Boekenplank:
Kies

Boeken van Paulo Coelho

Paulo Coelho is een van de meest gelezen schrijvers ter wereld. Het centrale thema van Coelho’s werk is de zoektocht van de mens naar harmonie en vrede met het universum. Zijn boeken spelen in op een behoefte aan zingeving en niet-gedefinieerde religiositeit. Coelho is daarnaast columnist voor het tijdschrift Ode. Paulo Coelho woont met zijn vrouw afwisselend in Rio de Janeiro en in Tarbes in de Franse Pyreneeën.

Meer over Paulo Coelho

Genre: Roman

Geboren: 1947

Geboorteland: Brazilië

Website: Paulo Coelho


Overzicht

 • Brida - Brida
 • De alchemist - O alquimista
 • De heks van Portobello - A bruxa de Portobello
 • De pelgrimstocht naar Santiago - O diário de um mago
 • De spion - A espiã
 • De vijfde berg - A quinta montanha
 • De weg van de boog - El camino del arquero
 • De winnaar staat alleen - O vencedor esta so
 • De Zahir - O Zahir
 • Elf minuten - Onze minutos
 • Maktub - Maktub
 • Manuscript uit Accra - Manuscrito encontrado em Accra
 • Overspel - Adultério

Trilogie Op de zevende dag...

 1. Aan de oever van de Piedra huilde ik - Na margem do Rio Piedra eu sentei e chorei
 2. Veronika besluit te sterven - Veronika decide morrer
 3. De duivel en het meisje - O demônio e a Srta

Non-Fictie

 • Aleph - O Aleph
 • Als een rivier - Ser como el río que fluye
 • De beschermengel - As Valkírias
 • De strijders van het licht - O manuel do guerreiro da luz
 • Hippie - Hippie
 • Leven - Life
 • Liefde - Love
 • Wie inspireerde Kahlil Gibran? - Cartas de amor do profeta

Diversen

 • De hoogste gave - O Dom Supremo
 • Paulo Coelho, bekentenissen van een pelgrim - Paulo Coelho
 • Paulo Coelho, het leven van een strijder - O Mago

Dubbel uitgegeven titels

 • De weg naar het zwaard - zie De pelgrimstocht naar Santiago
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtBrida
Brida kon niet meer helder denken. Ze had een vreemd gevoel. Met enige inspanning herinnerde ze zich ten slotte wat ze weten wilde. 'Ik wil weten waarom jij je tijd aan mij verdoet,' zei ze. 'Waarom wil je mij zo graag die dingen leren?' 'Omdat de Traditie me dat opdraagt,' antwoordde Wicca. 'Jij hebt je in je opeenvolgende wedergeboortes maar weinig gedeeld. Je behoort tot dezelfde soort mensen als mijn vrienden en ik. Door onze volharding en ons geloof is het zoeken naar kennis door middel van de Liefde en het Plezier behouden gebleven. Wij zijn mensen wier opdracht het is om van generatie op generatie de Traditie van de Maan door te geven.'

Trouw aan zichzelf volgt Brida de weg van haar lotsbestemming. Op haar reis ontmoet ze Wicca en leert ze de Traditie van de Maan. Door Wicca wordt ze onderwezen in de duizenden jaren oude rituelen, in de ontmoeting met het Andere Deel, in de macht der emoties, de kracht van de seksualiteit: alles wat ze moet weten om ingewijd te worden in de grote mysteriën van de heksen.
Schrijver: Paulo Coelho
Oorspronkelijke titel: Brida
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 978-90-295-6627-8
Uitgever: De Arbeiderspers
De alchemist
De Andalusische schaapherder Santiago koestert van jongs af aan maar één wens: reizen, alle hoeken van de wereld onderzoeken en dan eindelijk te weten komen hoe deze in elkaar zit. Zijn dromen over een verborgen schat zetten hem aan tot een queeste.

Na vele omzwervingen ontmoet hij in Egypte de alchemist. Deze beschikt niet alleen over grote spirituele wijsheid, hij kent ook de diepten van het hart waarin de laatste waarheden over onszelf verscholen liggen. Als nomaden dolen wij schijnbaar verloren door een eindeloze woestijn om ten slotte die plek te bereiken waar ook ons hart zich bevindt.

