Boekenplank:
Kies

Boeken van Ángela Becerra

Meer over Ángela Becerra

Genre: Roman

Geboren: 1957

Geboorteland: Colombia


Overzicht

  • De voorlaatste droom - El penúltimo sueño
  • Waar het de tijd aan ontbreekt - Lo que le falta al tiempo
  • Zij, die alles had - Ella, que todo lo tuvo

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe voorlaatste droom
Barcelona, 2005: Twee mensen wordt gevraagd de lichamen te identificeren van hun respectievelijke vader en moeder, die in een appartement in Barcelona zelfmoord hebben gepleegd.

Cannes, 1939: Soledad Urdaneta, de dochter van een Colombiaanse miljonair, en Joan Dolgut, een Spaanse ober die de burgeroorlog is ontvlucht, beleven samen een onmogelijke liefde. Maatschappelijke klasse, tradities, geld, en zelfs een oceaan drijven het jonge stel uiteen.

Hun zoon en dochter proberen het grote geheim te ontrafelen dat het leven van hun ouders heeft bepaald en dat uiteindelijk tot hun dood heeft geleid. Tussen hen ontspint zich een geschiedenis vol onverwachte gevoelens, problematische hartstochten, spiritualiteit en erotiek.
Schrijver: Ángela Becerra
Oorspronkelijke titel: El penúltimo sueño
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789058313997
Uitgever: Sirene
Waar het de tijd aan ontbreekt
Mazarine, een schilderes, woont in Montparnasse. In haar huis verbergt ze een schat, die al generaties lang in het bezit is van haar familie.

Haar leven komt op zijn kop te staan als ze in de leer gaat bij Cadiz, een geniale schilder en grondlegger van een revolutionaire kunststroming, die een grenzeloze hartstocht bij haar opwekt. Hij maakt echter op zijn zestigste een creativiteitscrisis door en alleen Mazarine kent het geheim dat hem inspiratie kan bieden.
Schrijver: Ángela Becerra
Oorspronkelijke titel: Lo que le falta al tiempo
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789058314758
Uitgever: Sirene
Zij, die alles had
Na een ernstig ongeval is Ella niet meer in staat te schrijven. Verslagen en verloren reist ze af naar Florence, op zoek naar een fascinerende geschiedenis die haar vader haar eens vertelde en waarover ze een roman wil schrijven.

In haar drang zich levend te voelen, schept ze een mysterieus en zwijgend personage, La Donna di Lacrima, die in haar fantastische zolderappartement aan de Via Ghibellina heren ontvangt. Deze heren vertellen haar over hun leven en bewonderen haar lichaam en haar stilte.

Niemand herkent haar als de eenzame, droevige schrijfster die boeken restaureert en elke avond om zeven uur een oude boekhandel aan de Mercato Nuovo bezoekt, waar een boekhandelaar die even eenzaam en mysterieus is als zij, op haar wacht.
Schrijver: Ángela Becerra
Oorspronkelijke titel: Ella, que todo lo tuvo
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789058315267
Uitgever: Sirene