Boekenplank:
Kies

Boeken van Sarah Jio

Meer over Sarah Jio

Genre: Roman

Geboren: 1978

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Sarah Jio


Overzicht

  • Bloemen voor mijn dochter - All the flowers in Paris
  • Bloesem in de sneeuw - Blackberry winter
  • De geheimzinnige tuin - The last camellia
  • Die avond aan het meer - Morning glory
  • Eiland in bloei - The violets of March
  • Met liefs uit Londen - With love from London
  • Om nooit te vergeten - Always

Dubbel uitgegeven titels

  • Bloesem in de nacht - zie Bloesem in de sneeuw
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtBloemen voor mijn dochter

Twee vrouwen zijn met elkaar verbonden door de oorlog, de stad Parijs, een mysterieuze stapel liefdesbrieven en door de tijd.

Een vrouw komt bij in het ziekenhuis, ze is in de war en lijdt aan geheugenverlies. Ze krijgt te horen dat ze Caroline heet en al jaren een eenzaam en teruggetrokken leven leidt in een appartement aan de Seine. Verder is het enige houvast dat ze heeft wat vage flarden van herinneringen aan een man en een jong kind, en Caroline probeert uit alle macht haar verleden terug te krijgen.

Als Caroline naar huis mag, vindt ze daar in een kast een stapel brieven van ene Celine, een jonge weduwe die in de Tweede Wereldoorlog met haar vader en dochter in hetzelfde appartement woonde en die werkte in een bloemenwinkel. Geschokt leest ze over de nazicommandant die Celine chanteerde met haar Joodse afkomst en haar dwong zijn minnares te worden. Over de afschuwelijke dingen die Celine moest doen om haar innig geliefde dochter te beschermen. Naarmate Caroline verder leest, komen er steeds meer herinneringen boven, en langzamerhand realiseert Caroline zich hoe sterk de overeenkomsten tussen haar en Celine zijn.

Schrijver: Sarah Jio
Oorspronkelijke titel: All the flowers in Paris
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789022587287
Ebook: 9789402313178
Uitgever: Boekerij
Bloesem in de sneeuw
Seattle, mei 1932. Alleenstaande moeder Vera Ray geeft haar driejarige zoontje Daniel een nachtzoen en vertrekt naar haar nachtdienst in het plaatselijke hotel waar ze werkt. De volgende ochtend heeft een late sneeuwstorm de hele stad bedekt, en haar zoon blijkt diezelfde nacht te zijn verdwenen. Buiten op straat ligt zijn teddybeer, verlaten in de sneeuw.

Seattle, mei 2010. Claire Aldridge, journaliste bij de Seattle Herald, krijgt de opdracht een reportage te maken over het zeldzame fenomeen ‘sneeuwstorm in mei’, dat dit jaar voor het eerst in bijna tachtig jaar weer heeft plaatsgevonden. Bij haar onderzoek stuit ze niet alleen op het verhaal van de ontvoering - die nooit werd opgelost - maar ook op verbazingwekkende overeenkomsten tussen de levens van Vera Ray en haarzelf…
Schrijver: Sarah Jio
Oorspronkelijke titel: Blackberry winter
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789022573204
Ebook: 9789402305616
Uitgever: Boekerij
De geheimzinnige tuin
Aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog ligt in het geheim het laatste exemplaar van een bijzondere bloem verborgen op een Engels landgoed. De bloem, een camelia met de naam Middlebury Pink, is veel geld waard. De Amerikaanse amateurbiologe Flora wordt door een internationale bende ingehuurd om in het landgoed te infiltreren en de bloem te stelen. Haar zoektocht brengt haar totaal onverwacht een nieuwe liefde, maar haar prille geluk wordt overschaduwd door de ontdekking van een aantal gruwelijke misdaden.

Meer dan een halve eeuw later neemt tuinarchitect Addison haar intrek in het landhuis, dat nu eigendom is van de familie van haar echtgenoot Rex. De gedeelde liefde voor mysteries wordt aangewakkerd door de vondst van een oud notitieboekje van de tuinman, en een geheimzinnige tuin. Maar de pagina's van het notitieboekje wijzen op duistere zaken, die ooit op ingenieuze wijze verhuld werden. Het gevaar waar Flora destijds tegenover stond blijkt nog zeer sterk aanwezig - zal Addison haar lot delen?

Schrijver: Sarah Jio
Oorspronkelijke titel: The last camellia
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789022579725
Ebook: 9789402308334
Uitgever: Boekerij
Die avond aan het meer
New York, 2008. Na een tragisch ongeluk besluit journaliste Ada Santorini haar leven om te gooien. Als iemand haar vertelt over een charmante woonboot op het meer van Seattle, volgt ze haar hart en verlaat ze New York.

Seattle, jaren vijftig. De jonge Penny is de vrouw en muze van de zeer succesvolle kunstenaar Dexter Wentworth. Hij neemt haar mee naar zijn woonboot op het meer in Seattle, waar ze droomt van een eigen leven, van liefde en geborgenheid. Maar naarmate Dexters ster rijst, wordt Penny steeds eenzamer.

