Boekenplank:
Kies

Boeken van Leila Meacham

Meer over Leila Meacham

Genre: Roman

Geboren: 1938

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Leila Meacham


Overzicht

  • Het zwarte goud - Titans
  • Korenblauw - Tumbleweeds
  • Parijs in september - Dragonfly

Somerset

  1. Somerset - Somerset
  2. Rozen - Roses

gedetailleerd overzicht

OverzichtHet zwarte goud
In het Texas van 1900 hebben de koeien en grote veehouders het nog voor het zeggen, maar de eerste olie stroomt al uit de grond en de hele samenleving staat op het punt van een grote verandering.

In deze tumultueuze wereld moeten Samantha Gordon, een welgestelde erfgename van een van de grootste veebaronnen en Nathan Holloway, een op het oog onopvallende boerenknecht, hun weg vinden. Deze twee jonge mensen moeten het web van geheimen, liefde en verraad dat hen verbindt ontwarren als ze ooit hun eigen pad willen kiezen.
Schrijver: Leila Meacham
Oorspronkelijke titel: Titans
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789026141225
Ebook: 9789026141232
Uitgever: De Fontein
Korenblauw
Cathy Bensom was elf toen ze haar ouders verloor en naar haar oma in Texas verhuisde. Al snel groeide er een vriendschap tussen haarzelf, John Caldwell en Trey Don Hall. Een vriendschap die samen met hen volwassen werd en uitmondde in een driehoeksverhouding die de rest van hun leven zou bepalen.

Dertig jaar later komt Trey Don Hall, sportlegende en miljonair, terug naar het dorp om dingen recht te zetten. Maar het verleden valt niet recht te zetten - je kunt alleen hopen op vergiffenis...
Schrijver: Leila Meacham
Oorspronkelijke titel: Tumbleweeds
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789032513696
Ebook: 9789032513702
Uitgever: De Fontein
Parijs in september

De Tweede Wereldoorlog is op zijn hoogtepunt als vijf jonge Amerikanen gevraagd wordt om zich in te zetten voor hun land - als spion. Samuel, Bridgette en Victoria hebben spreken vloeiend Frans; Chris en Brad hebben een Duitstalige opvoeding gehad. Het maakt hen tot de perfecte kandidaten voor deze klus. Tijdens hun training worden de vijf al snel vrienden, en ze leren elkaar met hun levens te vertrouwen.

De groep wordt naar Parijs gebracht om hun geheime missie uit te voeren. De bedoeling is dat ze elkaar niet meer zullen zien tot de missie afgelopen is, maar dat plan blijkt niet geheel waterdicht. Wat volgt is een kat-en-muisspel met de nazi’s, en met elkaar - want niet alles is wat het lijkt... Kan hun vriendschap de druk van een oorlog doorstaan?

Schrijver: Leila Meacham
Oorspronkelijke titel: Dragonfly
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789026150883
Ebook: 9789026150890
Uitgever: De Fontein

SomersetSomerset
Het is 1835 en de planterszonen Silas Toliver en Jeremy Warwick weten dat ze in South Carolina geen toekomst hebben omdat hun vaders' plantages naar hun broers zullen gaan. Maar in Texas wordt nog land weggegeven, en de twee smeden plannen om daar hun geluk te beproeven.

Als Silas de ene na de andere financiële tegenslag moet verduren, dreigt de hele onderneming te mislukken. Tot hem een oplossing in de schoot wordt geworpen: als hij de koppige Jessica Wyndham trouwt, zal haar vader zijn expeditie bekostigen. Maar aan het huwelijk zitten wel wat haken en ogen, zoals het feit dat Jessica hem niet uit kan staan...

Tegen de achtergrond van de Amerikaanse Burgeroorlog, de afschaffing van de slavernij en de dreiging van de Eerste Wereldoorlog tekent zich een verhaal af van drie pioniers die in de zwarte Texaanse aarde de fundering leggen voor een familiesaga die de eeuwen omspant...
Schrijver: Leila Meacham
Oorspronkelijke titel: Somerset
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789032514594
Ebook: 9789032514600
Uitgever: De Fontein
Rozen
Vlak voor de Eerste Wereldoorlog erft de zestienjarige, vroegwijze Mary Toliver haar vaders katoenplantage Somerset. Haar moeder en broer zijn woedend, ze voelen zich verraden en keren zich tegen haar. Maar Mary is verknocht aan de plantage en ze zet alles op alles om het succes van haar vader voort te zetten.

Dan vraagt houtmagnaat Percy Warwick, de liefde van haar leven, Mary om de plantage op te geven om met hem te trouwen, maar daarmee vraagt hij haar het onmogelijke: Mary's hart ligt boven alles bij Somerset en ze wijst Percy's aanzoek af.

Ze trouwen beiden iemand anders maar moeten de rest van hun leven de gevolgen dragen van deze fatale beslissing: de geheimen, het bedrog en het knagende gevoel van wat als...
Schrijver: Leila Meacham
Oorspronkelijke titel: Roses
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789032512286
Ebook: 9789032515034
Uitgever: De Fontein

Gerelateerde schrijvers