Boekenplank:
Kies

Boeken van Jojo Moyes

Jojo Moyes studeerde journalistiek aan Bedford New College. Na een jaar als verslaggever te hebben gewerkt in Hongkong, ging ze terug naar Engeland, waar ze negen jaar werkte voor de krant The Independent. Sinds 2002 is ze fulltime schrijver. Moyes woont met haar gezin op een boerderij in Essex.

Meer over Jojo Moyes

Genre: Roman

Geboren: 1969

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Jojo Moyes


Overzicht

 • Dans met mij - The horse dancer
 • De laatste liefdesbrief - The last letter from your lover
 • De sterrengever - The giver of stars
 • In haar schoenen - Someone else's shoes
 • Jij en ik & andere verhalen - Paris for one and other stories
 • Nachtmuziek - Night music
 • Paradijs op aarde - Sheltering rain
 • Passie en parelmoer - The peacock emporium
 • Verboden vruchten - Foreign fruit
 • Vier plus één - The one plus one
 • Walvisbaai - Silver Bay
 • Zee van verlangen - The ship of brides

Lou Clark

 1. Voor jou - Me before you
 2. Een leven na jou - After you
 3. Voor mij - Still me

Sophie & Liv

 1. Een week in Parijs - Honeymoon in Paris
 2. Portret van een vrouw - The girl you left behind

Dubbel uitgegeven titels

 • Dicht bij jou - zie Walvisbaai
 • Drie vrouwen - zie Paradijs op aarde
 • Suzanna's wereld - zie Passie en parelmoer

gedetailleerd overzicht

OverzichtDans met mij
In een vergeten hoekje van Londen leert de 14-jarige Sarah op haar geliefde paard Boo te rijden alsof zij samen dansen. Hun leermeester is Sarahs opa Henri, die zelf heeft gestudeerd aan le Cadre Noir, een van de meest prestigieuze rijscholen in Frankrijk. Hij hoopt dat het Sarah een kans in het leven zal geven. Maar als het noodlot toeslaat staat Sarah er weer alleen voor.

Natasha is advocate Jeugdrecht en raakt vaak te nauw betrokken bij haar zaken. Ze leeft gescheiden van haar bijna ex-man Mac, maar nu komt hij tijdelijk weer wonen in het huis dat nog van hen beiden is. Als ze bij toeval Sarah ontmoet en haar een helpende hand biedt, zet dit haar leven pas echt op z'n kop.
Schrijver: Jojo Moyes
Oorspronkelijke titel: The horse dancer
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789026141386
Ebook: 9789026141409
Uitgever: De Fontein
De laatste liefdesbrief
Als de jonge journaliste Ellie door de archieven van de krant snuffelt op zoek naar een goed verhaal, stuit ze op een brief uit 1960 waarin een man aan zijn geliefde vraagt haar echtgenoot voor hem te verlaten. Het raakt een gevoelige snaar bij Ellie - zelf verwikkeld in een relatie met een getrouwde man - en ze gaat op zoek naar het verhaal achter deze brief.

In 1960 wordt Jennifer wakker in een ziekenhuis na een auto-ongeluk. Ze kan zich niets herinneren, van haar man, haar vrienden, wie ze was. Als ze thuiskomt ontdekt Jennifer een verborgen liefdesbrief en ze begint een zoektocht naar de man voor wie ze alles wilde opofferen...
Schrijver: Jojo Moyes
Oorspronkelijke titel: The last letter from your lover
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789032512651
Ebook: 9789032512828
Uitgever: De Kern
De sterrengever

Kentucky, 1937. Wanneer Alice hoort dat de bibliotheek vrouwen zoekt om te paard afgelegen huizen te bezoeken met boeken, besluit ze zich aan te melden. Ze is een prima ruiter, en dit biedt haar een ontsnapping uit het benauwende huis van haar man en schoonvader.

Onder leiding van de vrijgevochten Marge vormen vijf vrouwen al snel een hechte groep, maar hun vriendschap wordt op de proef gesteld als een deel van het dorp én de wet zich tegen hen keren...

Schrijver: Jojo Moyes
Oorspronkelijke titel: The giver of stars
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789026150371
Ebook: 9789026150388
Uitgever: De Fontein
In haar schoenen

Twee vrouwen. Twee levens. Eén vriendschap die alles verandert...