De queeste naar een lotsbestemming kan gelezen worden als een ontwikkelingsroman maar ook als een wonderlijke en vooral symbolische sleutel tot onze tijd. Een magische fabel met de diepe wijsheid van een klassiek sprookje.
Schrijver: Paulo Coelho
Oorspronkelijke titel: O alquimista
Eerste uitgave: 1988
ISBN/EAN: 90-295-0965-1
Uitgever: De Arbeiderspers
De heks van Portobello
De heks van Portobello is het verhaal van Sherine, die later Athena genoemd zal worden. Haar leven wordt opgetekend, stukje bij beetje, door de mensen die haar gekend hebben: ouders, collega's, leraren, vrienden, bekenden, haar ex-man.

Sherines adoptief ouders, wonend in Beiroet, komen naar Roemenië, Transsylvanië, om daar een kind te adopteren. Tegen de raad van een van de medewerkers van het weeshuis in, die hen waarschuwt dat hun favoriete baby achtergelaten is door een zigeunerin, kiezen zij Sherine. Vol liefde voeden ze haar op.

Reeds als kind wordt Sherine aangetrokken door het geloof. Ze brengt veel tijd door in de kerk, en al snel kent ze de bijbelverhalen uit haar hoofd. Ze vertelt haar ouders ook over haar onzichtbare vrienden - engelen en heiligen - en dat ze 'een vrouw gezien heeft, helemaal gekleed in het wit, net als de maagd Maria'.

Paulo Coelho zelf over De heks van Portobello: 'Ik heb geprobeerd het portret te schetsen van mensen die door de hen omringende maatschappij als 'anders' worden bestempeld en die daarvoor een hoge prijs moeten betalen. Ik geloof dat we in een tijdperk leven dat op zijn einde loopt, waarvan de doodsreutel hoorbaar is; een tijdperk waarin de intolerantie op een zorgwekkende manier almaar toeneemt, wat kan leiden tot enorme veranderingen.'
Schrijver: Paulo Coelho
Oorspronkelijke titel: A bruxa de Portobello
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 978-90-295-6473-1
Uitgever: De Arbeiderspers
De pelgrimstocht naar Santiago
De pelgrimstocht naar Santiago verhaalt over een pelgrimage naar Santiago de Compostela. Een man is op zoek naar zijn zwaard, het ereteken en magische symbool dat hem werd onthouden in het genootschap waarvan hij lid is. Alvorens het in ontvangst te kunnen nemen moet hij bewijzen dat hij het waard is.

Wat volgt is een ontdekkingstocht naar zijn eigen falen en redding, een louterende reis naar zelfbewustzijn, zelfontdekking en ten slotte zelfverwerkelijking. Zijn weg voert niet alleen langs de Jakobsroute, maar ook dwars door de Bijbel, met name de brieven van Paulus. Aldus legt Coelho in dit boek de verbinding tussen het mystieke, het magische en het christelijke geloof, en verzoent hij esoterie en religie tot een eigentijdse levensleer.
Schrijver: Paulo Coelho
Oorspronkelijke titel: O diário de um mago
Eerste uitgave: 1987
ISBN/EAN: 90-295-0985-6
Uitgever: De Arbeiderspers
De spion

De van oorsprong Friese Mata Hari (1876-1917) was de meest begeerde vrouw van haar tijd: een beroemde exotische danseres die omging met grootheden, in de grote Europese en Amerikaanse steden in de theaters stond en het publiek schokte en vervoerde met haar erotisch geladen optredens.

In De spion gebruikt Paulo Coelho zijn verbeeldingskracht om het even glamoureuze als tragische leven van Mata Hari te herscheppen. Haar moeilijke jeugd, haar ongelukkige huwelijk dat haar naar Nederlands-Indië voerde, de trieste lotgevallen van haar kinderen, haar komeetachtige opkomst als danseres, haar intieme omgang met hooggeplaatste militairen en politici die haar uiteindelijk op een beschuldiging van spionage en hoogverraad kwam te staan.

Dit is het verhaal van een vrouw die de moed had zichzelf te bevrijden van het moralisme en het bekrompen burgerfatsoen van de vroege twintigste eeuw.

