grave
 21. Een web van leugens - In a house of lies
 22. Een lied voor duistere tijden - A song for the dark times

Malcolm Fox

 1. Interne zaken - The complaints
 2. De onmogelijke dood - The impossible dead

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe kunstroof
Computermiljonair Mike Mackenzie is een selfmade man met te veel vrije tijd en een hang naar roekeloosheid. Hij is zijn saaie leventje beu en zoekt een uitdaging, spanning en actie! Met twee goede vrienden uit de kunstwereld beraamt Mike de perfecte misdaad: het ontvreemden van de meest waardevolle kunstwerken uit de National Gallery of Scotland. Maar wanneer Mike de donkere poelen van de onderwereld induikt, realiseert hij zich al snel dat je er gemakkelijk in kunt verdrinken...
Schrijver: Ian Rankin
Oorspronkelijke titel: Doors open
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-245-3093-9
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Schuld & boete
Schuld & boete is een uitgave van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek ter gelegenheid van de maand van het spannende boek 2006. Schuld & boete bevat de volgende verhalen: * Boetedoening - Atonement * Acid - The acid test * Zeg me wie ik moet vermoorden - Tell me who to kill * Talkshow - Talk show * De schrijver * De boeken
Schrijver: Ian Rankin
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 90-5965-032-8
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

John RebusKat & muis
'En in Edinburgh nota bene. Ik bedoel, niet te geloven dat zoiets in Edinburgh gebeurt...' Zoiets... is de brute ontvoering en moord op twee kleine meisjes. En nu wordt een derde vermist. John Rebus is een van de politiemannen die op de moordenaar jagen. Het werk heeft zijn sporen nagelaten: Rebus rookt en drinkt te veel, zijn vrouw heeft hem verlaten en ze heeft zijn dochtertje meegenomen. Dan beginnen de boodschappen te komen: knopen in stukjes touw en kruisen van lucifershoutjes. Het zijn stukjes van een puzzel die alleen Rebus kan oplossen.
Rebus: Knots and Crosses - 2007
Regisseur: Roger Gartland
Cast: Ken Stott, Claire Price, Sam Heughan, e.a.
Schrijver: Ian Rankin
Oorspronkelijke titel: Knots & crosses
Eerste uitgave: 1987
ISBN/EAN: 90-245-5387-3
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Blindeman
Een dode junkie in een Edinburghse kraakwoning - kruiselings op de vloer tussen twee uitgebrande kaarsen, onder een vijfpuntige ster op de muur. Gewoon een dode junk, tot politieman John Rebus met zijn gewroet de onverschilligheid, het verraad, het bedrog en de smerigheid achter de façade van het toeristische Edinburgh blootlegt. De zaak lijkt met de dag meer op moord en het spoor voert naar een gevaarlijk geheim, iets dat de donkerste hoeken van Rebus' geest aanspreekt.
Schrijver: Ian Rankin
Oorspronkelijke titel: Hide and seek
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 90-245-5397-0
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Hand & tand
Omdat het eerste lichaam in Wolf Street is gevonden en omdat de moordenaar een beet uit elk lichaam neemt, hebben de kranten een nieuw schrikbeeld: de Wolfman... John Rebus heeft de reputatie dat hij een expert op het gebied van seriemoordenaars is. Hij wordt naar Londen ontboden om het onderzoek vlot te trekken. George Flight, zijn tegenpool bij Scotland Yard, zit niet te wachten op bemoeials. Rebus moet vechten tegen vooroordelen en een bloeddorstige maniak. Als een aantrekkelijke psychologe hem een profiel van de Wolfman aanreikt, heeft Rebus eindelijk een bondgenoot gevonden...
Schrijver: Ian Rankin
Oorspronkelijke titel: Tooth & nail
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 90-245-5407-1
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De gehangene
Twaalf verhalen met Inspecteur John Rebus in de hoofdrol. Rebus' Edinburgh is meer dan de stad van de toeristenfolders. Het is een moderne metropool met het volledige spectrum van criminelen en hun slachtoffers, een broeinest van crimes passionels, rampzalige misstappen en onderhuidse afgunst. In deze verhalen staan de twee gezichten van Edinburgh centraal, maar de bundel is ook een spel met de thrillertraditie, een hommage aan bewonderde voorgangers en een dwarsdoorsnede van alles wat de Rebus-serie zo bijzonder maakt.
Schrijver: Ian Rankin
Oorspronkelijke titel: A good hanging and other stories
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 90-245-5417-9
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Ontmaskering
Parlementslid Gregor Jack wordt in een Edinburghs bordeel betrapt met een prostituee die haar aanzienlijke pluspunten met liefde laat fotograferen. Als de mediawolven om bloed beginnen te huilen, sluiten de rangen van Jacks vrienden zich om hem heen om hem te beschermen. Maar sommigen van die vrienden - vooral die van zijn vrouw - zijn bepaald niet brandschoon. Eerst heeft Rebus sympathie voor het dilemma van de populaire politicus - wie is er nou nooit gezwicht voor verleiding? - maar met de verdwijning van Jacks vrouw begint diens glamour te tanen. Iemand wil Jack te gronde richten, en Rebus wil weten waarom. * Dit boek is ook uitgebracht onder de titel Strip Jack.
Rebus: Strip Jack - 2006
Regisseur: Matthew Evans
Cast: Ken Stott, Claire Price, Gary Lewis, e.a.
Schrijver: Ian Rankin
Oorspronkelijke titel: Strip Jack
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 90-245-5457-8
Uitgever: Luitingh-Sijthoff