Sam is dankbaar voor wat ze heeft, al lijkt het niet veel: een baan die ze amper weet te behouden en een gezin dat volledig op haar steunt. Ze beseft dat er maar één slechte dag nodig is voordat alles uit haar handen glipt...

Nisha heeft alles waarvan ze ooit droomde: een fenomenaal rijke man en een leven vol luxe. Tot ze opeens alles kwijt is als haar man een scheiding aanvraagt.

Sam en Nisha zouden elkaar nooit gesproken hebben. Maar nadat ze per ongeluk elkaars sporttas hebben meegenomen, komen ze in contact op een moment dat hun levens totaal de bocht uit vliegen. Ze voelen zich beiden niet gezien en wanhopig alleen.

Maar dat zijn ze niet. Want zelfs de vrouw van wie jij gelooft dat ze je leven heeft verwoest, zou weleens je beste vriendin kunnen worden. Samen kun je alles, en in Sam en Nisha’s geval is dat: terugkrijgen wat van jou is...

Schrijver: Jojo Moyes
Oorspronkelijke titel: Someone else's shoes
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789026165849
Ebook: 9789026165856
Uitgever: De Fontein
Jij en ik & andere verhalen

Nell is 26 en ze is nog nooit in Parijs geweest. Eigenlijk is ze nog nooit een romantisch weekendje weggeweest. Reizen is... niet echt haar ding. Dat gaat veranderen, heeft ze besloten: ze gaat met haar vriend Pete naar de lichtstad.

Maar dan laat Pete haar zitten op de dag van vertrek - en Nell besluit iedereen (en vooral zichzelf) te bewijzen dat ze een zelfstandige en avontuurlijke jonge vrouw is door alsnog op die trein te stappen. Eenmaal alleen in Parijs, ontdekt Nell een kant van zichzelf waarvan ze niet had durven vermoeden dat zij die had...

In de novelles Jij en ik, Een week in Parijs en nog negen nieuwe, niet eerder verschenen verhalen ziet de lezer Jojo Moyes op haar best.

Schrijver: Jojo Moyes
Oorspronkelijke titel: Paris for one and other stories
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789026151408
Ebook: 9789026138850
Uitgever: De Fontein


Nachtmuziek
Toen ik klein was, dacht ik dat een huis gewoon een huis was... maar later begreep ik dat het bezitten van een huis - niet meer dan wat stenen, hout en misschien een stukje grond - kon uitgroeien tot een obsessie.

Het Spaanse huis staat al jaren op instorten als Isabel Delancey, weduwe en moeder van twee kinderen, het erft. Omdat ze in Londen nauwelijks de eindjes aan elkaar kan knopen zonder haar kostbaarste bezit te verkopen, zit er niets anders op dan met haar zoontjes te verhuizen naar het verlaten krot op het platteland.

Als Matt McCarthy, buurman en handige klusser, aanbiedt om haar te helpen met reparaties, maakt ze daar dankbaar gebruik van. Maar Matt heeft een verborgen agenda, al meer dan tien jaar aast hij op dit huis, evenals zijn vrouw Laura die hoopt met dit huis haar gezin te kunnen redden.

Hun levens kruisen elkaar op dramatische wijze, met het Spaanse huis als inzet...
Schrijver: Jojo Moyes
Oorspronkelijke titel: Night music
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789032511371
Ebook: 9789026141751
Uitgever: De Kern
Paradijs op aarde
De Engelse Joy woont met haar ouders in de kroonkolonie Hongkong. Hoewel haar dagen gevuld zijn met feesten en partijen vindt ze het maar een uitzichtloos bestaan. Als Joy in contact komt met Edward, een Ierse marineofficier, weten beiden maar één ding zeker: ze willen trouwen, ook al kennen ze elkaar nog maar één dag. Na de bruiloft verhuizen Joy en Edward naar Ierland, waar ze de paardenfokkerij van Edwards ouders overnemen. Voor de buitenwereld vormen ze een familie met aanzien.

Veertig jaar later. Sabine, de 16-jarige kleindochter van Joy en Edward, wordt door haar moeder Kate naar haar grootouders in Ierland gestuurd. Kate wil wat tijd voor zichzelf om in alle rust een punt achter haar zoveelste relatie te zetten.

