Boekenplank:
Kies

Boeken van Helen Fields

Helen Fields studeerde rechten aan de University of East Anglia en the Inns of Court School of Law in London. Ze werkte ruim dertien jaar jaar als advocaat, gespecialiseerd in familie- en crimineel recht. Na de geboorte van haar tweede kind stopte ze met werken als advocaat. Tegenwoordig heeft ze samen met haar echtgenoot een filmproductiemaatschappij, waar ze als scenarioschrijver en producer werkzaam is.

Meer over Helen Fields

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Helen Fields


Overzicht

  • De laatste die sterft - The last girl to die

Callanach & Turner

  1. Perfecte resten - Perfect remains
  2. Perfecte prooi - Perfect prey
  3. Perfecte dood - Perfect death
  4. Perfecte stilte - Perfect silence
  5. Perfecte misdaad - Perfect crime
  6. Perfecte moord - Perfect kill
  7. Perfecte wraak - One for sorrow

Connie Woolwine

  1. De Schaduwman - The Shadowman
  2. De kliniek - The institution

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe laatste die sterft

Een tiener wordt dood aangetroffen. Wie is het volgende slachtoffer?

Het gezin Clark is net verhuisd naar het afgelegen Isle of Mull, een eiland voor de kust van Schotland. Dan raakt de zeventienjarige Adriana vermist. Haar ouders zijn radeloos - de lokale bevolking ziet hen als indringers en de politie is onverschillig - en wenden zich tot privédetective Sadie Levesque om hun dochter te vinden.

Sadie is ontzettend goed in haar werk. Wanneer ze het lichaam van Adriana in een grot vindt, met een kroon van zeewier, beseft ze dat de zaak veel groter is dan ze in eerste instantie dacht. Ze duikt in de geheimen van de eiland, maar komt daardoor ook zelf dichter bij het gevaar. Want wat als Adriana niet de laatste was die stierf?

Schrijver: Helen Fields
Oorspronkelijke titel: The last girl to die
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789026362705
Ebook: 9789026362712
Uitgever: Ambo | Anthos

Callanach & TurnerPerfecte resten

Eerst grijpt hij hen. Dan breekt hij hen...

Op een afgelegen plek in de Schotse Hooglanden staat een lichaam in lichterlaaie. Al wat achterblijft om het slachtoffer te kunnen identificeren zijn tanden en een reepje stof. Tegelijkertijd schreeuwt een vrouw om hulp in een afgesloten kamer ergens in Edinburgh.

Het is Luc Callanachs eerste werkdag bij de Schotse politie en hij krijgt direct een moordonderzoek toegewezen. Net vertrokken bij Interpol wil hij zich graag bewijzen bij zijn nieuwe team en directe collega Ava Turner. De moordenaar is een geduchte tegenstander die vakkundig zijn sporen weet uit te wissen.

Het duurt niet lang tot er nog een vrouw wordt ontvoerd; Callanach begint een race tegen de klok om het slachtoffer te vinden voordat het te laat is. Maar het daadwerkelijke lot van de ontvoerde vrouwen is gruwelijker dan Luc ooit had kunnen vermoeden...

Schrijver: Helen Fields
Oorspronkelijke titel: Perfect remains
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789026346996
Ebook: 9789026347009
Uitgever: Ambo | Anthos
Perfecte prooi

Bloed zal vloeien...

Tijdens een rockfestival valt een medewerker van een liefdadigheidsinstelling midden in het publiek dood neer. Zijn buik is met één haal opengesneden. Niemand heeft de moordenaar gezien. Een week later wordt in een vuilcontainer het lichaam van een basisschoollerares aangetroffen. Ze is gewurgd met haar eigen sjaal.

Inspecteurs Ava Turner en Luc Callanach hebben geen aanknopingspunten en kunnen geen motieven vaststellen. Ze tasten in het duister, totdat blijkt dat de slachtoffers op diverse gebouwen in de stad met graffiti worden beschreven. Dan ontdekken ze dat de boodschappen geschreven zijn voordat de mensen vermoord werden en begrijpen ze dat de moordenaar zijn volgende slachtoffer zo aankondigt. Hoe onschuldiger de prooi, hoe beter...

Schrijver: Helen Fields
Oorspronkelijke titel: Perfect prey
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789026351297
Ebook: 9789026351303
Uitgever: Ambo | Anthos
Perfecte dood

Er is geen makkelijke manier om te sterven…

Een seriemoordenaar heeft Edinburgh stevig in zijn greep, zonder dat Luc Callanach en Ava Turner er weet van hebben. Hij slaat berekenend en gewetenloos toe. Zijn slachtoffers legt hij om door middel van gif, zodat deze langzaam en op pijnlijke wijze sterven, zonder enig besef van het gif dat door hun bloedbaan stroomt.

Hoe sla je een moordenaar in de boeien als hij zich op de achtergrond verborgen houdt? Deze moordenaar houdt ervan zijn slachtoffers van een afstand te observeren. Callanach en Turner staan deze keer echt voor een onmogelijke taak…

Schrijver: Helen Fields
Oorspronkelijke titel: Perfect death
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789026354281
Ebook: 9789026354298
Uitgever: Ambo | Anthos
Perfecte stilte

Een bloedige boodschap. Een losgeslagen moordenaar. Een nieuwe zaak voor Luc en Ava...

Aan de rand van Edinburgh wordt het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden. Wanneer de patholoog-anatoom het lijk onderzoekt, doet deze een schokkende ontdekking: uit de huid is een silhouet van een pop gesneden.