Tijdens de verhuizing naar haar drijvende huis ontdekt Ada een koffer vol brieven die getuigen van een vurige affaire. ­Gefascineerd door de mysterieuze Penny gaat Ada op zoek naar het levensverhaal van deze prachtige maar tragische vrouw. Maar dan blijken Penny’s geheimzinnige verleden en Ada’s leven veel met elkaar te maken te hebben…
Schrijver: Sarah Jio
Oorspronkelijke titel: Morning glory
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789022573198
Ebook: 9789402303247
Uitgever: Boekerij
Eiland in bloei
Als twintiger kon Emily Wilsons leven haast niet stuk: ze was een bestsellerschrijfster, getrouwd met een man die zo covermodel had kunnen zijn, en er was niets wat hun eeuwige geluk in de weg zou kunnen staan.

Tien jaar later liggen de kaarten heel anders, en is haar relatie gestrand. Wanneer haar oudtante Bee haar uitnodigt om een maand door te brengen op Bainbridge Island in Washington State, hapt Emily meteen toe, verlangend naar een rustig plekje aan zee waar haar gebroken hart kan helen. Terwijl ze research doet voor haar volgende boek, vindt Emily een roodfluwelen dagboekje uit het jaar 1943.

Ze begint te lezen en ontdekt verbazingwekkende overeenkomsten tussen haar eigen leven en dat van de onbekende dagboekschrijfster...

Schrijver: Sarah Jio
Oorspronkelijke titel: The violets of March
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789022582718
Ebook: 9789402310337
Uitgever: Boekerij


Met liefs uit Londen

Als Valentina haar moeders boekwinkel erft, reist ze naar Engeland om te ontdekken wie haar moeder was - en er achter te komen wie ze zelf is...

Toen Valentina ‘Val’ Baker een tiener was, vertrok haar moeder Eloise onverwachts vanuit Amerika naar haar geboortestad Londen, Val en haar vader alleen achterlatend. Nu, jaren later, komt er een aangetekende brief uit Engeland met het overlijdensbericht van haar moeder. Val blijkt een appartement in Primrose Hill en een tweedehandsboekhandel te hebben geërfd. Ze besluit samen met haar man Nick naar Londen te reizen om orde op zaken te stellen en eenmaal daar besluit ze om een nieuw leven in het charmante Londen op te bouwen.

Op een dag komt er een klant de boekhandel binnen met een exemplaar van The Last Winter, een verhaal dat haar vroeger erg geraakt heeft. Val raakt geïntrigeerd door de opmerkingen die een vorige eigenaar in de kantlijn heeft gezet. Nick blijkt ondertussen naast zijn tijdrovende werk afleiding te hebben gevonden in de vorm van een drieëntwintigjarige stagiaire. En Eliza, een nieuwe vriendin van Val, daagt haar vervolgens uit om het telefoonnummer van ene ‘Daniel’ dat in The Last Winter staat te bellen. Vanaf dat moment besluit Val deze mysterieuze Daniel op te sporen. Tijdens de zoektocht ontdekt ze meer over zichzelf, haar moeder, en uiteindelijk... de liefde.

Schrijver: Sarah Jio
Oorspronkelijke titel: With love from London
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789022594902
Ebook: 9789402318180
Uitgever: Boekerij
Om nooit te vergeten

Als Kailey plotseling oog in oog komt te staan met haar oude liefde, staat haar leven op zijn kop...

Kailey Crane zit tegenover haar kersverse verloofde, Ryan, in een van de chicste restaurants van Seattle, en realiseert zich hoe gelukkig ze zichzelf mag prijzen. Ze heeft een geweldige baan en tegenover haar zit de nog geweldiger man met wie ze haar toekomst wil delen. Als ze het restaurant verlaten, wordt Kaileys aandacht getrokken door een magere zwerver. Alsof hij haar blik voelt kijkt de dakloze op en met een schok herkent ze Cade McAllister, ooit de liefde van haar leven.

Toen Kailey en Cade elkaar tien jaar eerder ontmoetten, voelden ze zich vanaf de eerste seconde sterk tot elkaar aangetrokken, alsof de een de aanvulling was van de ander. Toen de relatie toch stukliep, was Kailey er kapot van, maar ze pakte de brokstukken op en ging verder. Nu besluit ze deze schim van haar vroegere geliefde te helpen zíjn leven weer op te pakken, in eerste instantie in het geheim. Al snel beseft ze dat ze voor een onmogelijke keuze staat: hoe ver is ze bereid te gaan voor ware liefde?

Schrijver: Sarah Jio
Oorspronkelijke titel: Always
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789022581186
Ebook: 9789402314984
Uitgever: Boekerij

Dubbel uitgegeven titelsBloesem in de nacht
Zie voor de beschrijving van dit boek: Bloesem in de sneeuw.
Schrijver: Sarah Jio
Oorspronkelijke titel: zie Bloesem in de sneeuw
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789022581155
Ebook: 9789402309591
Uitgever: Boekerij