Boekenplank:
Kies

Boeken van Dan Brown

Dan Brown studeerde Engels en Spaans aan het Amherst College in Massachusetts. Na enkele jaren te hebben gewerkt als leraar Engels en creatief schrijven, schreef hij zijn eerste boek, Het Juvenalis dilemma. Brown schrijft fact fiction (een fictief verhaal tegen een historische en/of wetenschappelijke achtergrond). Hij is geïnteresseerd in cryptografie en heeft een passie voor codes, symbolen en complottheorieën, welke terug zijn te vinden in al zijn boeken.

Meer over Dan Brown

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1964

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Dan Brown


Overzicht

  • De Delta deceptie - Deception point
  • Het Juvenalis dilemma - Digital fortress

Robert Langdon

  1. Het Bernini mysterie - Angels & demons
  2. De Da Vinci code - The Da Vinci code
  3. Het verloren symbool - The lost symbol
  4. Inferno - Inferno
  5. Oorsprong - Origin

Jeugdboeken

  • De Da Vinci code (Young Adult) - The Da Vinci code
  • Het wilde dierenorkest - Wild symphony.

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe Delta deceptie
Een NASA-satelliet doet een opzienbarende ontdekking op de Noordpool. Dat is een opsteker voor de ruimtevaartorganisatie, die al tijden onder vuur ligt. Ook voor president Zach Herney betekent de vondst goed nieuws: een tweede termijn in het Witte Huis lijkt in zicht.

De president vraagt Rachel Sexton, analiste bij de inlichtingendienst NRO, na te gaan of de vondst authentiek is. In allerijl vertrekt ze naar het noordpoolgebied om het werk van een team wetenschappers, onder wie de charismatische oceanograaf Michael Tolland, te controleren.

Maar na Rachels aankomst neemt de zaak een onverwachte wending. Het 'bewijs' lijkt minder rotsvast dan gedacht. Voor de president gewaarschuwd kan worden, begint een nachtmerrie op het poolijs. Een speciale eenheid maakt werk van zijn missie: koste wat kost voorkomen dat de waarheid uitkomt...
Schrijver: Dan Brown
Oorspronkelijke titel: Deception point
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789021020464
Ebook: 9789024562268
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het Juvenalis dilemma
Als de krachtige NSA-supercomputer doldraait op een onbreekbare code, wordt de briljante wiskundige Susan Fletcher te hulp geroepen. Zij ontdekt dat de NSA gechanteerd wordt met een code die zo ingenieus is dat er een ramp dreigt als terroristen en criminele netwerken hem in handen krijgen.

Gevangen in een storm van geheimen en leugens vecht Fletcher om de dienst waarin ze gelooft te redden. Aan alle kanten loert verraad, en uiteindelijk blijkt er nóg meer op het spel te staan dan haar werk en haar land.

Vanuit geheime ondergrondse bunkers tot in de torenhoge kathedralen van Spanje ontvouwt zich een strijd om te overleven, een gevecht om de schepping van een geniale geest: een ondoordringbaar algoritme dat de internationale verhoudingen voorgoed dreigt te verstoren.
Schrijver: Dan Brown
Oorspronkelijke titel: Digital fortress
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789021020471
Ebook: 9789024562329
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Robert LangdonHet Bernini mysterie
Professor Robert Langdon wordt naar CERN ontboden om een mysterieus symbool op de borst van een vermoorde wetenschapper te duiden. Hij legt verband met de Illuminati... de machtigste terreurbeweging uit de geschiedenis. Maar die bestaat allang niet meer. Of toch?

Dan onthullen de Illuminati dat er een tijdbom in het Vaticaan verstopt is. Hun timing is perfect: de kerkleiders zijn bijeen om een nieuwe paus te kiezen en Rome wemelt van de pers. Om de bom te vinden doet men een beroep op Robert Langdon, wiens unieke kennis van de Illuminati tot het uiterste beproeft zal worden.