Schrijver: Paulo Coelho
Oorspronkelijke titel: A espiã
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789029523684
Uitgever: De Arbeiderspers


De vijfde berg
Er zijn momenten in ons leven waarop de wereld zich tegen ons lijkt te keren. De confrontatie met het onvermijdelijke lokt uiteenlopende reacties uit. Sommige mensen raken ervan buiten zinnen, anderen worden sterker, maar de verstandigsten leren ervan.

De vijfde berg is een roman over het onvermijdelijke, maar ook over doorzettingsvermogen en hoop. Paulo Coelho heeft zich laten inspireren door het bijbelse verhaal over de beproevingen van Elia. In hoeverre kan een mens zijn eigen lot bepalen? Op deze vraag zal elke lezer zijn eigen antwoord vinden.
Schrijver: Paulo Coelho
Oorspronkelijke titel: A quinta montanha
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 90-295-0963-5
Uitgever: De Arbeiderspers
De weg van de boog

Als je nooit een risico neemt, dan zul je nooit weten welke veranderingen je in je leven moet aanbrengen...

Tsetsuya, de beste boogschutter van Japan, woont in een afgelegen vallei. Aan de hand van de kunst van het boogschieten vertelt hij een jongen uit het dorp over de beginselen van een betekenisvol leven, zoals hard werken, een verschil willen maken en bereid zijn om te falen.

Hij toont hem hoe handeling en de ziel onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden, en dat een leven beperkt door angst voor afwijzing of falen het niet waard is om te leven. Met moed en geduld kun je onverwachte wendingen van het lot omarmen.

Schrijver: Paulo Coelho
Oorspronkelijke titel: El camino del arquero
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789029543842
Uitgever: De Arbeiderspers
De winnaar staat alleen
De wereld van regisseurs, producenten, modellen, bejubelde acteurs, politici en zakenlieden. Hier is de elite die de loop van de wereld waarin we leven bepaalt. Tegen deze achtergrond vertelt De winnaar staat alleen het verhaal van een seriemoordenaar die geobsedeerd is door de vrouw die hem heeft verlaten.

Igor Dalev, een succesvolle Russische ondernemer - eigenaar van een telefoniemaatschappij - gaat naar Cannes, met slechts één doel: aandacht krijgen van zijn geliefde Ewa, zijn ex-vrouw, die hem heeft verlaten voor Hamid Hussein, succesvol modeontwerper.

Een reeks ingenieuze moorden doet de stad schudden op haar grondvesten; de eerste slachtoffers zijn een sieradenverkoopster op de boulevard, een regisseuse, een grote distributeur, een beroemde acteur... En na iedere moord krijgt Ewa een mysterieus sms'je. Zij begint al snel te vermoeden van wie die afkomstig zijn.
Schrijver: Paulo Coelho
Oorspronkelijke titel: O vencedor esta so
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-295-6746-6
Uitgever: De Arbeiderspers
De Zahir
Een internationaal beroemde schrijver is zo druk doende met zijn literaire werk en de plichtplegingen die dat met zich meebrengt, dat hij niet in de gaten heeft dat hij zich langzaam van zijn vrouw, Esther, verwijdert. Zij was de vrouw die hem zover gekregen had datgene te doen wat hij werkelijk wilde: een boek schrijven. Dat boek, over een pelgrimstocht naar Santiago, beleefde een stille triomf over de wereld en werd gevolgd door een mondiale bestseller over een jongen die op zoek gaat naar een schat.

Op het toppunt van zijn roem, wanneer zij in Parijs bij hem is ingetrokken, neemt Esther het besluit oorlogscorrespondente te worden. Ze wil weten waarom de mensen niet gelukkig zijn en denkt daar achter te komen in een oorlogssituatie. Het laatst wordt zij in Parijs gezien met een man met Mongoolse trekken. Dan is ze ineens verdwenen en verdenkt men in eerste instantie de schrijver hiermee iets van doen te hebben.