Zwartboek
Als een naaste collega het slachtoffer wordt van bruut geweld, raakt inspecteur John Rebus betrokken bij een zaak die draait om een hotelbrand, een ongeïdentificeerd lijk en een lang vergeten nacht van doodsangst en moord. John Rebus wordt achtervolgd door geesten uit het verleden. Hij breekt zijn hersens over de mysterieuze code in het zwarte notitieboekje van zijn collega. En het lijkt alsof niemand wil dat dit raadsel wordt opgelost - misschien zelfs Rebus niet.
Rebus: The Black Book - 2006
Regisseur: Roger Gartland
Cast: Ken Stott, Claire Price, Robert Cavanah, e.a.
Schrijver: Ian Rankin
Oorspronkelijke titel: The black book
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 90-245-5467-5
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Vuurwerk
Wie vroeger in Mary King's Close stierf, had de pest. Maar nu is er iemand gemarteld en vermoord. Inspecteur Rebus ziet een Ierse connectie, maar zijn meerderen willen daar niet aan. Het beroemde festival trekt drommen toeristen en terreurdaden zijn dus een schrikbeeld voor het stadsbestuur. Maar het kan altijd erger, concludeert Rebus als het schachtoffer geïdentificeerd wordt. Hij is de zoon van een notoire gangster, die eigen ideeën heeft over wraak. 'Big Ger' Gafferty mag dan achter tralies zitten, zijn macht en meedogenloosheid zijn nog even groot als vóór zijn arrestatie door John Rebus.
Rebus: Mortal Causes - 2004
Regisseur: Dave Moore
Cast: John Hannah, James Cosmo, Sara Stewart, e.a.
Schrijver: Ian Rankin
Oorspronkelijke titel: Mortal causes
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 90-245-5427-6
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Laat maar bloeden
Alsof de ijskoude Schotse winter niet erg genoeg is, raakt Rebus ook nog eens verzeild in een wirwar van intriges die meer vragen dan antwoorden opleveren. Is de dochter van de burgemeester ontvoerd of weggelopen? Waarom versnippert een gemeenteraadslid documenten die al jaren oud papier zijn? En waarom nodigt een invloedrijk lid van de Schotse regering Rebus uit om kleiduiven te schieten? Geconfronteerd met de machthebbers van het moderne Schotland vraagt Rebus zich af of sommige vijanden boven de wet staan.
Rebus: Let It Bleed - 2006
Regisseur: Roger Gartland
Cast: Ken Stott, Claire Price, Anna Chancellor, e.a.
Schrijver: Ian Rankin
Oorspronkelijke titel: Let it bleed
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 90-245-5437-3
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Gerechtigheid
Bible John vermoordde drie vrouwen en nam drie souvenirs mee... Johnny Bible moordt om de glorie van zijn naamgenoot te stelen... Olieman Allan Mitchison stierf voor zijn principes en de veroordeelde Lenny Spaven om iets te bewijzen... Inspecteur John Rebus moet vier zaken oplossen om één moordenaar te pakken. Ondertussen verdenken zijn superieuren hem van lekken naar de godfather van Glasgow en wordt hij voortdurend op de hielen gezeten door de bloedhonden van de pers. Een fout kan hem het leven kosten, of erger voor Rebus: het kan hem zijn baan kosten.
Rebus: Black and Blue - 2000
Regisseur: Martyn Friend
Cast: John Hannah, Jim Norton, Sara Stewart, e.a.
Schrijver: Ian Rankin
Oorspronkelijke titel: Black & blue
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 90-245-5447-0
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Door het lint
Inspecteur John Rebus ploegt zich door dossiers vanwege een verdachte van oorlogsmisdaden. Zijn superieuren zijn opgelucht dat hij op een zijspoor staat, maar Rebus is het snel beu. De escalatie van het conflict tussen de jonge ganster Tommy Telford en godfather Big Ger Gafferty is dus een welkome afleiding. Telford heeft banden met een gangster uit Newcastle die vluchtelingen tot prostitutie dwingt. Als Rebus zich ontfermt over een getraumatiseerd Bosnisch meisje, raakt hij nog meer gebeten op Telford. Maar een aanslag maakt Rebus tot álles bereid om Tommy Telford te laten boeten - zelf tot een pact met de duivel...
Rebus: The Hanging Garden - 2000
Regisseur: Maurice Phillips
Cast: John Hannah, Tommy Flanagan, Sara Stewart, e.a.
Schrijver: Ian Rankin
Oorspronkelijke titel: The hanging garden
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-245-5386-5
Uitgever: Luitingh-Sijthoff


