Boekenplank:
Kies

Boeken van Victoria Holt

Meer over Victoria Holt

Genres: Historisch, Roman

Pseudoniem (van): * Philippa Carr
* Jean Plaidy
* Kathleen Kellow
* Eleanor Burford
* Anna Percival (niet vertaald in het Nederlands)
* Elbur Ford (niet vertaald in het Nederlands)
* Ellalice Tate (niet vertaald in het Nederlands)

Geboren: 1906 / Overleden: 1993

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

 • Bekentenissen van een koningin - The Queen's confession
 • Burcht der verschrikking - Menfreya in the morning
 • De Ashingtonparels - The spring of the tiger
 • De bruid van Pendorric - Bride of Pendorric
 • De Engelse gouvernante - The Judas kiss
 • De geheimzinnige echtgenoot - The pride of the peacock
 • De gevaarlijke erfenis - The lord of the far island
 • De nacht van de zevende maan - On the night of the seventh moon
 • De schaduw van gisteren - The shadow of the lynx
 • De vreemdeling in het woud - The time of the hunter's moon
 • De zevende maagd - The legend of the seventh virgin
 • De zwarte opaal - The black opal
 • Dochter van het verraad - Daughter of deceit
 • Drijfzand - The shivering sands
 • Een liefde in Frankrijk - The devil on horseback
 • Een waaier van geluk - The India fan
 • Erfgenaam van Kirkland - Kirkland revels
 • Geluk in gevaar - The curse of the kings
 • Geluk is als een zijden draad - The silk vendetta
 • Gemaskerde betovering - The mask of enchantress
 • Geschilderd noodlot - The king of the castle
 • Gevangene van de pasja - The Captive
 • Het geheim van de nachtegaal - Secret for a nightingale
 • Het huis met de duizend lampions - The house of a thousand lanterns
 • In de schaduw van de troon - My enemy the Queen
 • Minnares van de duivel - The demon lover
 • Onschuld is als een tere bloem - Snare of serpents
 • Verradelijke liefde - The Landower Legacy
 • Vlammen in de nacht - The secret woman
 • Vlucht van de zeven zwaluwen - Seven for a secret
 • Vrouwe van Mellyn - Mistress of Mellyn

Dubbel uitgegeven titels

 • De vlucht van de zeven zwaluwen - zie Vlucht van de zeven zwaluwen
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtBekentenissen van een koningin
"Het schijnt de bedoeling te zijn geweest dat Lodewijk XVI zijn eigen memoires zou schrijven; de wijze waarop zijn persoonlijke papieren waren gerangschikt wijst daar wel op.

De koningin (Marie-Antoinette) schijnt hetzelfde plan te hebben gehad, zij heeft heel lang heel veel correspondentie bewaard, en een groot aantal notities die gemaakt werden in de geest van het moment en op het moment van gebeurtenissen".

Aan de hand van deze bewaarde geschriften heeft Victoria Holt deze fictieve 'autobiografie' van Marie-Antoinette geschreven.
Schrijver: Victoria Holt
Oorspronkelijke titel: The Queen's confession
Eerste uitgave: 1968
ISBN/EAN: 9789026978296
Ebook: 9788726484847
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Burcht der verschrikking
Harriet Delvaney, de dochter van een rijke politicus, die niet op haar gesteld is, gaat vaak troost zoeken bij een vriendin: Gwennan Menfrey, die met haar ouders en broer Bevil op het voorvaderlijk slot Menfreya woont. Aan dit kasteel en een daarbij behorend huis zijn allerlei vreemde legenden verbonden.

Als de vader van Harriet sterft en zij als rijke wees achterblijft, vraagt Bevil haar ten huwelijk. Is het hem alleen om haar fortuin begonnen? De jonge vrouw slaat alle goede raad in de wind, trouwt met hem en doet voorgoed, nu als meesteres, haar intrede op Menfreya, het kasteel dat altijd een eigenaardige charme op haar heeft uitgeoefend.

Naarmate de tijd verstrijkt, kan zij zich niet onttrekken aan een gevoel van beklemming, dat nog toeneemt als zij gaat vermoeden dat haar man een verhouding heeft met de knappe, inwonende gouvernante. Zij gaat een afschuwelijke tijd tegemoet, een tijd vol heimelijke dreiging en angstaanjagende gebeurtenissen.

Het komt tot een climax als Harriet tijdens een stormachtige nacht in het eilandhuis tegenover het kasteel in een val gelokt wordt en het water van de zee langzaam ziet stijgen. Wie is het die haar redt en haar het geluk hergeeft? En welke machten zijn in heel het gebeuren werkzaam geweest?
Schrijver: Victoria Holt
Oorspronkelijke titel: Menfreya in the morning
Eerste uitgave: 1966
ISBN/EAN: 9789020401165
Ebook: 9788726484878
Uitgever: Veen
De Ashingtonparels
Sarah Ashington groeit op in het Victoriaanse London als dochter van een befaamd actrice. Haar vader ziet zij voor het eerst als deze naar Londen terugkeert om daar te sterven. Hij brengt Clinton Shaw mee, een planter uit het verre Ceylon...

