Boekenplank:
Kies

Boeken van Laura Restrepo


Overzicht

  • De donkere bruid - La novia oscura
  • Delirium - Delirio
  • Luipaard in de zon - El leopardo al sol
  • Te veel helden - Demasiados heroes

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe donkere bruid
Tora ligt in een bloedhete, tropische streek waar olie wordt gewonnen door een Amerikaanse maatschappij. De olie trekt niet alleen Amerikanen aan, maar ook mannen uit heel Latijns-Amerika trekken erheen op zoek naar hun fortuin. En uiteraard zijn er de prostituees uit alle windstreken. Een journaliste stuit tijdens het maken van een reportage op de foto van de mooie, mysterieuze Syonara, een zeer geliefde en opstandige prostituee uit Tora. Zij besluit het leven van deze vrouw te reconstrueren aan de hand van gesprekken met oude prostituees en mannen die verliefd zijn geweest op Sayonara.
Schrijver: Laura Restrepo
Oorspronkelijke titel: La novia oscura
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-290-6836-1
Uitgever: Meulenhoff
Delirium
Wanneer Aguilar na een zakenreis terugkeert in Bogotá treft hij zijn vrouw Agustina in een verontrustende toestand aan. Ze is gek geworden. Aguilar staat voor een raadsel: wat is er gebeurd? Hij realiseert zich dat hij vrijwel niets over het verleden van zijn vrouw weet. Vastbesloten om de liefde van zijn leven terug te krijgen, duikt hij in haar familiegeschiedenis. Tijdens deze speurtocht ontdekt hij onverwachte en schokkende feiten over zijn vrouw.
Schrijver: Laura Restrepo
Oorspronkelijke titel: Delirio
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-245-5703-8
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Luipaard in de zon
In een slaperig woestijnstadje schiet Nando Barragan op een dag in een vlaag van dronkenschap zijn neef Adriano Monsalve neer. Zodra hij de trekker heeft overgehaald weet hij dat hij hiermee een onvermijdelijke reeks van gebeurtenissen in gang heeft gezet. Vanaf dit moment bestrijden de Monsalves en de Barragans elkaar op leven en dood. Restrepo vertelt op meesterlijke wijze het verhaal van de vendetta tussen deze twee Colombiaanse families. De wet der woestijn is onontkoombaar: bloed wordt met bloed betaald. De twee families worden meegesleurd in een spiraal van geweld. Het keerpunt komt wanneer Frepe Monsalve een gewetenloze huurmoordenaar in dienst neemt die alle Barragans voor eens en voor altijd uit de weg moet ruimen. Hiermee komt een einde aan wat voordien nog als een erezaak kon worden beschouwd...
Schrijver: Laura Restrepo
Oorspronkelijke titel: El leopardo al sol
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 90-290-5885-4
Uitgever: Meulenhoff
Te veel helden
Meer dan tien jaar na de Vuile Oorlog (1976-1983) keert Lorenza met haar inmiddels vijftienjarige zoon Mateo terug naar Buenos Airos. Ze gaan samen op zoek naar de vader die hij amper kent. Hun zoektocht doet het bewogen verleden herleven en confronteert hen tegelijkertijd met het moderne Argentinië. Te veel helden is een toegankelijke, ingenieus geschreven roman. Restrepo vertelt met een persoonlijke intensiteit die verfrissend is en die je als lezer de warme maar moeizame relatie tussen moeder en zoon laat meebeleven.
Schrijver: Laura Restrepo
Oorspronkelijke titel: Demasiados heroes
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-90-218-0326-5
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Gerelateerde schrijvers