Boekenplank:
Kies

Boeken van Wulf Dorn

Meer over Wulf Dorn

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Young Adult

Geboren: 1969

Geboorteland: Duitsland

Website: Wulf Dorn


Overzicht

  • Fobie - Phobia
  • Trigger - Trigger

Jan Forstner

  1. IJzige stilte - Kalte Stille
  2. Waanzin - Dunkler Wahn

Young Adult

  • Mijn zwarte hart - Mein böses herz
Young Adult

gedetailleerd overzicht

OverzichtFobie
Sarah Bridgewater wordt wakker als ze haar man hoort thuiskomen van een zakenreis. De man die ze in haar keuken aantreft is echter niet Steven Bridgewater. Hij is gekomen met Stevens auto. Hij heeft Stevens koffer bij zich. Hij draagt Stevens kleding, doordrenkt met bloed. Stevens bloed. Deze verwarde vreemdeling is de enige die Sarah kan vertellen waar haar echtgenoot is - ware het niet dat hij volhoudt dat híj Steven is.

De politie staat voor een raadsel. Elk spoor loopt dood en psychologisch onderzoek levert niets op. Sarah vraagt psychiater Mark Behrendt de vreemdeling te onderzoeken. Om Stevens leven te kunnen redden zal hij diep in de ziel van een zeer getroebleerde man moeten graven. En de tijd dringt...
Schrijver: Wulf Dorn
Oorspronkelijke titel: Phobia
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789000332403
Ebook: 9789000332410
Uitgever: Boekerij
Trigger
Klinisch psycholoog Ellen Roth wordt ingeroepen om een ernstig mishandelde en getraumatiseerde vrouw te bezoeken. De onbekende vrouw is doodsbang en smeekt om bescherming tegen 'de duistere man', een angstaanjagend figuur uit een oud Duits sprookje.

Ellen bezoekt de vrouw op twee opeenvolgende dagen, maar als zij op de derde dag de kamer van de vrouw in loopt kan ze haar nergens vinden. En er is niemand op de psychiatrische afdeling die van haar bestaan af weet.

Ellen kan niet geloven dat de vrouw is verdwenen en dat alleen zij haar gezien zou hebben. Dan wordt ze gebeld op haar geheime nummer. Een zware mannenstem vraagt of zij ook bang is voor 'de duistere man'. Het is het begin van een angstaanjagend kat-­ en ­muis­spel om het leven van de onbekende vrouw.
Schrijver: Wulf Dorn
Oorspronkelijke titel: Trigger
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789047512974
Ebook: 9789047516491
Uitgever: Van Holkema & Warendorf

Jan ForstnerIJzige stilte
Al drieëntwintig jaar wordt psychiater Jan Forstner geplaagd door de verdwijning van zijn broer. Het enige wat hij nog van hem heeft, is de dictafoon die de toen zesjarige Sven altijd bij zich droeg. Daarop staat zijn stem, gevolgd door ijzige stilte. Keer op keer probeert Jan antwoorden te vinden in de ruis op de cassette uit de dictafoon - tot hij geen stilte meer kan verdragen.

Na een zware inzinking krijgt Jan een baan aangeboden bij de kliniek in zijn geboorteplaats, op voorwaarde dat hij er zelf in therapie gaat. Naar aanleiding van de raadselachtige zelfmoord van een jonge vrouw gaat Jan samen met journaliste Carla Weller op onderzoek uit. Ze komen een geheim op het spoor dat al jaren verborgen ligt achter de muren van de kliniek. Een gevaarlijk geheim, dat Jan wel eens de antwoorden zou kunnen geven waar hij al zo lang naar zoekt...
Schrijver: Wulf Dorn
Oorspronkelijke titel: Kalte Stille
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789047517481
Ebook: 9789047519522
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Waanzin
Sinds psychiater Jan Forstner een groot schandaal in de Boskliniek aan het licht heeft gebracht, wordt hij tegen zijn zin behandeld als lokale beroemdheid door de inwoners van Fahlenberg. Dat is dan ook de reden waarom Jan in eerste instantie niet zoveel aandacht besteedt aan de cadeautjes die hij opgestuurd krijgt van een anonieme vrouwelijke fan.

Hij heeft wel meer aan zijn hoofd, zoals het artikel over een mysterieuze vrouw waarvoor hij is ingeschakeld door een lokale journalist. Als die journalist bruut wordt vermoord, en zijn fan wel heel opdringerig begint te worden, realiseert Jan zich dat hij verwikkeld is geraakt in een ziek spelletje van een waanzinnige vrouw. Maar wie is zij?

Jans zoektocht naar de identiteit van de moordenares verandert al snel in een nachtmerrie van paranoia, manipulatie en wreedheid waaruit geen ontsnapping mogelijk lijkt te zijn...
Schrijver: Wulf Dorn
Oorspronkelijke titel: Dunkler Wahn
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789000304448
Ebook: 9789000304684
Uitgever: Van Holkema & Warendorf

Young AdultMijn zwarte hart
De dood van haar broertje haalt Doro's hele wereld overhoop. Ze wordt opgenomen in een psychiatrische inrichting omdat ze aan waanvoorstellingen lijdt, haar ouders gaan uit elkaar en ze heeft ruzie met haar beste vriendin. Gelukkig lijkt ze na verloop van tijd weer grip op haar leven te krijgen. Samen met haar moeder verhuist ze naar een rustige stad, voor een nieuw begin.

Op een nacht ziet ze in de tuin een zwaar vermagerde, verwarde jongen die om hulp smeekt. Als Doro hulp heeft gehaald, is de jongen verdwenen. Hoewel iedereen twijfelt aan haar verhaal, kan Doro gewoon niet geloven dat ze het zich heeft ingebeeld en ze gaat op onderzoek uit. Maar om de waarheid te achterhalen, moet ze ook zichzelf onder ogen komen. Wat heeft zij te maken met de dood van haar broertje?
Schrijver: Wulf Dorn
Oorspronkelijke titel: Mein böses herz
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789000316908
Ebook: 9789000316915
Uitgever: Van Goor