Boekenplank:
Kies

Boeken van Amor Towles

Meer over Amor Towles

Genre: Roman

Geboren: 1964

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Amor Towles


Overzicht

  • De Lincoln Highway - The Lincoln Highway
  • Een kwestie van hoffelijkheid - Rules of civility
  • Graaf in Moskou - A gentleman in Moscow

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe Lincoln Highway

De zomer van 1954: na anderhalf jaar in de jeugdinrichting Salina te hebben vastgezeten, keert de achttienjarige Emmett Watson terug naar zijn ouderlijk huis in Nebraska. Het enige wat daar nog op hem wacht is zijn kleine broertje Billy. Emmetts moeder verliet het gezin toen hij nog kind was, zijn vader is onlangs overleden en de familieboerderij is door de bank in beslag genomen.

Emmett wil met zijn broertje opnieuw beginnen, op een plek ver van huis. Samen met Billy is hij van plan de Lincoln Highway te volgen naar San Francisco, een route die hun moeder volgens een stapel mysterieuze ansichtkaarten jaren eerder heeft afgelegd.

De roadtrip neemt een wending als Duchess en Woolly, twee vrienden uit Salina, plotseling opduiken. Die hebben namelijk een heel ander plan voor de toekomst van Emmett bedacht, een plan dat hen allemaal op een noodlottige reis in de tegenovergestelde richting van de Lincoln Highway zal sturen: New York.

Schrijver: Amor Towles
Oorspronkelijke titel: The Lincoln Highway
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789029096690
Ebook: 9789402319798
Uitgever: Meulenhoff
Een kwestie van hoffelijkheid
Een kwestie van hoffelijkheid vertelt tegen de achtergrond van het New York in de jazz-age over het beslissende jaar in het leven van Katey Kontent, vijfentwintig jaar oud en gewapend met een grote intelligentie, opgewekte humor, een paar mooie benen en eigenzinnig lef.

New York, oudjaarsavond 1937: de vriendinnen Katey en Eve, twee provinciaalse schoonheden die de wereld willen veroveren, laten in een jazzkelder hun oog vallen op de charmante Tinker Grey. Een turbulente ménage à trois begint, tot een auto-ongeluk een einde maakt aan hun spel.

Met als vrienden een verlegen multimiljonair, een uitvreter uit het welvarendste deel van Manhattan en een vastberaden weduwe die haar tijd ver vooruit is, ervaart Katey uit de eerste hand welke waardigheid de hoogste kringen ontlenen aan rijkdom en status.

Maar ook leert zij hun onder de oppervlakte sluimerende ambities, jaloezie, onbetrouwbaarheid en wensdromen kennen. Ze wacht op een kans Tinker terug in haar leven te halen en ontdekt zo hoe persoonlijke keuzes kunnen helpen om met verlies om te gaan.
Schrijver: Amor Towles
Oorspronkelijke titel: Rules of civility
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789022959893
Uitgever: Orlando
Graaf in Moskou
In het postrevolutionaire Moskou van 1922 wordt de eigenzinnige graaf Alexander Rostov veroordeeld tot een levenslang huisarrest in het luxueuze Hotel Metropol. Terwijl hij op zijn benauwende zolderkamer zit in plaats van in een weelderige suite, ontvouwen zich buiten de deuren van het hotel enkele van de meest tumultueuze decennia in de Russische geschiedenis.

Vanaf het moment waarop Rostov de achtjarige Nina Koelikova leert kennen, ontdekt hij dat zijn nieuwe wereld veel minder beperkt is dan hij in eerste instantie dacht. Ze verkennen samen alle geheime gangen en krochten van het hotel en er ontstaat een hechte band.
Schrijver: Amor Towles
Oorspronkelijke titel: A gentleman in Moscow
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789029510417
Ebook: 9789029510424
Uitgever: De Arbeiderspers