Boekenplank:
Kies
 • Home
 • B
 • Jacqueline Briskin

Boeken van Jacqueline Briskin

Jacqueline Briskin is geboren in Engeland, maar haar familie verhuisde naar de Verenigde Staten toen ze 11 jaar oud was en enkele jaren later werd ze Amerikaanse staatsburger.

Meer over Jacqueline Briskin

Genres: Historisch, Roman

Pseudoniem (van): Jacqueline Orgell

Geboren: 1927 / Overleden: 2014

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

 • Honora - Too much, too soon
 • Toch blijft het verlangen - Dreams are not enough
 • Zonnekinderen - Californian generation

Van Vliet Family

 1. Het zilveren koord - Rich friends
 2. Paloverde - Paloverde
 3. De keerzijde van een droom - The Onyx

Dubbel uitgegeven titels

 • Californië generatie - zie Zonnekinderen
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtHonora
Als Honora, Crystal en Joscelyn Sylvander in 1949 het deprimerende, naoorlogse Engeland ontvluchten, om in Amerika een nieuw leven te beginnen, kan geen van de drie zussen vermoeden hoe groot de gevolgen zullen zijn. Vanaf het ogenblik dat Curt Ivory hun leven binnenstapt, belanden ze in een maalstroom van gebeurtenissen, zo ingrijpend dat ze zelfs als vijanden tegenover elkaar komen te staan.

Honora, de oudste en zachtmoedigste, verliest haar hart aan Curt Ivory op het moment dat ze in zijn indringende ogen kijkt. En hoewel haar liefde bitter beproefd wordt, weet ze dat ze nooit van een andere man zal kunnen houden.

Crystal, de middelste, koel en sexy, is meedogenloos in haar jacht op macht en rijkdom. Zo zeer zelfs dat ze er niet voor terugdeinst een man te trouwen die oud genoeg is om haar vader te kunnen zijn en een man te verleiden die Curt Ivory heet en getrouwd is met haar zus.

Joscelyn, de jongste, is begiftigd met grote intelligentie en zakelijk inzicht. Haar sprookjeshuwelijk met de knappe Malcolm Peck glijdt langzaam naar de afgrond om in een daad van geweld uit elkaar te spatten. Het is weer Curt Ivory die ook in haar leven ingrijpt.

Drie zussen, eens onafscheidelijk, worden rivalen. Zullen ze elkaar ooit weer in de armen vallen? Drie vrouwen, die ieder op hun eigen wijze blijven vechten voor die glinstering van geluk...
Schrijver: Jacqueline Briskin
Oorspronkelijke titel: Too much, too soon
Eerste uitgave: 1985
ISBN/EAN: 9789064930935
Uitgever: De Sfinx
Toch blijft het verlangen
Beverly Hills - 1986. Een onverwachte uitnodiging zorgt voor een beroering. Alyssia del Mar, ooit een opzienbarende filmster, vraagt de leden van de fameuze Cordiner-familie bijeen te komen in haar kapitale villa. Jaren geleden was zíj er de oorzaak van dat de hechte familie door bittere ruzies uiteenviel. Waarom besluiten de Cordiners nu toch te voldoen aan het verzoek van de vrouw die ze zeggen te haten?

Verleidster, ster, godin - dat was Alyssia del Mar voor de miljoenen fans die haar aanbaden om haar extravagante allure en onweerstaanbare sensualiteit. Maar voor de heerszuchtige Cordiners was ze meer: een onmisbare pion in hun streven naar macht.

 • Voor Desmond Cordiner, gevreesd patriarch en eigenaar van Magnum Pictures, betekende Alyssia's succes dé kans om zijn studio van de ondergang te redden - totdat Alyssia's glansrijke carrière abrupt ten einde komt...
 • Voor Barry, de zwakkeling van de familie die zijn beroep als scriptschrijver laat ondermijnen door alcohol, was Alyssia de perfecte echtgenote, mooi, lief en geduldig - totdat haar succes het zijne overschaduwt...
 • Voor Harvard, een veelbelovende regisseur, was Alyssia een unieke bron van inspiratie. Gesteund door haar liefde zou hij wereldberoemd kunnen worden - totdat hun heftige affaire een fataal verloop krijgt...
 • Voor PD, de super-impresario met levensgevaarlijke maffiaconnecties, was Alyssia een vrijkaartje naar de top - totdat PD te ver gaat en de maffia genadeloos toeslaat...

Gewond maar niet gebroken trekt Alyssia zich terug uit haar carrière. Dan neemt ze haar lot in eigen hand en met ijzeren wilskracht weet ze zich te herstellen. Nu is het moment aangebroken om de Cordiners het hoofd te bieden en ze te confronteren met de lang verzwegen waarheid.
Schrijver: Jacqueline Briskin
Oorspronkelijke titel: Dreams are not enough
Eerste uitgave: 1987
ISBN/EAN: 9789067902557
Uitgever: Areopagus
Zonnekinderen
Zonnekinderen laat de lezer kennismaken met een generatie die zich tot in lengte van dagen gekenmerkt zal weten door flower power, peace en make love not war; bekende kreten uit een woelige, maar belangrijke episode in de geschiedenis.

Tegen het decor van de jaren zestig volgen wij negen mensen met hun idealen en hun vreugden, met hun angsten, hun problemen en hun moraal. Clay Gillies en Michele Davy bijvoorbeeld, op weg naar een huwelijk dat wel stuk móet lopen; en Adam York, wiens leven uitsluitend bestaat uit het observeren van anderen. Dan zijn er nog Ken Igawa en Leigh Sutherland: hun liefde roept onvermoede reacties op.