Wat volgt is een lange tocht waarin hij naar zijn verdwenen geliefde op zoek is, een odyssee die hem de ruimte geeft na te denken over zijn relatie met Esther, over de liefde en over verdwijnende culturen waarin liefde een centrale plaats heeft.
Schrijver: Paulo Coelho
Oorspronkelijke titel: O Zahir
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 90-295-6238-2
Uitgever: De Arbeiderspers
Elf minuten
De jonge Braziliaanse Maria, werkzaam als verkoopster in een stoffenwinkel, verlangt koortsachtig naar het grote avontuur en de grote liefde. Wanneer ze zichzelf trakteert op een week vakantie in Rio de Janeiro ontmoet ze op het strand van Copacabana een Zwitser die haar voorstelt danseres te worden in een nachtclub te Genève. Maar wat zij als een sprookje voor zich ziet, blijkt in werkelijkheid iets heel anders.

Maria komt terecht in de prostitutie: zonder schaamte, omdat ze haar geest leert zich niet te beklagen over wat haar lichaam doet en omdat ze zichzelf niet toestaat verliefd te worden. Ook de prostitutie is uiteindelijk een vak als ieder ander, met regels, werktijden en vrije dagen. Maar seks blijft voor haar, net als de liefde, iets raadselachtigs. 

Dat verandert wanneer ze een jonge schilder ontmoet die haar in verwarring brengt, want ook al is hij net zo verloren als zij, hij weet de taal van het hart te spreken. Om de sacrale kant van de seksualiteit te kunnen ontdekken, zal Maria zich eerst met zichzelf moeten verzoenen.

Paulo Coelho beschrijft stap voor stap de initiatie van een jonge prostituee, een weg die bewijst dat seksuele vrijheid zo haar grenzen kent. Ware seksuele vrijheid kan slechts bereikt worden door een romantische terugkeer naar de waarden van hart en ziel.
Schrijver: Paulo Coelho
Oorspronkelijke titel: Onze minutos
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-295-0981-3
Uitgever: De Arbeiderspers


Maktub

‘Wandelaar, een weg is er niet, de weg wordt al gaande gemaakt.’

Maktub is een boek met verhalen zoals alleen Paulo Coelho ze schrijft: moderne parabelen die niet pretenderen één waarheid te vertellen. Ze bieden lezers een kleurrijke schat aan grote en kleine wijsheden uit verschillende culturen. De inspiratie voor deze verhalen vond Coelho onder andere bij volksverhalen.

Maktub is geen moralistisch boek, maar een uitwisseling van ervaringen. Het biedt bij uitstek de gelegenheid om stil te staan bij het leven en jezelf weer te vinden. Maktub: het staat geschreven.

Schrijver: Paulo Coelho
Oorspronkelijke titel: Maktub
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789029524223
Uitgever: De Arbeiderspers
Manuscript uit Accra
Geen wapen is sterker dan het woord.

Manuscript uit Accra verrast door zijn krachtige eenvoud en wijsheid. Het is een zoektocht naar antwoorden op de grote levensvragen. De rol van liefde, verlies, eenzaamheid, angst, trouw, seks, de toekomst... het zijn onderwerpen die voor iedere lezer herkenbaar zijn. Manuscript uit Accra geeft geen recepten voor een gelukkig bestaan, maar biedt een blik op het leven, vanuit een andere invalshoek.

'Niemand weet wat het lot voor ons in petto heeft. Kennis is niet de absolute waarheid over leven of dood, maar datgene wat ons helpen zal om te leven en om de uitdagingen van alledag aan te gaan.'
Schrijver: Paulo Coelho
Oorspronkelijke titel: Manuscrito encontrado em Accra
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789029586436
Uitgever: De Arbeiderspers
Overspel
Genève 2013. Linda, een vrouw van eenendertig, begint de sleur en voorspelbaarheid van haar dagelijks leven als een probleem te ervaren. In de ogen van anderen heeft ze het echter helemaal voor elkaar: een goed huwelijk, een man die van haar houdt, lieve en voorbeeldige kinderen en een allerminst saaie baan als journaliste. Ze kan het nauwelijks meer opbrengen te doen alsof ze gelukkig is terwijl ze slechts een enorme apathie voelt.

Dat verandert allemaal wanneer ze door haar werk een jeugdvriend tegenkomt. Deze Jacob is een succesvol politicus, en tijdens het interview dat ze hem afneemt wordt ze iets gewaar dat ze lang kwijt was: passie. Alles zal ze er voor overhebben die onmogelijke liefde waar te maken, ook als ze daarvoor haar hele hebben en houden op het spel moet zetten.

