Boekenplank:
Kies

Boeken van Mo Hayder

Meer over Mo Hayder

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Beatrice Clare Dunkel, Theo Clare

Geboren: 1962 / Overleden: 2021

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • Duivelswerk - Pig Island
  • Rot - Hanging Hill
  • Tokio - Tokyo

Jack Caffery

  1. Vogelman - Birdman
  2. De behandeling - The treatment
  3. Ritueel - Ritual
  4. Huid - Skin
  5. Diep - Gone
  6. Poppenspel - Poppet
  7. Wolf - Wolf

gedetailleerd overzicht

OverzichtDuivelswerk
Op het strand van een Schots eiland is de duivel gezien. Vage videobeelden van een wezen dat half mens, half beest lijkt te zijn, houden de media in hun greep.

De sceptische journalist Joe Oakes heeft er zijn missie van gemaakt spirituele bedriegers te ontmaskeren. Dat deed hij al eens met de voormalige gebedsgenezer Malachi Dove, wiens volgelingen op het eiland wonen, en dat is hij nu van plan met de zogenaamde 'duivel van Varkenseiland'.

Ondanks hevig protest van de doodsbange eilandbewoners waagt Joe zich toch op een met schrikdraad, giftige chemicaliën en varkenskoppen afgezet deel van het eiland. Zijn vastberadenheid en zucht naar de waarheid zetten echter gebeurtenissen in gang die zo gruwelijk zijn, dat het woord angst een totaal nieuwe betekenis voor hem krijgt.
Schrijver: Mo Hayder
Oorspronkelijke titel: Pig Island
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789024554959
Ebook: 9789021008790
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Rot
Sally, getrouwd met een succesvolle zakenman, is een beetje een dromer. Plots staat haar leven op zijn kop: een echtscheiding, ze heeft geen geld, geen werkervaring maar wel een puberdochter die ze moet onderhouden. Was ze maar iets meer zoals haar zus Zoe, verzucht ze vaak, die alles voor elkaar heeft.

Als Sally's dochter in de problemen komt, heeft ze snel geld nodig, veel geld. Ze ziet nog maar één manier om te overleven en raakt verzeild in de criminele wereld van pornografie en drugs. En dan is er opeens geen weg meer terug.
Schrijver: Mo Hayder
Oorspronkelijke titel: Hanging Hill
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789024538195
Ebook: 9789024538225
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Tokio
De Britse studente Grey Hutchins reist naar Tokio, op zoek naar unieke filmbeelden van de beruchte massamoord van Nanking, waarbij het Keizerlijke Japanse Leger meer dan 300.000 burgers afslachtte.

Slechts één man kan haar helpen, een overlevende die nu gasthoogleraar is aan de befaamde Todai-universiteit in Tokio. Het gerucht gaat dat hij over documentair bewijs van Nanking zou beschikken. Maar hoe kan Grey zijn vertrouwen winnen?

Wanhopig en eenzaam accepteert ze een baan als hostess in een luxe nachtclub voor Japanse zakenlui en criminelen. Eén gangster domineert - een oude man in een rolstoel, bewaakt door een sinistere lijfwacht. Men zegt dat zijn rijkdom en gezondheid te danken zijn aan een krachtig elixer. Een elixer dat anderen willen hebben - tot elke prijs.
Schrijver: Mo Hayder
Oorspronkelijke titel: Tokyo
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789024550692
Ebook: 9789024570003
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Jack CafferyVogelman
Greenwich, Zuidoost-Londen. De CID doet een gruwelijke ontdekking. Vijf jonge vrouwen, allen ritueel vermoord en gedumpt op een braakliggend terrein vlak bij de Millennium Dome. Het postmortale onderzoek wijst uit dat een vreemd en weerzinwekkend detail de slachtoffers verbindt. De politie-agenten realiseren zich dat ze op het spoor zijn van het gevaarlijkste soort misdadiger dat ze kennen: een seksuele seriemoordenaar.

Rechercheur Jack Caffery, jong, gemotiveerd en onverschrokken, wordt gekweld door een moord uit het verleden die hij wellicht had kunnen voorkomen. Nu is hij vastbesloten elk wapen dat de forensische wetenschap te bieden heeft in te zetten in de strijd tegen de misdaad. Maar hij weet dat de tijd beperkt is voor de chaotische, sadistische moordenaar zijn volgende slachtoffer opeist.
Schrijver: Mo Hayder
Oorspronkelijke titel: Birdman
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789024536986
Ebook: 9789024560769
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De behandeling
Meer dood dan levend wordt het echtpaar Peach in hun huis in Londen aangetroffen: vastgebonden, mishandeld en uitgedroogd. Van hun zoontje Rory en de dader ontbreekt elk spoor. Kinderen in de omgeving spreken van een 'trol' die hen lastig valt.