Sabine voelt zich niet thuis in Kilcarrion House en tussen haar en haar grootmoeder botert het niet. Een doos vol foto's van vroeger waarin Sabine heeft zitten snuffelen, geeft haar een andere kijk op haar oma's leven en zorgt voor een onverwachte toenadering tussen grootmoeder en kleindochter. Ook het huwelijk van Sabine's grootouders is niet altijd een paradijs op aarde geweest, maar zij beseft dat elke liefde haar eigen prijs en waarde kent.
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Jojo Moyes
Oorspronkelijke titel: Sheltering rain
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789026982491
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Passie en parelmoer
Suzanna Peacock is opgezadeld met de erfenis van haar oogverblindend mooie, maar spoorloos verdwenen moeder, Athene. Ze leeft op gespannen voet met zowel haar vader, stiefmoeder als ook met haar echtgenoot. Wanneer Suzanne terugkeert naar haar geboorteplaats, ontdekt ze dat de geest van Athene nog steeds de gemoederen doet verhitten.

Er is één plek waar Suzanna zich thuis voelt: het Peacock Emporium, een klein curiosawinkeltje annex café, dat ze als bouwval kocht en helemaal heeft opgeknapt; samen met haar trouwe assistente Jessie is het hun lust en hun leven. Al snel trekt de plek allerlei mensen aan, voor een espresso, een mooie ketting of wat aanspraak.

Ook Alejandro, op de vlucht voor zijn herinneringen aan Argentinië, komt steeds vaker langs. Maar een reeks tragische gebeurtenissen en herinneringen aan het verleden dwingen Suzanna om haar lang verborgen gevoelens onder ogen te zien. Zo ontdekt ze dat de sleutel tot haar geluk misschien wel dichterbij is dan ze denkt.
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Jojo Moyes
Oorspronkelijke titel: The peacock emporium
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789032509958
Uitgever: De Kern
Verboden vruchten
In het rustige Engelse kuststadje Merham in de jaren '50, groeien Celia Holden en Lottie, die in de oorlog liefdevol door de familie werd opgenomen, als zussen op. Wanneer Celia haar verloofde Guy meeneemt, is het voor Lottie meteen duidelijk dat Guy de liefde van haar leven is.

De drie vrienden voegen zich bij een groep kunstenaars die Arcadia, een grote art deco villa aan de kust, betrekt. Daar wordt een prachtige wandschildering gemaakt, die de verhoudingen binnen de groep haarfijn vastlegt. Wanneer Guy het schilderij ziet, realiseert hij zich dat hij verloofd is met de verkeerde vrouw. Maar het lot beschikt anders...

Nu, bijna vijftig jaar later, wordt Arcadia verkocht aan een lastige, trendy Londense clubeigenaar. Hij neemt de jonge, gescheiden binnenhuisarchitect Daisy Parker in de arm om de villa in haar oude glorie te herstellen. Hun samenwerking verloopt stroef, tot Daisy kennismaakt met Lottie, inmiddels een oudere vrouw; door haar komt het roemruchte verleden van Arcadia weer tot leven.
Schrijver: Jojo Moyes
Oorspronkelijke titel: Foreign fruit
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789032509569
Ebook: 9789026141676
Uitgever: De Kern
Vier plus één
Jess is een alleenstaande moeder van twee kinderen. Haar dochtertje Tanzie is briljant in wiskunde, haar stiefzoon Nicky wordt genadeloos gepest. Hoezeer Jess ook probeert de eindjes aan elkaar te knopen, het lukt elke keer net niet.

Als Tanzie mee mag doen aan een wiskundewedstrijd in Schotland met een flinke prijzenpot, grijpt Jess de mogelijkheid om haar daarmee naar een betere school te sturen met beide handen aan. Maar als hun auto het begeeft, lijkt ook die kans verkeken. Tot Ed langsrijdt, en stopt, en hun een lift aanbiedt.
Schrijver: Jojo Moyes
Oorspronkelijke titel: The one plus one
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789032514716
Ebook: 9789032514723
Uitgever: De Fontein


Walvisbaai
Projectontwikkelaar Mike Dormer vertrekt vanuit Londen om in een klein Australisch kustplaatsje een aantal hotels uit de grond te stampen. Maar Silver Bay blijkt niet een doorsnee ingeslapen stadje en de bewoners van het bouwvallige Silver Bay Hotel weten al snel Mikes gehaaide ideeën te temperen.

