Boekenplank:
Kies

Boeken van Eileen Goudge

Meer over Eileen Goudge

Genre: Roman

Website: Eileen Goudge


Overzicht

  • De dochters van Eve - Such devoted sisters
  • Een spoor van geheimen - Trail of secrets
  • Gebroken dromen - The second silence
  • Herinneringen - One last dance
  • In de schaduw van de magnolia - Blessing in disguise

Rose en Rachel

  1. Tuin der leugens - Garden of lies
  2. Leugens der liefde - Thorns of truth

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe dochters van Eve
Op het moment dat Dolly de brief in de brievenbus laat glijden, weet ze dat ze een onvergeeflijke vergissing heeft begaan. Ze heeft Eve, haar eigen zus, verraden - uit bittere wraak en blinde jaloezie. Het loopt tragisch af met Eve en Dolly vertrekt met een slecht geweten naar New York. Daar ontmoet ze na enige tijd Eve's dochters, Annie en Laurel, die na de dood van hun moeder van huis zijn weggelopen. Dolly neemt de beide vrouwen uit schuldgevoel onder haar hoede en langzaam krijgen Annie en Laurel weer enig vertrouwen in de toekomst. Annie is sterk en ambitieus. Zij leert het vak van 'chocolatier' en werkt zich op tot een van de meest succesvolle vrouwen in haar beroep. De gevoelige en kwetsbare Laurel ontplooit haar artistieke talenten als illustratice van kinderboeken. Laurel houdt zielsveel van Annie, maar het zal jaren kosten om zich uit haar zusters schaduw te bevrijden. Dan stelt Dolly haar beide nichtjes voor aan Joe Daugherty, de knappe ondernemende eigenaar van een restaurant. Eerst is Joe als een grote broer voor Annie en Laurel, maar spoedig wordt hij veel en veel meer... Hij houdt van de een, maar zal trouwen met de ander. Dolly moet machteloos toezien hoe haar rivaliteit met haar zus Eve wordt weerspiegeld in de volgende generatie zussen. Begint de geschiedenis zich te herhalen?
Schrijver: Eileen Goudge
Oorspronkelijke titel: Such devoted sisters
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 90-245-1306-5
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Een spoor van geheimen
Ellie Nightingale is een arme, ongehuwde tienermoeder. Wanneer zij op een avond terugkeert van haar werk, is haar dochterje verdwenen. Ellie gaat tot het uiterste om haar gestolen baby terug te vinden, maar haar wanhopige pogingen blijven zonder resultaat. Jarenlang blijft het verlies van haar kind Ellie achtervolgen. Ondertussen werkt zij zich op tot een gerespecteerde psychologe en trouwt met Paul. Tot Ellie’s grote verdriet blijft hun huwelijk kinderloos. Kate Sutton is de echtgenote van een rijk antiekhandelaar. Ooit was zij een getalenteerd amazone. Een ernstig ongeluk maakt een eind aan Kat’s carriere en ze verloor de baby die zij verwachtte. Alleen Kate kent de waarheid over Ellie’s ontvoerde kind. Maar zij dwingt zichzelf haar duistere geheim al die tijd te bewaken. Kate zou niet alleen de toewijding van haar echtgenoot riskeren, maar ook de liefde en het respect van haar geadopteerde dochter Skyler. Skyler Sutton is verbluffend mooi en evenals haar moeder bezeten van paarden. Zij wordt uitgedaagd door haar onmogelijke liefde voor Tony Salvatore, een stoere agent bij de politie van New York. Zwanger van Tony’s kind, neemt Skyler een hartverscheurende beslissing: zij wil haar baby laten adopteren. En Tony kent een psychologe die dolgraag een kind wil hebben. Het duurt niet lang voor Skyler haar ondraaglijke vergissing begint te betreuren. In haar pogingen haar pasgeboren dochtertje terug te vinden stuit Skyler op een spoor van geheimen – een spoor dat begint bij haar eigen geboorte.
Schrijver: Eileen Goudge
Oorspronkelijke titel: Trail of secrets
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 90-245-2560-8
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Gebroken dromen
Noelle van Doren wil scheiden van haar wrede, oudere echtgenoot. Ze weet dat Robert tot veel in staat is, maar dat hij hun vijfjarige dochter Emma van haar af zou pakken had Nelle zelfs van hèm niet verwacht. Nu moet Nelle bewijzen dat zij een goede moeder is en door haar man in de val is gelokt. Haar beide, sinds lang gescheiden ouders Charles en Mary werpen zich in de strijd om de voogdij over Emma. Zij proberen hun machtige schoonzoon in diskrediet te brengen. Er zijn vele vragen over Roberts twijfelachtige verleden. Maar iedereen weet ook dat Mary haar eigen dochter in de steek heeft gelaten toen Noelle nog een klein meisje was. Temidden van deze dramatische familiecrisis ontdekt Noelle tot haar verbazing een reservoir aan onvermoede krachten en - nog verrassender - de mogelijkheid haar hart te openen voor een nieuwe liefde.
Schrijver: Eileen Goudge
Oorspronkelijke titel: The second silence
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-443-0385-6
Uitgever: The House of Books
Herinneringen
Na een schokkend familiedrama zullen de levens van drie zussen nooit meer hetzelfde zijn. De drie dochters van het echtpaar Seagrave treffen voorbereidingen voor het veertigjarige huwelijksjubileum van hun ouders. Aan de feeststemming komt een abrupt einde door een tragisch bericht. Hun vader, een gerespecteerd arts, is doodgeschoten door zijn vrouw Lydia. Zij weigert een verklaring af te leggen. Amper bekomen van de shock worden de zussen geconfronteerd met de leugens achter het beeld van hun perfecte ouders.
Schrijver: Eileen Goudge
Oorspronkelijke titel: One last dance
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-443-0121-7
Uitgever: The House of Books
In de schaduw van de magnolia
Schrijfster Grace Truscott werkt hard aan haar nieuwe boek. Een biografie over haar vader, een beroemd senator uit Georgia die in de Vietnamoorlog is omgekomen. Grace ontdekt een geheim dat altijd verborgen is gebleven: haar vader had een verhouding met zijn zwarte secretaresse Margaret Emory. Grace staat voor een dilemma. Mag zij haar moeder en de rest van de familie dit schandaal wel aandoen? De enige persoon die Grace kan helpen bij haar onderzoek wil niet praten. Want Nola Emory, de onwettige dochter van haar vaders minnares, bewaart haar eigen duistere geheim. In de schaduw van de magnolia speelt zich af van het mondaine New York tot de weelderige villa's en geurige tuinen van het zuidelijke Georgia.
Schrijver: Eileen Goudge
Oorspronkelijke titel: Blessing in disguise
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 90-245-2400-8
Uitgever: Areopagus

