Boekenplank:
Kies

Boeken van Carmen Mola

Tot 2021 beweerde de uitgever van de boeken van Carmen Mola dat achter dat pseudoniem een vrouwelijke professor, in de 40 en moeder van drie kinderen, schuilging. Echter, tijdens de uitreiking van de Premio Planeta de Novela 2021 werd bekend gemaakt dat de werkelijke schrijver achter het pseudoniem Carmen Mola in feite bestond uit drie mannelijke Spaanse (script)schrijvers, te weten Jorge Díaz (1962), Agustín Martínez (1975) en Antonio Mercero (1969).

Meer over Carmen Mola

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Spanje


Overzicht

  • De hel - El Infierno
  • Het beest - La bestia

Elena Blanco

  1. De zigeunerbruid - La novia gitana
  2. Het duistere net - La Red Púrpura
  3. Het jaar van het varken - La nena

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe hel

Madrid, 1866. Te midden van een bloederige opstand treffen danseres Leonor en revolutionair Mauro elkaar, en raken betrokken bij een moord. Op de vlucht voor represailles wordt Leonor gedwongen naar Havana te vluchten. Daar aangekomen kan ze onmogelijk wegkijken van de uitwassen van een nog steeds springlevende slavernij. Dag in dag uit, en op enorme schaal, vinden hier onvoorstelbare gruwelijkheden plaats.

Onverwacht lopen Leonor en Mauro elkaar in deze hel op aarde weer tegen het lijf. En ontdekken ze een samenzwering tegen de witte plantagehouders, met als middelpunt een uiterst bloederig voorouderlijk ritueel...

Schrijver: Carmen Mola
Oorspronkelijke titel: El Infierno
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789401622707
Ebook: 9789401622806
Uitgever: Xander
Het beest

Madrid, 1834. Terwijl de stad gebukt gaat onder een vreselijke cholera-epidemie sluipt een meedogenloze moordenaar door de straten, die het voorzien heeft op jonge meisjes en al snel de bijnaam 'het Beest' krijgt.

De veertienjarige Lucía loopt hem tegen het lijf tijdens een van haar strooptochten en vanaf dat moment maakt hij jacht op haar. Ze belandt in een complot van geheime genootschappen, bijgeloof, gruwelijke rituelen en politieke samenzweringen waar ze uit moet ontsnappen voor het te laat is...

Schrijver: Carmen Mola
Oorspronkelijke titel: La bestia
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789401618786
Uitgever: Xander

Elena BlancoDe zigeunerbruid

Elena Blanco is hoofd van de speciale eenheid binnen de Spaanse politie die alleen zeer complexe zaken krijgt toegewezen. Ze is charismatisch, op zichzelf gericht en totaal eigengereid. Zeven jaar geleden werd haar zoon ontvoerd en nooit teruggevonden, ze kan niet rusten voor ze de waarheid weet.

Elena’s team krijgt de gruwelijke en misselijkmakende moord op de tweeëntwintigjarige zigeunerin Susana toegewezen. Elena ontdekt dat Susana’s oudere zus op even onvoorstelbare wijze aan haar einde kwam, net als haar zusje een paar dagen voor haar huwelijk. Er zit een dader vast, maar of het de juiste is...

Schrijver: Carmen Mola
Oorspronkelijke titel: La novia gitana
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789401610926
Ebook: 9789401610919
Uitgever: Xander
Het duistere net

Elena staat tegenover een machtig crimineel netwerk dat jongeren ontvoert en hen gruwelijke dingen laat doen. Alles wordt live vertoond in een van de donkerste uithoeken van het internet.

Als Elena’s vermiste zoon bij dit netwerk betrokken lijkt, raken het onderzoek en haar missie om hem te bevrijden in elkaar verwikkeld.

Schrijver: Carmen Mola
Oorspronkelijke titel: La Red Púrpura
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789401627115
Ebook: 9789401613286
Uitgever: Xander
Het jaar van het varken

Niemand komt ongeschonden uit de hel terug...

Elena Blanco heeft de politie verlaten, maar ze wordt weer teruggevraagd als haar vervanger spoorloos verdwijnt. Wat volgt is een zenuwslopende klopjacht op een meedogenloze moordenaar met angstaanjagende gewoonten, in een zaak die steeds complexer en gelaagder wordt.

Schrijver: Carmen Mola
Oorspronkelijke titel: La nena
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789401616287
Uitgever: Xander

Gerelateerde schrijvers