Zij en hun vrienden zullen duidelijk maken wat hun generatie bewoog, wat ze voelden, hoe ze leefden.
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Jacqueline Briskin
Oorspronkelijke titel: Californian generation
Eerste uitgave: 1970
ISBN/EAN: 9789024507429
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Van Vliet FamilyHet zilveren koord
Het jaar 1946 in Amerika is een tijd om kansen te grijpen - en de beste manier voor een vrouw om vooruit te komen, is door goed te trouwen. Em Wynan, die afstamt van de rijke Van Vliets, eigenaren van een succesvolle supermarktketen, is de eerste van haar studentenclubzussen die door het gangpad loopt met een knappe oorlogsveteraan. Negen maanden later levert ze twee-eiige tweelingzonen. Ems jongere zus, de vrolijke Caroline, is haar tegenpool, ze pleit voor liberale doelen aan de UCLA en wordt verliefd op een radicale schrijver. Voor Caroline's beste vriendin, Beverly Linde, is het vinden van de juiste echtgenoot ingewikkelder omdat ze als Holocaustoverlevende het stigma en de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog voor altijd met zich meedraagt.
 
Tegen de achtergrond van een radicaal veranderend Amerikaans landschap kruisen de levens van deze drie vrouwen elkaar door decennia van vriendschap, rivaliteit, liefde en ontroostbaar verlies. Als de kinderen van Em, Caroline en Beverly in de jaren zestig volwassen worden - een tijd van gevaar en drugs, het doorbreken van de seksuele taboes in de samenleving en innerlijke vrede die gevonden wordt in bizarre sekten - ontdekken ze dat ouders hun kinderen niet altijd kunnen redden van een tragedie, zelfs niet als ze machtige, rijke vrienden hebben.
Schrijver: Jacqueline Briskin
Oorspronkelijke titel: Rich friends
Eerste uitgave: 1976
ISBN/EAN: 9789024506453
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Paloverde
1884, een dag in september. De doodsklokken van de oude Plazakerk luiden, er staat geen zuchtje wind en de zon zindert over het Californische stadje Los Angeles. Amélie Deane, bleek, trots en nauwelijks vijftien jaar oud, ziet hoe haar vaders lichaam in de aarde neerdaalt, terwijl een vijandige menigte toekijkt.

Zo begint Paloverde - de geschiedenis van Amélie, een meeslepend liefdesverhaal van een intelligent, gevoelig en hartstochtelijk jong meisje. Haar onwrikbare erecode plaatst haar voor keuzen die hun weerslag op de volgende generatie zullen hebben.

Paloverde is het verhaal van twee broers, die door hun onstuimige liefde voor dezelfde vrouw bijna te gronde worden gericht - Bud Van Vliet, eerzuchtig, vitaal, vastbesloten een reusachtig zakelijk imperium te stichten en 3Vee, vindingrijk, in zichzelf gekeerd, altijd in de schaduw verkerend van de successen van zijn oudere broer.

Paloverde is de geschiedenis van de volgende generatie Van Vliet, van Tessa en Kingston - van de bedenkelijke liefde die tussen de verlegen, knappe erfgename en de door de oorlog verbitterde jonge vliegenier ontluikt.

Paloverde is ook de geschiedenis van de groei en bloei van het zonnige Californië gedurende de afgelopen 100 jaar, van de aanleg van de spoorlijnen, de opkomst van de filmindustrie, het schuchtere begin en de razendsnelle groei van de vliegtuigindustrie. Allemaal zaken waarmee de levens van de hoofdpersonen uit deze saga nauw verweven zijn...
Schrijver: Jacqueline Briskin
Oorspronkelijke titel: Paloverde
Eerste uitgave: 1978
ISBN/EAN: 9789024506040
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De keerzijde van een droom
Tom Bridger was geboren in het desolate middenwesten van de Verenigde Staten. Bij de aanvang van de twintigste eeuw verliet hij zijn geboortegrond en trok naar Detroit, vastbesloten zijn lang gekoesterde droom te verwezenlijken.

Doch de werkelijkheid overtreft zijn stoutste verwachtingen. Binnen een recordtijd ontwerpt hij de Onyx, een door een benzinemotor aangedreven automobiel dat de wereld versteld doet staan. Toms Onyx wordt een begrip en binnen enkele jaren groeit zijn fabriek uit tot een wereldbedrijf en maakt dit alles Tom tot de rijkste man van het land.

Maar hoe groter Toms imperium wordt, des te groter wordt ook de kloof tussen Tom en degenen die hij liefheeft:
 • Antonia, de beeldschone aristocrate, wier hartstocht hem in zijn jeugd behekste en die sindsdien geen moment meer uit zijn gedachten is geweest;
 • Hugh, zijn jongere broer, een uitbundige charmeur wiens leven in duisternis wordt gedompeld als hij een vreselijk ongeluk krijgt waarbij zijn gelaat gruwelijk wordt verminkt;
 • Maud, zijn eenvoudige en oprechte vrouw, die pas te laat ontdekt welke duivelse invloed Antonia op haar man uitoefent, en vooral...
 • Justin, Antonia's zoon, die geen flauw vermoeden heeft wie zijn werkelijke vader is.
Schrijver: Jacqueline Briskin
Oorspronkelijke titel: The Onyx
Eerste uitgave: 1982
ISBN/EAN: 9789060578926
Uitgever: Omega Boek

Dubbel uitgegeven titelsCalifornië generatie

Zie voor de beschrijving van dit boek: Zonnekinderen.

Schrijver: Jacqueline Briskin
Oorspronkelijke titel: zie Zonnekinderen
Eerste uitgave: 1970
ISBN/EAN: 9789022400869
Uitgever: Meulenhoff