De dood is niet het einde
Inspecteur John Rebus belooft zich te buigen over de vermissing van Damon Mee, de drieëntwintigjarige zoon van een vroegere schoolvriendin. Het onderzoek brengt hem terug naar Fife, naar zijn jeugd en naar een jeugdliefde. De laatste informatie over de verdwenen Damon Mee komt van een onduidelijke foto gemaakt door een beveiligingscamera van een nachtclub. Damon zit aan de bar met naast zich een jonge blonde vrouw. En zo belandt Rebus in de groezelige onderwereld van Edinburgh... * Deze novelle bestaat uit 80 pagina's en is later in uitgebreidere vorm als sub-plot opgenomen in het boek Dode zielen.
Schrijver: Ian Rankin
Oorspronkelijke titel: Death is not the end
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 978-90-245-2903-2
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Dode zielen
John Rebus komt erachter dat een pedofiel terug is gekeerd in Edinburgh. De collega met wie hij de zaak van de pedofiel destijds onderzocht, lijkt inmiddels zelfmoord te hebben gepleegd. Rebus brengt de terugkeer van de pedofiel in de openbaarheid, wat het leven van de man in Edinburgh bijna onmogelijk maakt. Maar dit brengt Rebus toch niet de bevrediging waar hij op gehoopt had. En dan is er nog de seriemoordenaar Cary Oakes, net ontslagen uit de gevangenis. Oakes flirt met de pers, in de gedaante van journalist Jim Stevens, zeker niet Rebus' grootste vriend. Ondertussen raakt Rebus betrokken bij een vermissing in zijn kennissenkring en is er in zijn privéleven ook van alles aan de hand...
Rebus: Dead Souls - 2001
Regisseur: Maurice Phillips
Cast: John Hannah, Ron Donachie, Sara Stewart, e.a.
Schrijver: Ian Rankin
Oorspronkelijke titel: Dead souls
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 978-90-245-2811-0
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
In het duister
Tijdens de renovatie van Queensberry House voor het nieuw te vormen Schotse parlement in Edinburgh wordt in een muur een twintig jaar oud lijk gevonden. Een paar dagen later wordt Roddy Grieve vermoord, een van de parlementskandidaten en lid van een vooraanstaande familie. Een zwerver springt van een brug en laat een koffer vol geld achter. Als Rebus de moord op Roddy Grieve koppelt aan de moordenaar uit het verleden die hij maar al te goed kent, moet hij de confrontatie met zijn eigen demonen aangaan. Als passie, macht en geld op het spel staan, kan zelfs de beste politieman sterven...
Schrijver: Ian Rankin
Oorspronkelijke titel: Set in darkness
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 978-90-245-2904-9
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Valstrik
Wanneer er bij de politie in Edinburgh een student als vermist wordt opgegeven, vindt de politie al snel twee aanwijzingen: een houten pop in een doodskist en een rollenspel dat zich afspeelt op het internet. Terwijl John Rebus zich concentreert op de doodskist, duikt zijn assistente Siobhan Clarke in het rollenspel op internet. Lukt het Siobhan zich zonder de hulp van Rebus staande te houden in een online game waar elke beslissing levensbedreigend kan zijn...
Schrijver: Ian Rankin
Oorspronkelijke titel: The falls
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 978-90-245-2905-6
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Lazarus
Is inspecteur Rebus eindelijk te ver gegaan? Zijn baas tegenspreken kan geen kwaad, maar een volle mok van het beste uit de automaat in haar richting valt niet te negeren. Rebus gaat terug naar de politieacademie voor herscholing, met nog vier onorthodoxe Schotse politiemannen. Daar wordt meer van hen verwacht dan een goed gesprek met een P&O'er. De onopgeloste zaak die de bad boys krijgen, herinneren sommige teamleden zich van vroeger. Rebus kende het slachtoffer, Rico Lomax, een schooier uit Glasgow om wiens lot niemand rouwig is. Wil het hoofdkwartier de veteranen kwijt, in plaats van ze een les teamwork te geven? Terug in Edinburgh levert de zaak die Rebus moest laten schieten een verrassende verdachte op: Morris Gerald Cafferty, Rebus' oude tegenstander, net vrij uit de beruchte Barlinnie-gevangenis. Rechercheur Siobhan Clarke is dan wel bevorderd, maar is ze klaar om in de voetsporen van John Rebus te treden? Kan zij het spel van Cafferty meespelen?
Rebus: Resurrection Men - 2007
Regisseur: Roger Gartland
Cast: Ken Stott, Claire Price, Ron Donachie, e.a.
Schrijver: Ian Rankin
Oorspronkelijke titel: Resurrection men
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 978-90-245-5644-1
Uitgever: Luitingh-Sijthoff


