Boekenplank:
Kies

Boeken van Victoria Hislop

Meer over Victoria Hislop

Genre: Roman

Geboren: 1959

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Victoria Hislop


Overzicht

  • Ansichtkaarten uit Griekenland - Cartes postales from Greece
  • De zonsopgang - The sunrise
  • Zij die geliefd zijn - Those who are loved
  • Het kleine paradijs - The thread
  • Plaza Granada - The return

Spinalonga

  1. Het eiland - The island
  2. Een avond in augustus - One August night

E-books

  • De laatste dans en andere verhalen - The last dance and other stories

gedetailleerd overzicht

OverzichtAnsichtkaarten uit Griekenland
Week na week ontvangt Ellie ansichtkaarten, gericht aan iemand die ze niet kent. Er staat geen afzender op en ze zijn slechts ondertekend met een initiaal: A. Met hun wolkeloze hemels, azuurblauwe zeeën en verleidelijke plaatjes van Griekenland geven de kaarten Ellies leven kleur. Ze is dan ook zeer teleurgesteld als de kaarten na zes maanden van de ene op de andere dag niet meer komen. Maar de collage die ze ervan heeft gemaakt aan de muur van haar flat blijft haar intrigeren. Ze besluit dat ze Griekenland met eigen ogen moet zien.

Op de ochtend dat Ellie naar Athene zal vertrekken, wordt er een oud dagboek bezorgd. Ellie begint meteen te lezen en ontdekt zo het ontroerende, verrassende en soms dramatische levensverhaal van A, een man op een persoonlijke odyssee door Griekenland. De stem van de geheimzinnige A maakt een lang onderdrukt verlangen in Ellie los; het is tijd om nieuwe uitdagingen aan te gaan en op zoek te gaan naar een voller, rijker leven.
Schrijver: Victoria Hislop
Oorspronkelijke titel: Cartes postales from Greece
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789022579701
Ebook: 9789402308341
Uitgever: Boekerij
De zonsopgang
Zomer 1972: In het geliefde vakantieoord Famagusta op het zonovergoten eiland Cyprus verrijst een luxe vijfsterrenhotel. In hotel De Zonsopgang werken Griekse en Turkse Cyprioten ondanks hun tegenstellingen in harmonie samen. De Griekse familie Georgiou en de Turkse Özkans komen ook naar Famagusta, in een poging het geweld dat Cyprus al jaren in zijn greep houdt te ontvluchten.

Famagusta lijkt een zonnige, vredige enclave op het verscheurde Cyprus, maar schijn bedriegt: tijdens de burgeroorlog die het eiland meer en meer in zijn greep krijgt, verandert Famagusta in een spookstad, waarin de twee families als enigen achterblijven. In de tijd die volgt raakt het lot van de beide families voorgoed met elkaar vervlochten.
Schrijver: Victoria Hislop
Oorspronkelijke titel: The sunrise
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789022573150
Ebook: 9789402303216
Uitgever: Boekerij
Zij die geliefd zijn

In de nasleep van de Tweede Wereldoorlog raakt een Griekse familie diep verdeeld. Hoe vinden ze de weg naar elkaar terug?

Themis groeit in de jaren dertig van de vorige eeuw op in Athene, samen met haar oudere broers en zus. Als de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog Griekenland binnenvallen en bezetten, raakt niet alleen het land, maar ook het gezin tot op het bot verdeeld. Themis’ oudste broer collaboreert met de nazi’s en haar zus heeft een verhouding met een Duitser, terwijl haar tweede broer bij het communistisch verzet zit.

Na de oorlog leidt de voortdurende verdeeldheid tot een burgeroorlog, en Themis loopt van huis weg om zich aan te sluiten bij het communistische guerrillaleger. Daar maakt ze kennis met de uitersten van het leven; ze is getuige van enorme wreedheid, maar vindt ook haar eerste grote liefde. Als ze zwanger wordt, slaat de twijfel toe. Heeft ze wel het recht om haar kind een kans op een normaal leven te ontzeggen? De keuze die ze uiteindelijk maakt, zal Themis’ leven en dat van haar hele familie voor altijd bepalen.

Schrijver: Victoria Hislop
Oorspronkelijke titel: Those who are loved
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789022588239
Ebook: 9789402314403
Uitgever: Boekerij
Het kleine paradijs
Thessaloniki, 1917. Terwijl Dimitri Komninos wordt geboren, legt een vlammenzee de welvarende multiculturele stad, waar Christenen, Joden en Moslims in redelijke harmonie samenleven, in de as. Het is de eerste in een reeks dramatische gebeurtenissen die de verschillende bevolkingsgroepen uit elkaar zullen drijven en de stad voor altijd zullen veranderen. Vijf jaar later vlucht een jonge vrouw, Katerina, naar Griekenland nadat haar dorp in Klein-Azië is verwoest door Turkse troepen, waarbij ze haar moeder kwijtraakte en ze in haar eentje op een boot met onbekende bestemming belandde. Vanaf die dag raken de levens van Dimitri en Katerina met elkaar vervlochten.