Verbeten stort rechercheur Jack Caffery - de getroubleerde held uit Vogelman - zich op het onderzoek. Een complicatie hierbij zijn Caffery's persoonlijke herinneringen aan de nooit opgehelderde verdwijning van zijn broertje Ewan, vijfentwintig jaar geleden. Gaandeweg het onderzoek komt er zoveel modder boven dat Caffery zelf door de stroom lijkt te worden meegesleurd.
Schrijver: Mo Hayder
Oorspronkelijke titel: The treatment
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789024544806
Ebook: 9789024564590
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Ritueel
Multicultureel Bristol: een havenstad die bruist van het leven... maar ook van de dood.

Op een broeierige zomerdag vindt Phoebe - 'Flea' - Marley, hoofd van het duikersteam van de politie van Bristol, een hand in het water van de oude haven van Bristol. De hand blijkt afgehakt terwijl het slachtoffer nog leefde, en pas kort geleden.

Onderzoek leidt naar de vondst van nog een hand - afkomstig van hetzelfde lichaam. Maar waar is dat lichaam? Leeft de man nog? Gaat het om een drugsgerelateerd misdrijf, of is het antwoord bij de Afrikaanse gemeenschap in Bristol te vinden?

Ondertussen wordt elders in een rivier het zwaar verminkte lijk van een kleine jongen gevonden - wellicht het slachtoffer van een rituele moord.

Hoofdinspecteur Jack Caffery komt naar Bristol om het politieteam bij te staan. Net als Flea is hij bezeten door het verlangen deze gruwelijke zaken op te lossen. En misschien zullen zij dan ook de demonen uit hun beider verleden kunnen bezweren...
Schrijver: Mo Hayder
Oorspronkelijke titel: Ritual
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789024528196
Ebook: 9789024570171
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Huid
Als op een warme ochtend in mei het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden bij een treinspoor net buiten Bristol, wijst alles op zelfmoord.

Rechercheur Jack Caffery is daar toch niet zo zeker van. Hij is een rover op het spoor, iemand die zich voortdurend verbergt en ongezien huizen insluipt. Voor het eerst in lange tijd is hij bang.

Hij krijgt hulp van politieduiker Flea Marley. Nadat ze de trauma's uit haar verleden enigszins heeft verwerkt, begint ze zich al snel af te vragen of hun relatie het professionele niet overstijgt. Dan ontdekt ze iets in haar persoonlijke leven wat alles verandert. En deze keer kan niemand haar helpen, zelfs Caffery niet...
Schrijver: Mo Hayder
Oorspronkelijke titel: Skin
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789024530687
Ebook: 9789024570164
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Diep
In Bristol wordt met bruut geweld een auto gestolen: een dief met een kerstmannenmasker slaat de bestuurster neer en scheurt hard weg. Met haar vierjarige dochtertje op de achterbank.

Rechercheur Jack Caffery maakt zich niet al te druk, het gebeurt zo vaak dat een autodief per ongeluk een kind ontvoert. Het kind duikt altijd op, in tegenstelling tot de auto. Maar dit kind duikt niet op. Dus Jack speurt verder. En ontdekt dat er zo meerdere meisjes zijn ontvoerd...

Politieduiker Flea Marley heeft zo haar eigen geheimen diep onder de grond begraven. Jack lijkt haar niet meer te vertrouwen. Flea heeft zich nog nooit zo alleen gevoeld.
Schrijver: Mo Hayder
Oorspronkelijke titel: Gone
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789024587988
Ebook: 9789024533046
Uitgever: Luitingh-Sijthoff


Poppenspel
Als onverklaarbare stroomstoringen leiden tot een serie gruwelijke incidenten op de beveiligde krankzinnigenafdeling van Beechway, slaat de angst van de patiënten over op de medewerkers. Ondanks de aanzwellende hysterie probeert psychiatrisch verpleger AJ de rust te handhaven.

Rechercheur Jack Caffery is op zoek naar het lichaam van een vermiste vrouw. Hij weet maar al te goed hoe het voelt als je er niet in slaagt iemands geliefde te vinden. Als AJ Caffery vraagt of hij kan helpen bij de problemen in Beechway, moeten beide mannen een bittere waarheid in hun leven accepteren. Voordat ze het pure kwaad in de ogen kunnen kijken.
Schrijver: Mo Hayder
Oorspronkelijke titel: Poppet
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789024560608
Ebook: 9789024560639
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Wolf
Veertien jaar geleden werden twee verliefde tieners meedogenloos vermoord in een verlaten bos. De dader bekende schuld en ging de gevangenis in. De herinneringen aan die moord spelen een gezin nu nog steeds parten.

En in hun afgelegen huis op de heuvel keert de nachtmerrie terug...
Schrijver: Mo Hayder
Oorspronkelijke titel: Wolf
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789024564866
Ebook: 9789024564873
Uitgever: Luitingh-Sijthoff