Boekenplank:
Kies

Boeken van Kate Morton

Meer over Kate Morton

Genre: Roman

Geboren: 1976

Geboorteland: Australië

Website: Kate Morton


Overzicht

  • Aan de rand van het meer - The lake house
  • De dochter van de klokkenmaker - The clockmaker's daughter
  • De vergeten brief - The distant hours
  • De vergeten tuin - The forgotten garden
  • De vertrouweling - The secret keeper
  • Het geheim van de zusters - The house at Riverton / The shifting fog
  • Het geheim van het familiehuis - Homecoming

gedetailleerd overzicht

OverzichtAan de rand van het meer

Alice Edevane is een intelligent, nieuwsgierig meisje van veertien dat opgroeit op een prachtig landgoed aan de rand van een meer in Cornwall. Ze schrijft graag verhalen, maar de mysteries die ze verzint verbleken bij wat haar familie te wachten staat: na afloop van een groots en schitterend zomerfeest met honderden gasten ontdekken de Edevanes dat hun jongste zoon Theo spoorloos is verdwenen. Het drama verscheurt de familie en het landgoed blijft uiteindelijk verlaten achter.

Bijna zestig jaar later kijkt Alice terug op een succesvolle carrière als schrijfster. Hoewel ze tevreden is met haar leven, knaagt de onopgeloste verdwijningszaak nog steeds aan haar.

Honderden kilometers verderop logeert de jonge rechercheur Sadie Sparrow in het huis van haar grootvader in Cornwall. Tijdens een wandeling stuit ze op het oude landgoed - nu een overwoekerde ruïne. Haar nieuwsgierigheid is gewekt, waardoor een reeks gebeurtenissen in gang wordt gezet die Sadie en Alice samenbrengt. Als de schokkende waarheid eindelijk aan het licht komt, blijkt het verleden nog lang niet afgesloten te zijn...

Schrijver: Kate Morton
Oorspronkelijke titel: The lake house
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789022578551
Ebook: 9789402304831
Uitgever: Boekerij
De dochter van de klokkenmaker

Een groep jonge, veelbelovende kunstenaars onder leiding van de charismatische Edward Radcliffe, neemt in de zomer van 1862 haar intrek in een prachtig landhuis aan de oever van de Theems in Oxfordshire. Ze zijn van plan zich een zomer lang onder te dompelen in creativiteit en inspiratie. Maar aan het eind van die zomer is een van hen dood, een van hen verdwenen en een onbetaalbaar erfstuk gestolen.

Meer dan honderdvijftig jaar later vindt Elodie Winslow een leren tas met daarin de foto van een mooie jonge vrouw in victoriaanse kleding, en een tekening van een prachtig huis in de bocht van een rivier. Elodie herkent het huis van een sprookje dat haar moeder haar altijd vertelde toen ze klein was, maar haar oom, haar enige nog levende familielid, wil niets zeggen als hij de foto van de vrouw ziet.

Wat is er al die jaren geleden gebeurd in dat schitterende huis? En waarom voelt Elodie zich zo geroepen het mysterie te ontrafelen?

Schrijver: Kate Morton
Oorspronkelijke titel: The clockmaker's daughter
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789022589458
Ebook: 9789402311662
Uitgever: Boekerij
De vergeten brief

Als er een verloren gewaande brief wordt bezorgd, krijgt Edie eindelijk de kans om haar moeder beter te leren kennen...

Edie Burchill en haar moeder hebben nooit een goede band gehad, maar wanneer er een verloren gewaande brief wordt bezorgd met Millderhurst Castle, Kent, als retouradres, begint Edie te vermoeden dat haar moeder achter haar emotionele afstandelijkheid een oud geheim verbergt. Edie weet dat haar moeder als vijftienjarig meisje tijdens de oorlog werd geëvacueerd uit Londen, zoals vele Londense kinderen. Ze heeft toen in Millderhurst Castle gewoond, bij de familie Blythe: de mysterieuze Juniper, haar tweelingzussen, en kinderboekenauteur Raymond, hun vader.

Edie besluit de excentrieke gezusters Blythe te gaan opzoeken. De drie oude dames wonen nog steeds samen in het inmiddels verwaarloosde kasteel; de tweeling zorgt voor Juniper, die gek is geworden nadat haar verloofde haar in 1941 verliet. Stap voor stap begint Edie de knoop van haar moeders verleden te ontwarren. Maar er ligt ook een schokkende waarheid op ontdekking te wachten...

Schrijver: Kate Morton
Oorspronkelijke titel: The distant hours
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789022586037
Ebook: 9789460230448
Uitgever: Boekerij
De vergeten tuin

1913: Aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog wordt een jong meisje alleen achtergelaten ergens in Australië na een vreselijke reis vanuit Engeland. Ze kan zich van deze reis slechts herinneren dat een mysterieuze vrouw die zichzelf De Schrijfster noemt, beloofde voor haar te zorgen. Maar die vrouw is spoorloos verdwenen.