Ava Turner en Luc Callanach lijken op een dood spoor te zitten totdat er een pop in een kinderwagen wordt gevonden, van huid gemaakt, naast een achtergelaten baby. Luc en Ava realiseren zich dat de moordenaar een afschuwelijk spel speelt wanneer ze weer een vermoorde jonge vrouw aantreffen. Ieder moment kan hij opnieuw toeslaan. Kunnen Luc en Ava hem stoppen voordat hij nog een slachtoffer maakt?

Schrijver: Helen Fields
Oorspronkelijke titel: Perfect silence
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789026355752
Ebook: 9789026355769
Uitgever: Ambo | Anthos
Perfecte misdaad

Vanuit de schaduw slaat de moordenaar toe...

Stephen Berry staat op het punt van een brug af te springen; op het laatste moment weet een psycholoog hem ervan te weerhouden. Een week later wordt Stephen dood aangetroffen onderaan een klif. Inspecteur Luc Callanach en hoofdinspecteur Ava Turner onderzoeken of hij zelf sprong, of dat hij over de rand is geduwd...

Als ze dieper graven, ontdekken ze meer zaken waar een luchtje aan zit - een vrouw die dood in bad werd aangetroffen, een man die door elektrocutie om het leven is gekomen. Het lijkt of iemand deze sterfgevallen zorgvuldig heeft uitgedacht. Callanach en Turner hebben geen idee hoe dicht ze zich bevinden bij de moordenaar, die met elke moord overmoediger wordt...

Schrijver: Helen Fields
Oorspronkelijke titel: Perfect crime
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789026357039
Ebook: 9789026357046
Uitgever: Ambo | Anthos


Perfecte moord

Eenmaal gevangen, kom je niet meer weg...

Bart Campbell weet dat de kans klein is dat hij dit overleeft. Al uren zit hij opgesloten in een container. Hij kan zich niet meer precies herinneren wat er is gebeurd, wel dat hij is gedrogeerd en in Edinburgh is ontvoerd. Zeker is dat hij zich nu op een containerschip bevindt. Wat hij niet weet, is dat hij onderweg is naar Frankrijk, waar hem een gruwelijk lot wacht.

Ava Turner en Luc Callanach werken ieder aan hun eigen zaak, totdat blijkt dat de mensen die naar Frankrijk worden vervoerd, worden geruild tegen mensen die naar Schotland worden verhandeld. Er staan mensenlevens op het spel en het is aan Luc en Ava om ze te redden.

Schrijver: Helen Fields
Oorspronkelijke titel: Perfect kill
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789026358074
Ebook: 9789026358081
Uitgever: Ambo | Anthos
Perfecte wraak

Is de politie hem op het spoor? Of zit hij hen juist achterna?

Edinburgh is in de greep van de grootste dreiging tot nog toe: een ogenschijnlijk zelfstandig opererende crimineel die met ingenieuze bommen aanslagen pleegt. Op meerdere plekken in de stad vallen slachtoffers, niemand lijkt veilig.

Ava Turner en Luc Callanach zijn er inmiddels aan gewend om op dagelijkse basis met de dood om te gaan. Maar dan wordt duidelijk dat elke bom bedoeld is als een valstrik voor hen en dat de aanslagpleger het dus op hen gemunt heeft. De kans dat ze zelf zullen omkomen wordt steeds groter.

Het dodental loopt verder op en de methoden van de dader worden almaar gruwelijker. Het is een race tegen de klok voor Luc en Ava om te ontdekken wie hierachter zit, voordat ze zelf slachtoffer worden...

Schrijver: Helen Fields
Oorspronkelijke titel: One for sorrow
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789026360787
Ebook: 9789026360794
Uitgever: Ambo | Anthos

Connie WoolwineDe Schaduwman

Je ziet hem niet... toch is hij er.

Elspeth, Meggy en Xavier zitten opgesloten in een flat. Ze weten niet waar ze zijn of waarom ze daar zijn. Ze weten alleen dat de Schaduwman ze heeft meegenomen en hij de groep niet wil laten gaan.

Wanhopig om te ontsnappen, moeten ze alle drie een uitweg zien te vinden uit deze hel. Zelfs als dat betekent dat ze een zeer duistere waarheid moeten ontdekken. Want de Schaduwman is geen nachtmerrie... Hij is hartstikke echt.

Schrijver: Helen Fields
Oorspronkelijke titel: The Shadowman
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789026362682
Ebook: 9789026362699
Uitgever: Ambo | Anthos
De kliniek

Ze zijn opgesloten zodat jij veilig blijft. Alleen zit jij nu met hen vast...

Op de gesloten afdeling van een extra beveiligde inrichting voor geesteszieke criminelen doorsnijdt een schreeuw de stilte van de nacht. De volgende ochtend wordt het lichaam van een verpleegkundige gevonden en blijkt haar dochtertje ontvoerd. De tijd dringt, want het kleine meisje kan maar een paar dagen overleven zonder medische zorg.

Forensisch psycholoog dr. Connie Woolwine staat bekend om haar vermogen zich in te leven in de psyche van moordenaars, en om haar goede daderprofielen. Nu moet ze als psychiater undercover gaan tussen de gevaarlijkste mannen ter wereld en haar unieke talent gebruiken om het meisje te vinden voordat het te laat is...

Schrijver: Helen Fields
Oorspronkelijke titel: The institution
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789026364617
Ebook: 9789026364624
Uitgever: Ambo | Anthos