Boekenplank:
Kies

Boeken van John Verdon

Meer over John Verdon

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1942

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: John Verdon


Dave Gurney

  1. Ik weet wat jij denkt - Think of a number
  2. Sluit je ogen - Shut your eyes tight
  3. Laat de duivel rusten - Let the devil sleep
  4. Peter Pan moet sterven - Peter Pan must die

gedetailleerd overzicht

Dave GurneyIk weet wat jij denkt
Het begint met een anonieme brief waarin een eenvoudig verzoek staat: 'Neem een getal in je hoofd, maakt niet uit welk.' Als de ontvanger dat doet, blijkt in de bijgevoegde gesloten envelop precies dat getal te staan. Toeval? Een practical joke? Niet echt. Wie zo'n brief ontvangt, wordt binnen enkele dagen op brute wijze vermoord.

Wanneer gepensioneerd rechercheur Dave Gurney via een kennis bij de New Yorkse politie hoort over het bestaan van de vreemde brieven, ziet hij ze als een spannende, uitdagende puzzel. Tot ook deze kennis wordt vermoord. Plotseling bevindt Gurney zich midden in een onbegrijpelijk moordonderzoek.

De moordenaar lijkt zijn slachtoffers door en door te hebben gekend. Hoe kon hij anders al hun handelingen en zelfs gedachten voorspellen? Waarom kende hij al hun diepste geheimen? De moordenaar is slim en speelt een spelletje. Gurney moet slimmer zijn om hem te pakken te krijgen, maar alleen zijn tegenspeler weet waar het spel zal eindigen...
Schrijver: John Verdon
Oorspronkelijke titel: Think of a number
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 978-90-225-5618-4
Uitgever: Boekerij
Sluit je ogen

Een jonge bruid wordt op haar trouwdag onthoofd aangetroffen. De politie verdenkt de Mexicaanse tuinman, maar de moeder van het slachtoffer, een steenrijke, kille schoonheid, gelooft er niets van en neemt contact op met ex-rechercheur Dave Gurney.

Een paar maanden na zijn laatste opdracht, die hem bijna het leven kostte, probeert Dave zich juist weer te voegen naar het rustige leven van een pensionado. Maar deze moordzaak wekt zijn nieuwsgierigheid, omdat er geen enkel spoor van de dader lijkt te zijn. Helemaal niets...

Schrijver: John Verdon
Oorspronkelijke titel: Shut your eyes tight
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789022556191
Uitgever: Boekerij
Laat de duivel rusten

Een jonge vrouw roept de hulp in van Dave Gurney bij het maken van een documentaire over een beruchte reeks moorden. Kort daarna ontvangt Gurney vreemde bedreigingen: een pijl in zijn tuin, een kelder vol boobytraps.

De situatie wordt steeds bizarder en bedreigender naarmate hij zich meer verdiept in de tien jaar oude zaak van de Goede Herder. Iedereen weet dat die zaak is opgelost, en niemand zou de uitkomst durven aanvechten... behalve uiteraard Dave Gurney.

Schrijver: John Verdon
Oorspronkelijke titel: Let the devil sleep
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789022564981
Uitgever: Boekerij
Peter Pan moet sterven

De geweldige Dave Gurney is terug! Net als Verdons fantastische bijfiguren, morele en relationele dilemma’s, zwarte humor, breinbrekers, ingenieuze plotwendingen en een daverende finale.

De man die zijn leven heeft gered vraagt Dave een schokkende moord te analyseren. Er is al een schuldige aangewezen en veroordeeld, maar is het slachtoffer, een charismatische politicus, echt vermoord door zijn eigen vrouw?

Gaandeweg zijn onderzoek raakt Gurney verzeild in een kat-en-muisspel met een corrupte rechercheur, een wat al te joviale maffiabaas, een verleidelijke jongedame en een schimmige huurmoordenaar die door zijn kinderlijke uiterlijk bekendstaat als Peter Pan. Gurney ontdekt dat de ware toedracht nog schokkender is dan hij zich ooit had kunnen voorstellen.

Schrijver: John Verdon
Oorspronkelijke titel: Peter Pan must die
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789022570333
Uitgever: Boekerij

Gerelateerde schrijvers