Rose en RachelTuin der leugens
Op een nacht in 1943 wordt in een ziekenhuis te New York een donkere baby geboren; dochter van Sylvie Rosenthal en haar Griekse minnaar. Sylvie is radeloos van angst dat haar jaloerse, blonde echtgenoot haar zal verlaten als hij er achter komt dat zij hem bedrogen heeft. Een noodsituatie brengt onverwacht uitkomst. Tijdens een vreselijke brand die 's nachts in het ziekenhuis uitbreekt, verwisselt Sylvie in de verwarring haar eigen kind voor een blonde baby. Enkele uren later realiseert zij zich dat niemand deze verwisseling hoeft te ontdekken. Rose, de echter dochter van Sylvie, wordt liefdeloos en in schrijnende armoede grootgebracht. De man met wie zij wil trouwen laat haar in de steek. Dan zoekt Rose haar toevlucht in haar carrière en vecht zich als briljant juriste een weg naar de top. De enige die haar troost en tederheid biedt is Max Griffin, haar sympathieke baas. Max houdt van Rose met een hartstocht die even vurig als hopeloos is - want Rose kan haar eerste liefde niet uit haar hart bannen. Rachel wordt door Sylvie als haar eigen dochter opgevoed. Zij volgt haar roeping als arts. Getekend door een rampzalige verhouding met een knappe collega-dokter, vertrekt Rachel als vrijwilligster naar het door oorlog verscheurde Vietnam. Daar redt ze het leven van de man die ze nooit had mogen ontmoeten..... Rose en Rachel, twee verblindend mooie vrouwen, die op het kruispunt van hun leven door het verleden worden ingehaald.
Schrijver: Eileen Goudge
Oorspronkelijke titel: Garden of lies
Eerste uitgave: 1989
ISBN/EAN: 90-245-1710-9
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Leugens der liefde
1943 Op een nacht wordt in een ziekenbuis in New York een donkerharige baby geboren: dochter van Sylvie Rosenthal en haar Griekse minnaar. Sylvie is doodsbang dat haar jaloerse, blonde echtgenoot haar zal verlaten als hij haar bedrog ontdekt. Een noodsituatie brengt onverwacht uitkomst: 's nachts breekt in het ziekenhuis een vreselijke brand uit, en in de verwarring verwisselde Sylvie haar eigen kind met een blonde baby. Jaren later kruisen de wegen van de twee kinderen elkaar weer. In die donkere nacht werden de levens van Rose en Rachel voorgoed met elkaar verbonden. 1996 Rachel is niet meer zo gelukkig in haar huwelijk. Ze houdt nog net zoveel van Brian als vroeger, maar er lijkt toch iets veranderd te zijn. Houdt hij nog steeds van Rose, de grote liefde uit zijn jeugd, die hij voor de aantrekkelijke blonde Rachel in de steek liet? Rose, een briljante juriste, probeert het verlies van haar echtgenoot Max te vergeten door zich te begraven in haar werk. De knappe, donkerharige vrouw heeft last van een groot schuldgevoel: haar ontluikende gevoelens voor een andere man voelen als verraad aan haar geliefde Max. Sylvie draagt al jaren een groot geheim met zich mee. Alleen Rose mag weten dat zij de echte dochter van Sylvie is, en niet Rachel. Maar als Sylvie hoort dat ze niet lang meer te leven heeft, besluit ze vóór haar dood eindelijk de waarheid te onthullen. Voor Rachel, Rose en hun families heeft dat zeer ingrijpende gevolgen...
Schrijver: Eileen Goudge
Oorspronkelijke titel: Thorns of truth
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-245-3414-3
Uitgever: Luitingh-Sijthoff