Een kwestie van bloed
Twee tieners zijn vermoord door een psychotische ex-militair. Omdat Rebus zelf ex-SAS is, raakt hij gefascineerd door de zaak. De killer heeft alom vijanden en heeft bovendien vele geheimen en leugens in zijn verleden. Rebus komt uit het ziekenhuis, met zijn handen nog in het verband. Hij wil niet vertellen wat er gebeurd is. Is er een connectie met de brand die een einde maakte aan het leven van de stalker van Rebus' collega Siobhan Clarke? Rebus' bazen lijken te denken van wel...
Rebus: Question of Blood - 2006
Regisseur: Matthew Evans
Cast: Ken Stott, Claire Price, James Cunningham, e.a.
Schrijver: Ian Rankin
Oorspronkelijke titel: A question of blood
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 978-90-245-5634-2
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De rechtelozen
Een vermoorde illegaal wordt aangetroffen in een achterbuurt van Edinburgh. Is het een racistische moord of iets heel anders? Inspecteur John Rebus wordt erbij betrokken, maar het moeizame onderzoek zit algauw even vast als Rebus' carrière. Ook Rebus' partner Siobhan heeft problemen. Ze wil de ouders van een vermiste dochter helpen, waardoor ze zich ongezond dicht bij een veroordeelde verkrachter waagt. En dan duiken er nog twee skeletten op onder de vloer van een pub. Is er verband met de zaak waar Rebus aan werkt?
Rebus: Fleshmarket Close - 2000
Regisseur: Matthew Evans
Cast: Ken Stott, Claire Price, Jennifer Black, e.a.
Schrijver: Ian Rankin
Oorspronkelijke titel: Fleshmarket close
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-245-5474-8
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Gedenk de doden
Het is juli en de G8-leiders zijn verzameld in Schotland. Door alle protestmarsen, demonstraties en rellen is de politie op oorlogssterkte. Iedereen is op straat, behalve inspecteur Rebus, die strikte orders heeft om het bureau te bemannen. Dan sterft een parlementslid en lijkt er een seriemoordenaar actief te zijn. De autoriteiten houden het stil, maar Rebus gaat zijn eigen gang. Als Siobhan Clarke op zoek gaat naar de ME'er die haar moeder het ziekenhuis in sloeg, ziet het ernaar uit alsof Rebus en Clarke het moeten opnemen tegen beide kanten in het conflict.
Rebus: The Naming of the Dead - 2007
Regisseur: Martyn Friend
Cast: Ken Stott, Claire Price, Jimmy Yuill, e.a.
Schrijver: Ian Rankin
Oorspronkelijke titel: The naming of the dead
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 978-90-245-0874-7
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Laatste ronde
Anderhalve week voor zijn afscheid wordt John Rebus opgezadeld met één van de ingewikkeldste zaken uit zijn loopbaan. In Edinburgh is een dissidente Russische dichter vermoord. Naar het schijnt is hij een slachtoffer van zinloos geweld. Vanwege het bezoek van een Russische investeerder aan de stad wordt Rebus dringend verzocht de moord discreet te onderzoeken. Hij denkt dat er meer aan de hand is dan zinloos geweld. Er valt een tweede dode... En in Londen wordt Alexander Litvinenko vergiftigd...
Schrijver: Ian Rankin
Oorspronkelijke titel: Exit music
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-245-2853-0
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Cold case
Vijfentwintig jaar geleden verscheen inspecteur John Rebus voor het eerst ten tonele. Sinds hij gedwongen met pensioen is gegaan, werkt hij als burger bij de cold case-eenheid, met verlangen terugkijkend op zijn leven als inspecteur. Dus als een telefoontje nieuw licht werpt op een oude zaak, wil John Rebus koste wat het kost helpen de zaak op te lossen.