Als Clinton's vrouw reist Sarah met hem naar het eiland van de tropische regens. Daar zijn ook de familieparels, mystiek schitterend in de maannacht...
Schrijver: Victoria Holt
Oorspronkelijke titel: The spring of the tiger
Eerste uitgave: 1979
ISBN/EAN: 9789026978302
Ebook: 9788726484960
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
De bruid van Pendorric
Favel Farington voelde aan dat haar vader niet ingenomen was met het vooruitzicht dat zij in het huwelijk zou treden met Roc Pendorric. Dan, enkele dagen nadat ze met Roc getrouwd was, stierf haar vader onder geheimzinnige omstandigheden. Was hij verdronken? Of vermoord?

Favel vertrok met haar man naar het kasteel Pendorric in Cornwall. Daar ontdekte ze al spoedig waarom haar vader zo bevreesd was geweest. En steeds weer werd zij eraan herinnerd dat in het verleden verschillende malen een 'bruid van Pendorric', zoals zij werd genoemd, op tragische wijze was omgekomen...

Maar vooral werd Favel benauwd door de vraag wie haar man nu eigenlijk was...?
Schrijver: Victoria Holt
Oorspronkelijke titel: Bride of Pendorric
Eerste uitgave: 1963
ISBN/EAN: Nvt
Ebook: 9788726955583
Uitgever: De Fontein
De Engelse gouvernante
Francine en Philippa Ewell brengen een gelukkige jeugd door op een eiland. Als hun ouders overlijden, stort hun wereld in elkaar, maar ze zijn 'welkom' bij hun strenge en autoritaire grootvader in Engeland.

Daar ontmoeten zij de tijdelijke bewoners van een naburig landhuis. Francine wordt dolverliefd op een van hen. Baron Rudolph von Gruton Fuchs. Hij is de troonopvolger van een kleine Duitse staat. Francine loopt met hem weg, sluit een geheim huwelijk en vertrekt naar Duitsland.

In het begin hoort Philippa nog van haar, maar na een poosje komen er geen brieven meer. Jaren later ziet ze een krantenbericht waaruit blijkt dat Francine en Rudolph vermoord zijn.

Rudophs broer Conrad wil Philippa graag helpen, maar hij gelooft niet dat Francine en Rudolph getrouwd waren. Philippa besluit zelf als Engelse gouvernante naar Rudolphs voorvaderlijk slot te gaan en de zaak uit te zoeken.

In de romantische omgeving vol dreiging ontdekt Conrad dat hij zijn twijfels moet laten varen, wil hij Philippa behouden.
Schrijver: Victoria Holt
Oorspronkelijke titel: The Judas kiss
Eerste uitgave: 1981
ISBN/EAN: 9789026978326
Ebook: 9788726484823
Uitgever: Van Holkema & Warendorf


De geheimzinnige echtgenoot
De toekomst van wees Jessica Clavering ziet er somber uit totdat ze Ben Henniker ontmoet, de nieuwe eigenaar van haar voorouderlijk huis. Met Ben sluit Jessica een verbazingwekkende overeenkomst. Hun afspraak brengt Jessica van Engeland naar Australië als de echtgenote van Joss, de eigenaar van een fabelachtige opaalmijn.

In Australië ontdekt ze de mysteries en het kwaad dat de grootste opaal die ooit werd gevonden, de legendarische Green Flash, omringd. Ze moet het opnemen tegen het gevaar dat de begeerte naar de opaal oproept, zelfs in haar eigen echtgenoot en ze vindt... de liefde.

De hardcover uitgave van dit boek betreft een dubbelroman en bevat de boeken: De geheimzinnige echtgenoot & Een liefde in Frankrijk.
Schrijver: Victoria Holt
Oorspronkelijke titel: The pride of the peacock
Eerste uitgave: 1977
ISBN/EAN: Nvt
Ebook: 9788726955644
Uitgever: Nederlandse Boekenclub
De gevaarlijke erfenis
De moeder van Ellen Kellaway is jong gestorven en van haar vader heeft zij sinds lang niets meer gehoord. Ellen wordt daarom opgevoed door een oom en tante, in het Londen van het begin van de twintigste eeuw. Haar snibbige tante laat niet na om haar voortdurend op haar ondergeschikte positie als arm familielid te wijzen.

Door haar verloving met de schatrijke Philip keren Ellens kansen zich echter volledig en een fortuinlijke toekomst lijkt haar ten deel te vallen. Tot haar verloofde plotseling zelfmoord pleegt en een raadselachtig familielid opduikt.

In hoeverre heeft Ellens charmante neef Jago iets te maken met de plotselinge dood van haar verloofde? En waarom maakt Jago Ellen zo vurig het hof? Wil hij haar erfenis, een eiland met het familiekasteel, in eigen handen houden?