De race tegen de klok leidt langs verzegelde crypten, gevaarlijke catacomben en verlaten kathedralen. Het spoor dat Langdon probeert te volgen is vierhonderd jaar oud. Het slingert door Rome, naar een verloren gewaande locatie die de enige hoop op redding van het Vaticaan bevat.
Angels & Demons - 2009
Regisseur: Ron Howard
Cast: Tom Hanks, Ayelet Zurer, Ewan McGregor, e.a.
Schrijver: Dan Brown
Oorspronkelijke titel: Angels & demons
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789021019789
Ebook: 9789024562336
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De Da Vinci code
In Parijs mist professor Robert Langdon een afspraak met de conservator van het Louvre omdat die kort daarvoor is vermoord. Langdon is de belangrijkste verdachte, ook al omdat de man vóór hij stierf zijn naam op de grond heeft geschreven.

Langdon vlucht, geholpen door een agente. Hij beseft dat de conservator aanwijzingen heeft achtergelaten die alleen hij kan ontcijferen: symbolen die verwijzen naar het werk van Da Vinci, voor wiens `Mona Lisa' het lijk gevonden is.

Langdon gaat terug, het Louvre in. Met zijn redster begint hij een speurtocht naar het motief voor de moord en naar de betrokkenheid van Opus Dei. Maar de politie en de moordenaar zitten hen op de hielen...
The Da Vinci Code - 2006
Regisseur: Ron Howard
Cast: Tom Hanks, Audrey Tautou, Ian McKellen, e.a.
Schrijver: Dan Brown
Oorspronkelijke titel: The Da Vinci code
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789021019772
Ebook: 9789024562343
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het verloren symbool
Robert Langdon wordt onder valse voorwendselen naar Washington gelokt: het epicentrum van de wereldmacht en de stad met de grootste verborgen geheimen uit de geschiedenis. Na aankomst in het Capitool krijgt hij een telefoontje. Peter Solomon, vooraanstaand lid van de vrijmetselarij, filantroop en goede vriend van Langdon, is ontvoerd en verkeert in levensgevaar. Solomons kidnapper wil maar één ding: dat Langdon de codes van het mysterieuze genootschap ontcijfert en de legendarische macht die daardoor vrijkomt aan de kidnapper overdraagt.

Langdon kan niet anders dan het spel meespelen. Hij krijgt hulp van Katherine, Solomons zus, een vooraanstaand wetenschapper die de kracht van het menselijk denken bestudeert. Lukt het hen om op hun duizelingwekkende tocht de geheimen van Washington te ontraadselen? Want wat hadden de idealen van de geestelijke vaders van de Verenigde Staten gemeen met de denkbeelden van de vrijmetselarij? En kan die kennis het leven van Solomon en het lot van de wereld redden?
The Lost Symbol - 2021 - Mini-serie
Regisseur: Diversen
Cast: Ashley Zukerman, Eddie Izzard, Valorie Curry, e.a.
Schrijver: Dan Brown
Oorspronkelijke titel: The lost symbol
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789021019796
Ebook: 9789024533749
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Inferno
Robert Langdon, hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek, wordt op een nacht wakker in een ziekenhuis in Florence zonder te weten hoe hij daar is beland. Geholpen door een stoïcijnse jonge vrouw, Sienna Brooks, vlucht Langdon en raakt hij verzeild in een duizelingwekkend avontuur.

Langdon ontdekt dat hij in het bezit is van een reeks verontrustende codes, gecreëerd door een briljante wetenschapper; een genie dat geobsedeerd is door het einde van de wereld en het duistere meesterwerk Inferno van Dante Alighieri.

De strijd tegen deze mysterieuze vijand voert hen langs tijdloze locaties als het Palazzo Vecchio, de Boboli-tuinen en de Duomo, en Langdon en Brooks stuiten op een netwerk van verborgen doorgangen en eeuwenoude geheimen...
Inferno - 2016
Regisseur: Ron Howard
Cast: Tom Hanks, Felicity Jones, Irrfan Khan, e.a.
Schrijver: Dan Brown
Oorspronkelijke titel: Inferno
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789021020884
Ebook: 9789021018881
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Oorsprong
In Oorsprong houdt Robert Langdon zich bezig met de vragen: Waar komen wij vandaan en waar gaan wij naartoe?

