Boekenplank:
Kies

Boeken van Sofia Caspari

Sofia Caspari reisde vaak naar Midden- en Zuid-Amerika, waar een deel van haar familieleden woont. Ze bracht veel tijd door in Argentinië, waar het land, de mensen en de geschiedenis diepe indruk op haar maakten.

Meer over Sofia Caspari

Genre: Roman

Geboren: 1972

Geboorteland: Duitsland


Argentinië Trilogie

  1. In het land van de koraalboom - Im Land des Korallenbaums
  2. De baai van de flamingo's - Die Lagune der Flamingos
  3. Het lied van de waterval - Das Lied des Wasserfalls

gedetailleerd overzicht

Argentinië TrilogieIn het land van de koraalboom
Het is de zomer van 1863 en twee jonge vrouwen, Anna Weinbrenner en Victoria Santos, ontmoeten elkaar op het schip dat hen naar het verre Argentinië zal brengen. Ze volgen in het spoor van hun echtgenoten, die eerder al de oversteek hebben gewaagd op zoek naar een betere toekomst.

Victoria's nieuwe schoonfamilie bezit een groot landgoed in het noorden van het land, en ze kan niet wachten om daar het leven van een rijke dame te leiden. Anna's familie heeft elk dubbeltje drie keer om moeten draaien om haar overtocht te betalen.

Als ze in Buenos Aires aankomen wordt echter al snel duidelijk dat hun toekomst er anders uit zal zien dan ze gedacht hadden. Victoria's droombeelden van een gelukkig familieleven spatten al snel uiteen, en Anna wacht een schokkend bericht bij aankomst...                   
Schrijver: Sofia Caspari
Oorspronkelijke titel: Im Land des Korallenbaums
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789032514792
Uitgever: De Fontein
De baai van de flamingo's
Argentinië, 1876. De jonge weduwe Annelie hoopte met haar dochter Mina in een nieuw land een nieuw leven op te bouwen, maar haar tweede echtgenoot is een bruut die haar mishandelt en kleineert. Als haar stiefvader en -broer in Mina een nieuw doelwit zien voor hun losse vuisten, vinden de twee vrouwen de moed om hun leven in eigen hand te nemen.

Ze vertrekken richting Buenos Aires, maar nauwelijks onderweg worden ze ingepalmd door de gladde
Aurelio Alonso, die hen maar al te graag helpt met een kleine lening om hun reiskosten te betalen. Als ze zijn aanbod aannemen, blijkt echter snel welke motieven er achter zijn menslievendheid schuilgaan.

Annelie ziet maar één manier om in elk geval Mina uit deze uitzichtloze situatie te bevrijden - maar daar moet ze wel de juiste man voor vinden...
Schrijver: Sofia Caspari
Oorspronkelijke titel: Die Lagune der Flamingos
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789032514815
Uitgever: De Fontein
Het lied van de waterval
Argentinië, 1897. Clarissa en Javier vieren hun huwelijksdag met een uitstapje naar de watervallen van Igazú. De dag eindigt echter in een nachtmerrie: Clarissa verliest haar echtgenoot, zijn familie, hun thuis en haar tot nu toe zorgeloze leven.

Op datzelfde moment is arts Robert Metzeler op een jungle-expeditie en vindt aan een rivieroever het bewusteloze lichaam van Clarissa. Als ze bijkomt, kan ze zich niets herinneren van wat er is gebeurd.

Tegelijkertijd in Buenos Aires raakt de jonge Aurora ervan overtuigd dat ze arts wil worden. Maar dat is voor een meisje beslist geen makkelijk pad: niet alleen is de medische wereld nog voornamelijk een mannenbolwerk, ook is er altijd de verwachting dat dit een ‘hobby’ is waar ze wel overheen groeit als ze eenmaal gaat trouwen. Maar Aurora’s liefdesleven kent al net zo veel obstakels als haar carrière…

Schrijver: Sofia Caspari
Oorspronkelijke titel: Das Lied des Wasserfalls
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789032514839
Uitgever: De Fontein