Thessaloniki, 2007. Een half-Griekse, half-Engelse jongeman hoort voor het eerst het levensverhaal van zijn grootouders en beseft dat hij een beslissing moet nemen. Tientallen jaren zijn zij de hoeders geweest van de herinneringen en schatten van een volk dat met geweld uit zijn geliefde stad is verdreven. Moet hij de nieuwe schatbewaarder worden?
Schrijver: Victoria Hislop
Oorspronkelijke titel: The thread
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789022566725
Ebook: 9789460232565
Uitgever: Boekerij
Plaza Granada
Sonia en Maggie gaan een week naar Granada om daar een cursus salsa- en flamencodansen te volgen. Voor Sonia is dit een adempauze in haar vreugdeloze huwelijk met bankier James. Ze dwaalt na haar danslessen door Granada en ontmoet in café El Barril de oude Miguel. Hij werkt er al sinds de Burgeroorlog. Aan de muur hangen oude foto's van een stierenvechter en een flamencodanseres.

Thuis vertelt haar vader dat haar moeder, die overleed toen Sonia nog een kind was, geboren is in Granada. Haar oog valt op een familiefoto. Het meisje dat daarop staat lijkt sprekend op het meisje op de foto in El Barril. Nieuwsgierig geworden keert Sonia terug naar Granada, waar Miguel haar het hartverscheurende verhaal vertelt over zijn familie ten tijde van de Spaanse burgeroorlog...
Schrijver: Victoria Hislop
Oorspronkelijke titel: The return
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789022559819
Uitgever: Boekerij

SpinalongaHet eiland
Alexis Fielding staat op het punt een belangrijke beslissing in haar leven te nemen, en daarom wil ze meer weten over het verleden van haar moeder. Het enige wat Sofia kwijt wil, is dat ze haar jeugd doorbracht in een klein dorpje op Kreta voordat ze naar Londen verhuisde.

Als Alexis besluit om naar Kreta te reizen, geeft Sofia haar een brief mee voor Fotini, een oude vriendin. Op Kreta vertelt Fotini wat Sofia al haar hele leven verborgen houdt: hoe haar familie verscheurd werd door ongeluk, oorlog en passie.

Alexis ontdekt dat het verleden van haar familie nauw verbonden is met het kleine eiland Spinalonga, maar ook dat sommige geheimen hun nog altijd in de weg staan...
Schrijver: Victoria Hislop
Oorspronkelijke titel: The island
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789022556481
Ebook: 9789402307665
Uitgever: Boekerij
Een avond in augustus

De bewoners van 'Het eiland' moeten vertrekken - en dat blijft niet zonder gevolgen...

Augustus 1957. Het is de avond van een groot feest in Plaka, Kreta, ter gelegenheid van de sluiting van Spinalonga, de leprakolonie aan de overkant van de baai. Er is eindelijk een geneesmiddel gevonden en de bewoners van het eiland zijn na lange tijd vrij om terug te keren naar hun families.

Maar die nacht zet een tragisch en gewelddadig incident alles in een nieuw licht. Doordat sommigen hun vrijheid terug hebben, zijn anderen voorbestemd om die van hen te verliezen. Plaka zal nooit meer hetzelfde zijn, iedereen zal zijn leven weer moeten opbouwen – als dat mogelijk is.

Een avond in augustus herenigt de lezer met Anna, Maria, Manoli en Andreas, de hoofdpersonen uit Het eiland. In de weken voorafgaand aan de evacuatie van Spinalonga en bij de nasleep ervan, vinden in hun levens gebeurtenissen plaats die nog lang zullen na-echoën.

Schrijver: Victoria Hislop
Oorspronkelijke titel: One August night
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789022592915
Ebook: 9789402317138
Uitgever: Boekerij

E-booksDe laatste dans en andere verhalen

In De laatste dans en andere verhalen neemt Victoria Hislop ons mee naar de zonovergoten straten van Athene en de met bomen omzoomde pleinen van schilderachtige Griekse dorpjes.

De onvergetelijke personages in deze verhalen kampen allemaal met hun eigen gevoelens van onzekerheid en angst, maar weten ook te genieten van diepe liefde en onbreekbare vriendschap.

Een eenzame priester krijgt hulp in de liefde uit een wel heel onverwachte hoek, twee rivaliserende broers komen tot de ontdekking dat hoe ze het ook wenden of keren, ze toch altijd broers zullen blijven en een bruidegom wordt op wat de gelukkigste dag van zijn leven zou moeten zijn geplaagd door herinneringen.

Schrijver: Victoria Hislop
Oorspronkelijke titel: The last dance and other stories
Eerste uitgave: 2012
Ebook: 9789402305456
Uitgever: Boekerij