Boekenplank:
Kies

Boeken van Lesley Glaister

Meer over Lesley Glaister

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: Lesley Glaister


Overzicht

  • Eert uw vader - Honour thy father
  • Het donkere huis - Now you see me
  • Het duistere domein van vrouwen - The private parts of women
  • Maansverduistering - Partial eclipse
  • Tot het uiterste - As far as you can go

gedetailleerd overzicht

OverzichtEert uw vader
Op het Engelse platteland wonen vier bejaarde zusters in alle eenzaamheid in het vervallen en vervuilde huis van hun jeugd. Agatha, Milly en de identieke tweeling Ellen en Esther - die zo'n eenheid vormen dat ze bijna één persoon zijn geworden: Ellenenesther - verloren al vroeg hun moeder. Nog jaren na hun vaders dood, zijn het angsten die de vrouwen in hun afgelegen woning gevangen houden, overgeleverd aan elkaar en aan het verleden dat ieder van hen zich anders herinnert. Over zijn graf heen regeert de vader nog steeds hun leven. En dan is er 'baby' George, vrucht van vaders zonde, die in de kelder zit opgesloten... Stukje bij beetje worden de macabere gebeurtenissen onthuld die een idyllische jeugd op het platteland langzaam deden verworden tot een bizar leven van afzondering.
Schrijver: Lesley Glaister
Oorspronkelijke titel: Honour thy father
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 90-5333-296-0
Uitgever: Prometheus
Het donkere huis
Schaap is een zonderling, getroebleerd meisje dat al sinds haar zestiende dakloos is. Ze verdient geld met het schoonmaken van huizen en woont stiekem in de kelder van een van haar klanten. Ze leidt een onopvallend leven en vermijdt contact met anderen. Totdat ze Doggo, een jonge crimineel, ontmoet. Doggo en Schaap hebben veel overeenkomsten. Ze voelen zich tot elkaar aangetrokken en hopen bij de ander troost of zelfs liefde te vinden. Beiden hebben geheimen, die zo duister zijn dat zij ze zelf niet onder ogen durven zien. Eerst moeten ze leren elkaar te vertrouwen.
Schrijver: Lesley Glaister
Oorspronkelijke titel: Now you see me
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-414-0807-X
Uitgever: Ambo | Anthos
Het duistere domein van vrouwen
In een poging orde op zaken te stellen, geeft de Londense fotografe Inis toe aan een tijdelijke manie - ze vertrekt en laat haar kinderen achter bij haar man. Ze duikt onder in Sheffield met als enige gezelschap haar fotocamera. Maar op haar nieuwe buurvrouw had ze niet gerekend... Trixie, een psalmenzingende oud-Heilsoldate, is allerminst de keurige vrouw die ze lijkt. Achter haar ogenschijnlijk kalme leventje van tuinieren en televisiekijken, schuilt een turbulent verleden. Ze probeert de herinneringen aan een wrede vader, een dode tweelingbroer en een geheime minnaar te onderdrukken - wat schokkende confrontaties oplevert met zowel heilige als wereldse schimmen, die haar verscheurde persoonlijkheid blijven tergen. In deze wereld op de rand van schijn en werkelijkheid raken de twee vrouwen in elkaars leven verzeild. Inis, net uit haar eigen nachtmerrie ontwaakt, komt terecht in de beklemmende droom van een ander, en worstelt in doodsangst met demonen die de hare niet zijn.
Schrijver: Lesley Glaister
Oorspronkelijke titel: The private parts of women
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 90-5333-401-7
Uitgever: Prometheus
Maansverduistering
Zeven dagen lang zit Jennifer opgesloten in een isoleercel: zeven dagen van smerig voedsel, doordringende stank en grauwe, verstikkende eentonigheid. In deze uitzichtloze situatie wordt zij teruggeworpen op haar eigen verbeeldingskracht. Daarmee weet zij de machteloze eenzaamheid te ontvluchten. Herinneringen aan haar jeugd en de affaire met de getrouwde Tom mengen zich met dramatische fantasieën over Peggy, haar verre voorouder met wie zij zich sterk identificeert. Peggy werd in de achttiende eeuw naar Australië verbannen vanwege het stelen van een pauw voor haar kind. Net als zij wordt Jennifer gedwongen een nieuw leven te beginnen.
Schrijver: Lesley Glaister
Oorspronkelijke titel: Partial eclipse
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 90-5333-267-7
Uitgever: Prometheus
Tot het uiterste
'Echtpaar in West-Australië (ver weg van de bewoonde wereld) zoekt hulp in de huishouding en gezelschap, bij voorkeur jong stel. Taken: koken, schoonmaken, tuinonderhoud en verzorging. Zelfstandigheid en inventiviteit een absolute vereiste.' Cassie bevindt zich op een keerpunt in haar leven. Het liefst wil ze trouwen en kinderen krijgen met haar vriend Graham, een kunstenaar met bindingsangst. Een jaar met zijn tweeën naar het buitenland lijkt haar de ideale gelegenheid om over hun toekomst na te denken. De geheimzinnige Larry Drake en zijn vreemde echtgenote Mara wonen op Wagammara, een immense boerderij aan de rand van de woestijn, in een adembenemend mooi, volstrekt desolaat gebied in Australië. Wagammara ligt letterlijk aan de andere kant van de wereld, ver weg van Cassies problemen - maar hoe veilig is het om zo ver van de beschaafde wereld vandaan te zijn? Hoe meer Cassie en Graham over hun geheimzinnige werkgevers te weten komen, des te meer voelen zij zich gevangen in hun nieuwe leefomgeving.
Schrijver: Lesley Glaister
Oorspronkelijke titel: As far as you can go
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-414-0808-8
Uitgever: Ambo | Anthos

Gerelateerde schrijvers