Er breken voor Ellen schrikaanjagende tijden aan waarin een geheimzinnige rode kamer een verontrustende rol speelt.
Schrijver: Victoria Holt
Oorspronkelijke titel: The lord of the far island
Eerste uitgave: 1975
ISBN/EAN: 9789026979446
Ebook: 9788726484748
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
De nacht van de zevende maan
De Engelse Helena Trant verblijft tijdelijk bij familie in het Zwarte Woud. Ze geniet van de nieuwe omgeving; van de bevolking, de nevels tussen de bomen, de geheimzinnige kastelen, de legendarische liefdesverhalen die er de ronde doen... totdat zij zelf in de liefde verstrikt raakt.

Tijdens een uitstapje in de bossen verdwaalt Helena en ontmoet ze een jonge, charmante ruiter, die haar achter op zijn paard meeneemt naar een jachthuis. Zij hebben een heerlijke avond. De volgende morgen is hij echter vertrokken.

Later zullen Helena en de onbekende ruiter, die Maximiliaan, graaf van Rochenstein blijkt te heten, elkaar onder mysterieuze omstandigheden opnieuw ontmoeten en in de 'nacht van de zevende maan' ontdekken hoeveel zij van elkaar houden.

Helena is in de zevende hemel, totdat Maximiliaan plotseling is verdwenen. Dan breekt voor de jonge vrouw een tijd vol verschrikking aan...
Schrijver: Victoria Holt
Oorspronkelijke titel: On the night of the seventh moon
Eerste uitgave: 1972
ISBN/EAN: 9789022515464
Ebook: 9788726484793
Uitgever: Boekerij
De schaduw van gisteren

Waarom wordt de man waar Nora Tamsin smoorverliefd op is ook wel 'De Lynx' genoemd? In plaats van waakzaam te zijn, valt Nora als een blok voor de fascinerende Charles Herrick bij aankomst in Australië.

Op de achtergrond van de eeuwige zoektocht naar meer goud wordt Nora langzamerhand in de wrede wereld gesleurd van hebzucht, gevaar en wraak. Zal ze er ongeschonden uitkomen?

Schrijver: Victoria Holt
Oorspronkelijke titel: The shadow of the lynx
Eerste uitgave: 1971
ISBN/EAN: 9789026979408
Ebook: 9788726484830
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
De vreemdeling in het woud
Is ze aan het dromen, of zag ze hem echt? Cordelia Grant ziet een knappe man in het bos. Ze zag niet meer dan een schim, maar haar hart sloeg ervan over en dat liet haar niet meer los.

Wanneer ze vanuit Zwitserland terug naar Engeland verhuist, gaat ze lesgeven op een meisjesinternaat. Hier wordt haar hartstocht voor de mysterieuze vreemdeling op de proef gesteld, wanneer haar hart sneller begint te kloppen voor de kasteeleigenaar van de school. Hij heeft een moordende reputatie, maar ook hij maakt een diepe indruk op Cordelia. Terwijl ze haar leerlingen lesgeeft over goede manieren, is ze diep van binnen in strijd over de twee mannen. Wie van de mysterieuze mannen weet haar hart te veroveren?
Schrijver: Victoria Holt
Oorspronkelijke titel: The time of the hunter's moon
Eerste uitgave: 1983
ISBN/EAN: 9789026978067
Ebook: 9788726484724
Uitgever: Van Holkema & Warendorf


De zevende maagd
Eeuwen geleden zondigden zeven nonnen van het klooster St. Larnston in Cornwall. Toen zij geen berouw toonden en dansend vertrokken nadat zij uit de abdij waren verjaagd, werden zes van hen in steen veranderd. De zevende non werd ingemetseld en stierf een vreselijke dood.

Dit alles is een legende... maar voor Kerensa Carlee zal het verleden gaan herleven. Zij zal een fel gevecht moeten leveren om aan eenzelfde lot als de zevende maagd onderging, te ontsnappen.

Kerensa woont met haar broer en haar grootmoeder in een klein huisje vlak bij de St. Larnston Abdij. Zij is weliswaar een onontwikkeld meisje, maar zeer onafhankelijk. Zij heeft het in haar mooie hoofdje gezet om eens kasteelvrouwe te worden.

Eerst lijkt die kans wel erg klein, maar als een vriendin van haar - de dochter van de dorpsdominee - gezelschapsdame bij Lady St. Larnston wordt, weet deze gedaan te krijgen dat Kerensa op het kasteel wordt aangesteld als kamenier van de jonge mevrouw Justin St. Larnston.

Nu ziet Kerensa haar kans schoon om haar droom te verwezenlijken, zij het op een weinig scrupuleuze manier. Door de hartstocht op te wekken - en uit te buiten! - van de jongste zoon des huizes, bereikt zij haar doel...

Hoeveel weerstanden zij moet overwinnen, hoe zij haar noodlot tart, welke afschuwelijke ervaringen zij met haar echtgenoot zal opdoen, hoe de legende van de ingemetselde non haar bijna een tragische dood bezorgt, dat is het gegeven van... De zevende maagd.
Schrijver: Victoria Holt
Oorspronkelijke titel: The legend of the seventh virgin
Eerste uitgave: 1964
ISBN/EAN: 9789020401134
Ebook: 9788726484786
Uitgever: Veen
De zwarte opaal
De kinderjaren van Carmel March zijn niet erg gelukkig. Ze is als baby te vondeling gelegd in de tuin van Commonwood House, dat bewoond wordt door de familie Marline, en wordt tegen de zin van de vrouw des huizes in het gezin opgenomen. Ze blijft een buitenstaander en niemand wil haar vertellen waar ze vandaan komt.

