Boekenplank:
Kies

Boeken van Clare Francis

Meer over Clare Francis

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: Clare Francis


Overzicht

  • Bloedrood kristal - Red crystal
  • Gevaarlijk dichtbij - Keep me close
  • Nacht als getuige - Night sky
  • Stille waters - Deceit

gedetailleerd overzicht

OverzichtBloedrood kristal
In een comfortabele woonwijk van Londen wordt de vrouw van een politiecommissaris aan stukken gereten wanneer een bombrief, bestemd voor haar man, in haar handen explodeert. Deze laatste en meest afschuwelijke in een reeks van aanslagen die Engeland in de jaren zestig opschrikken, zet Special Branche op het spoor van een nieuwe en dodelijke terroristencel. Gabriele Schroeder is de grondlegster en leidster van deze terroristische cel die goed georganiseerd, doeltreffend en meedogenloos is. Haar doel: de bestaande orde op gewelddadige wijze omver te werpen. Nick Ryder, haar tegenspeler, maakt deel uit van een team dat tot opdracht heeft te infiltreren in subversieve groepen. Het spoor dat hij vindt loopt dwars door Europa, van Parijs naar een afgelegen boerderij in Wiltshire en leidt tot een opwindende climax in de straten van Londen.
Schrijver: Clare Francis
Oorspronkelijke titel: Red crystal
Eerste uitgave: 1985
ISBN/EAN: 90-10-05916-2
Uitgever: Elsevier
Gevaarlijk dichtbij
Als Catherine Galitza thuiskomt na een vakantie in Frankrijk wordt ze in haar eigen huis overvallen door een inbreker. In het donker volgt een worsteling, waarbij Catherine van de trap valt. Door deze val raakt ze verlamd aan beide benen. Meteen na dit ongeluk rijst het vermoeden bij de politie dat het niet om een gewone inbraak gaat: Catherine werd al wekenlang lastiggevallen door een anonieme beller. Naast de politie lijken twee mannen er zeer op gebrand om de waarheid te achterhalen: Rerry Devlin, de vroegere klusjesman van haar ouders en Simon Jardine, de zakenpartner van haar echtgenoot Ben. Ben zelf begint haar steeds meer te ontlopen, hij heeft moeite met het feit dat ze niet meer de levenslustige vrouw is van voorheen. Daarnaast bekruipt Catherine het gevoel dat hij meer weet over de motieven van de inbreker. De politie pakt een verdachte op. Ondanks dit ingrijpen van de politie voelt Catherine zich nog steeds niet veilig, want ze wordt nog steeds bespioneerd...
Schrijver: Clare Francis
Oorspronkelijke titel: Keep me close
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-5501-810-4
Uitgever: BZZTôH
Nacht als getuige
Nacht als getuige speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en het is zowel een liefdesgeschiedenis als een groots avontuur. Aan de hand van de lotgevallen van drie mensen wordt het verhaal verteld. Julie Lescaux, een jonge vrouw uit Plymouth, vlucht naar haar familie in Bretagne als blijkt dat zij zwanger is. Daar raakt ze betrokken bij een van de meest gevaarlijke operaties van het Franse verzet; het smokkelen van geallieerde bemanningen uit bezet Frankrijk over het Kanaal. Paul Vasson, een kleine misdadiger uit Marseille, die als collaboteur eindelijk zijn droom van rijkdom in vervulling ziet gaan. David Freymann, een joods wetenschapper in nazi-Duitsland, gevangen in een onbeschrijfelijke terreur, alles verliezend behalve het geloof in zijn eigen uitvinding en de wil tot overleven.
Schrijver: Clare Francis
Oorspronkelijke titel: Night sky
Eerste uitgave: 1983
ISBN/EAN: 90-225-1322-X
Uitgever: Boekerij
Stille waters
Harry was altijd wat afstandelijk, altijd graag alleen. En nu wordt hij vermist, waarschijnlijk verdronken gedurende een barre zeiltocht op zee. Tijdens de herdenkingsdienst voor Harry beginnen Ellens twijfels over haar man vorm te krijgen. Wanneer zijn zakenrelaties, collega-parlementsleden en oude vrienden uit het leger hem de laatste eer komen bewijzen, komt er een web van financiële malversaties en politieke schandalen aan het licht. Harry van wie Ellen gehouden heeft, lijkt een dubbelleven te hebben geleid. Onderwijl moet Ellen een uitweg zien te vinden uit haar financiële en emotionele problemen. Gelukkig is daar Moreland, Harry's collega die haar te hulp schiet. Hij ziet zich geroepen de waarheid achter Harry's dood te achterhalen, een waarheid die wat Ellen betreft niet boven water hoeft te komen. Hoe meer Moreland haar, volstrekt te goeder trouw, probeert te helpen, hoe verdachter Ellen zich gaat gedragen. Weet ze meer van Harry's dood dan ze laat blijken?
Schrijver: Clare Francis
Oorspronkelijke titel: Deceit
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 90-225-1745-4
Uitgever: Boekerij