Schrijver: Paulo Coelho
Oorspronkelijke titel: Adultério
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789029505000
Ebook: 9789029594592
Uitgever: De Arbeiderspers

Trilogie Op de zevende dag...Aan de oever van de Piedra huilde ik
'De drie boeken van de trilogie Op de zevende dag... behandelen een week uit het leven van gewone mensen die zich plotseling geconfronteerd zien met liefde, dood en macht. Mijn opvatting is altijd geweest dat ingrijpende veranderingen, in het individu evenzeer als in de samenleving, zich voltrekken in zeer korte tijd. Wanneer we er het minst op bedacht zijn, plaatst het leven ons voor een uitdaging door onze moed en veranderingsgezindheid op de proef te stellen. Op zo'n moment kunnen we onmogelijk doen alsof er niets aan de hand is, of aankomen met de smoes dat we er nog niet klaar voor zijn.'
- Paulo Coelho

Tijdens een reis van een week door de Pyreneeën ontmoet Pilar, een studente uit Barcelona, een jeugdvriend van wie zij altijd is blijven houden. Deze vriend koestert gelijke gevoelens voor haar, maar zijn probleem is dat hij op het punt staat zich tot priester te laten wijden.

Via deze aangrijpende liefdesgeschiedenis toont Coelho ons de vrouwelijke kant van God. Dit boek werpt een ander licht op de kracht van de liefde en de ervaring van het spirituele.
Schrijver: Paulo Coelho
Oorspronkelijke titel: Na margem do Rio Piedra eu sentei e chorei
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 90-295-0949-X
Uitgever: De Arbeiderspers
Veronika besluit te sterven
Veronika is 24 jaar en 'heeft alles beleefd wat er te beleven viel - en dat was niet weinig!' Met de dood is alles afgelopen en daarom besluit ze er een einde aan te maken, 'eindelijk vrijheid'. Ze slikt een overdosis slaappillen maar wordt wakker in een psychiatrische kliniek.

Haar arts vertelt haar dat ze door de zelfmoordpoging een ernstige hartkwaal heeft en nog maar een paar dagen zal leven. Ze leert haar medepatiënten kennen, zoals een depressieve vrouw en een schizofrene man, ze speelt piano zoals ze nog nooit gespeeld heeft en haalt alles uit elke dag die ze nog leeft.

Langzamerhand ontdekt ze dat ze wil leven en wat ze met haar leven wil. De directeur van de kliniek heeft de hartkwaal verzonnen om Veronika op die manier te dwingen de zin van haar leven te ontdekken.
Schrijver: Paulo Coelho
Oorspronkelijke titel: Veronika decide morrer
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-295-0968-6
Uitgever: De Arbeiderspers
De duivel en het meisje
Een dorpsgemeenschap verdeeld door hebzucht, lafheid en angst. Een man achtervolgd door een verleden vol pijn en verdriet. Een meisje op zoek naar geluk. Een oude vrouw ziet de duivel arriveren...

Het kleine Viscos, een door tijd en wereld vergeten gehucht hoog in de bergen, wordt het toneel van een verontrustende veldslag wanneer zich daar een vreemdeling meldt. De komst van deze mysterieuze man heeft tot gevolg dat het dorp betrokken raakt bij een listig spel, dat onuitwisbare sporen zal achterlaten in het leven van de inwoners.

Hij komt uit een ver land en wil voor zichzelf het antwoord vinden op de vraag die hem kwelt: is de mens in diepste wezen goed of slecht? In De duivel en het meisje wordt de integriteit van de dorpsbewoners zwaar op de proef gesteld.
Schrijver: Paulo Coelho
Oorspronkelijke titel: O demônio e a Srta
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-295-0975-9
Uitgever: De Arbeiderspers

Non-FictieAleph
Aleph: een letter zonder vorm of klank, daar heb je altijd een tweede letter voor nodig. Aleph staat voor het begin, de oorsprong van alle dingen. Aleph verwijst naar de adem, naar de geest die voorafgaat aan het scheppende spreken. Met de adem begint het leven.