Hij gaat zijn eigenzinnige gang en komt daardoor in conflict met zijn oud-collega Siobhan Clarke en het hoofd van Interne Zaken, Malcolm Fox. Alles wat Rebus wil, is de feiten boven tafel krijgen van een serie mysterieuze verdwijningen. Niemand gelooft echter in een doorbraak. Niet dat iets Rebus kan stoppen, ook niet wanneer zijn eigen leven op het spel komt te staan...
Schrijver: Ian Rankin
Oorspronkelijke titel: Standing in another man's grave
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789024560080
Uitgever: Luitingh-Sijthoff


Een web van leugens

Iemand heeft de waarheid verborgen. Het is nu tijd om de leugens op te graven...

Het lichaam van een vermiste privédetective wordt gevonden in een auto, diep verscholen in een dicht bos. Een plek, gek genoeg, waar al eerder naar hem gezocht werd. Hoofdrechercheur Siobhan Clarke maakt deel uit van een nieuw team, dat onderzoekt waar het in de oorspronkelijke zaak is misgegaan; er zijn altijd twijfels geweest over hoe de zaak is afgehandeld.

Iedereen die erbij betrokken was wordt ondervraagd, het lijkt erop dat die stuk voor stuk wat te verbergen hebben. Eén man in het bijzonder lijkt te weten waar het spoor naartoe leidt, wat voor hem ook het einde kan betekenen: John Rebus.

Schrijver: Ian Rankin
Oorspronkelijke titel: In a house of lies
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789044360127
Ebook: 9789044360134
Uitgever: The House of Books
Een lied voor duistere tijden

Na de verdwijning van zijn schoonzoon wordt John Rebus geconfronteerd met familiegeheimen waarvan hij niet zeker weet of hij ze wil blootleggen...

Wanneer zijn dochter Samantha midden in de nacht belt, weet John Rebus meteen ze slecht nieuws brengt. Haar man is al twee dagen vermist. Rebus vreest het ergste: door zijn politie-ervaring weet hij dat zijn dochter de hoofdverdachte zal zijn.

Hij is niet altijd de beste vader geweest - zijn baan kwam altijd op de eerste plaats - maar nu heeft zijn dochter hem meer dan ooit nodig. Wanneer hij bij zonsopgang op het punt staat om naar haar huis te vertrekken, vraagt hij zich af of dit de eerste keer in zijn leven is dat hij de waarheid misschien wel niet aan het licht wil brengen...

Schrijver: Ian Rankin
Oorspronkelijke titel: A song for the dark times
Eerste uitgave: 2020
Ebook: 9789044361933
Uitgever: The House of Books

Malcolm FoxInterne zaken
Niemand mag de mensen van Interne zaken, de afdeling die de handel en wandel van andere agenten onderzoekt. Malcolm Fox is het gewend. En Malcolm heeft zo zijn eigen problemen: een steeds kwetsbaardere vader in een verzorgingstehuis en een zus die volhardt in een gewelddadige relatie. Terwijl Edinburgh kraakt onder een tien centimeter dikke laag sneeuw, krijgt Fox het dossier van Jamie Breck op zijn bord. De agent van wie iedereen weet dat hij niet deugt, maar die nooit door iemand is betrapt.
Schrijver: Ian Rankin
Oorspronkelijke titel: The complaints
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-90-245-3271-1
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De onmogelijke dood
Malcolm Fox en zijn team van Interne Zaken worden naar het district Fife gestuurd. Rechercheur Paul Carter is corrupt en zijn collega's houden hem de hand boven het hoofd. Carter is schuldig bevonden aan een ambtsmisdrijf. Op het eerste gezicht een eenvoudige kwestie, maar al snel blijkt er meer aan de hand... Aan Fox de taak om de waarheid te achterhalen, terwijl het aantal doden oploopt en hij moet vechten voor zijn baan.
Schrijver: Ian Rankin
Oorspronkelijke titel: The impossible dead
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 978-90-245-4257-4
Uitgever: Luitingh-Sijthoff