Door mensen als de intrigerende Liza McCullen, die vijf jaar geleden een dochtertje verloor, en haar legendarische tante Kathleen, die lang geleden de grootste haai ooit in Silver Bay heeft gevangen, begint Mike te twijfelen. Wie heeft eigenlijk het meeste recht op deze unieke baai?

De tegengestelde belangen van Liza en Mike leiden onvermijdelijk tot een onherstelbare botsing, met dramatische gevolgen.
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Jojo Moyes
Oorspronkelijke titel: Silver Bay
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789032503970
Uitgever: De Kern
Zee van verlangen
India, 2002 - De Engelse Jennifer is met haar oma op wereldreis. In het broeierige India komen ze bij de beruchte stranden waar afgedankte schepen gedemonteerd worden. Daar wordt haar oma geconfronteerd met het vliegdekschip waarop ze lang geleden van Australië naar Engeland reisde.

Side, 1946 - Aan boord van de Victoria met duizend marineofficieren en meer dan 600 andere vrouwen, delen Maggie, Alice, Jean en Frances een hut.

Maggie is de vrolijke, sociale dochter uit een groot gezin, die tot aller- verdriet naar Engeland vertrekt, zwanger en al. Zij smokkelt haar hond mee aan boord, uiteraard streng verboden. Alice is de arrogante dochter van een industrieel uit een rijk maar benauwend milieu, die pas vele zeemijlen later over de schok heen komt dat zij niet op een cruiseschip reist. Jean is pas 16 jaar, nogal ordinair en grof in de mond. Zij kan de verleidingen van zoveel mannen moeilijk weerstaan. De kalme Frances is de meest intrigerende van de vier. In de oorlog was ze verpleegster en nu voelt ze zich verantwoordelijk voor haar hutgenoten, tot haar duistere verleden haar inhaalt.

In weerwil van alle strenge regels raken de levens van de tijdelijk bewoners van de Victoria steeds verder verstrengeld, en groeit er een diepe liefde.
Schrijver: Jojo Moyes
Oorspronkelijke titel: The ship of brides
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789032510534
Ebook: 9789026141713
Uitgever: De Kern

Lou ClarkVoor jou
Louisa's wereld is klein. Ze werkt in een café om de hoek en woont nog bij haar ouders en hoewel ze ergens wel weet dat haar vriend Patrick niet de liefde van haar leven is, passen ze goed genoeg bij elkaar. Lekker overzichtelijk.

Wills wereld is ook klein. Vroeger had hij alles wat hij zich kon wensen - een goede baan, avontuurlijke vakanties, een mooie vriendin - maar door een ongeluk zit hij in een rolstoel, verlamd vanaf zijn nek. Door de chronische pijn en zijn wanhoop ziet hij maar één uitweg.

Wanneer Louisa haar baan kwijtraakt, gaat ze aan de slag als Wills verzorger en het duurt niet lang voor de tegenpolen botsen. Als ze ontdekt wat Will voor ogen heeft, besluit Louisa alles op alles te zetten om hem van gedachten te doen veranderen. Maar hoe overtuig je iemand dat er nog zo veel avonturen te beleven zijn, als je zelf de wereld niet durft te ontdekken?
Me Before You - 2016
Regisseur: Thea Sharrock
Cast: Emilia Clarke, Sam Claflin, Janet McTeer, e.a.
Schrijver: Jojo Moyes
Oorspronkelijke titel: Me before you
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789032513825
Ebook: 9789032514297
Uitgever: De Kern
Een leven na jou
Na zes heftige maanden met Will geleefd te hebben, is Lou Clark niet langer een doorsneepersoon met een doorsneeleven. Maar als een bizar ongeluk haar dwingt terug bij haar familie in te trekken, heeft ze het gevoel dat ze weer net zo vastgeroest zit als vóór Will haar wereld overhoop haalde.

In een poging zichzelf te dwingen uit haar veilige wereldje te stappen, meldt ze zich aan voor een groepscursus rouwverwerking. Haar medecursisten - vooral de aantrekkelijke Sam - helpen haar een nieuw perspectief te vinden. Tot iemand uit Wills verleden haar leven binnen stormt en opnieuw alles anders blijkt dan ze dacht.

