Boekenplank:
Kies

Boeken van Robert Pobi

Meer over Robert Pobi

Genre: Thriller / Spanning

Website: http://www.robertpobi.com/

Overzicht

  • Doodshoofd - Bloodman
  • Lokaas - Mannheim Rex
  • Stad van glas - City of windows

Gedetaileerd overzicht

Overzicht

Doodshoofd

Het is tijd om te vluchten... te schuilen... te sterven...

FBI-agent Jake Cole ontcijfert de taal van moordenaars door in zijn hoofd driedimensionale reconstructies van de plaats delict te maken, een gave die hem zo veel energie kost dat hij een zenuwinzinking nabij en geestelijke uitgeput is. Jake keert na ruim vijfentwintig jaar terug naar zijn geboorteplaats Montauk nadat zijn vader, een bekende schilder, zichzelf in brand heeft gestoken en daarna door een glazen deur is gelopen.

Als hij nog maar net in zijn ouderlijk huis is, wordt hij bij het onderzoek betrokken naar een gruwelijke moord die daar vlak in de buurt heeft plaatsgevonden en die herinneringen oproept aan de moord op zijn moeder drie decennia eerder.

En wanneer hij zich door de brokstukken van zijn vaders krankzinnigheid werkt, ontdekt Jake duizenden ogenschijnlijke betekenisloze schilderijen - een bizar spoor van broodkruimels dat de schilder heeft achtergelaten terwijl hij verder weg zonk in zijn dementie. Broodkruimels die hem, zo denkt Jake, naar de moordenaar zullen leiden. Met de hulp van sheriff Dan Hauser - een man die het kustdorpje probeert voor te bereiden op een verwoestende orkaan - probeert Jake Cole het onheilspellende kwaad een halt toe te roepen.

Schrijver: Robert Pobi
Oorspronkelijke titel: Bloodman
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789045202006
Ebook: 9789045203409
Uitgever: Karakter
Lokaas

Na de plotselinge dood van zijn vrouw heeft succesvol thrillerauteur Gavin Corlie erg veel moeite om grip te houden op de wereld om hem heen. Hij koopt een oud huis in het dorpje New Mannheim, in de staat New York, dat tussen de heuvels genesteld ligt en uitkijkt over een groot meer. Daar, in dat idyllische landschap, hoopt hij eindelijk aan het ongrijpbare proces van verwerking te kunnen beginnen.

Maar zijn nieuwe leven in midden de natuur is verre van idyllisch; als een dertienjarig jongetje dat in een rolstoel zit, Finn Horn, bijna verdrinkt in het meer ontdekt Gavin een ontstellend geheim: er zijn de afgelopen tientallen jaren opvallend veel mensen in het vredige dorpje spoorloos verdwenen.

Is de corrupte, aan amfetamine verslaafde sheriff hier verantwoordelijk voor? Of is Finns bewering dat er een beest in het Lake Caldesac huist meer dan een bijna-dood-hallucinatie? In een strijd tegen de tijd en Moeder Natuur, gaan Gavin en Finn op jacht naar een wezen dat lijkt te zijn geëvolueerd met één enkel en angstaanjagend doel: zich voeden met menselijk aas...

Schrijver: Robert Pobi
Oorspronkelijke titel: Mannheim Rex
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789045207636
Ebook: 9789045205540
Uitgever: Karakter
Stad van glas

Tijdens een van de ergste sneeuwstormen sinds jaren wordt in New York een FBI-agent in zijn auto doodgeschoten door een sluipschutter. Er is maar één man die kan achterhalen waar het onmogelijke schot vandaan kwam: rekenwonder extraordinair dr. Lucas Page.

Maar Page heeft niet zo’n zin om terug te keren naar de FBI; zijn laatste klus kostte hem een been, een arm én een oog. Als echter blijkt dat de dode agent zijn ex-partner was en de overheid de schuld in de schoenen probeert te schuiven van een Franse moslim, wil hij de echte dader absoluut vinden. Zeker als er meer doden vallen.

Wat volgt is een bloedspannende klopjacht door New York met een van de uniekste hoofdrolspelers die je ooit hebt gezien.

Schrijver: Robert Pobi
Oorspronkelijke titel: City of windows
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789024586981
Ebook: 9789024586998
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Gerelateerde schrijvers