Oorsprong speelt zich af in Spanje: Madrid, Barcelona, Bilbao en Sevilla en zit vol moderne kunst, innovatieve technologie, codes, religie, geschiedenis en architectuur.

Robert Langdon, hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek, bezoekt het hypermoderne Guggenheim-museum in Bilbao voor een belangrijke onthulling van een ontdekking die de wetenschap voor altijd zal veranderen. De gastheer van de avond is Edmond Kirsch, een veertigjarige miljardair en futurist wiens oogverblindende hightech uitvindingen en gewaagde uitspraken hem wereldberoemd hebben gemaakt. Maar de nauwkeurig georkestreerde avond barst plotseling uit in chaos, waardoor Kirsch’ waardevolle ontdekking voorgoed dreigt te verdwijnen.

Duizelig en geconfronteerd met een directe dreiging, ontsnapt Langdon uit Bilbao, samen met de elegante museumdirecteur Ambra Vidal. Ze vluchten naar Barcelona, gehaast op zoek naar een cryptisch wachtwoord dat Kirsch’ geheim kan ontsluiten. Langdon en Vidal zoeken hun weg door de donkere gangen van verborgen geschiedenissen en extreme religies, terwijl ze een gekwelde vijand moeten ontwijken die zijn alwetende macht rechtstreeks aan het Spaanse koninklijk huis lijkt te onttrekken – en die voor niets zal wijken om Edmond Kirsch tot zwijgen te brengen.

Moderne kunst en raadselachtige symbolen manifesteren zich veelvuldig in het spoor dat ze volgen, en Langdon en Vidal ontdekken aanwijzingen die ze uiteindelijk oog in oog brengen met Kirsch’ schokkende ontdekking. En met de adembenemende waarheid die ons zo lang is ontgaan.                              

Schrijver: Dan Brown
Oorspronkelijke titel: Origin
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789024576791
Ebook: 9789024576807
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

JeugdboekenDe Da Vinci code (Young Adult)

De Da Vinci Code is een verhaal vol verrassende feiten over kunst, religie en wetenschap. Dit is de young adult versie van het oorspronkelijke verhaal.

Tijdens een werkbezoek aan Parijs krijgt Robert Langdon, hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek, 's avonds laat te horen dat in het Louvre de conservator bruut is vermoord. Naast het lijk heeft de politie merkwaardige codes gevonden.

Samen met de Franse cryptologe Sophie Neveu begint Langdon een speurtocht naar de reden van de moord. Als ze de bizarre raadsels beginnen te doorgronden, raken ze via de werken van Leonardo Da Vinci op het spoor van een eeuwenoud mysterie en een verbijsterend geheim dat dreigt verloren te gaan...

Schrijver: Dan Brown
Oorspronkelijke titel: The Da Vinci code
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789024575237
Ebook: 9789024575244
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het wilde dierenorkest

Het wilde dierenorkest is een nieuw magisch prentenboek van bestsellerauteur Dan Brown. Bij dit boek hoort een gratis app met muziek gecomponeerd door de auteur zelf, raadsels en vrolijke illustraties. Het resultaat is een unieke lees-, kijk- en luisterervaring voor kinderen en hun (groot)ouders!

In dit prentenboek neemt Maestro Muis je mee op een betoverende reis over land en over zee. Ontdek onderweg het geheim van elk dier: van de waanzinnige walvis, jakkerende jachtluipaarden en kleine kevers tot zwierige zwanen en nog veel meer. Beluister met de gratis app en QR-codes de muziekstukken, zoek op elke pagina de verborgen bezige bij en los alle raadsels op...

Dan Brown schreef en componeerde een muzikaal avontuur, waarin zijn liefde voor verhalen, klassieke muziek en raadsels samenkomen in een knap georkestreerd geheel. De kleurrijke en geestige illustraties van de Hongaarse Susan Batori maken het helemaal af.

Schrijver: Dan Brown
Oorspronkelijke titel: Wild symphony.
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789024590872
Uitgever: Luitingh-Sijthoff