Kan Lou zich opnieuw uitvinden terwijl het lijkt of de hele wereld zijn best doet om haarzelf, haar familie en Wills familie vast te houden in het verleden?
Schrijver: Jojo Moyes
Oorspronkelijke titel: After you
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789026139550
Ebook: 9789026139567
Uitgever: De Fontein
Voor mij
Louisa Clark heeft besloten de stap te wagen: ze is alleen afgereisd naar New York, ervan overtuigd dat haar relatie met ambulancebroeder Sam dit avontuur zal overleven. In haar nieuwe baan wordt ze meteen in het diepe gegooid, want het leven van haar werkgever, de rijke familie Gopnik, speelt zich af in de hoogste sociale kringen. Daar ontmoet ze Joshua Ryan, die een onverwachte link met haar verleden blijkt te hebben...

Lou's hart ligt bij Sam in Engeland, maar intussen speelt haar leven zich af in New York. Het wordt steeds moeilijker om de kloof te overbruggen. Zal Lou erin slagen om zichzelf niet te verliezen tussen deze twee werelden?

Schrijver: Jojo Moyes
Oorspronkelijke titel: Still me
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789026144943
Ebook: 9789026144950
Uitgever: De Fontein

Sophie & LivEen week in Parijs
Een week in Parijs is een korte roman over Sophie en Liv, de hoofdrolspelers uit Portret van een vrouw.

Twee vrouwen beleven een eeuw na elkaar hun wittebroodsweken in Parijs - maar hun tijd daar blijkt niet zo romantisch als de setting zou doen vermoeden.

In het Parijs van de belle époque brengt Sophie de eerste romantische weken na hun trouwen door met haar geliefde, de schilder Édouard Lefèvre. Het is een opwindende tijd, hoewel het leven aan de zijde van een arme kunstenaar ook zijn schaduwkanten kent...

Meer dan een eeuw later komen Liv en David aan in Parijs voor hun huwelijksreis. De stad is prachtig, maar de romantiek is ver te zoeken, vooral doordat Liv steeds alleen is omdat David de ene zakelijke afspraak na de andere heeft. Heeft Liv de fout van haar leven gemaakt?

Deze zelfstandig te lezen novelle is de perfecte manier om de voorgeschiedenis van de gebeurtenissen in Portret van een vrouw te ontdekken!
Schrijver: Jojo Moyes
Oorspronkelijke titel: Honeymoon in Paris
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789026138829
Ebook: 9789026138836
Uitgever: De Fontein
Portret van een vrouw
Terwijl de Eerste Wereldoorlog Frankrijk verscheurt en haar grote liefde Édouard vecht aan het front, is Sophie de steun en toeverlaat van haar familie. Wanneer in 1916 de Duitsers hun intrek nemen in het familiehotel dat Sophie runt met haar zus, raakt de Kommandant gefascineerd door Sophie en door het schilderij dat Édouard van haar maakte vóór de oorlog. Maar de aandacht van een Kommandant zet Sophie's leven en reputatie op het spel...

Bijna een eeuw later krijgt Liv een schilderij van haar man David, vlak voor zijn plotselinge dood. Het betekent alles voor haar, want dit portret van een jonge vrouw is een herinnering aan hun gelukkige, korte samenzijn.

Maar dan komt de donkere en door passie verscheurde geschiedenis van het schilderij aan het licht en opeens dreigt Liv opnieuw alles kwijt te raken...
Schrijver: Jojo Moyes
Oorspronkelijke titel: The girl you left behind
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789026137587
Ebook: 9789026137594
Uitgever: De Fontein

Dubbel uitgegeven titelsDicht bij jou
Zie voor de beschrijving van dit boek: Walvisbaai.
Schrijver: Jojo Moyes
Oorspronkelijke titel: zie Walvisbaai
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789026141720
Ebook: 9789026141737
Uitgever: De Fontein
Drie vrouwen

Zie voor de beschrijving van dit boek: Paradijs op aarde.

Schrijver: Jojo Moyes
Oorspronkelijke titel: zie Paradijs op aarde
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789026141379
Ebook: 9789026141393
Uitgever: De Fontein
Suzanna's wereld

Zie voor de beschrijving van dit boek: Passie en parelmoer.

Schrijver: Jojo Moyes
Oorspronkelijke titel: zie Passie en parelmoer
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789026141683
Ebook: 9789026141690
Uitgever: De Fontein