De enige vreugdes in Carmels jonge leven zijn de bezoeken van oom Toby, de broer van mevrouw Marline en kapitein op de grote vaart. Het leven op Commonwood House verandert dramatisch als mevrouw Marline op een dag dood wordt aangetroffen. Het gezin valt uiteen en tot Carmels grote vreugde neemt oom Toby haar mee naar Australië. Daar begint voor Carmel een gelukkiger en avontuurlijk leven.

Ze heeft een nieuwe familie, ze is omringd door vrienden en wordt aanbeden door een jongeman die haar een prachtige zwarte opaal schenkt. Op dat moment herinnert Carmel zich dat ook mevrouw Marline een zwarte opaal bezat. Carmel besluit terug te keren naar Engeland om de mysteries rond haar afkomst en de gebeurtenissen op Commomwood House te ontrafelen. Maar ze treft het eens zo mooie huis leeg en in verwaarloosde toestand aan. En de enige die haar iets kan vertellen is de buurjongen uit haar jeugd, Lucien Crompton.

Hoewel ze zich erg tot elkaar voelen aangetrokken en Lucien Carmel ten huwelijk vraagt, aarzelt ze om met hem te trouwen. De eens zo aardige en open Lucien is nu gesloten en in zichzelf gekeerd, en voelt zich duidelijk niet op zijn gemak als Carmel vragen stelt over het verleden. Welk duister geheim staat tussen haar en de man die zij liefheeft, en welke fatale rol spelen de opalen die altijd opduiken op belangrijke momenten in haar leven?
Schrijver: Victoria Holt
Oorspronkelijke titel: The black opal
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 9789026972553
Ebook: 9788726484779
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Dochter van het verraad
Noëlle Tremaston leidt een vrolijk en onbezorgd bestaan. Als dochter van de geliefde musicalster Desiree, groeit zij op te midden van premières en feesten, en koestert zij zich in de vaderlijke genegenheid van haar moeders bewonderaars. Maar wanneer haar moeder zich ontfermt over Lisa Fennell, een ambitieuze jonge vrouw die net zo beroemd wil worden als Desiree, verandert Noëlle's zorgeloze leventje in een leven vol mysterie en verraad.

Haar moeder sterft plotseling, na een korte, onverklaarbare ziekte, en laat Noëlle ontroostbaar en ontredderd achter. Zij vindt steun en vriendschap bij Charles Claverham, een oude vriend van haar moeder.

Tussen Noelle en Roderick, de zoon van Charles, bloeit een hartstochtelijke liefde op, maar de onthulling van een duister geheim drijft de twee geliefden uit elkaar.

Noëlle probeert haar verdriet te vergeten en vertrekt naar Parijs, waar zij de kunstschilder Gerard Carron ontmoet. Deze vraagt haar ten huwelijk, maar voor zij hem antwoord kan geven, komt Gerard om in de Frans-Duitse oorlog.

Terug in Engeland probeert Noëlle de draad van haar leven weer op te pakken. Maar verdriet en onheil blijven haar achtervolgen, en onthouden haar het geluk waar zij zo wanhopig naar verlangt...
Schrijver: Victoria Holt
Oorspronkelijke titel: Daughter of deceit
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 9789022521977
Ebook: 9788726484861
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Drijfzand
Caroline Verlaine, een jonge weduwe, komt werken op het buiten waar zij de oorzaak hoopt te ontdekken van de mysterieuze verdwijning van haar zuster, die in de buurt de Romeinse ruïnes bestudeerde.

Caroline vond dat ze werkte voor een vreemde familie, achtervolgt door tragedies uit het verleden, getekend door wantrouwen. Toch voelde ze zich onweerstaanbaar tot hen aangetrokken - speciaal tot de donkere, humeurige jongste telg van de familie.

Maar pas nadat ze was weergekeerd op de fatale laatste schreden van haar zuster, kon zij de beslissende vragen over het verleden van de familie beantwoorden - en haar eigen toekomst overzien.
Schrijver: Victoria Holt
Oorspronkelijke titel: The shivering sands
Eerste uitgave: 1971
ISBN/EAN: Nvt
Ebook: 9788726484755
Uitgever: Nederlandse Boekenclub
Een liefde in Frankrijk
Vanaf het moment dat de beeldschone achttienjarige Minella Maddox de hooghartige, arrogante Charles-Augueste, Graaf Fontaine Delibes, ontmoet, maakt zijn satanische uiterlijk haar bewust van een gevoel van gevaar en opwinding.

De Graaf voelt zich ook tot Minella aangetrokken. Hij beslist dat hij met Minella zal trouwen en hij staat niet toe dat iets hem daarbij in de weg zal staan... zelfs zijn vrouw niet.