In een eerlijk en verbazingwekkend persoonlijk verhaal laat Paulo Coelho zien hoe een geloofscrisis hem aanzette tot een zoektocht naar spirituele vernieuwing en groei. Om weer dichter bij God te kunnen komen, laat hij zich leiden door tekenen.

Zo trekt hij door Europa, Afrika en Azië. Het is een reis door tijd en ruimte, door verleden en heden, op zoek naar zichzelf. Naarmate hij langer onderweg is, weet Paulo langzaam uit zijn isolement te komen. Zijn ego en trots zet hij opzij en hij staat open voor vriendschap, liefde, geloof en vergeving, zonder angst voor de onvermijdelijke uitdagingen.
Schrijver: Paulo Coelho
Oorspronkelijke titel: O Aleph
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 978-90-295-7593-5
Uitgever: De Arbeiderspers
Als een rivier
Paulo Coelho is een van de geliefdste auteurs van onze tijd. Met zijn romans heeft hij miljoenen lezers over de hele wereld aan zich weten te binden. Zijn boeken staan niet alleen in de hoogste regionen van de bestsellerlijsten maar zijn ook onderwerp geworden van het sociale en culturele debat. De ideeën, filosofieën en onderwerpen die in zijn werk aan de orde komen, sluiten direct aan bij het verlangen van zijn lezers, die op zoek zijn naar hun eigen weg en naar nieuwe manieren om de wereld te begrijpen.

In Als een rivier spreekt de auteur rechtstreeks tot zijn lezers en lezeressen. Hier zijn voor het eerst stukken samengebracht die eerder verspreid over de wereld zijn verschenen. Via speelse, soms emotionele, dan weer beschouwende impressies en gedachten geeft Coelho zijn verfrissende kijk op de wereld en het leven, en laat hij telkens vanuit een andere invalshoek zien hoe mensen invloed op het leven kunnen uitoefenen door de juiste keuzes te maken.
Schrijver: Paulo Coelho
Oorspronkelijke titel: Ser como el río que fluye
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 90-295-6424-5
Uitgever: De Arbeiderspers
De beschermengel
Dit is een autobiografisch verhaal van een bijzondere spirituele reis. De hoofdpersoon, Paulo, lijdt onder een vreselijke vloek. Zijn uit Nederland afkomstige leermeester draagt hem op een tocht te maken op zoek naar zijn beschermengel. Alleen door met hem in gesprek te raken, kan Paulo de confrontatie aan met zijn donkere verleden.

Veertig dagen lang reist hij met Chris, zijn vrouw, door de verzengende hitte van de Mojavewoestijn, waar zij in contact komen met de Walkuren, vrouwen die op motoren door de woestijn trekken, van plek naar plek, om de waarheid over engelen te verkondigen.

De beschermengel is zowel het verslag van een persoonlijke strijd, vol twijfels en angsten, als het ware verhaal van twee mensen die alles op alles zetten om elkaar te begrijpen. Het beschrijft een bovennatuurlijke ontmoeting met engelen, maar gaat uiteindelijk om vergiffenis en geloof in de toekomst.
Schrijver: Paulo Coelho
Oorspronkelijke titel: As Valkírias
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 978-90-295-7291-0
Uitgever: De Arbeiderspers
De strijders van het licht
'Wat is een lichtstrijder?'
'Dat weet je wel,' antwoordde ze met een glimlach. 'Het is iemand die in staat is om het wonder van het leven te begrijpen. Schrijf over die strijder.'

Voor Paulo Coelho is zelfonderzoek een sleutel tot het vinden van geluk. 'Ik ben een strijder, geen wijs man,' zei hij eens in een interview. In De strijders van het licht verzamelde Coelho 133 levenswijsheden. Dit boek openbaart de strijder die zich in ieder van ons verschuilt; een strijder van het licht, die weet dat hij kan vechten voor zijn dromen.
Schrijver: Paulo Coelho
Oorspronkelijke titel: O manuel do guerreiro da luz
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 90-295-0972-4
Uitgever: De Arbeiderspers
Hippie

Zomer 1970: de Magic Bus van Amsterdam naar Nepal...

De jonge Paulo wil schrijver worden en laat zijn haar groeien. Nadat hij tijdens de militaire dictatuur in Brazilië gearresteerd wordt op verdenking van terrorisme trekt hij, eenmaal vrijgelaten, de wijde wereld in op zoek naar vrijheid en de ultieme zin van het leven.

