Boekenplank:
Kies

Boeken van Sarah Jio

Meer over Sarah Jio

Website: https://www.sarahjio.com/

Geboren: 1978

Dubbel uitgegeven titels
Overzicht
  • Bloesem in de sneeuw - Blackberry winter
  • De geheimzinnige tuin - The last camellia
  • Die avond aan het meer - Morning glory
  • Eiland in bloei - The violets of March
Dubbel uitgegeven titels
  • Bloesem in de nacht - zie Bloesem in de sneeuw

Gedetaileerd overzicht

Overzicht

Bloesem in de sneeuw
Seattle, mei 1932. Alleenstaande moeder Vera Ray geeft haar driejarige zoontje Daniel een nachtzoen en vertrekt naar haar nachtdienst in het plaatselijke hotel waar ze werkt. De volgende ochtend heeft een late sneeuwstorm de hele stad bedekt, en haar zoon blijkt diezelfde nacht te zijn verdwenen. Buiten op straat ligt zijn teddybeer, verlaten in de sneeuw.

Seattle, mei 2010. Claire Aldridge, journaliste bij de Seattle Herald, krijgt de opdracht een reportage te maken over het zeldzame fenomeen ‘sneeuwstorm in mei’, dat dit jaar voor het eerst in bijna tachtig jaar weer heeft plaatsgevonden. Bij haar onderzoek stuit ze niet alleen op het verhaal van de ontvoering - die nooit werd opgelost - maar ook op verbazingwekkende overeenkomsten tussen de levens van Vera Ray en haarzelf…
Schrijver: Sarah Jio
Oorspronkelijke titel: Blackberry winter
Eerste uitgave: 2012
ISBN: 9789022573204
Ebook: 9789402305616
Uitgever: Boekerij
De geheimzinnige tuin
Aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog ligt in het geheim het laatste exemplaar van een bijzondere bloem verborgen op een Engels landgoed. De bloem, een camelia met de naam Middlebury Pink, is veel geld waard. De Amerikaanse amateurbiologe Flora wordt door een internationale bende ingehuurd om in het landgoed te infiltreren en de bloem te stelen. Haar zoektocht brengt haar totaal onverwacht een nieuwe liefde, maar haar prille geluk wordt overschaduwd door de ontdekking van een aantal gruwelijke misdaden.

Meer dan een halve eeuw later neemt tuinarchitect Addison haar intrek in het landhuis, dat nu eigendom is van de familie van haar echtgenoot Rex. De gedeelde liefde voor mysteries wordt aangewakkerd door de vondst van een oud notitieboekje van de tuinman, en een geheimzinnige tuin. Maar de pagina's van het notitieboekje wijzen op duistere zaken, die ooit op ingenieuze wijze verhuld werden. Het gevaar waar Flora destijds tegenover stond blijkt nog zeer sterk aanwezig - zal Addison haar lot delen?

Schrijver: Sarah Jio
Oorspronkelijke titel: The last camellia
Eerste uitgave: 2013
ISBN: 9789022579725
Ebook: 9789402308334
Uitgever: Boekerij
Die avond aan het meer
New York, 2008. Na een tragisch ongeluk besluit journaliste Ada Santorini haar leven om te gooien. Als iemand haar vertelt over een charmante woonboot op het meer van Seattle, volgt ze haar hart en verlaat ze New York.

Seattle, jaren vijftig. De jonge Penny is de vrouw en muze van de zeer succesvolle kunstenaar Dexter Wentworth. Hij neemt haar mee naar zijn woonboot op het meer in Seattle, waar ze droomt van een eigen leven, van liefde en geborgenheid. Maar naarmate Dexters ster rijst, wordt Penny steeds eenzamer.

Tijdens de verhuizing naar haar drijvende huis ontdekt Ada een koffer vol brieven die getuigen van een vurige affaire. ­Gefascineerd door de mysterieuze Penny gaat Ada op zoek naar het levensverhaal van deze prachtige maar tragische vrouw. Maar dan blijken Penny’s geheimzinnige verleden en Ada’s leven veel met elkaar te maken te hebben…
Schrijver: Sarah Jio
Oorspronkelijke titel: Morning glory
Eerste uitgave: 2013
ISBN: 9789022573198
Ebook: 9789402303247
Uitgever: Boekerij
Eiland in bloei
Als twintiger kon Emily Wilsons leven haast niet stuk: ze was een bestsellerschrijfster, getrouwd met een man die zo covermodel had kunnen zijn, en er was niets wat hun eeuwige geluk in de weg zou kunnen staan.

Tien jaar later liggen de kaarten heel anders, en is haar relatie gestrand. Wanneer haar oudtante Bee haar uitnodigt om een maand door te brengen op Bainbridge Island in Washington State, hapt Emily meteen toe, verlangend naar een rustig plekje aan zee waar haar gebroken hart kan helen. Terwijl ze research doet voor haar volgende boek, vindt Emily een roodfluwelen dagboekje uit het jaar 1943.

Ze begint te lezen en ontdekt verbazingwekkende overeenkomsten tussen haar eigen leven en dat van de onbekende dagboekschrijfster...

Schrijver: Sarah Jio
Oorspronkelijke titel: The violets of March
Eerste uitgave: 2011
ISBN: 9789022582718
Ebook: 9789402310337
Uitgever: Boekerij

Dubbel uitgegeven titels

Bloesem in de nacht
Zie voor de beschrijving van dit boek: Bloesem in de sneeuw.
Schrijver: Sarah Jio
Oorspronkelijke titel: zie Bloesem in de sneeuw
Eerste uitgave: 2012
ISBN: 9789022581155
Ebook: 9789402309591
Uitgever: Boekerij