De hardcover uitgave van dit boek betreft een dubbelroman en bevat de boeken: De geheimzinnige echtgenoot & Een liefde in Frankrijk.
Schrijver: Victoria Holt
Oorspronkelijke titel: The devil on horseback
Eerste uitgave: 1977
ISBN/EAN: Nvt
Ebook: 9788726484984
Uitgever: Nederlandse Boekenclub


Een waaier van geluk
Zolang ze zich kon herinneren, werd Drusilla Delaney's leven beheerst door de Framlings: Lady Harriet, haar zoon Fabian, haar dochter Lavinia.

Als kind speelde ze vaak verstoppertje in het Grote Huis, dat met zijn lange gangen en stille kamers de onweerstaanbare bekoring van het geheimzinnige in zich droeg. Op een van haar speurtochten belandde ze ongewild in de vertrekken van de zonderlinge miss Lucille en zag daar voor het eerst de waaier van pauwenveren uit India...

Schijnbaar heeft het lot Drusilla veroordeeld tot een leven in de schaduw van de Framlings. De beeldschone, maar lichtzinnige Lavinia vormt een voortdurende bron van onheil, haar broer Fabian een bron van onrust.

Wanneer Drusilla de Framlings naar India volgt, is zij zich geheel onbewust van de gevaren die haar daar wachten. In het koloniale India breekt de storm van de opstand los. Drusilla is getuige van gruwelen die ze nooit meer zal vergeten en komt zelfs oog in oog te staan met de dood.

En dan is er de waaier die steeds weer in haar leven opduikt en een gelukkig leven in liefde in de weg lijkt te staan. Een waaier van geluk...?
Schrijver: Victoria Holt
Oorspronkelijke titel: The India fan
Eerste uitgave: 1988
ISBN/EAN: 9789026971204
Ebook: 9788726484939
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Erfgenaam van Kirkland
Catherine Corder was nog maar korte tijd met Gabriel Rockwell getrouwd, toen hij op tragische wijze omkwam. Had hij zelfmoord gepleegd? Allerlei mensen in Catherines omgeving wekten de indruk alsof dit inderdaad het geval was. Waren er onder zijn voorouders niet verschillende gevallen van zelfmoord voorgekomen?

Maar de jonge vrouw kon eenvoudig niet geloven dat haar man zichzelf van het leven beroofd had. Er moest heel iets anders gebeurd zijn... Haar vermoeden dat er misdrijf in het spel was, werd steeds meer zekerheid. Er deden zich allerlei geheimzinnige gebeurtenissen voor die daarop wezen.

Catherine was in verwachting. Indien haar kind een jongen zou zijn, zou hij erfgenaam worden van Kirkland, het landgoed waar zij woonde. Maar er waren anderen die aasden op de rijke erfenis. Zij zouden voor niets terugschrikken om die in handen te krijgen.

Het werd Catherine duidelijk dat zij desnoods de baby zouden doden, zoals men Gabriel uit de weg had geruimd. Wat moest zij doen om haar kind te redden?
Schrijver: Victoria Holt
Oorspronkelijke titel: Kirkland revels
Eerste uitgave: 1962
ISBN/EAN: Nvt
Ebook: 9788726484977
Uitgever: De Fontein
Geluk in gevaar
Judith wordt al als jong meisje verliefd op Tybalt. Tybalt is een archeoloog die ervan droomt zijn vaders levenswerk af te maken. Tybalt's vader is onder mysterieuze omstandigheden gestorven terwijl hij op zoek was naar een eeuwenoud Egyptisch koningsgraf waarvan wordt aangenomen dat het nog geheel onaangeraakt is sinds de dag dat de koning werd begraven.

Judith is ervan overtuigd dat Tybalt's vader is gestorven vanwege de bekende Vloek der Koningen. Ze wordt bijzonder bevreesd als Tybalt haar vraagt met hem te trouwen. Tijdens hun huwelijksreis wil Tybalt op zoek gaan naar de pyramide die de dood van zijn vader betekende. Net als Judith begint te geloven dat alles in orde is, komt de Vloek haar en haar geliefden bedreigen.
Schrijver: Victoria Holt
Oorspronkelijke titel: The curse of the kings
Eerste uitgave: 1973
ISBN/EAN: 9789026979439
Ebook: 9788726484922
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Geluk is als een zijden draad
Lenore St. Allengere komt als wees in Het Zijdehuis van de familie Sallonger en groeit zorgeloos op met haar stiefbroers Charles en Philip en hun zusje Julia. Als haar schoonheid ontluikt wordt zij het doelwit van Charles' nukken, vooral na het bezoek van de aantrekkelijke Drake Aldringham aan Het Zijdehuis.

Zij verkiest echter Philip, maar hun huwelijk kent voor haar slechts één hoogtepunt: de geboorte van Katie. Langzaam beseft Lenore dat haar geheimzinnige afkomst haar geluk in de weg staat.