Hij maakt een rondreis door Zuid-Amerika en gaat dan naar Europa om aan te spoelen in Amsterdam, waar hij in 1970 - de Nederlandse Summer of Love - op de Dam de Nederlandse Karla leert kennen. Met haar besluit hij op de Magic Bus richting Nepal te stappen. De reis is het begin van een onstuimige liefdesgeschiedenis en een periode die hen beiden diepgaand verandert en nieuwe waarden verschaft.

Schrijver: Paulo Coelho
Oorspronkelijke titel: Hippie
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789029526302
Uitgever: De Arbeiderspers


Leven
'Alles zegt me dat ik op het punt sta een verkeerde beslissing te nemen, maar fouten maken is een deel van het leven. Wat wil de wereld van mij? Wil het dan dat ik geen risico's neem, dat ik terugga naar waar ik vandaan kom, omdat ik de moed niet had om 'ja' tegen het leven te zeggen?'
- Uit Elf minuten

Leven is een vriendenboek met een selectie citaten over de essentie van het leven, van een van de meest geliefde auteurs van deze tijd, Paulo Coelho.

Paulo Coelho, die door miljoenen gezien wordt als een taalalchemist, is een van de invloedrijkste auteurs van deze eeuw. Zijn boeken hebben niet alleen in de hoogste regionen van de bestsellerlijsten gestaan, maar zijn ook onderwerp geworden van het sociale en culturele debat. De ideeën, filosofieën en onderwerpen die in zijn werk aan de orde komen, sluiten direct aan bij het verlangen van miljoenen lezers die op zoek zijn naar hun eigen weg en naar nieuwe manieren om de wereld te begrijpen.
Schrijver: Paulo Coelho
Oorspronkelijke titel: Life
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-295-0987-2
Uitgever: De Arbeiderspers
Liefde
Ik opende het venster en mijn hart. De zon vulde de kamer en de liefde mijn hart.
- Uit Aan de oever van de Piedra huilde ik

Liefde is de essentie van ons leven. In dit boekje is een schitterende verzameling uitspraken over de liefde uit het werk van Paulo Coelho bijeengebracht. In dezelfde vrolijke stijl als Leven, waarvan meer dan 35.000 exemplaren zijn verkocht, vindt dit fraai vormgegeven werkje, met prachtige illustraties van Anne Kristin Hagesaeter, in februari zeker zijn weg naar het publiek. Want wie wil zijn liefde nu niet tonen door dit prachtige cadeau te geven?
Schrijver: Paulo Coelho
Oorspronkelijke titel: Love
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 978-90-295-7203-3
Uitgever: De Arbeiderspers
Wie inspireerde Kahlil Gibran?
De wereld kent Kahlil Gibran's De Profeet als een van de mooiste boeken van onze tijd. Kahlil Gibran is geboren in Bsherri in Libanon in 1883 en overleed in New York in 1931. Na zijn dood kwam een briefwisseling met Mary Haskell (tussen 1909 en 1924) tevoorschijn, waardoor Paulo Coelho (Rio de Janeiro, 1947) zich heeft laten inspireren.

De brieven van Gibran bevatten het mooiste dat hij ooit geschreven heeft. De bewerking van Coelho is bescheiden en daardoor hartverwarmend; de wisselwerking tussen Coelho en Gibran, twee grote schrijvers, is adembenemend.

* Geschreven door Kahlil Gibran, bewerkt door Paulo Coelho.
Schrijver: Paulo Coelho
Oorspronkelijke titel: Cartas de amor do profeta
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 90-6271-912-0
Uitgever: Mirananda

DiversenDe hoogste gave

De liefde faalt nooit en het leven zal niet falen zolang er liefde is. Wat ook je geloof mag zijn, zoek allereerst de liefde. Zij is hier, bestaat nu, op dit moment. Het ergste lot dat een mens kan treffen is in eenzaamheid te leven en te sterven, zonder lief te hebben of liefgehad te worden. De tijd verandert niet de mens, de kracht van de wil verandert niet de mens. De liefde wel. Het is beter niet te leven dan niet lief te hebben.