1975: Met een heel leven achter zich reist Nell naar Engeland om erachter te komen wie haar ouders waren. Haar zoektocht brengt haar naar Cornwall en naar het prachtige landgoed Blackhurst Manor, dat in bezit is van de familie Montrachet. Wat heeft Nell na al die jaren tot deze zoektocht doen besluiten?

1995: Na het overlijden van Nell wacht haar kleindochter Cassandra een verrassing. Ze erft Cliff Cottage, gelegen op het landgoed van Blackhurst Manor, met zijn vergeten tuin, berucht bij de lokale bevolking - vanwege de vele geheimen die hij herbergt...

Schrijver: Kate Morton
Oorspronkelijke titel: The forgotten garden
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789022575079
Ebook: 9789460230431
Uitgever: Boekerij
De vertrouweling

Tijdens een feest op de boerderij van haar familie op het Engelse platteland ontsnapt de zestienjarige Laurel Nicolson naar de boomhut uit haar kindertijd. Terwijl ze dagdroomt over haar toekomst ziet ze een vreemdeling met haar moeder praten. Voordat de middag voorbij is zal Laurel getuige zijn van een misdaad die alles wat ze weet over haar familie op zijn kop zet.

Vijftig jaar later is Laurel een succesvolle actrice en woont ze in Londen. Ze keert terug naar de boerderij voor de negentigste verjaardag van haar moeder en wordt daar overweldigd door vragen die ze tientallen jaren heeft weggestopt. Beetje bij beetje ontrafelt ze een schokkende, geheime geschiedenis die zijn oorsprong vindt in de oorlog.

Schrijver: Kate Morton
Oorspronkelijke titel: The secret keeper
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789022565025
Ebook: 9789460235702
Uitgever: Boekerij


Het geheim van de zusters

In november had ik een nachtmerrie...

Het was 1924 en ik was weer in Riverton. Alle deuren stonden wijd open, zijden gordijnen bolden op in de zomerbries. Onder de oude esdoorn op de heuvel speelde een orkestje. De lome tonen van de violen zinderden in de hitte en mengden zich met het geluid van lachende stemmen en rinkelende glazen. De hemel had de kleur blauw van vóór de oorlog, de kleur waarvan we hadden gevreesd dat hij voorgoed was vernietigd. Een van de lakeien, keurig in zwart en wit, schonk champagne in het bovenste glas van een glazenpiramide. Iedereen applaudisseerde, verrukt over de heerlijke verspilling. Ik zag mezelf, zoals in dromen kan, tussen de gasten lopen. Ik liep langzaam, veel langzamer dan in het echt mogelijk is, en de anderen waren een waas van zijde en lovertjes. Ik was naar iemand op zoek...

Riverton Manor, Engeland, 1924. Op de avond van een groot societyfeest pleegt de jonge dichter Robbie Hunter zelfmoord. Twee zussen, Hannah en Emmeline Hartford, zijn hier getuigen van; de ene zus is zijn toegewijde bewonderaarster, de andere volgens de geruchten zijn minnares. Na die avond spreken zij elkaar nooit meer.

Wat is er gebeurd? De enige die de waarheid kent, is dienstmeid Grace Reeves. En zij probeert die al haar hele leven te vergeten. Maar als er na zeventig jaar een film wordt gemaakt over de veelbesproken gebeurtenis, komen oude herinneringen weer boven - en wordt het steeds moeilijker om geheimen verborgen te houden...

Schrijver: Kate Morton
Oorspronkelijke titel: The house at Riverton / The shifting fog
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789022593608
Ebook: 9789460237034
Uitgever: Boekerij
Het geheim van het familiehuis

Wat heb je over voor degenen van wie je houdt, en hoe ver ga je om je leugens te verhullen?

Australië, kerstavond 1959. Aan het einde van een bloedhete dag wordt een verschrikkelijke ontdekking gedaan. Het stadje Tumbilla wordt het middelpunt van een van de schrikbarendste en raadselachtigste moordzaken uit de geschiedenis van Zuid-Australië.

Londen, 2018. Journalist Jess krijgt een telefoontje uit Sydney, omdat haar oma Nora onverwachts in het ziekenhuis ligt. Haar oma heeft altijd een levendige en sterke persoonlijkheid gehad, maar nu ligt ze er heel kwetsbaar en verward bij. Jess hoort dat ze al wekenlang in de war was. En dat ze van de trap naar de zolder was gevallen - de enige plek waar Jess als kind niet mocht komen.

In Nora's slaapkamer vindt Jess een boek over het politieonderzoek van kerstavond 1959, en ontdekt dat haar familie op een verbijsterende manier verbonden is met deze beruchte, nooit opgeloste misdaad: een heel goede afleiding voor een journalist op zoek naar een verhaal.

Het geheim van het familiehuis is een epische roman over de kracht van moederschap, het desastreuze effect van geheimen en de helende kracht van de waarheid.

Schrijver: Kate Morton
Oorspronkelijke titel: Homecoming
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789022598450
Ebook: 9789402320701
Uitgever: Boekerij