Met behulp van haar grootmoeder vertrekt zij naar Frankrijk, de bakermat van de andere familietak, waar zij een Franse graaf ontmoet, die haar enig inzicht verschaft.

Twee wegen liggen voor haar open, de ene leidt naar een vredig en gelukkig bestaan en de andere naar het opwindende en wellicht gevaarlijke avontuur, dat het leven ook kan zijn. Lenore maakt haar keuze alleen en welbewust.
Schrijver: Victoria Holt
Oorspronkelijke titel: The silk vendetta
Eerste uitgave: 1987
ISBN/EAN: 9789026970832
Ebook: 9788726484953
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Gemaskerde betovering
Suewellyn Mateland leeft gelukkig met haar ouders op een eiland in de Stille Zuidzee, tot haar onaangename halfzuster Susannah uit Engeland overkomt.

Suewellyn is toevallig in Australië als de vulkaan op het eiland uitbarst en iedereen omkomt, ook haar ouders en Susannah.

In Sydney ziet iemand haar voor Susannah aan, en daardoor komt Suewellyn op het ongelooflijke idee in Susannah's plaats naar Engeland te gaan en haar erfenis op te eisen: Mateland Castle en de bijbehorende landgoederen...
Schrijver: Victoria Holt
Oorspronkelijke titel: The mask of enchantress
Eerste uitgave: 1980
ISBN/EAN: 9789026978319
Ebook: 9788726486896
Uitgever: Van Holkema & Warendorf


Geschilderd noodlot
'Het kasteel betoverde me; ik verlangde ernaar om er te wonen, het te verkennen, om er vertrouwd mee te raken. Ik kreeg het gevoel dat ik was voorbestemd om hier te komen en dat ik, als ze me zouden terugsturen, me wanhopig ongelukkig zou voelen...'

Zo neemt Dallas Lawson haar intrek op het kasteel Gaillard van de Franse graaf de La Talle, om voor hem enige schilderijen te restaureren. De echtgenote van de in zichzelf gekeerde, stuurse edelman is drie jaar geleden onder verdachte omstandigheden gestorven en mede hierdoor heerst er op het kasteel een ondefinieerbaar mysterieuze, angstaanjagende sfeer.

Dallas maakt onder meer kennis met Philippe, de charmante neef, en met Geneviève, de onhandelbare dochter van de graaf. Het meisje heeft een afschuwelijke jeugd gehad en Dallas neemt haar in bescherming.

Tijdens de restauratie van een oud schilderij ontdekt Dallas bij toeval de sleutel tot een geheim dat vele gemoederen beroert: de plek waar een juwelenschat verborgen ligt. Van dat ogenblik af wordt de sfeer in het spookachtige kasteel steeds dreigender.

Genevièves grootvader smeekt Dallas op zijn sterfbed het kasteel te ontvluchten, maar de jonge vrouw heeft een warme liefde voor de strenge graaf opgevat en besluit te blijven. Dan beleeft zij het ene avontuur na het andere en is haar leven doorlopend in gevaar...
Schrijver: Victoria Holt
Oorspronkelijke titel: The king of the castle
Eerste uitgave: 1967
ISBN/EAN: 9789026979378
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Gevangene van de pasja
Rosetta Cranleigh is pas zeventien jaar wanneer aan haar beschermde leventje in Engeland een abrupt einde komt. Zij gaat met haar ouders een wereldreis maken. Voor de westkust van Afrika vergaat hun schip in een vliegende storm.

Rosetta overleeft de ramp. Zij strandt op een onbewoond eiland, samen met twee andere schipbreukelingen. Twee mannen met wie haar levenslot voorgoed verstrengeld raakt: de mysterieuze Simon Perrivale, die gezocht wordt wegens moord, en de aantrekkelijke, maar nogal cynische Lucas Lorimer.

Piraten nemen het drietal van het eiland mee als gijzelaars en Rosetta wordt van Simon en Lucas gescheiden. Zij wordt verkocht aan een harem in Constantinopel. Zij wordt de gevangene van de pasja.

Rosetta weet te ontsnappen en keert terug naar Engeland. Maar zij wordt opnieuw een gevangene, de gevangene van een obsessie. Ten koste van alles wil zij het raadsel van Simons duistere verleden ontsluieren, zich in het geheel niet bewust van dodelijk gevaar.
Schrijver: Victoria Holt
Oorspronkelijke titel: The Captive
Eerste uitgave: 1989
ISBN/EAN: 9789047512035
Ebook: 9788726484915
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Het geheim van de nachtegaal
Niet lang nadat Susanna Pleydell in India de charmante Aubrey St. Clare heeft ontmoet, trouwt ze met hem, hoewel ze weinig van hem weet. Ze houdt van hem en voor haar is het huwelijk net zoals alle sprookjes eindigen: '... en ze leefden nog lang en gelukkig'.

Maar eenmaal terug in Engeland beseft ze al snel dat haar huwelijk schone schijn is en tot mislukken gedoemd wanneer Aubrey zijn kwaadaardige karakter toont. Ze geeft de schuld aan de invloed die een mysterieuze man, dokter Damien, op Aubrey heeft. Het enige lichtpuntje in haar leven is haar zoontje, maar ook hij wordt haar ontnomen; hij sterft in de nacht dat Damien de dienstdoende arts is.