Henry Drummond (1851-1897) is vooral bekend geworden als een van de apostelen en grondleggers van de Katholiek Apostolische Kerk. Van zijn vele preken en toespraken is er één wereldberoemd geworden: een tekst van Paulus over de liefde, uitgegeven als 'The greatest thing in the world'. Op indrukwekkende wijze schetst hij het wezenlijke van de christelijke liefde, in een sterke radicaliteit.

Paulo Coelho heeft deze preek van Drummond vertaald (en enigszins bewerkt). De reden hiervoor is dat die bewuste preek destijds zijn eigen leven radicaal veranderd heeft. Zo hoopt hij dat de preek ook de lezer anders zal maken.

Schrijver: Paulo Coelho
Oorspronkelijke titel: O Dom Supremo
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 9789029565974
Uitgever: De Arbeiderspers
Paulo Coelho, bekentenissen van een pelgrim
Paulo Coelho, de bekentenissen van een pelgrim is de biografie van Paulo Coelho. Het verhaal van een man die altijd op zoek is naar de waarheid en zichzelf. Met zijn bijna 25 miljoen verkochte boeken behoort de Braziliaan Coelho tot de tien succesvolste auteurs ter wereld.

In dit uitgebreide interview vertelt en interpreteert hij zijn leven en wat hem in zijn romans beweegt. Als tegendraadse jongen werd hij drie keer om pedagogische redenen in psychiatrische inrichtingen geplaatst, onder de dictatuur werd hij gevangen gezet en door paramilitairen ontvoerd en gemarteld. Daarna kwamen zijn hippietijd, zijn linkse acties, drugsgebruik, experimenten met sekten en magie, zijn werken en reizen. De pijnlijke fouten die hij maakte verdoezelt hij niet; hij ontwaarde er tekens in die hem dichter bij zijn lotsbestemming brachten. Want zijn leven ziet hij als een avontuurlijke zoektocht naar spiritualiteit, d.w.z. naar zichzelf.

Tot de essentiele momenten in zijn leven behoren zijn pelgrimage naar Santiago, waarbij zijn schrijverschap geboren werd, en zijn intense spirituele ervaring bij een bezoek aan Dachau, waarna hij het blowen opgeeft en terugkeert tot het katholicisme, dat hij geestelijk verstaat. Wie dit boeiende boek leest, kent Coelho beter, maar ook zichzelf.

* Geschreven door Juan Arias.
Schrijver: Paulo Coelho
Oorspronkelijke titel: Paulo Coelho
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-295-0036-0
Uitgever: De Arbeiderspers
Paulo Coelho, het leven van een strijder

Ik heb Fernando dingen verteld die ik nog nooit aan iemand verteld heb... zelfs niet aan mezelf. - Paulo Coelho

Paulo Coelho's levensverhaal, dat in 1947 in Rio de Janeiro start, leest als een roman. De bevalling was zo zwaar dat men lange tijd over hem sprak als 'de jongen die meer dood dan levend geboren werd, maar tegen alle verwachtingen in toch overleefde'.

Fernando Morais beschrijft in deze biografie de zeer verschillende periodes uit Paulo's leven: De tienerjaren - toen hij werd behandeld met de omstreden elektroshocktherapie, de turbulente drugsperiode, er is sprake van 'een ontmoeting met de duivel' en van een verblijf in de gevangenis, maar Paulo drukte óók zijn stempel op de Braziliaanse rockmuziek. Tijdens zijn pelgrimstocht naar Santiago de Compostela vond hij ten slotte zichzelf en zijn geloof terug en werd de basis gelegd voor alle bestsellers die hij sindsdien het licht deed zien.

* Geschreven door Fernando Morais

Schrijver: Paulo Coelho
Oorspronkelijke titel: O Mago
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789029572255
Uitgever: De Arbeiderspers

Dubbel uitgegeven titels

De weg naar het zwaard
Zie voor de beschrijving van dit boek: De pelgrimstocht naar Santiago.
Schrijver: Paulo Coelho
Oorspronkelijke titel: zie De pelgrimstocht naar Santiago
Eerste uitgave: 1987
ISBN/EAN: 90-295-1228-8
Uitgever: De Arbeiderspers