Boekenplank:
Kies

Boeken van Glenn Cooper

Meer over Glenn Cooper

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: Glenn Cooper


Overzicht

  • De tiende kamer - The tenth chamber

Will Piper

  1. Boek der doden - Library of the dead
  2. Boek der zielen - Book of souls
  3. Boek der wachters - The keepers of the library

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe tiende kamer
Wanneer de historicus Hugo Pineau een bijzonder middeleeuws manuscript ontvangt om te restaureren, komt hij erachter dat er een prachtig beschilderde, prehistorische grot moet zijn, vlak bij de abdij waar het manuscript gevonden is. Geïntrigeerd vraagt Hugo zijn vriend en archeoloog Luc Simard om de grot te gaan zoeken.

De ruimtes in de grot blijken nog interessanter dan die van Lascaux, met name de tiende - meest ontoegankelijke - kamer van het hele grottenstelsel. Om de grotten gedegen te onderzoeken, zetten ze een kamp op met de beste experts. Maar tijdens hun onderzoek, waarbij steeds meer geheimen worden blootgelegd, komen ze in een gevaarlijk machtsspel terecht. Algauw zijn ze hun leven niet meer zeker en is het duidelijk dat iemand de tiende kamer en haar geheimen probeert te beschermen.

Schrijver: Glenn Cooper
Oorspronkelijke titel: The tenth chamber
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789400500662
Uitgever: Bruna

Will PiperBoek der doden
New York lijkt geteisterd te worden door een seriemoordenaar. Het enige wat de 'doemsdag'-slachtoffers linkt, is een witte briefkaart, met daarop een doodskist, hun naam en de dag waarop ze zullen sterven.
Will Piper, profiler bij de FBI, wordt samen met de jonge ambitieuze Nancy op de vreemde zaak gezet. Op geen enkele manier kan er een verband tussen de moorden gelegd worden, totdat een kleine aanwijzing naar een oud-studiegenoot van Will leidt. Zou Mark, die als computerdeskundige voor het zeer geheime Area 51 in de woestijn van Nevada werkt, er echt achter kunnen zitten?
Op de hielen gezeten door zijn eigen FBI en de beveiliging van Area 51, krijgt Will van Mark een antwoord. Maar het antwoord zet zijn anders zo nuchtere en licht sceptische kijk op de wereld volledig op zijn kop. Al sinds de middeleeuwen bestaat er een geheime bibliotheek die het grootste geheim van de mensheid bewaart...
Schrijver: Glenn Cooper
Oorspronkelijke titel: Library of the dead
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-90-229-9609-6
Uitgever: Bruna
Boek der zielen
In de boeken van de geheime Bibliotheek der doden is het lot van iedereen vastgelegd... Tot 2027. Wat staat de mensheid dan te wachten en waarom mist er één boek?
Alleen een handjevol mensen weet van het bestaan van de Bibliotheek der doden. Maar de Bibliotheek is niet compleet: één boek, dat de sleutel tot het grootste geheim allertijden vormt, mist.
Voormalig FBI-agent Will Piper probeert in opdracht van de stervende Henry Spence het missende boek in handen te krijgen. Dit boek moet antwoord geven op de vraag van Henry, waarom de Bibliotheek stopt bij het jaar 2027. Wat gebeurt er dan met de wereld?
Will ontdekt hoe dit exemplaar is verdwenen, en ook dat het een grote inspiratie voor Calvijn, Nostradamus en Shakespeare heeft gevormd. Maar vanuit de hoogste regionen van de Amerikaanse macht wordt er op hem en zijn geliefden gejaagd, opdat de gevaarlijke waarheid over het lot van de wereld niet zal uitkomen.
Schrijver: Glenn Cooper
Oorspronkelijke titel: Book of souls
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 978-90-229-9610-2
Uitgever: Bruna
Boek der wachters
Florida, 2026. Nog 400 dagen te gaan voordat het grootste deel van de wereldbevolking zal sterven. Niemand weet waarom, alleen wanneer: 9 februari 2027.

Voormalig FBI-agent Will Piper heeft vijftien jaar geleden deze voorspelling al onthuld toen hij de Vectis Bibliotheek ontdekte. De zaak wordt heropend wanneer nieuwe 'doemsdag'-slachtoffers een kaart ontvangen met hun sterfdag erop en dan ook daadwerkelijk doodgaan.

Terwijl de samenleving in wanhoop naar het einde der dagen toeleeft, probeert Will zich niet gek te laten maken. Totdat zijn zoon Phillip verdwijnt...

Schrijver: Glenn Cooper
Oorspronkelijke titel: The keepers of the library
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789400504318
Uitgever: Bruna