Intussen is Engeland betrokken geraakt bij de Krimoorlog en Susanna volgt Florence Nightingale naar het legerhospitaal in Scutari. Daar komt ze oog in oog te staan met dokter Damien en tot Susanna's ontsteltenis merkt ze dat ze een willoos slachtoffer dreigt te worden van zijn kwaadaardige macht.

In haar radeloosheid wendt zij zich tot de enige man die ze kan vertrouwen en die haar uit de duivelse invloed van Damien kan redden...
Schrijver: Victoria Holt
Oorspronkelijke titel: Secret for a nightingale
Eerste uitgave: 1986
ISBN/EAN: 9789026974427
Ebook: 9788726484762
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Het huis met de duizend lampions
Joliffe... al bij hun eerste ontmoeting denkt Jane dat haar leven onverbrekelijk met het zijne verbonden is, ook al is haar leermeester Sylvester het er niet mee eens dat zij met zijn neef trouwt. Jane doet het toch, maar haar wereld stort ineen als blijkt dat het huwelijk ongeldig is.

Jane trouwt met Sylvester om een vader voor haar zoon te hebben. Ze gaan naar Hongkong en nemen daar hun intrek in het Huis met de Duizend Lampions. Het verhaal gaat dat in het huis een schat verborgen is.

Jane merkt dat het huis slechts zeshonderd lampions telt. Waar is de rest? Sylvester sterft en Jane vermoedt niets, tot zij dezelfde symptomen krijgt als Sylvester, voordat hij stierf.

Is hier sprake van oosterse mystiek of is het het werk van Joliffe? Kwam hij inderdaad terug omdat hij zoveel van haar houdt of gaat het hem om andere dingen? En welke rol speelt Adam, de andere neef van Sylvester?

Jane moet proberen in een oosterse denkwijze door te dringen - een wijze waarin een aards leven er niet zo op aankomt...
Schrijver: Victoria Holt
Oorspronkelijke titel: The house of a thousand lanterns
Eerste uitgave: 1974
ISBN/EAN: 9789022518892
Ebook: 9788726484854
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
In de schaduw van de troon
In de schaduw van de troon neemt u mee naar het hof van koningin Elizabeth I van Engeland.

Onzichtbaar staat u achter de schermen van de hofintriges en leest u hoe de graaf van Leicester, een man met ongewone aantrekkingskracht, verscheurd wordt tussen zijn hoop eens de gemaal van de koningin te worden en zijn levenslange liefde voor de gravin van Essex. Een liefde die op vele manieren onmogelijk wordt gemaakt door Elizabeth, die hem wel als minnaar maar niet als echtgenoot gedoogt.

De gravin van Essex lijkt het op den duur te winnen van Elizabeth en trouwt in het geheim met Leicester. Dan ontbrandt Elizabeths toorn in een niets ontziende kracht...
Schrijver: Victoria Holt
Oorspronkelijke titel: My enemy the Queen
Eerste uitgave: 1978
ISBN/EAN: 9789085196976
Ebook: 9788726484885
Uitgever: Van Holkema & Warendorf


Minnares van de duivel
Kate Collison, die in de voetsporen van haar voorvaders treedt door een beroemd kunstenares te worden, ziet haar haat voor de 'duivelse' baron de Centeville geleidelijk aan veranderen in gevoelens waar zij geen raad mee weet...

Eensgezind doorstaan zij barre tijden in Parijs, maar zal zij daardoor ook haar trots overwinnen en kiezen voor wat voor haar en haar zoontje het beste is? Zal zij de man die haar eens zo vernederend heeft behandeld, altijd blijven haten, of zal hun liefde voor elkaar hen door deze moeilijke tijden heen helpen...?
Schrijver: Victoria Holt
Oorspronkelijke titel: The demon lover
Eerste uitgave: 1982
ISBN/EAN: 9789026977824
Ebook: 9788726484731
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Onschuld is als een tere bloem
In Edinburgh staat Davina Glentyre terecht wegens moord op haar vader. Zij had volop gelegenheid hem te doden, ze beschikte over de middelen en ze had een motief... Niets lijkt een veroordeling in de weg te staan. Maar dan verschijnt Davina's mooie stiefmoeder Zillah in de rechtszaal en zaait twijfel over de werkelijke omstandigheden van de dood van haar echtgenoot.

Davina wordt vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs en daarmee veroordeeld tot een leven te midden van boosaardige geruchten en insinuaties. In de steek gelaten door haar verloofde, met niemand op wie ze zich durft te verlaten, besluit Davina haar vaderland de rug toe te keren. Waar kan ze beter aan het verleden ontsnappen dan in de Afrikaanse koloniën?

Vergezeld door haar vroegere gouvernante Lilias arriveert Davina in Kimberley, waar ze steun en vriendschap vindt bij de knappe welgestelde zakenman Roger Lestrange en diens vrouw, die aan een mysterieuze ziekte lijdt. Eindelijk is daar de kans op een nieuw en gelukkig leven.

Maar Zuid-Afrika is een roerig land en bij het uitbreken van de Boerenoorlog begint Davina's zekerheid opnieuw te wankelen. Veilig gewaande geheimen dreigen aan de oppervlakte te komen en nu staat niet alleen Davina's reputatie, maar ook haar leven op het spel.
Schrijver: Victoria Holt
Oorspronkelijke titel: Snare of serpents
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 9789026971709
Ebook: 9788726484908
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Verradelijke liefde
Caroline Tressidor voelt al op jonge leeftijd aan dat er een speciale band bestaat tussen haar beeldschone moeder en de fascinerende kapitein Camichael. Haar intuïtie bedriegt haar niet, en wanneer een vreselijk geheim wordt verraden aan haar dominante vader, de alom gerespecteerde Robert Tressidor, heeft dit voor Caroline verstrekkende gevolgen. Zij wordt onterfd en voor onbepaalde tijd naar Cornwall gestuurd, waar nicht Mary de scepter zwaait over het familielandgoed.

Voor Caroline betekent dit het keerpunt in haar tot nu toe zo beschermde bestaan. Nicht Mary, een kranige vrouw die haar tijd ver vooruit is, zal een allesbepalende rol in haar leven gaan spelen.

En de ontmoeting met Paul Landower, de eigenaar van het naastgelegen landgoed, roept gevoelens in haar wakker waarvan zij het bestaan niet kende. Nóg is het geluk echter niet voor Caroline weggelegd. Want wanneer Paul zich gedwongen ziet zijn landgoed van de ondergang te redden, stort de wereld voor Caroline wederom in elkaar.
Schrijver: Victoria Holt
Oorspronkelijke titel: The Landower Legacy
Eerste uitgave: 1984
ISBN/EAN: 9789026976254
Ebook: 9788726484809
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Vlammen in de nacht
Voor Anna Brett breekt een moeilijke tijd aan als haar tante Charlotte, bij wie ze is opgegroeid, komt te overlijden.

Ze is verliefd op kapitein Redvers Stretton, maar hij is voor haar onbereikbaar. Samen met Redvers gaat ze als gouvernante van zijn zoon naar het tropische eiland Coralle.

Ze is daar duidelijk niet welkom en de dreiging van het mystieke eiland wordt steeds sterker, vooral wanneer 's nachts tijdens de rituele dansen de vlammen hoog oplaaien...
Schrijver: Victoria Holt
Oorspronkelijke titel: The secret woman
Eerste uitgave: 1969
ISBN/EAN: 9789026978319
Ebook: 9788726955545
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Vlucht van de zeven zwaluwen
Niet lang nadat de 13-jarige Frederica Hammond bij haar tante is komen wonen, sluit ze vriendschap met Tamarisk St. Aubyn en Rachel Grey, beiden even oud als zij.

Tamarisk, een verwend en opstandig meisje, woont met haar tien jaar oudere broer Crispin in St. Aubyn's Park, een prachtig landgoed omgeven door talloze landerijen. De verlegen Rachel woont bij haar oom en tante, in het voorname Bell House.

Na hun kostschoolperiode keren de meisjes terug naar huis en Crispin vraagt Frederica voor hem te gaan werken. Hoewel er geleidelijk een hechte band ontstaat, groeit bij Frederica het gevoel dat een vreselijk geheim het leven van de bewoners van het landgoed beheerst.

Als dramatische gebeurtenissen plaatsvinden, die uiteindelijk leiden tot moord en Frederica's hoop op geluk steeds meer wordt bedreigd, besluit ze St. Aubyn's te verlaten.

Maar ze kan Crispin niet vergeten en keert terug, vastbesloten om achter het geheim te komen dat als een muur tussen haar en Crispin staat...
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Victoria Holt
Oorspronkelijke titel: Seven for a secret
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 9789022523421
Ebook: 9788726484892
Uitgever: Boekerij


Vrouwe van Mellyn
Martha Leigh neemt als gouvernante haar intrek in het huis Mount Mellyn om voor de kleine Alvean te zorgen.

De moeder van Alvean zou verongelukt zijn toen zij met haar geliefde wilde ontvluchten. Maar het is alsof de dode nog altijd in het grote huis rondwaart, alsof iedereen gebukt gaat onder een tragedie.

In deze beklemmende atmosfeer vindt Martha Leigh haar grote liefde...
Schrijver: Victoria Holt
Oorspronkelijke titel: Mistress of Mellyn
Eerste uitgave: 1960
ISBN/EAN: 9789026100857
Ebook: 9788726484816
Uitgever: De Fontein

Dubbel uitgegeven titels

De vlucht van de zeven zwaluwen

Zie voor de beschrijving van dit boek: Vlucht van de zeven zwaluwen.

Schrijver: Victoria Holt
Oorspronkelijke titel: zie Vlucht van de zeven zwaluwen
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 9789022523421
Ebook: 9788726484892
Uitgever: Van Holkema & Warendorf